Keresés

Milyen koncerten voltál már? Oszd meg velünk élményeidet!

2008. november 16., vasárnap 9:08
Szívesen! Aki teheti menjen el a MÜPA-ba a dupla Ákos 40 koncertre. Neten már nincs rá jegy, de a jegypénztárban még akadhat. Fel kell őket hívni és nagyon szívesen segítenek.
0
2008. november 15., szombat 21:58
Köszönöm a választ.
0
2008. november 15., szombat 19:14
Az első rész másfél óra volt, a második rész pedig 1 óra 20 perc. Szóval érthető miért tettek bele szünetet, hiszen 40 dalt lenyomni egyben az nagyon nehéz lett volna nem csak a zenészeknek, hanem a közönségnek is különféle fiziológiai szükségletek miatt. Este 7-kor kezdtek és fél 11 előtt 10 perccel lett vége a koncertnek. Hihetetlenül jó volt, bár a tavalyi szegedi viharos-esős-villámos-szeles-technika beszarós SZIN-es koncertet nem űberelte :)
0
2008. november 15., szombat 18:11
Hatalmas buli lehetett. Hihetetlen élmény is egyben. Én még sajna nem láttam, hallottam Ákos koncertet élőben. Viszont érdekelne, hogy összesen hány percet játszottak, a 20-25 perces szünet nélkül?
0
2008. november 15., szombat 14:27
Ákos 40 - Békéscsaba 2008. 11. 14.

A tegnap esti koncert volt azt hiszem az eddig általam látott Ákos koncertek közül a legfurcsább, s jó értelemben! Mert bár minden bulin iszonyúan jól éreztem magam, de most ez a visszafogott, szatén és fehér vászonleplekbe burkolt előadás nagyon bejött. :) Ahogy észrevettem nem csak nekem, hiszen a Városi Sportcsarnok zsúfolásig megtelt nézőkkel (leszámítva azokat a helyeket, ahonnan már nem lehetett látni) és az össznépi buli a végére hatalmas tombolásba, ugrálásba és rock koncert hangulatba csapott át... De ne szaladjunk ennyire előre! :)

A kellemetlenül hideg ellenére időben érkeztünk a tetthelyre, de parkoló már alig volt, kisebb keringőzés után azért sikeresen (nőiesen :) leparkoltunk és a hatalmas telihold által megvilágított parkolón keresztül elindultunk a főbejárat felé. Csak sejtettem, hogy 18-kor van kapunyitás, de jól gondoltam, így néhány perc fagyoskodás és motozás után már benn is voltuk. Hátrahagyva a többieket kilőttem, hogy keressek egy jó helyet a leláton (lenn már nem volt) s szerencsémre azt hiszem az egyik legjobb helyet sikerült kiválasztanom. Majdnem szemben a színpaddal, a karima szélén ültünk, így láttunk is mindent :)

A korábban megszokott késés majdnem elmaradt, mindösszesen 5 perccel később kezdődött a buli a meghirdetettnél. Az Asszony című dal nyitotta a koncertet majd jött a Helló, a színpad fehér függönye lassan gördült szét s mögötte szintén minden fehérbe volt burkolva. Amilyen egyszerű, olyan szép is volt a színpadkép. Ezernyi ötletes fénytechnikai megoldás és a dalok témáihoz illő háttér vetítés nagyon passzolt mindenhez. A kissé egyházi beütésű daloknál a keresztek, a Majom a ketrecben esetében rácsok stb. volt a "díszlet".  A 40 dalos repertoár szinte minden műfajt érintett. Például ki hitte volna, hogy egy nagyon "kocka" Bonanza dalra lehet tangózni? S láss csodát, lehet. Czomba Imi megcsinálta! A Nem ér semmit a dal című nagysikerű olyan jól szólt, hogy alig győztem a fülemmel hallgatni :) Ilyenkor lenne jó nem csak két fül az ember fején. :))) Még tangózni is kedvem támadt nagy hirtelenjében (mert hogy tudok). De az igazi meglepetést két dal szerezte az este folyamán. Az egyik az Experidance - Revans című előadásához írt szerzemény a Vissza vág a sors volt, a másik pedig a Tarzan rajzfilmből Phil Collins dala a Gyermekember. Utóbbival zárult a dalest első felvonása.

