Egy rég elfeledett topik. Tegnap voltam Depeche koncerten a Puskásban. Kicsit féltem, hogy az "öregek" nem bírják már a tempót, de szerencsére tévedtem. Dave még mindig nagyon energikus. A track list is nagyon rendben volt. Örülök, hogy ott lehettem. Bár némi szomorúsággal tölt el, hogy hogy telik az idő. Végignézve a közönségen csupa 40-50+-os emberkék (magamat is beleértve). Mindent összevetve egy hatalmas élménnyel gazdagodtam. Köszönöm!
0
2018. szeptember 12., szerda 21:17
80
Joe Bonamassa , nagyon jó volt élőben látni a mestert. Fiatal kora ellenére nagyon komoly múltja van. Több mint egy tucat stúdió album, fél tucat koncert lemez, rengeteg koncert dvd-n és blu-rayen. Fantasztikus blues-rock gitáros aki ráadásul énekel is. Gary Moore után örülök, hogy rátaláltam. Imádom a zenéjét.
0
2018. szeptember 12., szerda 17:21
52684
David Duchovny-koncert lesz Budapesten. Hogy mik vannak? :)
most posts by TM
0
2018. augusztus 9., csütörtök 12:23
1333
Értelek. Mondjuk az Epica nekem is új volt, mert ha eddig két dalukat hallottam a Youtube-on, akkor szerintem sokat mondok. :)
Hát nem az én műfajom ez a "screamo hörgés + kóristalány éneke" stílusú zene... :)
Persze ettől függetlenül, zene hallgatóként és zenészként is örülök, ha egy együttes élőben is jól szólal meg.
Hej, de rosszul szólt a Mr. Big is.... sajnos! :( Azon mondjuk nehezebben lendülök túl, mert ők nagy kedvenceim.
0
2018. augusztus 1., szerda 23:17
8260
Én teljesen mást, máshogy hallottam, de akkor ezek szerint a fülünk nem hasonló. Mindegy, nem is számít, ez nem lehet veszekedés tárgya... nekem nagyon bejött az egész.
De lehet, hogy csak azért, mert Helloween dalok a CD alapján a fejemben szóltak - és a CD alapján szóltak a fejemben - míg az Epica e szempontból új volt. :)
0
2018. augusztus 1., szerda 21:42
1333
Ne csapódj be a szinti szőnyegtől! :)
Az EPICA basszusgitárja "érthetetlen volt", torz, összefolyó massza volt a lábdobbal. A tamokat alig lehetett érzékelni. Az énekmikrofonok torzítottak, és a gitárok sem különültek el.
A HELLOWEEN ezzel szemben etalon volt. Mindhárom gitár jól érzékelhető volt, kellemesen szólt, az uniszónók alatt már-már álomszerűen.
Markus Grosskopf basszusgitárjának minden egyes hangját le tudtam volna kottázni, olyan jól érthetően, pregnánsan, és torzítástól mentesen szólalt meg.
A dob etalon módon, jól, egységesen szólt, mind a tamok, a pergő és a cinek.
Az énekmikrofonokon pedig ideális volt az effektezés, és mindent egybevetve a hangerő arányok is tökéletesek voltak.
Erős a gyanúm, hogy a két banda közül csak az utóbbi használt saját hangosítást. A másiknak valószínűleg a "FEZEN-esek" kevertek.
És a nagyon hasonló tapasztalat miatt szerintem csütörtökön is éppen így volt a Mr. Big és az ACCEPT esetében.
Persze ezt nyilván csak ők tudnák megerősíteni, mindenesetre a hangzást illetően nagyon hasonló véleményen voltunk a "környékbeliekkel", és a zenészcimboráimmal is. :)
0
2018. augusztus 1., szerda 17:03
3448
Én is, én is. :D Hatalmas volt. :)
0
2018. augusztus 1., szerda 11:12
6403
Én meg voltam Judas Priesten Pesten. :)
0
2018. augusztus 1., szerda 1:28
8260
:)
Veszélyes? Na, ezt sem írták még... biztos az a frány akonkurrencia intézte... :)
Érdekes, én pont úgy hallottam, hogy az Epica jobban szólt, mint a Helloween, nekem tök bejött a bulijuk. Kiskéékkel kapcsolatban nincs nagyon ellenvetésem, pár dal még lehetett volna, vagy inkább más lehetett volna, de így is remek volt.
Acceptet láttam pár éve a PECSÁ-ban, jó is volt, de nekem az Accept valahol mégiscsak Udoval a teljes, elvégre tizenévesen vele nőttem föl. Ha hallagtok tőlük valamit, inkább az első lemezeiket veszem elő.
Amúgy... pont a HammerWorld e havi számában van egy rövid cikk arról, hogy egy bizonyos időszakában, időszak után az ember inkább a régi kedvenceit hallgatja inkább. Úgy látszik, elértem ezt, mert sűrűn bólogattam olvsás közben. :)
0
2018. július 31., kedd 23:51
1333
Te is voltál? (A linket nem tudom megnyitni.. a Comodo veszélyes honlapnak minősítette.)
Az EPICA borzasztóan rosszul szólt. Az a néhány dal, amit láttam, hallottam tőlük, bőven elég is volt.
A HELLOWEEN viszont el is vitte a show-t az egész idei FEZEN-re. Minden szempontból kifogástalan, professzionális, minőségi produkció volt, szigorúan a legjobb dalokkal a Hansen, Kiske és Deris "érákból", parádés színpadképpel és vetítéssel. Életre szóló élmény! :)
Én mondjuk még bírtam volna hallgatni őket 1-2 órán keresztül.... :D
Csütörtökön a Mr. Big is zseniálisat zenélt, sajnos rendkívül gyatra hangosítással! (És a Mr. Big zenéjére zömmel nem vevő közönséggel... emiatt nagyon sajnáltam őket!)
