Keresés

a te dvd gyüjteményed

2013. március 15., péntek 12:11
Na igen az Éjsötét árnyék egy vicc...szerintem simán elmehetne a  szatíra kategóriába....annál rosszabb nekem már csak az Alice in Wonderland volt,de az mégis ennek ellenére megvan...a kulcslyukos kiadás miatt ellenben az Éjsötét árnyékkal....a a Pee Wee-t nem láttam de nem is nagyon mozgat meg....
0
2013. március 15., péntek 10:22
Érthető voltál. :)

Hát Tim Burtontől is megvettem 13 filmet, de a Pee-Wee ingyen se kellene. :)
Az Éjsötét árnyékért meg nem adnék pár száz Ft-nál többet, de csakis Burton miatt, mert egyébként gyenge filmnek tartom.

Eddig azok a rendezők, akiknek megvettem minden itthon megjelent DVD filmjét:
Paul Verhoeven, Ingmar Bergman, Federico Fellini (-Különös történetek beli szkeccsfilmje, amit a kiadvány silánysága miatt nem vettem meg) David Lynch, Andrej Tarkovszkij, Michael Haneke, Werner Herzog, Stanley Kubrick, Sergio Leone (itt nem számolom a két TH filmet, amihez a nevét adta), Sam Peckinpah, Pasolini, Tornatore, Hayao Miyazaki, Dario Argento.
Meg eddig David Cronenberg (- Cosmopolis) Tarr Béla (- A londoni férfi), Kurosawa (-Derszu Uzala)

Van, akitől sok van, de nem az összes, ilyen-olyan okok miatt (pl.: nem tudtam már beszerezni, nem tetszett némely filmje, vagy nem éreztem úgy, hogy mindet bekéne gyűjtenem): Scorsese, Spielberg, Oliver Stone, Woody Allen, Chaplin, Bertolucci, Eastwood, James Cameron, Tim Burton, Del Toro, John Carpenter, Jim Jarmusch, Takeshi Kitano, Luc Besson, Godard, Polanski, Lars von Trier

Olyanokat nem írtam, akiknek mondjuk kevesebb, mint 3 filmje jelent vagy a begyűjtött filmek száma láthatóan alacsonyabb mint a megjelent filmek száma.
0
2013. március 15., péntek 9:44
Attól függ szereted e a filmet,mert például ha személyes kedvencem,úgyse bírom ki,hogy ne varrjam be...de nem igazán kerültem még ilyen helyeztbe...legtöbb film Jhonny Depptől van de nem az összes rendezőileg meg taln Tim Burtontől :) És az se az összes...
0
2013. március 15., péntek 9:22
ezt nem így akartam
bocsánat
0
2013. március 15., péntek 9:20
A másik dolog, hogy hiába fogok emlékezni az itt felvetett kérdésedre nem lepődöm majd meg, ha két hét múlva felraksz ide egy képet a friss beszerzéseidről, köztük a cosmo-akármivel.:)
Helyzet és pénztárca függő, hogy mennyi "fossal" hajlítod meg a polcaidat.
0
2013. március 15., péntek 9:11
:)
Nem tudom, hogy mennyire jó példa, de éppen tegnap vettem át egy olyan filmet, ami nem igazán tetszik.
Egy sorozat része, hiányosnak érezném a gyűjteményem nélküle, de egy párszor biztos meg kell néznem ahhoz, hogy valamit kezdeni tudjak vele.
Jó ár, gyönyörű papírtok, nem volt nehéz elcsábulni, de ugyanezt játszottam le magamban, hogy kell-e ez nekem egyáltalán...
0
2013. március 15., péntek 9:10
Nekem csak egy ilyen kedvencem van: Schwarzenegger. Az ő filmjeit meg is vettem mindet, és a jövőben is meg fogom venni. De a legócskább filmjein is tudok szórakozni. Szerencsére nem sok ilyen van neki: Herkules New Yorkban, Kaktusz Jack, Vörös Szonja, Batman és Robin. Egyébként még ebben a négy filmben is mindig megtalálom azt, amiért szeretni lehet őket, és úgy gondolom, ezeknél a filmeknél akadnak sokkal ócskábbak is a gyűjteményemben. A többi filmjét meg kifejezetten kedvelem.

Ezen kívül van még jópár színész, akinek a filmjeit előszeretettel vásárolom, de náluk már nem törekszem teljességre: ami tetszik - vagy látatlanban bizakodásra ad okot -, azt megveszem, a többi a boltban marad.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. március 15., péntek 8:58
Alapvetően nem akarok olyasmit a polcra tenni, ami egy kicsit sem tetszik.

