Akkor félreértés van közöttünk. A "Walt Disney Animation Studios" eddig összesen 49 filmet mutatott be a moziban.
Hófehérke, Pinokkió, Fantázia, Dumbó, Bambi (Saludos Amigos, The Three Caballeros, Make Mine Music, Fun and Fancy Free, Melody Time, The Adventures of Ichabod and Mr. Tod - ezek nem jelentek meg idehaza) Hamupipőke, Alice Csodaországban, Pán Péter, Susie és Tekergő, Csipkerózsika, 101 Kiskutya, A kőbe szúrt kard, A dzsungel könyve, Macskarisztokraták, Robin Hood, Micimackó, A mentőcsapat, A róka és a kutya, (The Black Cauldron, The Great Mouse Detective - szintén nem jelentek meg idehaza) Olivér és társai, A kis hableány, A mentőcsapat a kenguruk földjén, A szépség és a szörnyeteg, Aladdin, Az oroszlánkirály, Pocahontas, A Notre Dame-i toronyőr, Hercules, Mulan, Tarzan, Fantázia 2000, Dínó, Eszeveszett birodalom, Atlantisz, Lilo és Stitch, Kincses bolygó, Mackótestvér, A legelő hősei, Csodacsibe, Robinson család, Volt, Hercegnő és a béka.
Ezek a Disney egész estés filmjei. A többi (értsd nem egészestés, moziban bemutatott filmek beleértve ezek folytatásokat) a "DisneyToon Studios" alkotási.
Én az a dvd-s kommentemben az első csoportól beszéltem! És a folytatásokat (Pán Péter, Micimackó) direkt ezért tettem a másik képre, nem az elsőre. Alapvetően nem gyűjtöm a folytatásokat (az Aladdin és a Micimackó kivétel) mert úgy érzem hogy kicsit bárgyúra fogták a figurát azokban, pláne a mostanában tucatszámra csinált számítógépes Micimackókban és Mikiegerekben...
Nekem még nincs gyerekem, 24 vagyok, magam részére gyűjtöm a Disney meséket.