Keresés

a te dvd gyüjteményed

2013. május 22., szerda 13:32
Én is írtam, csak én a másik címedre :D

Amúgy én is úgy vigyázok a digikre, mint szemem fényeire. Az az érdekes, hogy A Király visszatér nekem nem ilyen digis, pedig díszdobozos, ellenben A Két Torony az a masszívabb változat, pedig azt nem díszdobozban vettem :D De nincs nagy bajom a másik kettő példánnyal sem. Annyira szépek, hogy számomra a mai napig nem tudtak előrukkolni ilyen szép kiadásokkal. Csak reménykedhetek, hogy A Hobbit kap digis változatot (dvd és BD-n), és annál már nem lesznek olyan anomáliák, mint a mozis kiadásnál.
0
2013. május 22., szerda 13:21
Köszönöm! Írtam!
0
2013. május 22., szerda 12:57
Kérlek, íme:

ati.204@freemail.hu
most posts by TM
0
2013. május 22., szerda 12:52
Egy emailcímet kérhetek Tőled? Szeretnék valamit kérdezni privátban! Köszönöm
0
2013. május 22., szerda 12:35
Nekem A Gyűrű szövetségéből 3 példány is volt, ami bizony erősen megterhelte a pénztárcámat.
Először ugye megvettem az elsőt, ami szép és jó volt, egészen addig, amíg meg nem szegtem a szabályt, hogy lemezt nem engedek ki a kéróból. Egy haverom megkért, hogy vigyem el hozzá, amibe úgy egyeztem bele, hogy mentem én is "felvigyázni", nehogy valami gikszer legyen. Persze csak a digit vittem, az ajándékdobozt nem. Betettem egy tiszta, fehér zacskóba, a zacskót rátettem a cipős szekrényre. Aztán ahogy sürögtem-forogtam az előszobában, valahogyan kibillentem az egyensúlyomból és egy pillanatra nagyon picit rádőltem a fehér zacskóra, de mivel megkapaszkodtam, ezért csak minimális volt az érintkezés. Ahhoz viszont pont elég volt, hogy az addig nem észlelt, a zacskó alatt meglepuló fém cipőkanál belenyomódjon a digipack kartondobozába. Mikor megláttam, hogy mit tettem, azt hittem menten szívrohamot kapok. Kocsiba be, autópálya, Budaörs, Tesco, vettem mégegyet. Hazaviszem, kibontom, valami rohadtul nem stimmel, hát ez:

Amint látható, a bal oldali doboz egy masszív, keménykartonos vastag és magas, "egybe" tartó, a jobb oldali pedig hozzá képest vékony kartonú, a gerincénél összehajtogatott keskenyebb, alacsonyabb, egyszóval: gagyibb kiszerelésű verzió.
A bal oldali típussal jutalmazták az ajándékdobozt vásárlókat, a jobb oldali meg azoknak maradt, akik csak a mezei négylemezest vették.
Nos, az én szobrosomban valami furfangos ember kicserélte a digiket, és a hajtogatottat rakta a masszív helyére, hogy a szebbik az övé lehessen. Így viszont nekem nem kellett, ezért vettem egy harmadikat is. Később aztán a másik kettőt elpasszoltam, pontosabban az egyiket ajándékba adtam a bátyámnak.
Az volt az utolsó eset, hogy egy filmet elvittem otthonról. Ezek után gondolom, hogy érthető, hogy a szobrokra is úgy vigyázok, hogy nagyon. :)
most posts by TM
0
2013. május 22., szerda 12:03
Gratula hozzá, remek vétel volt! Szép a díszdoboz is, amit már nem láthatsz annyira :D Én is felraktam az üres dobozt egy polcra az Angyalok&Démonok dobozzal együtt :) A szobor külön van kirakva. A másik két rész nincs meg így, és főképp a Szövetség díszdobozát sajnálom, mert az Argonath könyvtámaszokra régóta fáj a fogam, de erősen lecsúsztam róla (mikor még kapható volt, nekem túl drága volt, most már meg tudnám venni, de még külföldi oldalakon sem nagyon hozzáférhető). Egyébként meg mindenki különböző, mindenkinél másban nyilvánul meg a gyűjtő szenvedély, van, aki az eredeti celofánt sem veszi le a különlegesebb kiadásokról, de olyat is láttam már, hogy a Van Helsing digi lett kidobva (!), mert az illető jobb szerette műanyagtokban tudni a filmeket, mondjuk őt nem is nevezném gyűjtőnek. Még egyszer, gratula hozzá :)
0
2013. május 22., szerda 11:49
rész
most posts by TM
0
2013. május 22., szerda 11:49
Nem basztam fel, óvatosan helyeztem a díszhelyre, a másik két réz társaságában. Közöttük foglal helyet a Chaplin- és a Kubrick-gyűjtemény, a széleken pedig a fekete és a fehér Hitchcock-digik. Ez az általam legszebbnek tartott polc.
Ha bármikor nézni támadna kedvem Gyűrűk ura-bővítettet, akkor könnyedén kivehetem a dobozból a digit, mivel a doboz belső kialakítása ezt lehetővé teszi. A szobrokat már kicsit macerásabb mozgatni (főleg A két torony kiadásában levő Gollam-figurát, amit konkrétan beleragasztottak(!) a helyére, nem volt könnyű kioperálni úgy, hogy a doboz is megússza), de ettől függetlenül a szobrokat a dobozokban tartom, mivel ott vannak biztonságban, nem kell attól tartanom, hogy én vagy valaki más véletlenül leveri és összetörik. Ha valakinek meg meg akarom mutatni, akkor kiveszem a dobozból, már begyakoroltam a mozdulatokat, így számomra az sem okoz nehézséget.
Egyébként pedig úgy gondolom, hogy Alan Lee és John Howe munkássága ér annyit, hogy a kezük nyomát viselő ajándékdobozokat is olyan tisztelettel kezeljem, mint a bennük szereplő tárgyakat, mivel ugyanolyan szépek, mint a tartozékaik, ezáltal díszítik a gyűjteményemet is.
most posts by TM
0
2013. május 22., szerda 11:40
Ja igen, nálam van átjárás is a kettő között: vágtam már kukába zenei cd-t borító kartontokot, ugyanakkor nemet mondtam a Legenda vagyok makulátlan fémdobozára 3500.-ért pusztán a magyar kísérőlap hiánya miatt, inkább megvettem 4990.-ért.
0
2013. május 22., szerda 11:38
Részemről lezártam a témát, mert még a végén egy tök jó ízű beszélgetés kerekedne belőle, amit nem akarok. Sorvadjon csak a fórum, he-he.
0
2013. május 22., szerda 11:37
Van a praktikus szempont, meg a szigorúan gyűjtői szempont. Az előbbi azt hasznosítja egy termékből, ami számára megfelelő (kukában landoló gyűjtődoboz, széttépett slipcase, akár kidobott műanyagtok-lefűzött borító-lemeztároló mappába kerülő lemez), utóbbi pedig az utolsó kis tartozékot is a termék szoros sajátjának tekinti. Esetedben egyértelműen az előbbi érvényesült: a szobrot feltetted az egyik polcra, a lemezeket tartalmazó gyűjtőtokot a másikra, a sallangot pedig eltávolítottad. Nincs jó vagy rossz választás, mindenki azt tesz a megvásárolt termékkel, ami számára a legelőnyösebb.

