Drága feleségemnek köszönhetően idén is kaptam pár filmes tematikájú könyvet, többek közt ezt is (Arnie-val csomagolva) Mivel nekem nagyobb kedvencem Sly, ezért ezt a kötetet kezdtem el olvasni. Rengeteg kép, informatív kiadvány. A Bud Spencer-Terence Hill könyvvel rokon (kb ugyan az a felépítés). Német plakátok, kevés, de velős infók. Messsze nem egy Filmvilág értekezés, de azt gondolom, hogy ez egyáltalán nem baj. Egy nap alatt kiolvastam, és szokás szerint kedvem támadt megnézni jópár filmet a listáról. Arnie következik, ott kb a 30. Oldalnál járok, csak holnaptól meló 😄
Mindekinek ajánlom!
0
2016. augusztus 13., szombat 1:35
1194
Sly kullisszatitkai, könyvben
Nagyszerű könyv Stallone-ról! E kötet párjával, a Schwarzenegger-ről szóló kiadással ellentétben, ez sok részletet tartalmaz Sly életéről (köztük, sajnos, az ő nem épp vidám, sokkal inkább magányos gyerek- és kamaszkoráról is). Számomra nagyon jó kikapcsolódást nyújtott a könyv, s olvasva "Szilveszter(i) Szalonna" színészi, filmkeszítői és magánéleti sikereiről-bukásairól valamint mozijai kulisszatitkairól, elfeledkeztem (néha) a könyv bizony borsos áráról... de, azt kell mondjam, megérte végül a vásárlást ez a kiválóan illusztrált, filmplakátokat is tartalmazó kötet! Főleg, hogy már régóta vártam, hogy kedvenc akciósztáromról végre kijőjjön valami életrajz-féleség (wikipédia ide vagy oda), hogy a -dvd polcom melletti- könyves szekrényembe kerüljön (a könyv "ronggyá" olvasását követően, persze...) "Steve" King regényei, Dickens Karácsonyi éneke, Woody Allen novellás kötetei és természetesen a filmes lexikonjaim mellé. Csudajó!
0
2015. december 21., hétfő 23:04
14593
A James Bond könyv is nagyon jó, nekem elég sok újdonságot sikerült megtudnom belőle. Idővel a két akció-ikon könyveit is melléteszem...
0
2015. december 21., hétfő 20:50
8851
Egyébként maga a könyv is így fogalmaz.
Ma a végére értem, és számomra sok érdekességet tartalmazott. Úgy érzem, abszolút megérte a vásárlást, szépen mutat az Arnoldról szóló mellett. Aki kedveli a két akció-veteránt, annak csak ajánlani tudom mindkét könyvet, praktikusan az egybecsomagolt verziót.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. december 20., vasárnap 21:15
8851
Az én megítélésem szerint három főszereplő volt a filmben, de igazad van annyiban, hogy a legfontosabb Bridgesé volt.
0
2015. december 20., vasárnap 21:00
1084
Inkább mellékszerep volt az, Jeff Bridges volt az igazi főszereplő.
0
2015. december 20., vasárnap 17:45
8851
Nem tudtam neki ellenállni, és ezt is beszereztem a Schwarzeneggerről szóló mellé. Tökéletes párja a másik könyvnek, a színvonal is kb. ugyanaz. Sly életútját kevésbé ismerem, mint Arnoldét, így nem tűnt fel, hogy bármi hiba lenne a könyvben.
Még nem értem a végére, de amit eddig olvastam belőle, már azok is sok érdekességet nyújtottak számomra. Pl. eddig nem is tudtam, hogy Arnold Sly orra elől halászta el a Maradj éhen! (Stay Hungry) főszerepét.