Keresés

Milyen koncerten voltál már? Oszd meg velünk élményeidet!

2009. február 12., csütörtök 12:33
Oké, akkor majd lónak álcázom magam és beügetek. :-)
most posts by TM
0
2009. február 12., csütörtök 12:26
Ne add neki a pénzed, van neki elég! :-))
0
2009. február 12., csütörtök 11:56
Mellesleg még Madonnának is lesz pár dollár bevétele 2009-ben - részben tőlem. :)
most posts by TM
0
2009. február 12., csütörtök 11:55
A Black Ice turné már csak azért sem lehet legsikeresebb, mivel még csak tavaly ősszel kezdődött. Ettől persze még lehet legsikeresebb, mire véget ér, de jelenleg még nem az.
most posts by TM
0
2009. február 12., csütörtök 11:53
Ott a helyem!!!!!!!!!! Nem hiába várok erre már vagy 20 éve! Végre!!!!! Bár már tudtam a hírt TM jóvoltából, de köszi az infót neked is! :-)
0
2009. február 12., csütörtök 11:37
A Sticky And Sweet turné már most megdöntötte az jegyeladási listákat – 281,6 millió dolláros bevételével a 2008-as év és egyben minden idők legtöbb bevételét produkáló szóló turnéja.

most posts by TM
0
2009. február 12., csütörtök 11:16
Csak bemásoltam a hírt a Sláger rádió oldaláról :)
0
2009. február 12., csütörtök 10:27
Kedves Angelus!
Talán a Black Ice turné elkerülte a figyelmed, hogy a Madonna turnét hirdeted a legsikeresebbként ;)
0
2009. február 12., csütörtök 10:24
Madonna

A pop királynőjeként tisztelt énekesnő több évtizedes várakozás után végre a magyar közönségnek is megmutatja egyedülálló showját, kivételes előadói képességeit.
2009. augusztus 22-én este mi is részesei lehetünk a világ legsikeresebb turnéjának.

Budapesten egy fantasztikus új helyszínen kerül megrendezésre a koncert. Az elmúlt években minden részletében felújított Kincsem Park ad otthont e nagyszabású rendezvénynek. A 84 hektáros park szinte Budapest közepén fekszik, és eddig mint koncerthelyszín ismeretlen volt a nagyközönség számára. Külön meg kell köszönnünk a Kincsem Park új vezetőségének, hogy egy logisztikailag tökéletes, az esemény színvonalához méltó, a közönség számára könnyen megközelíthető helyszínt sikerül kialakítanunk, mely befogadóképességében meghaladja a Népstadion méreteit.

A Kincsem Park bejáratai az Albertirsai útról nyílnak, a Pillangó utcai metrómegállótól kb. 10 perces sétával lehet elérni a kapukat a BNV főbejárata irányában.
A helyszínen jelzőtáblák fogják segíteni a tájékozódást.
Mivel parkolóhelyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért javasoljuk a koncertre érkezőknek a tömegközlekedés használatát.

A budapesti koncertre szóló jegyeket február 20-án 10 órától a Ticketpro országos hálózatában lehet megvásárolni. Egy vásárló maximum 6 darab jegyet vehet.

A küzdőtérre 3 különböző állójegy kerül értékesítésre:
Gold (limitált mennyiség): 30.000,- Ft
Silver (limitált mennyiség): 22.500,- Ft
Bronz: 15.000,- Ft
A jegyár kifejezi a színpadtól való távolságot.

Emellett 2 fajta ülőjegy lesz a budapesti koncertre, az egyik a korlátozott számú VIP jegy, amelyhez külön parkolóhely és állófogadás is jár, 110.000,- Ft áron; a normál ülőjegy 35.000,- Ft.
VIP jegyet kizárólag a Ticketpro kiemelt partnereinél lehet megvásárolni, további információ: www.ticketpro.hu/madonna

A madonna.com oldalon regisztrált Icon Platinum fan club tagok részére már február 17-e 10 óra és február 19-e 15 óra között is hozzáférhetők lesznek a budapesti jegyek. Egy klubtag maximum 4 jegyet vásárolhat, kizárólag a madonna.com oldalon keresztül.

