Keresés

Milyen koncerten voltál már? Oszd meg velünk élményeidet!

2009. augusztus 24., hétfő 16:59
De inkább nézzük a koncertet!

most posts by TM
0
2009. augusztus 24., hétfő 16:59
Lövésed sincs mennyiért vettem ;) Vaterán... úgyhogy olcsóbb vót jóval. Na mind1, nyertem volna a lottón, hogy ezzel fogsz előjönni.
Ezt is írtam, hogy a cikk szerzőjét elküldték a kommentelők a melegebb égtájak felé, és még azt is a fejéhez vágták, hogy nem is volt ott. De az azért szerintem kemény vád, főleg hogy bizonyítani se tudják. Viszont nem tudom, hogy a blogírók mennyire vannak "megfizetve" a negatív kritikákért, mert hát volt akinek tetszett, volt akiknek nem. Az M1-es riporterek azokat állították meg, akik még a vége előtt kijöttek, ők azt mondták annyira nem jött be, míg akiket a koncert végén azok azt mondták, hogy tetszett.
0
2009. augusztus 24., hétfő 16:54
DM Boxra meg volt 18-ad, ezen felesleges szájkaratézni. Amúgy meg silver-jegyem volt 22-ért, csak korán mentem és fasza helyem volt. A többi valóban ízlések és pofonok, de ha nemcsak ilyen quart féle fajankót olvasol, hanem az ott kommentelőket, akkor találsz rengeteg pozitív hozzászólást is. Sajnos az meg már trend, hogy mindent le kell fikázni, mert a habzószájú egerezők hamarabb kolbászolnak oda, ahol már más is köpköd, s ugye "mindent a látogatottságért".
most posts by TM
0
2009. augusztus 24., hétfő 16:50
Félreértettél, én nagyon élveztem a koncertet, örülök, hogy elmentem, régóta vártam rá izgatottan. Csak ma már hidegebb fejjel tudom szemlélni, mint akkor ott, az élmény hatása alatt. Inkább büszke vagyok rá, ha kicsit kritizálni is tudom valamelyik bálványomat, mert elég elfogult típus vagyok, és erre általában nem vagyok képes. :-)
Ha valakit szeretek, akkor nagyon! Madonnát kb. 1983 óta rajongással szeretem, a falam is ki volt tapétázva a posztereivel, amik akkor nagyobb kincsek voltak, mint most, nem lehetett mindehol hozzájuk jutni, ha egy Popcorn újságban megjelent egy, már rohantam megvenni. Az összes LP-je is megvan, nagy becsben őrzöm őket, és agyonhallgattam mindet. Bátran mondhatom, hogy az egyik legnagyobb rajongója vagyok, legalábbis én annak tartom magam. Ennek ellenére, ha valamiben éppen nem tökéletes, azt is el kell ismerni. Jó volt a koncert, de túl profi volt, kicsit túl mű (de nemcsak ez, már a Confessions turné is), és nem adta vissza azt, amit tőle vártam, illetve amit régen kaptam tőle tévén keresztül. De így is nagy élmény volt, mert a régi számokat együtt énekelni vele elmondhatatlan élmény. Dehát ő is megváltozott. Ami zavar, az az, hogy most mintha nem ő diktálná a divatot, mint eddig mindig, hanem ő akarná követni. A sok featuring klip Timberlake-el, Timbalanddel, meg még nem tudom, kivel, az kicsit olyan, mintha Mariah Carey-t látnám, aki úgy akar fiatalodni, hogy mindig fiatal néger csávókkal veszi körül magát, akik megmondják a tutit. Madonnától ez nekem furcsa és nem is illik hozzá szerintem. Ez zavart, meg a sok átremixelés. A Quart kritikában főleg avval értek egyet, hogy hiányzott a spontaneitás, ami pedig Madonnának lételeme volt korábbi koncerteken. Ez hiányzott nekem is, meg a bevágott képek a világból nagyon didaktikusak és zavaróak voltak, ezeket ki lehetett volna hagyni, csakúgy, mint a gitáros spanyol részt. És a Vogue-ot sem a 4 minutes alaphangjaival szerettem volna hallani, hanem a megszokott magas hegedűvel. Ez az én véleményem, de nem negatív, csak szubjektív. :-)
0
2009. augusztus 24., hétfő 16:38
Nem volt felesleges 30 ezrem most erre a koncertre, így marad az, amit olvasok. De gondlom akik írták ott voltak, csak nekik nem tetszett...
0
2009. augusztus 24., hétfő 16:37
Szerintem abszolút rendben volt a hang, olyannyira tiszta volt, hogy néha még az énekesnő levegővételét is hallani lehetett. Nekem a dalok átvariálásával és a show precíz kidolgozásával egyáltalán nem volt bajom, sőt! így most is azt mondom, hogy nagy élmény volt! :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 24., hétfő 16:33
Te hírportálokon meg blogokon voltál, én meg a koncerten, ez lehet a gond. :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 24., hétfő 14:41
a jó munkához idő kell. :)

