2008. 05. 30. Petőfi Csarnok, 25 év után először az eredeti felállásban:
ASIA
Ahogy várható volt, hatalmas koncertet zavartak le a rock veteránjai. A szervezés viszont nem volt valami jó, mert nem a szabadtéri színpadon, hanem a nagyteremben ment a műsor, ennek megfelelően sikerült rendesen leizzadnunk az első másodpercekben... :S
Hálistennek most volt annyi eszük a rajongóknak, hogy az ülőhelyeken nem álltak fel, csak az utolsó szám után, tapsvihar gyanánt. Bár nem is a nagyon fiatalok képviseltették magukat jelenlétükkel, mint a két évvel ezelőtti DM-koncerten a Népstadionban (a mai napig nem emésztettem meg, amit ott műveltek páran).
Volt pár apuka, aki hozta a fiacskáját is, ennek nagyon örültem, hogy legalább nem a mai trendi fosra szoktatják őket, hanem a rendes zenére. :)))
Életemben először fordult elő, hogy egy koncert pontosan kezdődött, a megadott időpontban. Előzenekar nem volt, de nekem nem is hiányzott. Nyolcra írták, 20:05-kor megindult egy instrumentális intróval az esemény, a vetítőn kirajzolódott az ASIA-logó, bevonultak, és hadd szóljon. Mint az állat, olyan hangos volt, néha a basszus megrengette a padlót, de ugyanakkor jól is szólt minden szerencsére...
Felállás:
John Wetton - basszgitár / akusztikus gitár, ének
Carl Palmer - dobok
Steve Howe - elektromos / akusztikus gitár
Geoff Downes - billentyűs hangszerek, háttérvokál
Tracklista:
Intro
Daylight
Only Time Will Tell
Wildest Dreams
Never Again
Roundabout (Yes)
Time Again
Geoff Downes keyboard solo (Cutting It Fine)
Steve Howe guitar solo
John Wetton solo
The Smile Has Left Your Eyes (Acoustic Version)
Open Your Eyes
Karn Evil 9 (Emerson, Lake & Palmer)
Without You
An Extraordinary Life
In The Court Of The Crimson King (King Crimson)
Video Killed The Radio Star (The Buggles)
The Heat Goes On / Carl Palmer drum solo / The Heat Goes On (Reprise)
Heat Of The Moment
Ráadás: Sole Survivor
Három perc híján két órát játszottak, az első albumukat majdnem végignyomták, az új lemezről két számot játszottak (Never Again, An Extraordinary Life), plusz a korábbi együtteseik egy-egy nótáját is előadták, zárójelben kiírtam a listában, melyikeket.
Egyszóval: hatalmas élmény volt a tegnap este.
Mielőtt még bárki lebuzizna, ismerem az ide vonatkozó poént, nyugi... :)))