Gratula hozzájuk, remek szerzemények! :)) Megunhatatlan, megismételhetetlen sorozat a Lost. Nekem is még pár évadot össze kellene szedni, és ideje lenne lassan újranézni. Kár, hogy nem nagyon törekedtek az egységes dizájnhoz (főleg a gerinceket illetően), de ez legyen a legkisebb baj :)
0
2013. március 29., péntek 1:15
2344
na még mindig nem vagyok egy hacker, szóval a második kép az ez akart lenni:
0
2013. március 29., péntek 1:14
2344
Legutóbbi DVD beszerzéseim:
0
2013. március 28., csütörtök 12:45
2738
Mai Xpress:
0
2013. március 28., csütörtök 9:53
6697
Köszi szépen :)
Hát, éppen most lett teljes a Harry Potter gyűjteményem, igaz csak az egylemezes változatokkal, de nekem ezek a filmek így is megfelelnek :) Az a baj, ha egyet megvennék BD-n, az összes kellene :D Ugyanez igaz a Karib-tenger kalózaira is, de ott még plusz nyomós érv volt, hogy a dvd-k bőséges extra tartalmat nyújtanak (kivéve pont a 4. rész), úgyhogy ezekből a filmekből sem tervezek kékre váltani. Sajnos meg kell húzni a határt. De köszi a tippeket, biztos BD-hez méltóan lehengerlőek :)
Neked is köszi Savannah :) Pont ma reggel meglett a várt dvd-s csomag is, de hazafelé már jó ízűen megfogalmazódott bennem a reklamáció, ugyanis gyanúsan kicsi volt a csomag. Hazaérve derült ki, hogy jót küldtek, csak nem abban a kiszerelésben, amire számítottam, de sebaj, így még kevesebb helyet is foglal :D
0
2013. március 28., csütörtök 3:25
2344
Gratulálok, ismét csak jó filmekkel bővült a gyűjteményed! :) Ha szabad egy tanácsot adnom, és még nincs meg az összes Potter film, érdemes legalább egyet Blu-rayen beszerezni. Én a Félvér herceget birtoklom kékben, és meg kell mondjam, bár a többi se semmi élmény újra és újra DVD-ről, de HD-ban 2 és fél óráig tátottam a számat. Ugyanígy ajánlom a 4. karibot is, ha tetszett.
0
2013. március 27., szerda 18:39
552
Gratulálok az új beszerzésekhez! Mikre vársz még?
0
2013. március 27., szerda 14:34
6697
Bár még egy csomagot meg akartam várni, de nem biztos, hogy befut a héten, én pedig türelmetlen vagyok :D Szóval, a héten ők érkeztek a gyűjteményembe:
Az első kettő film innen jött, a többi pedig vadászat eredménye :) Különösen örülök a Karib-filmeknek, mivel igencsak jó állapotú példányokra tettem szert (és előző tulajuk innen vette őket) :) Ha a kiadványok számát nézem, így van összesen 490 dvd-m, de ha a filmek számát, akkor immáron 505, és hivatalosan az Ocean s Eleven lett az 500. filmem :)
0
2013. március 25., hétfő 11:02
1219
Nincs benne reklám mert a cseheknél és az osztrákoknál is van. De semmi magyar vonatkozás nincs rajta.
0
2013. március 25., hétfő 10:57
1130
A sorozatokról jut eszembe. Nem mondom, hogy hol, de valahol nemrég jelent meg a például a teljes x-akták gyűjtemény(9 évad), forintba átszámolva kb. 19-20 ezer forint. Nálunk meg kijött három évad és kész ugyanennyiért... Én megvettem volna és még most is megvenném itthon is ha jönne, de nem jön.
0
2013. március 25., hétfő 10:51
1219
Dehogy, örülök ha van véleményed róla, hogy te hogy látod ezeket a dolgokat. Én ennek a selejt videonak sem örülök. Lassan ott tartok, hogy vége. Ennyi volt a gyűjtés. (Mert nem lehet mit)
0
2013. március 25., hétfő 10:49
1219
Ne is mond, én sorozatokat úgy vennék. De nincs. Amerikában már minden kijön BluRay és DVD-n. Ezt nem értem meg. Amúgy a múltkor felháborodtam, hogy nincs sorozat felmentem a csehek oldalára és náluk sem volt friss évad sorozatokból. pl. Vámpírnaplók,Odaát,stb. Felmentem a németekhez ott persze minden szar volt...és szintúgy a franciáknál is minden friss dolog megjelenik.
