Keresés

a te dvd gyüjteményed

2005. június 26., vasárnap 13:03
Értem, amit mondasz. Igazából az nekem sem szimpi, ha valaki a másolt lemezeivel kérkedik. De ha egyszer már van neki, és nem előtted döntötte el, hogy lemásolja, akkor én nem értem a te reagálásodat a dolgora. Személy szerint nem téged károsít meg. Azt még megérteném, és én is ugyanazt tenném, ha egy félig másolt lemezekkel teli gyűjteményre ennyit válaszolnátok:
"Hm-hm... szép, de majd a másoltakból eredeti is lesz, ugye?" Vagy valami hasonlóan megértő módon. De azt, hogy egyből letámadjátok az embert (nem engem), azt ne haragudj, de nem fogom tudni megérteni...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. június 26., vasárnap 13:02
megint nem figyelsz, szted ha nincs mésolt lemezem akkor másolom őket? :]

azt meg hogy ki mire büszke a saját dolga, ugyanúgy mitn hogy eredeti vagy másolt filemt vesz, és nem a te értékitéled dönti el, tehát nem a dolgod
0
2005. június 26., vasárnap 12:56
mivel én ebből a szakmából élek, ezért elég érzékenyen érint a dolog, mondhatni: fáj. előbb is láttam, hogy írtad, hogy nincs másolt lemezed, ezért aztán végképp meglepett a harcias kirohanásod azok mellett, akiknek van. jó, nekem az a hozzáállás sem tetszik, hogy a mercis lesajnálja a trabist, de itt nem egészen erről van szó: az egyik autós lesajnálhatja a másikat, ha tudja, hogy az lopta a kocsiját. a mai dvd-árak mellett meg főleg nem túl népszerű hozzáállás a szememben a másolgatás.
0
2005. június 26., vasárnap 12:47
Megmondanád nekem Kedves Jamamura, hogy közülünk ki verte a mellét, hogy nekem mennyi másolt lemezem van? El vagy te tévedve elég rendesen a sűrű erdőben. És aki lemásolja a DVD-t (hangsúlyozom még egyszer nekem nincs írott DVD lemezem), az NEM NEKED TESZ KÁRT, mert tényleg te olyan becsületes vagy, hogy az már hüdejó. Az neked miért fáj? Hol fáj? Fáj egyáltalán?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. június 26., vasárnap 12:43
szerintem te nem értetted meg, ímit írtam. sőt, valahol az is gondot okoz neked, hogy azt megértsd, amit magad írsz. az lenne kétszínűség, ha itt verném a mellem, közben lapítanék a 4o másolt dvd-m miatt (melyek ebben a verzióban egyáltalán nem kaphatók, másrészt a legtöbbjük mellett ott figyel az eredeti változat is), de nem teszem. engem nem érdekel, ki mennyi másolt lemezt birtokol, mint ahogy azt már lentebb megfogalmaztam, engem csak a tadam és a te hozzáállásod háborít fel: "jaj, nincs pénzem, de a filmeket szeretem, mi mást lehet tenni, hát lemásolom őket".  felőlem aztán másoljatok, csak ne legyetek rá büszkék, jó?
0
2005. június 26., vasárnap 12:35
Szadakó: Az igazságosztó

