Én is feldobnám a gyűjteményem, de nem teszem, mert kb 45%-uk nem eredeti :-(( Aztán ki tudja mit kapnák érte...
0
2005. június 25., szombat 19:49
2341
Azt még megértem :D
0
2005. június 25., szombat 19:45
16970
Aham azért. :) Meg az első kettőt (blajós árnyak, klónok támadása) már nem is lehet kapni. :(
0
2005. június 25., szombat 19:42
2341
Szomorúan látom, hogy a Star Wars is másolt :( Miért? Mert szinkron van rajta? :P
0
2005. június 25., szombat 19:14
10
Sziasztok! Nem tudna segíteni nekem valaki két film megszerzésében??Félelem és reszketés Las Vegasban, Útvesztőben..Nagyon hálás lennék..e-mail:thaiszp@freemai.hu
0
2005. június 25., szombat 15:26
16970
Hali. :)
Még nálam van Dropa fényképezője, így én is csináltam néhány képet szerény gyűjteményemről. :)
Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Az írott lemezeket természetesen kiszedtem a közelikről. :)))
0
2005. június 24., péntek 16:00
109
Az objektívnek elég komoly szférikus aberrációja van, az alsó sorok elég homályosak lettek :)
Gratula a filmhalmazhoz!
0
2005. június 24., péntek 15:54
332
Én mindig csodáltam azokat, akik kapásból meg tudták mondani, mikor forgattak egy filmet. Bár elég filmbuzi vagyok én is (kb. ~800, mind eredeti filmmel) én annak is örülök, ha kb. 5 év pontossággal tudom az adatokat. /ismerek olyan embert is, aki megmondta azt is, hogy a film vágója melyik másik filmben játszott röviud epizódszerepet :) / Nálam könyvtári rend van, műfajból csak kettőt ismerek: gyerekeknek szóló animációs (itt: rajz, báb) filmek, és minden más, kategórián belül minden ABC rendben (film eleji "a", "az" nem számít).
0
2005. június 24., péntek 15:39
3933
Egy sorozatot (nekem egy sincs) a legutolsó évszám szerint tárolnék.
0
2005. június 24., péntek 15:31
96
Ez az évszám szerinti elrendezés nekem is tetszik, csak a sorozatok különböző részei közé sok oda nem illő film ékelődne. Én arra törekszem, hogy elsősorban a nekem nagyon tetsző filmeket vegyem meg, meg azokat, amiket filmtörténeti jelentőségűnek tartanak úgy általában (még ha nekem különösebben nem is tetszik annyira). Szeretném, ha a gyűjteményem egyben egy átfogó kép is lenne a filmművészet egészéről. Igaz, ettől még nagyon messze vagyok, és belegondolva rengeteg film kellene hozzá. Aztán vannak azok a filmek amik olyan akciós áron kaphatók, hogy akár látatlanba is megveszem.
0
2005. június 24., péntek 9:49
3933
Én évszám szerint, azon belül abc-sorrendben tartom a lemezeket, egyébként most, hogy az 1300-at ostromlom (kiadványok tekintetében az 1400-at), még így is könnyű keresni.
0
2005. június 24., péntek 1:02
83
Közé:-) Papírtokosok külön...
0
2005. június 23., csütörtök 23:38
3945
ez tényleg így van, de azért több olyan filmet is bevállalok, ami nem én vagyok, mert igenis a jó hangért veszem meg. de előfordul olyan is, hogy ha egy film kevésbé tetszett elsőre, még másodszor adok neki egy esélyt. jó példa erre a majdnem híres nagyon jó sikerülr kiadványa. egyrészt kellemeset csalódtam a rendezői változatba (a mozi verziót még ma is rossz filmnek tartom, míg a vágatlan az egyik kedvenc filmem). az a vicces az egészben, hogy a filmet pont a dts hangjért (ami valóban szépen szól) és az áráért vettem meg (teljes áron nem adtam volna neki még egy esélyt). ilyen csalódást kívánok mindenkinek. :)
0
2005. június 23., csütörtök 23:18
5042
Ezzel nagyon egyetértek! Egy gyűjteménynek tükröznie kell gazdája személyiségét!
0
2005. június 23., csütörtök 23:16
5042
Saca és akkor mondjuk a Szemtől szemben hová került a polcon? :-))
0
2005. június 23., csütörtök 23:10
4792
hát én is úgy vagyok hogy nem veszek meg mindent dvd-n. kezdetben kb 5 éve még izgalom fogott el egy dvd láttán hogy Dolby Digital 5.1 ejj, mondtam ez atán az igazi megveszem mert ezt hallani kell. utánna elkezdtem tudatosan felépíteni a gyűjteményem. jól esik olyan visszajelzéseket hallani hogy jól öosszeválogatott, igényes gyűjtemény stb... és épp ezért egy új dvd megvásárlásakor mindig elgondolkozk azon hogy ebbe a képbe bele illene e az adott film. szerintem aki komolyan veszi a dvd-t, mint xpress-nél sokan és már rendelkezik bizonyos számú filmmel, annál a gyűjteménye jelenti a személyisége képmását, ízlését, stílusát stb...egy tükröt nyújt saját magáról a külvilágba.ezért tartom én nagyon fontosnak hogy tudatosan építsem fel a gyűjteményem.