Egyébként hallottam olyanról, aki minden filmből indulásul két példányt vásárol - egyet használatra, egyet pedig bontatlanul a gyűjteménybe.
0
2013. május 22., szerda 11:29
Egyébként nekem csak három olyan dvd-s dobozom van, amihez adtak ilyen polcra is kitehető bizgerentyűt...
A Blues Brothers-es szájharmónika,
a Tiltott bolygós robi
és a majdnem kigolyózott Angelina Jolie.
Mindegyik elrejtve pihen a helyén.
0
2013. május 22., szerda 11:27
Az első mondatodat akár ki is lehetne írni a fórumra jelmondatnak!!
Kettő egyforma ember nincsen így mindenki azt tesz, szeret, gyűjt amit szerinte helyes - addig a pontig ameddig másoknak nem árt vele. Ha ezt elfogadja az ember és feltétlen tud örülni mások örömének sok kellemetlenségtől megkíméli magát és környezetét.
0
2013. május 22., szerda 11:15
Azt csináltad, ami szerinted helyes volt.Most innentől kezdve a faszt se érdekli, hogy másoknak mi a véleménye erről.
Jó néz ki a polcon és kész.
0
2013. május 22., szerda 11:09
Most komolyan, magyarázza már el nekem, akinek ez a doboz megvan otthon. Most komolyan felbasszátok bontatlanul a polcra, vagy mi? Mert ha már kibontom, akkor kuka a doboz, mert ebből állandóan kihalászni a filmet elég horror, a szoborból meg szar se látszik a csomagolásból... Vagy én vagyok hülye?
0
2013. május 22., szerda 11:03
Ha tényleg csak a szobor kellett, akkor megértem a dolgot, de gyűjtőként gondolkozva nehéz elfogadni, amit csináltál.Egy állat vagy!
Azért gratulálok a friss beszerzéshez.:)
0
2013. május 22., szerda 10:24
Barbár.
most posts by TM
0
2013. május 22., szerda 10:03
Először is, a doboz ment a kukába a gecibe. Kitettem a szobrot a polcra oszt jó napot. Üres papírdobozokat nem gyűjtök.

Másodsorban, egyértelmű, hogy az ára volt a legfontosabb, nem szándékoztam megvenni, mert annyira nem hiányzott, de ennyiért elhoztam, még úgy is megéri, ha mindent kivágnék a szemétbe a szobron kívül. Ennyi.
0
2013. május 22., szerda 1:20
Egyébként remélem, hogy örömöd leled benne, szerintem ez az igazán fontos.
A kiadványnak egyetlen hibája van, hogy a belső műanyag tartót túl passzentosra méretezték, így az a doboz elején levő ablak műanyagját hosszanti irányban megtöri. A grafika viszont szép, a külső doboz oldalain végigfutó sárkány baró. :)
most posts by TM
0
2013. május 22., szerda 1:11
Melyik a lényegesebb?
most posts by TM
0
2013. május 22., szerda 0:26
Akkor elmondom újra, hogy 3.000, azaz háromezer forint volt. Ennyiért nem láttam az aukciós oldalon...
0
2013. május 22., szerda 0:25
Aukciós oldalon van féltucat.
most posts by TM
0
2013. május 22., szerda 0:12
Ejha, gratulálok, esetleg nekem is tudnál szerezni?
0
2013. május 22., szerda 0:10
A két torony és A király visszatér gift set több helyről is beszerezhető, A gyűrű szövetsége már nehezebb dió.
most posts by TM
0
2013. május 21., kedd 23:56
Ejha! Pedig ez nem mai.
0