azt gondolom, hogy te, vagy én vagy sokan mások itt az xpress-en akik igazi dvd fanatikusok azok azt követik amit te mondasz. nekem jelenteme gy darab másolt lemezem sincs és nem is lesz, legalábbis nem tervezem. de akik szeránybeb anyagi körülmények között élő felnőttek, diákok és a heti költségük sarkosan be van osztva, ellenben a filmeket szeretik nem fognak neked szadakónak igazat adni és venni havi egy dvd-t csakhogy a te erkölcsödnek megfeleljenek. már máskor is bizonyítottad hogy lelekeden hordozaod a magyar dvd piacot amikor a növekvő szűmú akciókról, újságmellékletekről vagy egyéb dolgokról van szó.ez mind szép, ellenben veled én úgy gondolom hogy ma az átlagembernek magyarországon és a hasonló történelmű és gazdasági helyzetű országokban kisebb gondjuk is nagyobb annál hogy a dvd piac iránti elkötelezett szeretetük miatt és hogy fejlődésének kedvezenek lemondjanak a film iránti szeretetről, azaz arról hogy kedvenceiket birtokolják.
a dvd piac segítse meg saját magát.ez az ő dolga. ha valóban akkora üzlet a dvd, akkor ezt meg tudja tenni. nem tudsz egy olyan piacot sem mondani ahol a piac kapott volna a fogyazstóktól segítséget ilyen szinten, hogy talpra álljon. ha oylan nagyon szíveden hordod a dvd-t akkor hogy ekrült oda hozzád az a 40 nem eredeti, másolt, értsd ELLOPOTT film? kíváncsan vároma magyarázatot, bár nem hsizem hogy tudnél rá mit mondani, hisza  léynegen nem változatat: ELLOPTAD! és még így is leírod az alábbi sorokat az több mint kétszínűség.
szociódrámát te cisnálsz belőle. ők tük nyugodtan elmennek és emgvesznek egy másolt lemezt, vagy kettőt, téged gyötör emiatt lelki tramuma.
0
2005. június 26., vasárnap 12:35
szeritned én nem voltam ilyen helyzetben? dehogynem. és hidd el, vannak nálam 600x gazdagabb emberek. :) de sem most, sem akkor nem vertem a mellem. és hagyjuk a kaliberezést, ha lemásolsz egy 5ooo ft értékű dvd-t, akkor loptál 5ooo forintot. ha lemásolsz 1oo db 5ooo ft értékű dvd-t, abból már vehetsz egy használt corsát...
0
2005. június 26., vasárnap 12:32
Azért ez nem ugyanolyan kaliberű dolog... És félreértés ne essék. Én nem buzdítottam senkit DVD-másolásra. De ne legyen olyan nagy az arcotok, mert ez Ti is csak Istennek köszönhetően lettetek ilyen szerencsés helyzetben. Kíváncsi vagyok, hogy ellenkező esetben, te mit írnál annak, aki nálad 600-szor gazdagabb és 15-ször több filmje van mint neked, és esetleg gondot okoz megvenni havonta 2 DVD-t. Kíváncsi vagyok, komolyan.
0
2005. június 26., vasárnap 12:31
ez baromság. én is szoktam divxet nézni. nekem is van másolt dvd-m, meg másolt cd-m, de könyörgöm: ne magyarázzuk már meg - főleg ne a mellünket verdesve -, hogy ez miért jó dolog. húzzuk be szépen a fülünket-farkunkat, s kussoljunk. dylan megfogalmazásával nincs semmi bajom, nekem a te hőbörgésed nyitotta ki a bicskát a zsebemben.
0
2005. június 26., vasárnap 12:28
miért, te mit tettél? leugattad azokat az emebreket, akik eredeti dvd-ket vesznek, ugyanakkor port hintesz szerteszét, amibe belekarcolod a nagy igazságot: ha szegénynek nincs pénze, akkor hadd másolja már le a filmet. nekem nincs pénzem bmw-re, lophatok magamnak egyet? :)
0
2005. június 26., vasárnap 12:26
Az írásodból úgy érzem, hogy szinte szó szerint megtiltod, hogy egy ember megnézzen egy olyan filmet, amit esetleg nem tud megvenni DVD-n. Ez érezhető, komolyan...
0
2005. június 26., vasárnap 12:23
Én nem akartam ebből semmit sem kihozni. Csak az egyik ember ne mondja meg a másik embernek, hogy mit csináljon... Én nem is kérkedek a másolt lemezeimmel, mert szinte nincs is. Bele se veszem a listámba, nem is létezik. Csak ezeket a durva letámadásokat nem értem az emberek részéről... Nem mindegy neki, hogy milyen van? A törvény úgyis megbünteti ha kell...
0
2005. június 26., vasárnap 12:20
mindjárt könnybe lábad a szemem... persze, nem akarok fogadatlan prókátor lenni, mert másolt lemezem nekem is van (a 87o lemezből kb. 4o), de ez a duma a kispénzűekről nem tud meghatni: ha kevesebb pénzed van, akkor legyen kevesebb filmed. semmi sem jogosít fel arra, hogy lemásold (ellopd) a filmet, ne csináljunk ilyen szociodrámát már ebből, kérem!
0
2005. június 26., vasárnap 12:16
Teljesen egyetértek Dylan-nal, sőt még hozzá is tennék valamit.
Azok, akik már egy jó ideje gyűjtene DVD-ket, mondjuk 15 éve, azoknak már akkor 15 éve is van állandó pénzkereseti forrásuk, ami alapján (értelmiségi emberek lévén) hazavisznek legalább 200 ezer Netto-t. Ebből 100 ezer elmegy a családra, éltere, és még mindig marad 100 ezer. Szóval azt a 100 ezret az illető bármire fel tudja használni, azaz azt csinál vele amit akar. Ellenkező esetben egy egyetemista / főiskolás, aki a havi 25.000 HUF diákhitelből és nki igazán oda kell figyelni, hogy mire is költ. Főleg akkor ha a családja sincs abban az anyagi helyzetben. És akkor jönnek azok az emberek és nekitámadnak a tehetetlenebb, szerencsétlenebb, FIATALABB embernek, hgy miért van írott lemezük? NEm jöttetek még rá, hogy talán azért mennyi NINCS ANNYI PÉNZÜK, mint másoknak? És mivel nincs annyi pénze, így HOGY A BÚSBÁNATBA tiltja meg bárki is neki, hogy ha nem látta moziban, vagy csak éppenséggel régen látta, akkor esetleg egy 100 Ft-os DVD lemezen újra élvezhesse?! Ez bűncselekmény valóban, nem is a DVD másolásra buzdítok itt mindenkit, hanem szeretném végre megérteni, hogy egyes embereknek miért fáj az, ha néha-néha megnéz az ember és eltárol egy nem eredeti lemezt. Dylan is írta, hogy ezek csak átmenetiek, ha lesz pénze majd kicseréli őket. De egyelőre nincs neki. Nekem sincs. Az az igazság, hogy nagyon el vagytok szállva magatoktól.
Főleg te Sutter és Gamma!
0
2005. június 26., vasárnap 11:33
nem siránkozás ez, hanem teljesen igaz amit írsz
0
2005. június 26., vasárnap 10:18
Tadam!