Az ACCEPT viszont a 3. daltól tökéletes hangzást hozott, rendkívül látványos színpadképpel, húzós, horzsolós, karcolós dalokkal... Kiskéék mögé beférnek a második helyre. :)
0
2018. július 29., vasárnap 2:21
8260
Ha valakit érdekel, milyen volt a szerdai Epica / Helloween koncert...
Most jut eszembe (csak mert emlékeztettek rá), hogy hol voltam 26 évvel ezelőtt ilyentájt... :)
Esett az eső... :)
0
2018. április 7., szombat 17:30
1333
Ne is mondd! Elborult világ ez. Az új (de)generáció...
Elmegy a koncertre, aztán ahelyett, hogy ott, ő személyesen megélné az életre szóló élményt, inkább a kijelzőt bámulja, hogy aztán majd később csak a "digitális élménykivonatot" kaphassa meg, és abban gyönyörködjön.
Tulajdonképpen egészen szánalomra méltó ez a viselkedési forma, és az emberi faj ilyen irányú elkorcsosulása.
Minden közintézményben, étteremben, nyilvános helyen azt látom, hogy a várakozási idő alatt gyakorlatilag rajtam kívül a mobilját nyomkodja, ~10 és 60 év közötti életkorban.
Rám pedig úgy néznek, mint egy kihalt állatfajra, amikor azt mondom, hogy "nincsen szükségem okostelefonra".
Aki pedig egy Metallica koncerten a feje helyett inkább a mobilját rázza, az nem rocker, hanem punci! :P :)
0
2018. április 7., szombat 17:27
8260
Jaj, dehogy ironizálok... csak ahogy írtad, magas labdának tűnt. :)
Nekem is minden kazettán volt meg, a teljes kazetta gyűjteményem még lenn van a pincében. Kb 400 darab, kb 600 lemezzel: a 90 perces kazikra általában két lemez fért abban az időben. Amit vagy bakelitről másoltam át (mert a bakelitet nem lehetett lejátszani az autóban :) ), vagy valaki felvette valahonnan (legutolsó esetben a rádióból, amikor egész lemezeket adtak le).
Később meg, mikor fősulira jártam Pestre, a *****-ben volt egy lemezbolt, egy idő után jóba lettem velük és ők másolták kazettára nekem a CD-ket.
A 95%-uk már megvan CD-n is, szép lassan lecseréltem őket - de van olyan, ami azóta sem jelent meg digitális hordozón. A múltkor teszteltem otthon a kazik minőségét_: nos, a gyári, műsoros kazetták 30 év alatt tönkrementek, viszont van olyan króm, vagy metal BASF, amire én másoltam és ami még mindig szól.
0
2018. április 7., szombat 17:17
1333
Miért kell azon ironizálni, hogy kazettán vásároltam meg? :)
Annak idején az volt a jellemző adathordozó. Szegény kis általános-, majd középiskolásként, annak is örültem, hogy a Metallica, Sing-Sing és Republic kazettákat be tudtam gyűjteni. A CD az valami "elérhetetlen álom" kategória volt nagyon sokáig.
De legalább idejekorán, a magam lehetőségein belül elindultam a jogtiszta zenei gyűjtemény irányába. :)
Halkan jegyzem meg, hogy a 80-as években, 90-es évek elején-közepén, nem Budapesten élve még az is kihívás volt, hogy egy-egy ritkább (?) címet egyáltalán meg tudjon vásárolni az ember.
Emlékszem... a Metallica "Garage Days Revisited" EP-t (az eredetit) éveken keresztül sem sikerült megszereznie számomra a legnagyobb lemezboltnak.
Az Ugly Kid Joe "America s Least Wanted" kazetta miatt pedig vagy 2 éven keresztül jártam a "nyakára" a bolt tulajdonosának, hogy sikerült-e beszereznie.
Persze lehet, hogy ebben az is közrejátszott, hogy én "America s Most Wanted"-ként ismertem a címét. Nem is tudom, melyik rocker cimborától hallottam, vagy korábban melyik magazinban láthattam... így ragadt meg az emlékeimben.
No igen, az nem az internet, az azonnal kikereshető információk, és a mindent és mindenkit "elárasztó" kínálat kora volt. A mai fiatalok el sem tudják képzelni ezeket az időket.
Mindenesetre nosztalgiából megtartottam a kazettákat. Pár legendás régi darab is van, ami rádióból felvett "kincseket" rejt. :)
Csak azt sajnálom, hogy a jó kis SONY walkman-jeimet leadtam elektronikai hulladéknak pár éve a Media Markt-ban.
Most, napjainkban nem csak a használati és az eszmei értékük lenne nagy.
0
2018. április 6., péntek 16:33
6403
az index.hu-n találtam a "gyári" Metallica felvétel a Tankcsapda számról
Az hagyján, elöl álltam, kb harmadik sor. Előttem volt egy delikvens aki konkrétan végfacebookozta a koncertet.
0
2018. április 6., péntek 13:21
52684
Gusztustalan ez a rengeteg mobil! Általában én emlékképpen csinálok egy fotót, aztán inkább nézem és hallgatom a műsort, csakhogy sokszor lehetetlenség, mert a kijelzőktől nem látom a színpadot.