A koncert előtt Paul Oakenfold melegíti be a közönséget, aki az egyik legelismertebb név a modern klub kultúrában. Olyan sztároknak készített remixeket már, mint a Rolling Stones, U2, Madonna, Justin Timberlake, Snoop Dogg, New Order, The Cure, Massive Attack, sőt még Elvis Presley is a listán szerepel. Új albuma Pop Killer címmel hamarosan a boltokba kerül.

Sticky & Sweet 2009-es turné már meghirdetett állomásai folytatják a sikertörténetet: Londonban és Manchesterben percek alatt keltek el a jegyek és kitűzték a második koncertek időpontját is; Belgiumban 1 nap alatt adták el a 70.000 db jegyet, Osloban mindössze fél óra kellett a teltházhoz, Finnország történelmet ír az eddigi legnagyobb rendezvényével, 76 ezer fő részvételével.

Reméljük, Budapesten sem lesz másképp.
0
2009. február 10., kedd 14:57
Nah attól óvjon engem az ég! :)
0
2009. február 10., kedd 14:53
Miért is jönnél? Neked énekel Vape! :)
most posts by TM
0
2009. február 10., kedd 14:50
A hangosítást Londonban is elkúrták, volt is botrány és aztán pénzvisszafizetés. Ha Bécsben is, akkor csak remélni lehet, hogy mire ideérnek, megoldják a gondokat. Teszem hozzá, én akkor sem mennék, ha fizetnének ... :)
0
2009. február 10., kedd 14:46
Mit kell neked mindent kimagyarázni? :)
most posts by TM
0
2009. február 10., kedd 14:45
Már nagyon várom, hogy jöjjön! Bécsbe nem mentem el, mert roppant fos idő volt, s állítólag a hangosítást is elbaxták. A látott koncertrészletek alapján a show hatalmas, az ára az meg annyi, amenyi. Tina Turner még ennél is többért tért vissza, a kereslet határozza meg a piacot. Már nincs a jóságos Hegedűs Laci bácsi, aki ledumálja, hogy a vasfüggönyösöknek félpénzért muzsikáljanak a külföldiek. Még mindig jobb, hogy jön, mint ha sokadszorra is kikerülne bennünket. Így van választási lehetősége a rajongóknak.
most posts by TM
0
2009. február 10., kedd 14:43
most miért? a két esemény tekintetében a belépőjegy ára és a tetszési index aránya pont megegyezne. :)
0
2009. február 10., kedd 14:37
Én sem mennék el egy tüctüc technóbanzájra, mégha minden ezredik felvétel tetszik is. De hát nem is kényszer, hálistennek. :)
most posts by TM
0
2009. február 10., kedd 14:32
azt mondják, 30-40e ft lesz egy jegy. a részemről felejtős. miss cicconi legutóbbi albuma gyakorlatilag hallgathatatlan, szemben az azt megelőzővel, s főleg a zseniális ray of lighttal. ennyi pénzt pedig nem fogok azért adni, hogy minden második számnál arra gondoljak, hogy "legyen már vége".
0
2009. február 10., kedd 14:21
Madonna közzétette a ’Sticky And Sweet’ nyári turnéjának állomásait. A Magyarországot is érintő koncertsorozat Londonban indul egy dupla fellépéssel július 4-én és 5-én, 7-én és 8-án pedig Manchesterben folytatódik. Ezek lesznek a díva idei utolsó brit koncertjei. Minket viszont jobban érdekelnek az ezt követő állomások, hiszen Anglia után Madonna olyan országokba is elutazik, amik kimaradtak a ’Sticky And Sweet’ tavalyi szórásából. Az eddig bejelentett helyszínek és dátumok a következők:

Július 11: Belgium
Július 14: Milánó
Július 21: Barcelona
Július 23: Madrid
Július 28: Hamburg
Július 30: Oslo
Augusztus 4: Tallin
Augusztus 6: Helsinki
Augusztus 9: Gothenburg
Augusztus 11: Koppenhága
Augusztus 13: Prága
Augusztus 18: München
Augusztus 20: Ljubljana

