Tisztelt Réfi Dániel Úr (InterCom), Tisztelt DVD On-line Boltok, Kedves DVD-gyűjtő Társaim!
Úgy érzem, hogy a "Négy esküvő és egy temetés" extra változatának kritikán aluli kiadásával kapcsolatban köztem és az InterCom között kialakult nézeteltérés nem az én magánügyem, és az összes "megszállott" DVD-gyűjtőt komolyan érintő problémát vet fel, ezért a további vita helyett a nyílt levelet választottam a nézőpontok ütköztetésére, a probléma szőnyeg alá söprése helyett.
Maga a film fergeteges, ezt most felesleges itt részletezni, de a két lemez kiadása....??!! Nem tartalmi, hanem esztétikai problémákról van szó. A két lemez szitázása kritikán aluli. Az InterCom által forgalmazott dupla-lemezen még a film címe sem szerepel! (Ez egyszerűen szégyen!!!). A megvásárolt DVD-t felbontva az elénk tárulkozó látvány letaglózó, de a szavak helyett beszéljenek a képek:
Más országokban miért tudják így kiadni??!!
Mi magyar DVD-gyűjtők nem érdemlünk meg ennyit a pénzünkért??? A magyaroknak így is jó lesz??? Ki tudja erre a választ? Ki érti ezt?? Amikor kinyitottam a tokot, mintha arcul ütöttek volna! A csalódásom elképzelhetetlen volt.
Restellem leírni, hogy az egyes on-line boltokban mennyit költöttem DVD-kre. Félek, hogy ezt esetleg valaki félreértené... Ha a DVD-gyűjteményemet akarnám ecsetelni akkor ezt már rég megtehettem volna az Xpress "A te DVD gyűjteményed" fórumán, de a 2.125 hozzászóló között nem szerepelek. Elég annyi, hogy sokat költöttem már DVD-kre, épp eleget ahhoz. hogy a párom már igen csak görbe szemmel nézzen rám emiatt. De a több, mint x darabból álló gyűjteményemben egyetlen másolat, vagy illegális példány sincs, lelkiismereti kérdés és becsületbeli megítélés mellett többek között azért, hogy ne kelljen a fenti InterCom kiadáshoz hasonló gusztustalanságot kézbe venni. A hűségért ez jár cserébe? Most már ilyen kiadásokra is lehet számolnunk? Kiben bízhatunk még meg? Vagy tekintsük ezentúl a DVD-vásárlást egyfajta zsákbamacskának?
Még a SPÁR kassza mellett halomba öntött 999 Ft-os DVD lemezek szitázását is tiszteséggel meg tudták oldani. Akkor egy 2 DVD-s "EXTRA VÁLTOZAT" hogy kerülhet ilyen formában kiadásra? Ki tehet erről az igénytelenségről?
Reklamációmra az InterCom-nál Réfi Dániel úrtól azt a választ kaptam, hogy az általuk kiadott extra DVD "mindenben megfelelő". Az indulatokat nem tudom magamban tartani, ezért az Xpress fórumán bocsátom vitára a problémát. Döntesenek a kérdében maguk a vásárlók, a gyűjtök!
Kedves DVD-gyűjtő Társaim! Most a Ti segítségeteket kérem! Támogassatok hozzászólásotokkal, hogy több ilyen kiadás ne születhessen meg! Ha esetleg nem vagytok a szavak embere, vagy kevés az időtők, elég, ha annyit írtok a fórumba: TÁMOGATUNK!!! Ha nem kívántok több ilyen kiadvánnyal találkozni, most ne fordítsátok el némán a fejeteket!
Tisztelettel várom a válaszokat, hozzászólásokat!
Üdvözlettel: Farkas Zoltán (Tip-Top)
(Pontos címem, elérhetőségem az on-line boltokon kívül természetesen az InterCom-nak is birtokában van)