0
2013. március 25., hétfő 10:46
1130
Ja és tudom, hogy Gyulus-t kérdezted, de azért remélem nem bánod, hogy elmondtam én is a véleményemet. :)
0
2013. március 25., hétfő 10:45
1130
Már jó ideje ezt mondogatják néhányan a dvd-ről, pedig ez aztán nem így van. Jó, itt nem feltétlen a hazai viszonylatra kell gondolni, itt azóta haldoklik a dvd-bd piac, hogy elindult... Amerikában vagy éppen Angliában, akik minden szempontból kú*rvára előrébb vannak, mint mi, ilyen szempontból is, még most is jelennek meg a dvd-k orba-szájba. Szebnél szebb kiadványok, arról nem is beszélve, hogy még nálunk örülni kell, hogy egyáltalán kiadnak egy adott filmet, ott sok filmnek több dvd kiadása is létezik és mindegyiket lehet kapni is. Ott nem igazán van olyan, mint itt, hogy pár év-hónap múlva már beszerezhetetlen a film, hanem évek múlva is kapható. Tehát ha náluk, akik ennyivel előrébb járnak, még mindig ennyire erős a dvd piac, akkor bizony ennek még van jövője bőven.
0
2013. március 25., hétfő 10:34
1219
Köszönöm Gyulus a segítséged :-) Gyulus amúgy mi a véleményed a DVD-ről, ahol most tart? Tekkóba szánalom, 700ft-ért sorzatok, filmek 399 ft. Mondom ez mi. De már az MM-be is 999 áron megy. Nem tudom még mennyi ideje van a DVD-nek de értéke már nem nagyon van. Mennyi filmet nem adtak még ki nálunk pedig DVD-n. (Persze annak a válaszát is várom akit érdekel ez a helyzet.) Megmondom őszintén én már nagyon elcsábultam a BluRay felé. Jobb képminőség jobb hang. De most őszintén egy 3190ft-os DVD vagy egy 3490ft-os BD-t vesztek meg? Én BD-n csak a limitáltakra költök 10 ezer felett. Amúgy megvárom a 3490-es árat.(Sokszor jól tettem) Pl. xpress is olyan akciókat csinált, hogy a DVD-n abszolút nem éri meg a film.
0
2013. március 25., hétfő 9:16
8851
Van régiókód is a BD szabvány szerint. A miénk a "B" régió. Ezt láthatod a lejátszód kézikönyvében is. USA = "A" régió. De vannak régiófüggetlen kiadványok is szép számmal.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
Gondolom azért, mert sajnálják a lóvét az újabb transzferek megvételére és inkább a régieket ismételgetik szarásig...
0
2013. március 24., vasárnap 23:20
1267
Mondjuk én azt nem értem leginkább, hogy ha már 16:9-es képarányra átállnak a csatornák, miért kell mégis 4:3-ban mutatni a filmeket, amikor a beszélő fejes vitaműsorok is 16:9-ben készülnek...
0
2013. március 24., vasárnap 22:52
1219
Köszönöm a válaszod, így már értem akkor miért van annyi képarány :-/ Nézegettem most a DVD-ket és mindegyiknél más. Vicc...kíváncsi leszek ez a 4K mit fog tudni, de még adathordozó sincs rá. Remélem már BluRay mellé nem találnak ki valamit, mert nem akarom minden 2 évente a gyűjteményem és a lejátszókat illetve a TV-ket lecserélni. A TV-k pedig már a HD-ra igazán ráállhatnának. Attól, hogy a lakosság 30% rendelkezik csak HDTV-vel, mehetne a műsor HD-ban. Jót nevettem mikor a retek klub örült a 16:9-nek amit olyan nagy technikai újdonságnak állítottak be, amit tegnap fedeztek fel. Aki látta a híradót akkor amikor ezzel foglalkoztak tudja miről beszélek. Gyulus és azt nem tudod, hogy BluRay-eken van ilyen régiókódozás, mint a DVD-ken? Tehát ha én USA-ból veszek BluRay-t azt viszi a magyar BD3D-s lejátszó? Mert a DVD-ket nem viszi, a régi lejátszó csak az R2-es régió kódosokat vagyis európai dvd-ket. Persze az újak már tudnak függetleníteni.
