Keresés

NYÍLT LEVÉL az InterCom-hoz egy színvonalon aluli kiadás miatt

2005. május 30., hétfő 23:25
A topic címéhez meg csak annyit tennék hozzá, hogy sajna nem az Intercom az egyetlen, akihez szólni kéne efféle hiányosságok miatt...
most posts by TM
0
2005. május 30., hétfő 23:16
tényleg, ronin. pedig nálam is van, igaz kölcsön... hát azért ebből is ki lehetett volna többet hozni, főleg, ha az árát nézem... a füzet mellett pl. használhattak volna több színt...
0
2005. május 30., hétfő 23:11
Én is csak azt akarom még mondani, hogy a 100 %-ra kell törekedni, bármennyibe is kerüljön egy termék, akár csak 999 Ft-ba is. A minõségbõl nem szabad lejjebb adni, és ha már fizetünk érte (sokszor jó sokat), akkor legalább kapjunk valamit a pénzünkért. Ennyi erõvel a nõvéreknek se fontos jól ellátni egy beteget, mivel nem fizetik meg õket rendesen, örüljön a beteg, hogy életben marad, nem? Mi többet kívánhat még? Igenis adjanak ki jó munkát a kezükbõl. TAMOGATLAK!
0
2005. május 30., hétfő 22:49
"APROPÓ A KEDVES NEJEM MEGINT TÖRÜLTE A RENDELÉSEIMET"

A név kötelez!
0
2005. május 30., hétfő 22:37
"Vannak azért nagyobb gondjai is az országnak."
Valóban. De ha folyton megelégszel a 80% kitűnő + 20% szemét összetételű termékekkel - amelyekért rendre 100%-ot fizetsz - valószínűleg idővel azt fogod észrevenni, hogy az arányok eltolódtak, ráadásul nem arra, amerre szeretted volna.

Intercom digipack: Ronin.
Közepes minőségű papír. Hely a füzetnek, ami nincs. Volt, akinek gondja akadt a lemeztartó műanyag résszel. Nekem is. Legalábbis az első példányból kiesett az egyik lemez. A következő három már rendben volt. Ugyanis háromszor cseréltettem ki, mert az egyik lemez rendre karcos volt. A 4. példányban is, de ott feladtam.
0
2005. május 30., hétfő 22:27
nagyjából erről beszélek, de!

miután nem bírok mindent megvenni, amit szeretnék, ezért muszáj szelektálni, és így - egy-két kivételtől eltekintve - igenis befolyásol az, hogy milyen a külseje egy kiadványnak. ha dönteni kell, inkább a szép kiadásút választom, és a gagyit hagyom ott... a van helsingért pl. nem vagyok oda, de gondolkodás nélkül megvettem 2,5 e-ért a kétlemezest, mert szerintem szép a doboza, ráadásul az extrái is jók. a műanyagtokos változatért viszont egy ezrest is csak akkor adtam volna, ha nagyon akarok valamit venni, és végképp nincs más...
0
2005. május 30., hétfő 22:20
az intercom egyébként különösen kussolhat, általában véve nagyon gagyik a kiadványaik... digipackjukra nem is emlékszem, most hirtelen a kvíz-show-t találtam a polcon, hát az se semmi...
0
2005. május 30., hétfő 22:16
Az ilyen igénytelen kiadások és a  még mindig igen magas árak miatt terjedek el a kalóz dvd-k.Én személyesen láttam és hallotam 5.1 es szinkronnal a halott madarakat.500 ft-ba kerül. Sajna az én nézeteimmel és filmörült rajongásommal elfogadhatatlannak tartom a kalóz dvd-ket.A MGM esetében meg, sajna örülni kell egy mono szinronnak és egy ilyen silányan kivitelezett labelnek.
0
2005. május 30., hétfő 22:05
Szitázásról nekem a Gyűrűk ura négylemezes kiadások jutnak eszembe. A Két torony angol nyelvű, míg a másik kettő magyar feliratozású korongokkal jött ki! Persze nem anyáztam érte, csak furcsa volt és ebből a szempontból nem egységes a három kiadvány. A konkrét példára visszatérve: az ilyesmi engem is nagyon tud bosszantani! Hiszen a kiadvány része a szitázás is! Legközelebb tokot sem kapunk? Elvégre úgysem azon van a film? :(
most posts by TM
0
2005. május 30., hétfő 22:04
alapból én sem, de ha igénytelen a külső, akkor tulajdonképpen mi is különbözteti meg egy korrektebb kalózdvd-től az eredetit??? főleg, ha esetleg a színes borító mellett tesznek rá discmatricát is... ja, hogy a profit a kiadónál landol? hát az meg engem mér érdekeljen? ha meg esetleg az ocsmány külső mellett még szinkront meg normális extrákat sem tesznek rá, akkor végképp nehéz megindokolni, miért is adjunk ki 4-5 ezret az 800-1000 ft helyett...
0
2005. május 30., hétfő 21:54
Már megint mosolyt csaltál az arcomra! :)))
most posts by TM
0
2005. május 30., hétfő 21:52
Ha nős lennék, nálam az ilyesmi válóok lenne... :))))
0
2005. május 30., hétfő 21:37
Szerintem felesleges ekkora port kavarni egy ilyen ügy miatt.Az lehet hogy totál semmi köze a filmhez, de én nem a külcsín(borító, szitázás) miatt veszek meg egy filmet.Vannak azért nagyobb gondjai is az országnak.
0
2005. május 30., hétfő 21:27
:D
0
2005. május 30., hétfő 21:27
TÁMOGATLAK!
0
2005. május 30., hétfő 20:42
APROPÓ A KEDVES NEJEM MEGINT TÖRÜLTE A RENDELÉSEIMET
nem lehetne még kunyizni a T diszdobozból és a leon-ból?
ezekre tegnap adtam le rendelést jó áron.
0
2005. május 30., hétfő 20:38
Igazi filmgyüjtöknek nem mindegy, milyen egy lemez szitázása,illata, tokja stb.
Igy teljes mértékben TÁMOGATLAK.
0
2005. május 30., hétfő 20:36
Sajnos valóban elsősorban költségcsökkentő szempontok miatt jelennek meg így a filmek nálunk. A hazai piac világviszonylatban az egyik legárérzékenyebb (a piacot ma a 990 forintos filmek uralják magasan, míg tőlünk nyugatra még mindig az igényes újdonságok találhatók az eladási top-listák elején), ezért a kiadók sokszor kénytelenek lemondani a kívánatos maximumról. Van olyan film, amit el lehet adni olyan mennyiségben, hogy elviseli a digipack csomagolás plusz költségeit, de például a Tarzan-sorozatot csak úgy lehetett kihozni 10 ezer forint alatt (6 film + bónusz lemez), hogy kétoldalas lemezekre préselték, és négylemezes gyűjtő-dobozba zsúfolták. Lehetett volna 7 külön tokban is kiadni, hét gyönyörűen szitázott lemezen, vagy leporellós digipack-ben, de magasabb árat is kellene kérni érte.
A sorozatok egy része is úgy jelenik meg, hogy külön szitázott lemezek helyett kétoldalas korongokra nyomják őket, megtakarítva ezzel jelentős csomagolási költségeket - így kerülhet fele annyiba nálunk a Vészhelyzet, vagy Az elnök emberei, mint mondjuk Angliában.
Tényleg jó lenne, ha mi is ugyanúgy kapnánk a filmeket, mint ők, de ehhez kellene egy hasonlóan erős vásárlóerő is, és egy kicsit magasabb igényességi szint. Sajnos ma a DVD-használók 95%-a nem törődik a minőséggel. A kamerás felvétel, a VCD, a Pan/Scan kép és a monó hang tökéletesen megfelel az emberek többségének, két fontos igény van: legyen szinkron és legyen olcsó.
0
2005. május 30., hétfő 20:25
Nem veszem meg újra, de azért pluszkiadásra kényszerített, mert négydarabos DVD-tokot kellett vennem (egyszerre minimum ötöt adnak), azóta abban tartom mindkét gyüjteményt.  