Röpke 20-25 perces szünet alatt begyűjöttem a Fény-kép című fotóalbumot és egy mobiltartót a shopban, s a nagy énekléstől kiszáradva álltam be a bejáratig nyúló sorba. Ahhoz képest hamar vízhez jutottam és még kezdés előtt visszamásztunk a helyünkre. A második részben már inkább pörgősebb dalokat játszott a zenekar, egyre jobb lett a hangulat.:) A rengeteg vicces vagy éppen elszomorító hétköznapi történet csak színesítette az amúgy sem unalmas műsort. Nagyon tetszett, hogy sok dal tulajdonképpen két dal volt összegyúrva. Egyik átfolyt a másikba, majd visszatranszformálódott a kiinduló dalba. Az Ikon albumról a Végre kongás hangszerelést kapott, az Ikon visszafogottabb lett egy csöppet, a Gyilkos ezüstgolyó maradt amilyen volt. (A szívesbészt hiányoltam).

Előkerült a Test című lemezről a Láss bennem mást, a Beavatásról a Táncolj a tűzön át, és azt hiszem a spontán berohanáshoz a kezdő lökést az Ilyenek voltunk adta. Aki lenn ült a küzdőtéren felpattant, és a lelátóról is rohantak le az emberek a színpad elé bulizni. Tombolás és rock koncert hangulat uralkodott el az utolsó három-négy dalra. Nagyon jó volt :) Természetesen az elmaradhatatlan Adjon Istennel zárult a buli, mi pedig megint egy élménnyel lettünk gazdagabbak.

Köszönjük Ákos, Imi, Krisztián, Zalán, Samu, és Péter. :)
0
2008. november 1., szombat 22:41
A Sziget Nagyszínpadát valahogy nagyon elcseszték idén, olyan volt néha a sound, mintha a Nero Wave Editorjában ráraktunk volna egy dupla karaoke filtert a dalokra. Kegyetlen...
0
2008. november 1., szombat 19:13
Szerintem ez mind hülyeség, amit a ticketpro ír. Volt DM-nek már nem egy stadionturnéja. Pl a 2006-os TTA turné második európai szakasz, amivel lszintén csak stadionokban turnéztak. Vagy a Devotional turné jórésze is stadionra volt kitalálva.
Amugy szerintem sosem vitték túlzásba a giccset. Singles Touron pl. csak volt egy apró kicsike kivetítő és bömbölt a zene, na az volt az igazi :)

Szigetes dolgot mondjuk meg tudom érteni. Iszonyatosan eltudnak rontani ott koncerteket. Mondjuk nekem a Sex Pistols pont, hogy tetszett, de mondom teljesen meg tudlak érteni.
0
2008. október 31., péntek 14:33
Az eddigi DM koncerteket látván szerintem marad előtérben a zene. A látványt bónuszként gondolom,azért nem árt ha van nézni való egy bulin. :)
Pl. májusban a Kylie koncerten fantasztikus látványtechnika volt.Nekem nagyon tetszett amit fénytechnikában nyújtottak.Ennek ellenére inkább a Showgirl Tour-on lettem volna szívesebben, mint nálunk az Arénában. A hangulatot illetően hiányérzetem volt, Pedig Kylie-n nem múlott a dolog,Ő nagyon jó fej,aranyos volt itt nálunk is élőben, akárcsak minden koncertjén, amiket DVD-n láttam. Szerintem 3 dolog miatt nem volt az igazi a hangulat:
1. csak kb. fél ház volt.
2. a régi számai közül kevés volt,az újak nemigazán bulisak.
3. az angoltudás hiánya, magyar nyelvű koncerteken nagyobb hangulat szokott lenni.
Emlékszem,anno tán  96-ban az egyik Total Dance Fesztiválon a Soho Party,az FLM blokkjain egyemberként üvöltötte 15 ezer ember a refréneket,sőt az egész dalokat.Na,azok félelmetesen jó hangulatú bulik voltak. :)
De egy zenekar is tud nagy bulit csinálni,pl.  98 okt.23-án a Republic fantasztikus bulit csinált a BS-ben,-persze telt ház előtt. :)