Természetesen mi sem maradunk ki a jóból! Az augusztus 20-a utáni pontos dátumokat még nem hozták nyilvánosságra, de az biztos, hogy Madonna a nyár végén Marseilles-ben, aztán Bulgáriában, MAGYARORSZÁGON, majd pedig Oroszországban, Romániában és Szerbiában is fellép. Ha van új infó, szólunk.
0
2009. január 25., vasárnap 20:40
Szívesen! :) A hatás nálam is tart még. Jó érzés, amikor Magyarországon, magyar előadóktól, magyar nyelven láthatunk, hallhatunk világszínvonalú produkciót! Annyi értéktelenség vesz körül bennünket, hogy sokan már csak legyintenek Presser nevére is, holott a hazai zeneszakma legnagyobb, legsokoldalúbb alakja, az az ember, akit nemcsak hatalmas munkásságáért, hanem önmagáért is csak tisztelni, elismerni, szeretni lehet. Sok ilyen estet kellene rendezni, sok hasonló példaképre, "hungarikumra" lenne szükség. Az emberek éhezik a jót, igazi mély érzelmeik vannak, melyekre áldás egy ilyen csodás összejövetel.
Jó slusszpoén volt a szétszéledő tömeget búcsúztató zenei bejátszás, mely a Katona Klárinak írt "Elvarázsolt éj" instrumentális verziója volt. Ebből is látszik, mennyire finom részletességgel volt kitalálva a koncert minden momentuma. S milyen találó, ez valóban egy elvarázsolt éj volt!

most posts by TM
0
2009. január 25., vasárnap 19:39
Köszönöm a hozzászólásod!:) Én még mindig a koncert hatása alatt vagyok, ezért mondataid segítenek újra átélni a fantasztikus pillanatokat.:) Remélem a koncertről tényleg lesz DVD, sok extrával. :)))
0
2009. január 25., vasárnap 18:42
most posts by TM
0
2009. január 25., vasárnap 14:02
A második helyezettel totálisan egyet tudok érteni... :)))
0
2009. január 25., vasárnap 13:41
most posts by TM
0
2009. január 25., vasárnap 13:40
A fináléban nem a "Nem szerethet mindenki" hanem az 1985-ös Révész lemezre írt Presser/Demjén szerzemény, az "Itt a válasz" szólt.

Érdekességképpen egy sutyiban készült videó a főpróbáról. Novák Péter a Presserrel kibővített Amadindával illetve az "Itt a válasz" itt még látványelemek és statiszták nélkül.
most posts by TM
0
2009. január 25., vasárnap 5:35
"1 koncert"