ami engem leginkább foglalkoztat: minden rendben volt a hangosítással?
0
2009. augusztus 24., hétfő 14:40
*allűr
0
2009. augusztus 24., hétfő 14:39
TM kritikáját kivéve eddig csak negatívumokat olvastam mindenütt hírportálokon és blogokon egyaránt. Furcsa, hogy még te is egyetértesz a Quart kritikájával, ami azért enyhén volt csak lesújtó. A Híradóban is mutatták a reakciókat, volt két pozitív és három negatív megnyilvánulás a megkérdezettek között.
0
2009. augusztus 24., hétfő 14:31
Persze, csak elég ráérősen, és nem sietve végezték a dolgukat, ami idegesítő volt. Valamint sajnos ez az elnézéskérés is hiányzott a végén, csak a lámpák kialvásából jöttünk rá, hogy befejezték, ezért volt, hogy sokan fújjogtak, Fuck you-t kiabáltak, meg bemutogattak a technikai személyzetnek. De 5 óra álldogállás után talán érthető, hogy elszabadulnak az indulatok. :-))
És persze vannak allűrök is, de most itt tényleg nem erről volt szó. Bár ki tudja ... ? :-)
0
2009. augusztus 24., hétfő 14:22
az a baj a technikai malőrökkel, hogy soha senki nem tudja megmondani, hogy meddig tart, míg megoldják. lehet 5 perc, lehet 15, vagy akár 120 perc is... ilyenkor aztán nem megy ki senki a színpadra jelenteni, hogy gubanc van, várni kell, mert ha csak 5 percet (ahogy azt általában a roadok ígérik), akkor az illető csak fölöslegesen szítja a közönséget. az a legjobb megoldás, ha a probléma megoldásakor valaki kidzsal a színpadra, elmondja, hogy mi volt a probléma és elnézést kér a közönségtől, reméli, a most következő show mindenkit kárpótol, stb-stb.

