Keresés

a te dvd gyüjteményed

2013. május 25., szombat 23:16
A helyedben én ezt berendelném. Aztán ha lesz, küldik. Kb 15 euro még rá a posta + áfa azt hiszem az egészre.

http://www.amazon.fr/The-Lord-Rings-Complete-Recordings/dp/B000IZJZIK/ref=pd_sim_sbs_eb_1

95 euróból megáll. A 710 eurós használt árhoz képest baráti.
0
2013. május 25., szombat 22:24
Azt hiszem már végleg lecsúsztam róla. Bármennyire is kell ez ennyiért inkább lemondok róla. Egyszer talán szerencsém lesz és valaki megválik tőle emberi áron.
0
2013. május 25., szombat 22:06
Mert elfogyott...

Egy éve még meg lehetett venni újonnan kb 50 dollárért, jó kis cucc. A film teljes zenei hanganyaga CD-n és DVD Audion. Utóbbiba volt alkalmam belehallgatni, gyönyörűen szól.

Amúgy van még pár kiadvány, aminek horror ára lett piacról eltűnése után.

0
2013. május 25., szombat 22:02
Miafaszért ilyen drága egy OST CD? Vagy ez valamilyen extra limitált példányban jött ki? De még akkor is... :O
0
2013. május 25., szombat 21:57
Usa amazonon "csak" 500 USD... :)
0
2013. május 25., szombat 20:32
Láttam Amazon-on 2.500 angol fontért :) :) Amúgy ajándékba kaptam születésnapomra egy nagyon kedves barátomtól, baromi nagy mázli volt ráakadni, bontatlanul.
0
2013. május 25., szombat 19:55
Ha annyira nem ragaszkodsz a második rész complete recordings-jét megvenném szívesen. :D
0
2013. május 25., szombat 19:50
ÁÁÁááááááá nincs semmi baj persze, csak nekem természetes, hogy tépem fel a dobozt aztán kukába a sallang... :) :) Másnak meg minden apróság érték én meg megpróbálok nem ragaszkodni túlságosan a tárgyakhoz...
0
2013. május 25., szombat 19:16
Amíg nem esik le, nincs szentségtörés. :) Remélem, hogy elnézed azt, hogy valakinek tetszik a szép doboz is, és félti a szobrot. Igyekeztem megindokolni - ha olvastad, talán megértesz.

Gyönyörű kollekció!!! :)
most posts by TM
0
2013. május 25., szombat 19:10
Még mindig nem tudom mi olyan szentségtörés kibontani egy LOTR díszkiadványt, de szerintem így se mutat szarul Minas Tirith... Jön majd még egy Argonath két oldalra, aztán jocakát trilógia. a Hobbitból meg meglátjuk mit lehet majd kihozni :)

0
2013. május 24., péntek 23:04
bocsesz ;-)
most posts by TM
0
2013. május 24., péntek 20:17
tm!
Mennyire le tudod taglózni az embert!
Legalább 5 éve ott figyel a bővített trilógia a polcomon, erre most kell szembesülnöm azzal, hogy egy gagyi szart őrizgetek és tartok becsben!
Mindjárt tökön szúrom magamat.
kellett nekem ezt elolvasnom, sőt én hülye még meg is néztem kis kedvenceimet.
bánatomban mindjárt meg is iszok valami finomat.
0
2013. május 23., csütörtök 18:43
34311.
0
2013. május 23., csütörtök 1:56
De jó erősen.
most posts by TM
0
2013. május 23., csütörtök 0:32
Egyébként ha nem jössz ide kreténkedni a magad fasz stílusában, még egész jó beszélgetés kerekedhetett volna ki itt. Senki nem oltott senkit, amíg meg nem jelentél, te kaptad az első oltást a faszságod miatt. Fogadd el.
0
2013. május 23., csütörtök 0:31
Folyamatosan? Azért tartom a privát szférát, a nők és a részeg sztorik 99%-áról semmit nem tudsz, mert nem tartozik se rád, se másra itt a fórumon :) Fingod nincs honnan van ennyi időm, mi? :) Jó a beosztásom, bitch please.
0
2013. május 23., csütörtök 0:24
Ez azért elég gyenge volt. Folyamatosan meséled a részeg sztorijaid, meg hogy milyen macákkal jössz össze... Tényleg nincs időd... Egyszerű vagy mint a faék.
0
2013. május 23., csütörtök 0:21
Persze pont ilyenkor nem emlékszem, hogy melyik volt az a film, de azért hozzátenném, hogy vannak nagy "must see" klasszikusok, amiket aztán az ember megnéz és rájön, hogy azok is dögunalmasak... én pl. a Tróján aludtam el számtalanszor, először a moziban szunyókáltam el rajta... soha nem sikerült egy részletben végignéznem. Na azért az a Trója c. film is eléggé fantasy, főleg, hogy köze nincs a történelmi "tényekhez"*, csak nyomokban :)