Este hétkor estünk be a küzdőtérre, ami akkor már eléggé megtelt. Pár perc szlalom után a színpad elé értünk. Húsz perc helybetopi következett, aztán fél 8-kor megláttam a közeli operatőr monitorján a bevonuló csapatot, akik azonban nem a színpadon kötöttek ki, hanem a küzdőtér túlsó végén álló miniporondon. A Full Moon énekescsapat által közrefogott Presser Gábor jellegzetesen dörmögő hangján belekezdett "A csúnya fiúknak is van szíve" című nótába, ezzel vette kezdetét az "1 koncert" névre keresztelt első önálló sportarénás Presser buli. A felhangzó énekre több ezren pördültek meg a tengelyük körül, hogy akkor most hogy is van ez? Hát így. A dal végén egy kis közönségénekeltetés - nem lehet elég korán kezdeni - majd sötétség, emberek át az igazi színpadra, ahol egy kis performance keretében az aréna tetejéből egy Mikulás-szerűen aláereszkedő figura jelképesen meghozta a zenét. Szájharmonikájából  egyre hangosabb hangok törtek elő, s egyszercsak már két harmonikát hallhattunk, mert a sötétséget megtörő fénykörben megjelent Pici bácsi is, aki átvette a zenélést, aztán rövid herflizés után elhelyezkedett a háromlábú Roland zongora mögött és felcsendült az Erkel Színházi előadásról már ismert "A celofán és a papírhold". Hogy továbbra is legyen párhuzam a nyolc évvel korábbi és a mostani műsor között, a program itt is a "Túlerő-blues"volt, ami alatt szintén kis színházi effekt, kabátos, esernyős emberek jelentek meg, az egyikük biciklit tolt, amivel aztán átkerekezett a színen, az egész azt a célt szolgálta, hogy a kísérőzenészek és a vokál elfoglalhassák helyüket, s együtt csaphassanak bele a "Szeretem a túlerőt" ismerős taktusaiba. A balladisztikus "A legvégén lesz még egy dal" után épp  jókor egy pörgősebb téma következett, "Rozsdás szög van a szívemben". A dalok persze nem cd-verzióban szóltak, rengeteg zenei játék, énekvaria kísérte őket, némelyik, például a "Kinn is vagyok, benn is vagyok" ezáltal cirka kétszer olyan hosszúvá nyúlt, ám cseppet sem unatkoztunk! Aztán végre megeredt egy kicsit a művész nyelve, anekdotázott, elmesélte, hogy zenésztársa Mihály Tamás a konziban átnyergelt csellóról basszgitárra, s az Omegában kötött ki, ahová egyszer elhívta őt is egy próbára. A kis helyiségben aztán odaültették a zongorához, hogy mutasson valamit. Mikor idáig ért a mesében Presser, elkezdte a világ nyolc különböző nyelvén tízféle feldolgozást megért "Gyöngyhajú lány" klasszikus intróját játszani, melyet halk "la-la-la" nyöszörgéssel kísért, ahogy az akkor történt. A monda szerint Kóbor megkocogtatta őt hátulról, s megkérdezte, hogy "ez lenne a legjobb, vagy van estleg még más is?" Hogy jobban el tudjuk képzelni az esetet, láthattunk egy "Történelmi Hivatalból előkerült" valójában persze áldokumentumfilmet csak nyaktól lefelé látható figurákkal, mókás közjátékként.
Presser mint mindig, most is végtelenül szerényen viselkedett, többször emlegette a szerencsét, amiért többször volt jókor jó helyeken, s jó társakkal dolgozhatott együtt. Mindenkinek megköszönt mindent, s újfent megemlítette Mihály Tamást, akit egyúttal be is konferált. A "Madárkák" című Böszörményi-filmben elhangzott, koncerten sosem játszott "Ülök a hóban" az est első csúcspontja.
Szerencsénkre volt belőle még jónéhány. Például a Liszt-  és Kossuth-díjas Amadinda ütőegyüttes, akivel több számot közösen játszottak el. A legmókásabb "track" a xilofonokra átírt "Gyere ki a hegyoldalba", melynél Pici is ütőt ragadott, s zakókabátos, kalapos kiszerelésben Novák Péter frontemberkedte végig a nótát, két versszak között rögtönzött néptáncbetéttel, amelyet utoljára vagy 15 éve láttam Kim Nowak koncerten. Emlékezetes mozzanat volt az is, amikor Presser négykezest játszott a Nox-koncertet is végighegedülő Szirtes Edina Mókussal, s közben a "Vinnélek, vinnélek" duettjét adták elő. Vagy idesorolhatom Rúzsa Magdit, aki a "Nekem nem szabad" című dalt hozta, melyet Presser írt neki a 2006-ban megjelent "Ördögi angyal" albumra. Számomra a legemlékezetesebb vendégszereplő Falusi Mariann volt, aki Kovács Kati és az LGT legendás "Várlak" című lírai gyöngyszemét