Én jónéhány koncerten voltam külföldön és nálunk egyaránt,s azt tapasztaltam, hogy külföldön minden koncert jobb hangulatú mint nálunk.Persze ez csak szerintem; ettől másnak más élménye/véleménye lehet. :)
0
2008. október 31., péntek 13:19
Nem szenzitivitás, hanem tárgyilagosság. Eddig nem volt felhajtás, a zene simán elvitte a showt. Személy szerint örülnék, ha ez maradna a trend, és nem a "csicsamicsára" emlékeznének egyesek.
most posts by TM
0
2008. október 31., péntek 10:10
Látom szenzitív leszel ha "kétes" megjegyzéseket olvasol a Mode-ról. De relax, mert ismételten nem erről van szó,vagyis nem az zenei anyagra értettem,hanem a körítésre. :) A magyar szervezőcég főnököke említette,hogy a DM történetében először indulnak látványos stadion koncertturnéra. :)
0
2008. október 31., péntek 9:56
Ha ez a DM-re vonatkozik, ajánlom, nézd meg mondjuk az utolsó turnélemezüket, vagy bármelyik másikat. Giccsparádét nem fogsz látni. S ha Dave Gahan szólóanyagot is fel tudsz hajtani, tán még meg is lepődsz. :)
most posts by TM
0
2008. október 31., péntek 9:48
Eddig nem,de most olvastam,hogy jövőre már jön a csicsamicsashow. Remélhetőleg nem valami giccsparádét hoznak össze. Mindenesetre elmegyek, megnézem mit tudnak 20 év eltelte után Dave-ék. :)
0
2008. október 31., péntek 7:05
Legalább normálisan lőtték be az árakat :D

Egyébként rettenetesen ragaszkodom az elveimhez, a múltkor például úgy kihagytam a Hobo 30-at mint a sicc, pedig örök kedvenc :)
0
2008. október 30., csütörtök 18:52
A Sportarénás Noxra eljöhettél volna, csak 4ezer volt az állójegy. :)
most posts by TM
0
2008. október 30., csütörtök 18:50
Ja, meg voltam a szigetes Sex Pistolson, óriási csalódás volt és baromi drága! Akkor szilárdultak meg az elveim.
0
2008. október 30., csütörtök 18:49
Voltam kb. 30-40 blueskoncerten az utóbbi egy évben, a legdrágább belépő 3000 volt.
0
2008. október 30., csütörtök 18:03
akkor te voltál mostanában koncerten? :)
így az elmúlt 4-5 évben? vagy csak a tv előtt pogóztál ?:)
0
2008. október 29., szerda 10:51
Bakker, sehol nem hallottam róla, hogy lesz ez a koncert, pedig az egyik legnagyobb kedvencem...
most posts by TM
0
2008. október 29., szerda 10:47
Michael "The Piano" Nyman-koncert a MÜPÁBan. Zseniális élmény volt.
0
2008. október 29., szerda 9:56
Túl nagy sallang sosem volt, ez nem a DM sajátja. Itt nincs az a megalománia, mint mondjuk az újkori Pink Floydon, vagy a U2-nál (ZooTV), s ezeket a példákat nem azért hozom fel, mert bármelyik együttessel is bajom volna, sőt.
Egyébként meg fél nap alatt elfogyott a 3000 db 18500-as jegy a DM-re, amely tény nem utal népszerűtlenségre.
most posts by TM
0
2008. október 29., szerda 8:57
Nekem eddig 25e a csúcs, ennyit adtam ki Girls Aloud ticketért,de nagyon megérte, mert óriási show,hatalmas élmény volt élőben látni kedvenceimet :) Sajnos idén nem tudtam elmenni a Tangled Up turnéra. :( Ami számomra az ominózus GA koncert óta a legnagyobb élmény volt,az a Nightwish DPP Tour koncertje. :)
Ha már Depeche Mode, számomra tőlük a csúcs a  88-as BS koncertjük volt,pedig semmi extra látvány,vagy egyébb sallang, "csak" zenéltek",de azt vmi bitang jól. :)
0
2008. október 29., szerda 6:53
Nem tudom, én még a legnagyobb kedvencemért se perkálnék ki 5000-nél többet :D
0
2008. október 28., kedd 18:07
hát ízlés kérdése :)
én megvettem a sima állót és már be vagyok pörögve. :)
0
2008. október 28., kedd 6:00
Pöppet borsos, tizedét nem éri a Depis Mód.
0
2008. október 28., kedd 2:54
A 2009. június 23-án, a Puskás Ferenc (Nép)Stadionban megrendezésre kerülő Depeche Mode koncertre holnaptól, azaz október 28-tól lehet a jegyeket megvásárolni. Állóhely: 11.500,- Ft és 18.500,- Ft. Ülőhely: 9.900,- Ft / 14.900,- Ft és 17.900,- Ft. Jegyek kizárólag a Ticketpro országos hálózatában válthatók, több mint 90 különböző vidéki, és majd 70 különböző budapesti helyszínen, köztük a Metro-Nóm Hanglemezboltban.

hdmfc
0