*alapul véve a mendemondákat: Homérosz: Iliász, Odüsszeia, Vergilius: Aeneis
0
2013. május 23., csütörtök 0:13
Azért hozzá kell tennem, hogy én, mint fantasy rajongó, azért kurvára nem voltam elkényeztetve az elmúlt években minőségi fantasy filmekkel. Mert akciófilmek, vígjátékok, romantikus filmek, sőt, sci-fik is szép számmal jönnek folyamatosan, fantasy viszont csak elvétve, pláne blockbuster jellegű. Ezért nekem a Gyűrűk Ura megfilmesítése maga volt a megtestesült álom, és azt be kell látni, hogy a műfajában egy kiemelkedő mű született.
0
2013. május 23., csütörtök 0:01
Gyűrűk (fura) ura, Harry kókler. Mind egy nagy unalom. Egyetértek Joe-val. Én moziban "néztem" mind 3mat és mind három negyedénél elaludtam. Aztán mikor kijött kazettán, gondoltam teszek még egy próbát. Ismételten elaludtam. Ezek után elgondolkoztam. Vagy mindig én vagyok fáradt, vagy tényleg ennyire unalmas? Hát utóbbira szavaztam, mert akárhányszor kezdtem el, vagy elaludtam, vagy mással foglalkoztam közben. Gyűrű ide-gyűrű oda, akkor is a süllyesztőben a sorsa. Inkább nézem meg 1000x a StarWars 1.2.3. epizódját mint ezt.
És az Utolsó Cserkész valóban egy jó film. Inkább verjenek fejbe vagy gyomorba, minthogy berakjam a lejátszóba a Gyűrűk (uncsi) urát.
0
2013. május 22., szerda 23:58
Valóban nem vagyok oda a fantasykért (akkor már inkább valami jó sci-fi), bár régen olvastam néhány fantasy könyvet is (többek közt Jeffrey Stone-tól Az éj trilógiáját vagy néhány R. A. Salvatore könyvet). Gyengébbek kedvéért leírom, hogy nem mostanában, hanem évekkel ezelőtt, mielőtt valaki megpróbálná számon kérni az időbeosztásomat :D Jobban szeretem az árnyaltabb figurákat. A GYU filmben nekem néhol nagyon giccses volt, szóval tényleg nem tudott megfogni, mert untam.
0
2013. május 22., szerda 23:51
Ja, tele vagyok idővel :D Rengeteg időm van, valóban :D De erre jó a vizsgaidőszak, hogy addig se tanulj, amíg ilyen idiótáknak írsz fórumokon, mint te :D Filmet vasárnap néztem utoljára, ezeket a könyveket meg értelemszerűen nem most, hanem évekkel ezelőtt olvastam.
0
2013. május 22., szerda 22:44
Szóval először is bocsi a nyersebb hangvételért, csupán egy görbe tükörnek szántam arra a helyzetre, amikor a sok Gyűrűk Ura fanboy közé beszabadul egy ellendrukker. Természetesen nem ellened szólt, csupán tréfának szántam, de ezek szerint szarul sült el. :(