énekelte Presserrel. A Pa-Dö-Dővel örök komolytalannak elkönyvelt énekesnő képzett, erőteljes hangja oly erővel hasította a termet, hogy rengett belé a plafon. Nagyon örültem, hogy végre egyszer kiénekelhette magából az igazi tudást e roppant színvonalas dalban. Mariann mögött Rúzsa Magdi és Mókus vokálozott, mit mondjak, pazar volt! Ha már így összegyült a csapat, visszajött Novák is és a közös fellépést az "Ugye, mi jóbarátok vagyunk?" zárta, melynek végén fiatalok hada özönlötte el a színt, és lassan mozogva, szorosan egymás sarkában lépdelve ide-oda forogva hömpölyögtek át a hangszerek között, s mire eltűntek, addigra csodák csodájára a zenészeknek, énekeseknek is nyoma veszett, kiürült a tér, maradt Presser és a zongora. Egy kérés a nézőkhöz, "tegye fel a kezét, aki azzal jött, akit szeret". Szentimentális szitu, nevetgélős fiatalokkal és ráncos kezű nagyszülőkkel vegyesen, kezek a magasban, jutalmul az egyik legszebb szerzemény, "Te majd kézenfogsz és hazavezetsz". A dalt énekelte Kern András is, de ekkora szívvel csakis a szerzője képes előadni. Az a szerző, aki a másnak írt nótákból is kötött egy slágerbokrétát, például a Vikidáltól ismert "A szívemet dobom eléd", vagy a Hevesi Tamást szólóénekessé tevő "Ezt egy életen át kell játszani", vagy a Deák Bill Gyulával hallhatatlanná vált "Ne szeress engem" tételekkel tűzdelve. Az Omegára emlékezve elhangzott a Rettenes emberek elektromos citeraizékkel spanolt hangszerelésben, az LGT másik három tagjának ajánlva pedig egy újabb "egyszálzongorás" örökzöld, a "Gondolj rám". Nem maradhatott ki a Nikosz Kazantzakisz "Valakinek meg kell halnia" című regénye alapján készült "A próba" balettnek zeneanyagát tartalmazó "Electromantic" lemez legnépszerűbb részlete, a "La baletta No. 2" sem. Az egyik lassú nótánál a szétlibbenő függöny mögötti hídon Ladányi Andrea balettművész koreográfiája színesítette a látványt, később ugyanezt a vasszerkezetet fáklyások, zászlólengetők, fiatal táncosok lepték el, e tömegjelenet már a zenekari finálét jelentő "Nem szerethet mindenki" és a "Fiú" nyitóképe volt. E daloknál újra megjelent a színpadon az est összes közreműködője, akiket a végén egyesével mutatott be Presser. Billentyűn Kovax, szólógitáron Sipeki Zoltán, basszusgitáron Papesch Péter, dobon Borlai Gergő, hegedűn Szirtes Edina Mókus, szaxofonon Elek István, trombitán Hámori János kísérte őt.
A ráadásban előbb a "Valaki mondja meg" következett, immár csak egyszemélyes előadásban. Még ennél is hatásosabb volt a Ringasd el magad, amit az előadó helyett végig a közönség énekelt, leállt a zongora is, és perceken keresztül magát szórakoztatta a nagyérdemű, a színpadról vezényelő Presser kívánsága szerint. Egy újabb megható pillanatként keresztülzengte az étert a "Fényév távolság", s mikor már a tömeg egyrésze szedelőzködni kezdett, mi, kitartó tapsolók mégegyszer visszaköveteltük magunknak az est hősét, aki hangszeréhez sokadszorra visszaülve belekezdett a hőn áhított "Elmegyek, elmegyek, messze megyek" kezdetű nótába, hogy fülünkben a Kék asszonnyal térhessünk nyugovóra.
Kifelé menet még vásároltunk egy közel egyórás dvd-t a koncert próbájáról (mekkora ötlet!) és hogy ne csak a koncertteremben érjen meglepetés, a kijáratnál a főszponzor nyuszómuszós bank még egy ajándék Presser cd-vel is megajándékozott bennünket.
Úgy indultam el otthonról, hogy az influenzámmal majd jól megfertőzök mindenkit, ám ellenkezőleg alakult az este, a háromórányi zene ünnepe alatt elfeledtem minden nyavalyámat. Apró kulisszatitokként elárulhatom, hogy néhány nótánál azért jól jött, hogy beteg vagyok, mert az orrfújást és a könnyezést ráfoghattam a dögrovásra. Ahogy a dalszövegben van: A csúnya fiúknak is van szíve! :)
Remélem, hogy idáig már csak azok jutottak el az olvasásban, akik velem együtt szeretik az igényes magyar zenét, s ha egy kicsit is sikerült visszaadnom valamit a felejthetetlen éményből, már megérte e hosszúra sikerült szófosás. Aki többet szeretne minderről, annak majd ott lesz a koncertről megjelenő lemez, addig is kitartás!
Na, megyek és elringatom magam. Jó éjt!

most posts by TM
0