…
Bizony meglakol kit elkapnak,
Ha segély kell, csak szólj,
Csi-csi-csi Chip és Dale,
Jön ha gond van,
Csi-Csi-Csi-Chip és Dale,
Odapottyan
Chip és Dale sosem fél bár csipetnyi,
Ki bajba kerül, megmenti… stb
A Magyar Televízió sugárzott Csipet csapat címmel, ha jól emlékszem egy hetente jelentkező Disney összeállítás részeként, még a 90-es évek legelején, egy remek rajzfilmsorozatot. Ebben a két nagyszerű mókuson kívül, még hárman voltak a csapat tagjai. Sziporka, egy rendkívül sőt sziporkázóan okos egérlány, egy teltkarcsú, dúsbajszú, sajtfüggő másik egér, akinek a neve valamilyen Lipót, de akit a többiek csak Lipi-nek szólítottak és nem utolsó sorban egy repülő rovar, akiről hogy légy-e vagy dongó azt sajnos nem tudom megmondani, mert nem vagyok jártas az entomológiában. Mindenesetre Züm-zümnek hívták és apró termete ellenére rengeteg alkalommal ő rajta múlt az akció sikere, rengeteg alkalommal mentette meg társai életét az utolsó pillanatban és rengeteg fáradtságtól kímélte meg a szinkronrendezőt, mivel sohasem beszélt.
Az a bizonyos „kövér patkány” az én emlékeim szerint a csapat ellensége volt. Egy PatCapone nevű aljas, elvetemült gazember pontosabban gazpatkány, aki nem átallott, több epizódban, a Csipet Mentő Csapattal konfrontálódni.
Két mindenre elszánt, rettenetes segédje is volt, ha jól emlékszem Arnold Mousenegger és Kamé Leó. …Brrrr! …még most is megborzongok, ha csak leírom a nevüket...
Sokszor látszott a Csipet csapat emblémája/címere, amin R R szerepelt és a csapat tagjai igen gyakran Csipet M e n t ő Csapatnak hívták önmagukat, így helyesnek érzem a feltételezést miszerint ez a Rescue Rangers című sorozat lehetett Csipet csapat címen és így nem azonos a lemezen szereplővel, mert annak angol címe Chip and Dale. Ugyanezt a feltételezést látszik alátámasztani az adatlapon szereplő 1998-as évszám is.
A hipotézis helyességétől függetlenül azt szeretném még hozzátenni, amit Sziporkáék kiáltottak minden bevetés előtt:
Csipet csapat hajrá!