0
2005. június 23., csütörtök 22:37
83
Nagyrészt csatlakozom az előttem szólóhoz:-) Kicsit lehet hogy furcsán hangzik, de nem azért veszünk dvd-ket, hogy filmeket nézzünk... Nálam egyébként főszereplő/szereplő szerint vannak rendezve, van R. De Niro gyűjtemény, Al Pacino gyűjtemény, stb. Így könnyebben megtalálom, amit keresek... vagy nem.
0
2005. június 23., csütörtök 18:05
68
Szerintem igazából nincs felső határ.Én a gyűjteményem kb. 70%-t még nem néztem meg dvd-n ,de jó érzés ,hogy megvannak. Sajnos nálam a beteges gyűjtőszenvedélyem eredményeként alakult ki ez a viszonylag magas szám. Annak idején így voltam a zene gyűjtésével (bakelit,cd) . Ma már nagyon ritkán veszek cd-t ,csak a számomra igazán fontos előadók új lemezeit ( Bowie,U2,P.Gabriel,stb) És sajnos ezeket is már csak az autómban hallgatom. Vagyis idővel a cd gyűjteményem "élvezeti foka" leértékelődött számomra. Valószínüleg így lesz ez a dvd filmekkel is. Már most jóval kevesebb időm van filmeket nézni,mint egy két évvel ezelött, és mint tudjuk mindig arra van idő ami igazán fontos számunkra.Ennek ellenére mind a zene mind a film valószínüleg örök szerelem marad. A kérdésedre az a válasz ,hogy igen nézem a filmeket, de igazából nem aszerint ,hogy mikor szereztem be,hanem abszolut hangulat kérdése. Általában "rákattanok" egy műfajra vagy időszakra (pl Bogart filmek--egymás után néztem meg 14 Bogart filmet,stb) és akkor ezeket nézem. A következő időszakban sci-fi majd western és igazából erre jó a gyűjtemény,hogy mindig azt nézed amire igazán van hangulatod. Számomra ez az igazi varázsa a dvd-nek a mozival szemben. A mozik 99%-ban premier filmeket adnak,pedig biztos jó lenne elmenni megnézni egy "The Godfather"-t ,amit én pédául a koromnál fogva sajnos nem láttam igazi filmszínázban.
0
2005. június 23., csütörtök 17:33
2774
ugyan az ezertől még messze vagyok, de az utóbbi időben bennem is tudatosult, hogy nem kell minden filmet megvenni ami egyszer (mondjuk moziban) tetszett. másodjára megnézem dvd-n és évekig felé sem szagolok. azért sok a 4-5 ezer forint. az utóbbi időben én is már csak olyanokat veszek amik nagy valószínűséggel többször fognak előfordulni a lejátszómban. átnézve a gyűjteményemet van kb 100-150 film amit mai fejjel már nem vennék meg, viszont most már nem szabadilok meg tőlük.
0
2005. június 23., csütörtök 16:59
5042
Mi egy dvd gyűjtemény felső határa? Ezt azoktól kérdezem akik már 1000 körül járnak. Nézitek is őket? Vagy mindig csak azokat amik újabbak, nekem csak 150 van, de így is nehezen döntöm el hogy mit is nézzek este... Szóval hol lehet meghúzni a határt? Biztosan király ha valakinek többezres filmtára van, de az biztos hogy már kezelhetetlen...
0
2005. június 23., csütörtök 8:46
16970
:) Ez nagyon aranyos. :)
0
2005. június 23., csütörtök 1:29
68
Én is a stúdiók,majd kiadók szerinti csoportosítással keztem. Majd 500 film felett megpróbáltam a rendezést műfajok illetve a számomra meghatározó rendezők szerint vegyítve. Időközben született két gyerekem kedvenc elfoglaltsága a dvd-k saját elképzelésük szerinti csoportosítása, így kb 1200 film felett teljes a káosz:) Igazábol arra figyelek csak ,hogy a díszdobozok illetve a ritkaságok azokon a felső polcokon legyenek amit már nem érnek el.
0
2005. június 22., szerda 23:27
16970
Magasság szerint tuti nem lehet sorbarakni őket... :)
0
2005. június 22., szerda 20:29
5042
Én nagy sci-fi rajongó vagyok, tehát abból van a legtöbb, amik a legfölső polcon sorakozank. Minden filmet megpróbálok 4-5 alapműfajba besoroloni...
0
2005. június 22., szerda 20:17
4792
meglepődtem hogy mennyire más választ lehet kapni a csoportosítás kérdésére.ahogy látom nincs egyfajta jó megoldás.mindneki a szerint rakja sorbas a filmeket nagyrészt sztem hgy ki mi alapján "értékeli" őket.vki a sci-fiket szereti, vki magát a filmet s így redezpk szerint stb... részemrőle gyrészt rnedezés szerint tartom őket sorban, ez alapján úgy a gyűjteméynemem felét tudom jül elrendezni, azok a filmek amik már vagy száz másik különböző kisebb rendezőpktől vanak azokat meg, vagy sorozat alapján vagy stúdió szerint. nálam több minden keverdik rendezés szerint is, de eddig sikerült rajta kikgazodnom. bár ez "csak" 300 film :]