Keresés

Csipet csapat - Cseberből vederbe

2005. augusztus 30., kedd 11:21
Megint van a Gumimacik!!!, d.u. az RTLen!:))
0
2005. június 8., szerda 13:38
egy kis nosztalgia, a neten találtam:

http://users.belgacom.net/bn776376/rescuerangers.wmv
0
2005. június 8., szerda 13:35
a Lipi az nem patkány, hanem egér? :D

Igen, Züm-züm tényleg nem beszélt, de a szájával trombitált... :))))

Igazad van, tényleg az az eredeti címe, hogy "Chip and Dale", de ez a "Csipet csapat - Cseberből vederbe" magyar cím valamilyen szinten megtévesztő lehet... (lásd indító hozzászólás)  én pl. szívesen megvenném, ha tényleg egy Csipet-csapat rész lenne.
0
2005. június 8., szerda 13:05
Lipi becsületes és teljes polgári neve: Kvarg Lipót volt! (Ha jól írtam... Én legalább is így értettem még 10 éves koromban.) Zümm zümm meg nekem dongó volt... :))
0
2005. június 8., szerda 13:01

Bizony meglakol kit elkapnak,
Ha segély kell, csak szólj,
Csi-csi-csi Chip és Dale,
Jön ha gond van,
Csi-Csi-Csi-Chip és Dale,
Odapottyan
Chip és Dale sosem fél bár csipetnyi,
Ki bajba kerül, megmenti… stb

A Magyar Televízió sugárzott Csipet csapat címmel, ha jól emlékszem egy hetente jelentkező Disney összeállítás részeként, még a  90-es évek legelején, egy remek rajzfilmsorozatot. Ebben a két nagyszerű mókuson kívül, még hárman voltak a csapat tagjai. Sziporka, egy rendkívül sőt sziporkázóan okos egérlány, egy teltkarcsú, dúsbajszú, sajtfüggő másik egér, akinek a neve valamilyen Lipót, de akit a többiek csak Lipi-nek szólítottak és nem utolsó sorban egy repülő rovar, akiről hogy légy-e vagy dongó azt sajnos nem tudom megmondani, mert nem vagyok jártas az entomológiában. Mindenesetre Züm-zümnek hívták és apró termete ellenére rengeteg alkalommal ő rajta múlt az akció sikere, rengeteg alkalommal mentette meg társai életét az utolsó pillanatban és rengeteg fáradtságtól kímélte meg a szinkronrendezőt, mivel sohasem beszélt.
Az a bizonyos „kövér patkány” az én emlékeim szerint a csapat ellensége volt. Egy PatCapone nevű aljas, elvetemült gazember pontosabban gazpatkány, aki nem átallott, több epizódban, a Csipet Mentő Csapattal konfrontálódni.
Két mindenre elszánt, rettenetes segédje is volt, ha jól emlékszem Arnold Mousenegger és Kamé Leó.   …Brrrr! …még most is megborzongok, ha csak leírom a nevüket...
Sokszor látszott a Csipet csapat emblémája/címere, amin R R szerepelt és a csapat tagjai igen gyakran Csipet M  e  n  t  ő Csapatnak hívták önmagukat, így helyesnek érzem a feltételezést miszerint ez a Rescue Rangers című sorozat lehetett Csipet csapat címen és így nem azonos a lemezen szereplővel, mert annak angol címe Chip and Dale. Ugyanezt a feltételezést látszik alátámasztani az adatlapon szereplő 1998-as évszám is.
A hipotézis helyességétől függetlenül azt szeretném még hozzátenni, amit Sziporkáék kiáltottak minden bevetés előtt:
Csipet csapat hajrá!
0
2005. június 7., kedd 17:53
Hát, így se ugrik be sajnos, bár rémlik, de köszi! "Nagyon" rég volt már! Az segítene, ha megint menne a tvben. :))
A többiek neve jobban megmaradt! Meg a Tódi a Gumimacikból! De a macik többségét is elfelejtettem:(
Na, nosztalgiáztunk...:)
0
2005. június 7., kedd 16:30
:)

az egyik fórumon találtam valamit:

"Kvarglipi" "Lipi" - így hívták a "dagadt egeret" :D

0
2005. június 7., kedd 16:20
volt Sziporka, Zümi, Chip, Dale, meg az a nagy egér... de mi a neve? :D

Pukkandúr...

"Mert Ő a Pukkandúr, a kandúrok ura, ez Ő!" :DD
0
2005. június 7., kedd 16:19
:) én is nagyon szerettem a Gumimacikat, Kacsameséket, én is akkor voltam ált. iskolás, mikor ezek a sorozatok mentek. :)
0
2005. június 7., kedd 15:58
Nekem ez volt akkoriban a kedvenc rajzfilmsorozatom, meg a Gumimacik:)! Én is ált. iskolás voltam mikor ezek mentek. Kár, h nem adják azóta!
Vki mondja már meg, h hívják a kövér egeret, mert csak a többinek a neve maradt meg és már annyit agyaltam ezen!:))
0
2005. június 7., kedd 14:44
Igazad van.Ugyanis volt egy olyan sorozat aminek a cime volt a CSIPET CSAPAT (és még volt benne a Pukkandur is) és volt egy külön olyan sorozat is hogy Chip és Dale.Ez a mostani sorozat az utbb emlegetett lenne,az Intercom is elismerte hogy hibázott. (megszokott tölük)
0
2005. június 7., kedd 10:28
a sorozatban csak chip és dale van szerintem.két régi mozifilm volt a teljes Csapatal!
0
2005. június 7., kedd 10:17
:))))
0
2005. június 7., kedd 9:55
Ajaj, én a nick-eddel legyet nem emlegetnék... :)
0
2005. június 7., kedd 9:52
sziasztok.

egyik kedvenc rajzfilmsorozatom volt fiatal (mintha már olyan öreg lennék :))) ), kisiskolás koromban a Rescue Rangers - a Csipet Csapat. hmmm... egy kicsit becsapós a címe ("Csipet Csapat") ennek a DVD-nek. a Csapatnak nem csak Chip és Dale volt a tagja, hanem volt még egy kis légy, egy kövér patkány, és egy egérlány is. vagy a DVD-n ők is szerepelnek??
0