Keresés

Milyen koncerten voltál már? Oszd meg velünk élményeidet!

2007. december 29., szombat 4:39
És olyan jó lenne, ha képes lennék legalább egyszer JÓL beilleszteni egy UTube-os vidit :) Na mindegy, a lényeg hallatszik.
0
2007. december 29., szombat 4:38

Csurmee: ezt ismered? Mondjuk szerintem fake az egész, ráadásul egy
gitároktató programot reklámoznak vele, de azért rágógumi a fülnek:

0
2007. december 29., szombat 2:35
Én Chris Broderick-et javasolnám azoknak, akik nem ismernék, a pali vérprofin játszik klasszikus zenétől kezdve metal-on át a jazz-ig mindent, ami belefér

0
2007. december 29., szombat 1:43

Tessék megtekinteni a You Tube-on a Blues Sude Shoes rockabilly sessiont! Ott a megfelelő részben Carl Perkins olyat gitározik, hogy nem sokán tudnák utánozni!
0
2007. december 29., szombat 1:42
Igazad van, my mistake, sajnos nem gitározom, bár egyszer jó lenne elkezdeni :)
Amúgy a Kornos példa a legjobb arra, amire rá akartam tapintani: az unplugged/elcsendesülős koncertekeről ki kéne tiltani a torzítókat, és a kicsit is torzító erősítőket. Szerintem a legjobb hangja a nylon húros klasszikus gitároknak van, de persze, zenétől függően jó a folk- és westerngitár is, a lényeg, hogy ne kössék rá harminc effektpedálon keresztül erősítőre. Az az igazi :)
0
2007. december 29., szombat 0:28
1-2 dolgot hozzáfűznék az írásodhoz, nem kioktató jelleggel, szóval nehogy besértődj itt nekem :)

"Aki igazi akusztikus gitáron akar játszani, annak tessék egy oldtimer nylonhúros, pickup nélküli cuccot beszerezni."

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy:
1. akusztikus gitárnak az acélhúrost szokták hívni, a nylonhúrost pedig klasszikusnak, de ez csak egy pontosítás, olyan, mint itt a többször felmerülő Vám-Áfa téma, végülis egyremegy.
2. A mezei acélhúros gitárnak sincsenek pickupjai, csak az elektro-akusztikusnak, tehát pickup nélkül is játszhatsz acél húrokon.
3. Az igazi unplugged zenéhez nem alapfeltétel a nylonhúr, sőt, szerintem a legtöbb stílusra az acélhúr sokkal jobb, egyszerűen másra van kitalálva a kettő: az acélhúrnak ropogósabb a hangja, emiatt egy rock vagy egy blues muzsika sokkal dögösebben szól rajta, a nylonhúrnak viszont lágyabb hangja van, ezért főleg latinosabb zenékben szeretik a zenészek, de teszem azt egy átültetett Mozart alkotás is szebben szólna nylon-on. Ha már Santana neve felmerült, a stílusából kiindulva szerintem ő is a legtöbbször nylonhúrost használ az elektromos mellett, a Maria Maria-n pl. tisztán hallatszik, hogy nylon húrokat penget.

Az erősítős zenétől se nagyon kell félni, max nem rak rá semmilyen effektet és clean-en játszik, nem muszáj azt torzítani.