Talán túlzás feltételezni a kiadóktól, hogy ilyen meggondolás alapján választanak tokot: inkább arról lehet szó, hogy ezt kapták olcsón.
0
2005. május 30., hétfő 20:17
Bocs: veheted meg
0
2005. május 30., hétfő 20:16
Zs: "veszélyezteti a lemezt, hiszen annyira szorul, hogy szinte le kell tépni" ---> ergó hamarabb tönkremegy ---> vehetedd meg újból ---> ismét győzött a kiadó/forgalmazó.
0
2005. május 30., hétfő 20:11
Tip-Top talán túlzásokba esett, de a téma jó.

Engem leginkább a a Tarzan-gyüjteményhez használt Scavano márkájú tok háborít fel, nem esztétikai okokból, hanem azért, mert ez a tok egyszerüen nem alkalmas a DVD-k tárolására: bárhogy vigyáz az ember, veszélyezteti a lemezt, hiszen annyira szorul, hogy szinte le kell tépni, jobbra-balra kell mozgatni, feszegetni, közben hozzáér az ujjunk a másik lemezhez... Az elsö kiadáshoz ráadásul belsö borító sem volt (most már van, de mit érek vele!) A Rendörakadémiát sajnos ugyanilyenbe tették. Ez pl. sokkal nagyobb gond egy gyüjtönek, mint a kevéssé esztátikus szitázás.

Nekem egyébként akkor sem tetszik az átlátszó tok, ha nem fehér a borító hátoldala. Sokkal szebb a fekete amaray, melyhez külön füzetet mellékelnek. Sajnos ilyen már nem nagyon van nálunk.
0
2005. május 30., hétfő 20:10
a rendőrakadámia is hasonló. tulajdonképpen agyaltam, s rájöttem: ez is egy extra. :)
0
2005. május 30., hétfő 20:08
nem zavar, ha nincs rajta a film címe mivel az eredeti tokban tartom a lemezeket (az már nagyobb baj lenne, ha a borítóra se írnák rá címeket, de ez már a kiadónak is gondot okozna:). az eddigi kétlemezes mgm-kiadványaim lemezein eddig feltüntették, hogy az egyes vagy kettes lemezról van-é szó. nem tudtam, hogy ezen nincs rajta, bocsánat. akkor viszont: TÁMOGATLAK! - ha ennyi kell a boldogsághoz. :)
0
2005. május 30., hétfő 20:06
már nem azért, de az amerikai változata is legalább annyira gusztustalan mint az európai... (Legalábbis szerintem.)
0