(zárójelben teszem hozzá, hogy a problémák nem mindig szoktak technikaiak lenni, ha csak az adott sztár által igényelt sürgőségi masszázst és egyéb alürt nem tekintjük annak. :)
0
2009. augusztus 24., hétfő 14:06
Hát igen, nagy élmény volt, megérte vagy negyedszázadot várni erre a koncertre, de főleg azért, hogy végre láthassam gyermekkori kedvencemet és hogy vele együtt énekelhessem a dalait, tombolhassak a több tízezer rajongóval együtt. Vegyes érzelmeim vannak, természetesen nagy élmény volt a koncert, végre látni Madonnát élőben, ezért már megérte elmenni! A kétórás várakozás engem is felbosszantott, a lábaimat már nem nagyon éreztem, elég durva volt a tömegben, ahol tényleg szinte megmozdulni sem lehetett. A legdurvább pedig az volt, ahogy semmibe vették a nézőket, hogy még be se mondták, mi is a késés oka, miért kell ennyit várni.
Az "előzenekar" nagyon gyenge volt, igazából nem értem, mi értelme mások számaival villogni, amihez sokszor semmit nem tett hozzá ez a pasas, akinek még a nevét sem tudom megjegyezni, de igazából nem is akarom. És szerintem igen távol áll Madonna stílusától, nem őt kellett volna idehívni, hogy bemelegítse a közönséget. Igazából mindent felvonultatott, amit nem szeretek a gépzenében, az egyedüli dal, ami jó volt, a Personal Jesus volt, de az sem az ő száma és ahhoz sem tett hozzá semmit, csak a CD-t tette be, ennyi volt.
Nagyon örültem a régi számoknak, az Into the groove-nak, a Dress You up-nak, a Vogue-nak (most már az is réginek számít), a Like a Prayer-nek, de annak nem örültem, hogy szinte mindig új alapot tettek alá, össze-vissza remixelték, és nem ugyanazt az érzést kaptam vissza, mint régen, mikor hallgattam. A Vogue-nál kifejezetten zavart a 4 minutes alapja.
A spanyol blokkot kihagyhatták volna, az úgy, ahogy volt, nem tetszett, és nagyon fájt, hogy a La isla bonitát is teljesen átalakították, nem sok köze volt az eredeti dalhoz. Arról nem is beszélve, mikor az a gitáros papa kezdett el énekelni, Madonna meg a háttérből nézte ... Meg igazából nem tudom, a cigányzene hogy jön Madonnához, mert teljesen más stílus.
Sokmindenben egyetértek a Quart kritikával, a politikát, a szcientológiát én is kihagytam volna a showból, nem volt ott a helye.
A sok hiányérzet és negatívum ellenére nagy show volt, tökéletes mozgás (hihetetlen, hogy Madonna még mindig olyan kondiban van, hogy leveri a tizenéveseket is: ugrókötelezik, táncol, vonaglik jobbra, balra, és közben egy lihegés nem hallatszik a hangján), koreográfia, látványelemek. Viszont ebben is egyet kell, hogy értsek az előbb említett kritika írójával: rossz volt, hogy minden olyan megtervezett volt és tényleg egy spontán momentum nem volt a koncerten ... Hol vannak már a régi szép idők, a 90-es Blond Ambition Tour barcelonai koncertje, ahol a jól megtervezett műsoron kívül Madonna a pillanatra is reagált és vicces hozzászólásaival, a nézőkhöz intézett kiszólásaival tarkította a műsort? Akkor is kidolgozott műsor volt, de mégis annyi kis nüansz volt benne, poénok ... ez most nagyon hiányzott. Meg hogy legalább annyit mondjon magyarul, hogy "Köszönöm szépen", ha a tavaszi szélt nem is énekli el. Mindent összevetve jó koncert volt, jól éreztem magam, jó volt látni Madonnát, de én a régi énjét szeretem benne még mindig, bennem a Like a Virgin, A True Blue, a Like a Prayer Madonnájának képe él még, és az sajnos már elég távol van a Kabbala-hívő Madonnától. Jobban örültem volna, ha 90-ben jön el Magyarországra, vagy legalábbis a kilencvenes években, de most is el kellett mennem, a régi Madonna és a régi önmagam miatt. Nem bántam meg, csak kicsit fájt, hogy már nem ugyanazt kapom, mint régen. De az biztos, hogy az élő élmény sokat hozzátett az estéhez.
Miután Madonna lelépett, még jót táncoltunk esőkabátban a félig kiürült nézőtéren ... egy Michael Jackson számra.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 19:34
Akkor jó, nekem is tetszett ez a házi barkács dvd, a menü is klassz volt meg az egész felvett anyag szuper. :) Szívesen! ((Ööööö, X-Aktákkal mizújs?))
0
2009. augusztus 23., vasárnap 19:30
Persze! Igazából már nagyrészt ismertem azelőtt is, de így a tökéletes, köszi! :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 23., vasárnap 19:14
Pedig az milyen jó lehetett!!! Kár, hogy nem voltam.
DVDkbe belenéztél már?
0
2009. augusztus 23., vasárnap 18:05
A Magyar Dal Napjáról is egy csomó sületlenséget hordtak össze, nem beszélve az oldalon kommentelőkről.
most posts by TM
0
2009. augusztus 23., vasárnap 16:20
Minden koncertet lehúznak, ezt már észrevettem.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 15:59
Ja, hát a kvart egy hiteltelen, gagyi brigád, nem érdemlik meg a linkelést.
most posts by TM
0
2009. augusztus 23., vasárnap 13:55
Elég lehúzós kritika a Madonna koncertről Itt Ahogy látom, a kommentelők is elküldték a szerzőt melegebb éghajlatra.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 11:48
Szerintem neked tetszett volna, mivel még a régi számok is teljesen 21. századira lettek áthangszerelve, mixelve, így az egész egy nagy non-stop bulira sikeredett, megfelelve a mai irányzatoknak. Madonna mindig is tudta, mitől döglik a légy. A programot záró Give It 2 Me pedig a pazar lézererdővel feltette a habot az addigiakra. Nem láttam, hogy valaki is távozott volna az eső miatt, egy emberként táncolt a publikum. Belgrád, Bukarest, Szófia eztán jön, még nem késő jegyet venni! :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 23., vasárnap 11:37
Igazán az utolsó 3 számnál eredt el rendesen, addig még csak közérzetileg esett jól. :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 23., vasárnap 11:30
Elsőnek csak ebben az egybe futottam bele :)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 11:18
Vieux Farka Toure

Ez most komoly, tényleg így hívják a tagot? Erről eszembe jutott, hogy amikor pár éve egy körúti lemezboltban dolgoztam, év végi ünnepek előtt 1-2 nappal bejött egy pali, aki valami különleges zenét szeretett volna ajándékba vinni a barátnőjének. Némi felmérés után kiderült, hogy a hölgy milyen típusú zenét szeret, ezért a főnököm egy bizonyos Ali Farka Toure nevű előadó – nálunk akkoriban tényleg ritkaságnak számító – albumát ajánlotta. A kedves vevő hangot adott kételkedésének, hogy egész biztos megfelelő lenne-e a javasolt CD, mire a főnököm pókerarccal imigyen győzködte: „Eddig még egyetlen hölgyvevőnk sem panaszkodott Ali Farkára.”
0
2009. augusztus 23., vasárnap 11:12
kicsit kerekeztem azért, hogy ott lehessek, a tegnap megélt záport látva viszont kicsit megnyugodtam. most viszont mégis sajnálkozom. damn you! :)
0