Még mindig gyönyörű a gyűjteményed, remélem egyszer élőben is megtekinthetem ;)
0
2005. június 26., vasárnap 8:53
Legtöbb helyen? Pédául? Se itt nem lehet kapni, se a netpiacon. Ha tudsz egy helyet, feltétlenül írd meg...
0
2005. június 26., vasárnap 2:48
Igen! Mindennél többre tartom az eredeti DVD-ket! Mert ha nem így tenném, akkor a gyűjteményem 0%-át tennék ki az eredeti lemezek, nem 55%-ot!

Tudom hogy ez gáz, de az ég szerelmére, én még csak fősulis vagyok, diákhitelből élek, te meg dolgozol, így könnyű olyanokat mondani hogy tisztelni kell az alkotókat legalább annyira hogy eredeti DVD-t veszünk. Ezzel egyébként egyet is értek.

Hidd el hogy én is baromira szeretem a filmeket, és szeretm őket dvd-n nézni. Ha tehetném mind eredetiben venném, így is szinte minden pénzem dvd-kre költöm. De jelen helyzetben egy új film megjelenésekor el kell döntenem hogy meg tudom e venni eredetiben, ha meg nem, akkor meg mért ne tehetném meg hogy lemásolom egy haver lemzét. Én sem örülök ennek, és éppen ezért folyamatosan cserélem a másoltakat eredetire, amint leakciózzák a filmet, vagy nyáron dolgozok, és többet tudok rá költeni. Olyan ez mintha a másolt dvd-k, csak ideiglenesen lennének meg amíg meg nem veszem az eredetit.

Egy kis megértést! Please! És bocs a siránkozásért! :)
0
2005. június 26., vasárnap 2:40
Wardog és Tadam, szépek e gyűjteményeitek!
0
2005. június 26., vasárnap 2:32
Hát nem szándékozom, a kedvenc részem:))
De a legtöbb helyen lehet kapni!
0
2005. június 26., vasárnap 2:24
Pont aza Bűnvadászok kéne nekem. Nem adod el? :)))
0
2005. június 26., vasárnap 2:03
Szép a gyűjteményed, Angelus!;)

És íme az én szerény gyűjteményem:

KÉP 1

KÉP 2

KÉP 3

0
2005. június 26., vasárnap 1:45
Bocsánat, hogy nem tudok képet méretezni. Sutter! Bocsika. :)
És azért vannak középpontban a LOTR díszdobik, mert szeretem őket, és eszem ágában sincs kidobni. Bocs, srácok!
0
2005. június 26., vasárnap 1:44
Itt van az én frissített listám. Szerény, de az enyém. :)

0
2005. június 26., vasárnap 1:25
"19.  Dylan    6/22/2005 8:06:15 PM  

Igazad van Sutter! Akkor sem vennék eredeti CD-t ha 2000 ft lenne, Mint mondtam az hogy eredeti tok nekem nem ér meg még ennyit se. (A minőség meg ugyanaz.) Kb.: 10.000 mp3-am van, bele se gondolok hogy ez mennyi pénz lett volna ha megveszem. Nincs annyim.

A Dvd-k terén persze más a helyzet. Ott mindennél többre tartom az eredeti lemezeket.

ehe...

0