Az "ennyiért megéri", meg a látatlanban vásárlás egyébként is gondoskodik arról, hogy szar filmjeim is legyenek, de szerintem nem érdemes mindent összeszedni még a kedvenceinktől sem.Persze ha úgy érzed, hogy később még megszeretheted, akkor nem érdemes sokat agyalni ezen a kérdésen.:)
0
2013. március 15., péntek 8:37
Kérdés a gyűjtésről:
Ti mit csináltok olyan esetben, ha van egy rendező (vagy színész) akinek gyűjtitek a filmjeit és meg is van mondjuk az összes itthon kiadott filmje. Erre kijön egy akkora fossal, hogy borzasztó. Megvennétek-e, hogy ha már eddig eljutottatok a filmjeinek a gyűjtésében akkor meglegyen, vagy pedig hagynátok a fenébe.
Jelenleg ez a helyzet velem Cronenberg kapcsán. Megvettem az összes nálunk kiadott filmjét, kivéve a legutóbbit, a Cosmopolist.
0
2013. március 14., csütörtök 22:03
Röntgen látásod van? :)
0
2013. március 14., csütörtök 20:11
Most kerültem csak gép elé, olvastam, de még nem próbáltam :) De nagyon valószínű, hogy az lehetett a gond, hogy elsőre angolul, magyar felirattal kezdtem el nézni, de aztán kb. 5 perc után inkább váltottam a míves magyar szinkronra, utána jelentkeztek a gondok, de nem mentem vissza a menübe kikapcsolni a feliratot, hanem a távirányítón intéztem a váltogatást :) Ma már nem hiszem, de azért meg fogom próbálni az ott javasolt trükköket, és köszönöm is őket! :))
0
2013. március 14., csütörtök 20:02
Kipróbáltad az Angyalok és démonok DVD-hez javasolt tippemet? Érdekelne, bevált-e.
0
2013. március 14., csütörtök 19:16
Ma ezekkel a dvd-kel gyarapodott gyűjteményem:

0
2013. március 14., csütörtök 18:31
Én eleinte nem foglalkoztam ezzel, de aztán egy saját teknikával meg tudtam állapítani van e lemez a tokban, kibontás nélkül.
0
2013. március 14., csütörtök 18:24
Ilyen már velem is előfordult egyszer. Több tételes vásárlás volt, és éppen a legolcsóbb darabból hiányzott a lemez. Szó nélkül pótolták, pedig ezt utólag bizonyítani lehetetlen. Akkoriban még a karcos lemezt is visszavihettem másnap a boltba. Azt az időt kedveltem leginkább, mert amit nyugodtan kiválogattam, otthon nyugodtan kibontogathattam. Amióta arra "kényszerítenek", hogy helyben ellenőrizzem a lemezeket, a legapróbb hiba esetén is reklamálok. Így offline vételnél én már soha nem viszek haza semmit bontatlanul.
0
2013. március 14., csütörtök 13:35
Az durva :O Gondolom azóta az óvatosság....velem még nem fordult elő,szerencsére...
0
2013. március 14., csütörtök 13:24
Természetesen a fizetés után nézem meg a lemezt. sajnos már vittem csak üres tokot haza.:(
0
2013. március 14., csütörtök 13:23
És nem bámultak még meg? Most képzeled egyszer nem lenne benne lemez és tennéd vissza :D
0
2013. március 14., csütörtök 13:21
Mindig van nálam egy svájci bicska amiben van olló is. Én a boltban a sima dvd fóliás kiadást, (még az ajándékba menőt is) felvágom annyira, hogy belekukkantsak, benne van-e a lemez. Ez akkor elég. A kartontokosokat annyira vágom fel, hogy kicsússzon a bele, azt átnézem, visszacsúsztatom és otthon szépre vágom a fólia lyukat. A fólia egy darabig védi a papír tokot. Ennyi.
0
2013. március 14., csütörtök 12:49
Ebből a szempontból én egy rossz gyerek vagyok,nem bírom ki,hogy ne nyissam ki azonnal...jobb esetben mondjuk hazáig rajta van a fólia,de akad már,hogy a villamoson szabadítottam meg a kiadványt a fóliától :)
0
2013. március 14., csütörtök 12:21
Ezek ki vannak ám bontva, csak rajta hagyjuk a fóliát egy ideig, ennyi.
0
2013. március 14., csütörtök 12:13
Egészen döbbenetes kollekciókat láttam már teljesen (!!!) bontatlanul. Nekem is van néhány bontatlan darabom, de limitált díszdobozok esetben én nem bírom ki, hogy ne nézzek bele:)
0
2013. március 14., csütörtök 11:19
:)
0
2013. március 13., szerda 22:30
Nem csak te vagy ilyen. Én is szeretem kibontani, és csomagolás nélkül a polcra tenni.
0
2013. március 13., szerda 21:52
Ez csak ilyen állagmegóvás. Ha meg nagyon csúnya lesz rajta a fólia, vagy beszakadozik (pár év múlva), akkor leveszem, és olyan, mintha egy új kiadvány lenne a kezemben. :)
0