Hogy miért is szeretem a filmet és regényeket. Nos, A Gyűrűk Ura a high fantasy iskolapéldája. Ennek a műfajnak sajátos jellemzői, hogy általában egy hatalmas, epikus történetet mutat be, mely az egész világra befolyással bír. Megtalálhatóak a mára tipikussá vált karakterek; bölcs öreg varázsló, nemes királyi sarjadék, hirtelen hatalmas feladattal felruházott ifjú (általában egyszerű emberek, parasztgyermekek stb.), nemes lovag, bajtársak, ezek mind a jó oldalán, a "tipikus jó" oldalán. Ellenük általában egy erős, gonosz hatalom van felsorakoztatva. Mindezt csak azért írom le, hogy a filmben mennyire jól megvalósították az alapelveket. Például jellemző az is, hogy regényről regényről ismerjük meg az egész világot, a különböző fajokat és a kultúrákat, szépen lassan színesedik az egész környezet (ahogy a Megyéből indul az egész, majd szépen lassan ismerjük meg Középfölde többi tájegységét, népét stb). Jellemző a rengeteg tájleírás, ami a filmben is fontos elemként volt benne. Nem azért mutogatták azt, hogy percekig vándorolnak hegyek-völgyek között, magas csúcsokon, mély tárnákban, hogy legyen mivel kitölteni a műsöridőt. Ez is egyfajta tiszteletadás volt a könyv felé. Én pl. baromira szerettem ezeket a tájleírós részeket, sokkal hitelesebbé és konkrétabbá válik a környezet, könnyebben bele tudja képzelni magát az ember. A high fantasyben mindig erőteljes a mágia szerepe, rengeteg a varázslattal felruházott tárgy, a különös szerzetek (orkok, entek), melyek a folklórból merítkeznek.
Vagyis aki szereti ezt a stílust (ajánlom Robert Jordan regényciklusát), az abszolút elégedett lehet a filmmel, ugyanis a high fantasy minden kőbe-nem-vésett szabályát implementálta a filmbe is. Fontos még, hogy ezek a művek olyan örökös értékeket mutatnak be, mint a bajtársasság, hősiesség, becsület, kitartás, igazság. Nem azért volt annyi jelent a filmben, amiben Samu vebrálisan szopogatta Frodó farkát, mert mert el kellet valamivel ütni az időt a küldetés közben, hanem hogy kihangsúlyozza a fent említett erényeket, elmélyítse a kapcsolatukat, és megmutassa annak a jó oldalát. Kvázi a Gyűrűk Ura trilógia -a szememben- tökéletes high fantasy film, átültetve és bemutatva annak minden elemét, mindezt remek színészekkel, gyönyörű tájakkal, hihetetlen dallamos és catchy zenével, igényesen és szépen megtervezve minden apró részletet.

Akkor térjünk rá a low fantasy-re, aminek mondhatjuk, A Tűz és Jég dala saga az iskolapéldája. Itt a karakterek jóval árnyaltabbak, nincsen tipikus Jó vagy Rossz, fekete vagy fehér, minden és mindenki árnyalt. A környezet, bár általában kitalált világban játszódik, mégsem dúskál annyira a tipikus fantasy elemebek, mint a high f. (bár van mágia, de nem annyira számottevő és súlyos, kevesebb mitikus népet vonultat fel, nincsenek mindent befolyásoló, isteni hatalmak), a leírások és történések sokkal realisztikusabbak és brutálisabbak, egyszerűen nyersebb az egész. A cselekmény jóval összetettebb, gyakran több szálon fut, néhol nem is konzisztens.

Mindezt csak azért írom, hogy felesleges a két műfajt, és a filmtrilógiát illetve a sorozatot összehasonlítani. Hiába fantasy mindkettő, ég és föld a különbség. Míg az előbbinél értelemszerűen az egész estés filmek bizonyultak kivitelezhetőnek, a Trónok harcát, az összetettsége és árnyaltsága miatt lehetetlen lenne 3-4 filmbe belesűríteni. Ahogy a Gyűrűk Uránál is ostobaság volna egész sorozatot kerekíteni a történetből, ugyanis olvasva hiába lendületes és élvezhető a cselekmény, mindezt sorozatként valszeg a legelszántabb fanatikus sem tudná végignézni.

Végezetül annyit, hogy a fentiekből is látszik; ha egy high fantasy regényciklus az alapanyag, abból nem forgathatnak úgy filmet, hogy elveszítse annak a jellemzőit, különben azt már nem is hívnánk adaptációnak. Vagyis, ha te nem vagy kedvelője ennek a zsánernek, bizony nem fogod élvezni a filmeket, mert egyszerűen vannak olyan dolgok, amiket nem lehet kikerülni. Én imádom ezt a stílust, imádom minden elemét, élvezettel lubickolok a sorokban, élvezem, hogy minden ki van dolgozva a legapróbb részletességig, élvezem az óriási, színes világot. Ezért is szeretem mind a könyveket, mind pedig a filmtrilógiát. :)
0
2013. május 22., szerda 22:18
Itt nem is erről volt szó, butácska. Hanem hogy neked nincs időd filmeket nézni, de elolvasol 5 mesekönyvet és állandóan itt lógsz. Van neked időd dögivel!
Amúgy teljesen jól hozod a rólatok kialakult képet...
0
2013. május 22., szerda 20:32
Igen, okoska, képzeld, én még tudok olvasni és nincs szükségem képekre egy szöveg értelmezéséhez, mint a képregénybuziknak. Egyébként meg több, mint 10 éves könyvekről beszélünk.
0