0
2013. március 24., vasárnap 22:22
8851
A szabvány képarány SD-nél csak 4:3 és 16:9, HD-nél 16:9 lehet. Ez a tévére küldhető jel képaránya. Az, hogy ezen belül milyen képarányt tölt ki a hasznos képterület, az meg csak a rendezői koncepción múlik, és gyakorlatilag bármilyen képarány elképzelhető. Az általad felsoroltak a leggyakoribbak, de akadnak ezektől eltérők is. A Ben-Hur eredeti oldalaránya pl. 2.76:1. A lényeg, hogy ebből úgy lehet 16:9, ha fekete csíkokkal kiegészítik. És mivel csak a 16:9 a szabványos szélesvászon a DVD-knél, BD-knél, ezért elkerülhetetlen a 16:9-esnél szélesebb képek fekete csíkkal kiegészítése.
Az, hogy mi lesz csonkolt, az meg a transzferáláson múlik. Meg persze nézőpont kérdése is. Ha 0pen matte eljárással az eredeti negatívon meglévő részleteket is felfedik, akkor az is eltér az eredeti mozis rendezői koncepciótól. Tehát az is csonkolás? Pl. az Avatar csak így jelent meg hordozón, pedig az IMAX kivételével a mozikban 2.35:1 aránnyal ment.
Az én értelmezésem szerint a csonkolás fogalmát leginkább az meríti ki, ha a képtartalomból elvesznek részletek. Pl. a 2.35:1 képből vágják ki a 16:9-es részleteket.
Az IMDb-n megtalálod a filmek eredeti képarányát, ezt össze tudod vetni a lemezen lévővel, így lehet következtetni arra, vajon csonkolt-e a kép a lemezen vagy sem.
0
2013. március 24., vasárnap 22:10
1219
+ még annyit kihagytam, hogy a BluRay-nél is változik a képarány Azokat sem értem, ott pl. mi a csonkolt? Rég nem a 16:9 érdekel itt sem :D 2:40:1 és társaira lennék itt is kíváncsi.
0
2013. március 24., vasárnap 22:08
1219
Köszike, de a wikipedias nem sokat mondott nekem. Már olvastam a TV-s pedig no komment ezek még annak örülnek,hogy 16:9 meg 4:3 :D Én arra lennék kíváncsi, hogy a 1:78-tól meddig van a plafon. Szóval "ilyen" mértékegység érdekelne, nem a 16:9 :-) Miért nem kerül a DVD-re 1 képarány ha csonkolják az oké, de pl. 2:35 és 2:40 min múlik? vagy 1:85 miért az? Ilyenek érdekelnek.
0
2013. március 24., vasárnap 21:15
8851
Itt mintha kissé fogalomzavarban lenne a cikk írója:
"Az átállás után a legjobb helyzetbe azok a tévénézők kerültek, akik digitális tévészolgáltatásra fizetnek elő, és 16:9-es képarányú tévét néznek – de gyorsan hozzátennénk, hogy egyelőre ők sem valódi szélesvásznú adást kapnak. Egyelőre mindkét csatorna műsora marad ugyanis normál felbontású, a DVB specifikációk alapján így a maximális felbontás 720×576 pixel, éppen annyi, mint amennyiben a két csatorna műsora eddig is jött. Ebbe kell benyomorítani a 16:9-es adást, végeredményben tehát torzítva érkezik meg a műsor, amit aztán a set-top-box vagy a DVB-C tunerrel rendelkező tévé alakít helyes méretarányúra. Vagy nem."
Természetesen az anamorf szélesvásznú PAL SD adás felbontása sem lehet több, mint 720x576 képpont, tehát az adás bizony valódi szélesvásznú (már ahol nem letterbox, ugye). A 720x576 egyébként se nem 4:3, se nem 16:9 képpont-aránynak felel meg. Egész pontosan 5:4 a pixelszám-arány.
Általában az a gond a fejekben, hogy nem tudnak elvonatkoztatni a négyzet alakú pixelektől. A 720x576-os SD kép attól lesz 4:3 oldalarányú, hogy az egyes képpontok oldalaránya 16:15. 16:9-es képarány esetén pedig 64:45.
0
2013. március 24., vasárnap 21:05
82
mester-janinak és Gyulusnak üzenem : jó a gyűjteményetek! Gratulálok hozzá! :)