Unplugged téren az egyik legcikibb próbálkozás szerintem egyébként a KoRn-é volt. Imádom őket, megvettem az összes CD-jüket, jópár számukat meg is tanultam (nem mintha nehéz lenne), de a legelső AOL Sessions-ös Unplugged valami borzasztó volt, meg utána az MTV-s DVD. Eleve nem olyan zenét játszanak, ami torzítás nélkül is jól szól, de ha megnézed, Munky lábánál ott van egy sor effektpedál, egy szarrá effektezett akusztikus gitár pedig minden, csak nem Unplugged
0
2007. december 28., péntek 23:16
Apropó akusztikus: sajnos nem láttam az említett koncertfilmet, de milyen akusztikus gitárt használ rajta Blackmore? Az én Eric Clapton dvd-imen direkt figyeltem, hogy nem használ elektro-akusztikus, ami nagyon helyes hozzáállás szerintem. Aki igazi akusztikus gitáron akar játszani, annak tessék egy oldtimer nylonhúros, pickup nélküli cuccot beszerezni. A mikrofon eléggé kellemetlen megoldás, de mégis az az IGAZI unplugged, nem a gitárerősítővel betorzított fémhúros elektroakusztikus.
0
2007. december 28., péntek 23:13
Ez így van, a Stratocaster Blackmore és a Pink Floyd nélkül nem lenne ilyen közkedvelt, szerintem a Gibson és a kisebb gyárak már rég lehagyták volna a Fendert nélkülük (mondjuk, a Fender Telecasterje nem semmi kis ketyere, láttam egyszer). Slash szerintem nagyon jó szólótémákat tud játszani, persze, ahogy az egész glam műfaj, úgy Slash is az image rabja, talán anélkül a fej nélkül nem lenne ekkora. Nekem a hetvenes évekből még Mark Knopfler is bejön, de azért maradok Santana rajongó :)
0
2007. december 28., péntek 22:22
Azért hoztam az akusztikus hangszert, mert ott nincs flikk-flakk, de köztudott, hogy Blackmore a Stratocaster hangszer hírnevét is jócskán öregbítette, mielőtt akusztikusra váltott, szóval, lehet mondani, hogy sokoldalú. Slasht nem tartom egyéniségnek, hacsak a megjelenését nem számítom annak. Van viszont kedvencem még a régebbiek közül, Gary Moore, akinek mindegy, hogy milyen zenét játszik, keltát, bluest, rockot, szólóban és zenekarban is világklasszis.
most posts by TM
0
2007. december 28., péntek 22:07
Azért teljesen máshogy kell megszólaltatni egy akusztikus gityót, mint egy elektromost. Hiszen az akusztikuson általában teljes akkordokat játszanak, míg az elektromoson a szóló az igazi királyság. Santana szambás szólói csodálatosak, ahogy Eric Clapton unplugged előadásai is, de összehasonlíthatatlan a kettő, és nem is csak a hangszer miatt. Richie Blackmore blues témáit is nehéz lenne Slash Keresztapájához hasonlítgatni :)
Ja, és Ace Frehley egyik másik szólója számomra szinte lekövethetetlen, egy igazi elfeledett őstehetség!
0
2007. december 28., péntek 22:01
Clapton zenéje jó, de az ő esetében a gitárvirtuóz kifejezés nem állja meg a helyét. Hendrix sem rossz, ahogy Santana sem, Blackmore azzal nő mindannyiuk fölé, hogy elképesztő tempó mellett is hihetetlenül tisztán játszik, az övé a legtökéletesebb technika. A Blackmore s Night lemezein többnyire akusztikus gitáron játszik, ez az a hangszer, ami nem hazudik, a legkicsiszolódottabb tudást a legjobban ezen lehet élvezni.
most posts by TM
0
2007. december 28., péntek 19:45
Hendrixnél nincs jobb :) És akkor Claptonról még nem is beszéltem!
0
2007. december 28., péntek 19:34
Szerintem meg Blackmore, s utána a többiek.
most posts by TM
0
2007. december 28., péntek 19:22
Tök mindegy végülis, hogy mikor és hol lesz, Santanát számomra kötelező megnézni :) Szerintem Hendrix után az egyik legjobb gitáros, bár Slash néha eléggé megszorongatja a listámon, de ugye, más műfaj mindkettő :)
0
2007. december 28., péntek 18:28
Nightwishre gondolom azért olcsóbb, mert ők ksiebb helyeken lépnek fel, kevesebb teknikával és teknikussal dolgoznak. Meg azon kívül Bon Jovi simán elkérhet több pénzt. Az Ő neve még mindig 10ezreket mozgat meg.
0
2007. december 28., péntek 18:25
Valóban elnézést elírtam. tényleg júniusban lesz.
www.santana.com  az információ forrása. Meg quart.hu-n olvastam azthiszem még róla. Ott írták hogy ez kapcsolat koncert lesz, ami elég valószínű, mert a helyszínhez city square van írva santana honlapján.
0
2007. december 28., péntek 17:51
Gerike nemtom honnan, én a WorldTicketen látom, bár ott júNius 28-ra van beírva.
0
2007. december 28., péntek 17:32
azért egy Nightwish-t ne hasonlitsuk össze a Jovi-val,mert akkor nem vagy képben a zenei műfajjal!
0
2007. december 28., péntek 17:30
a Santana koncertet honnan veszed?
0
2007. december 28., péntek 17:26
Santanat biztos megnézem, hatalmas az ürge, csak gáz, hogy fogok bejutni a Kapcsolat koncertre? :S
0
2007. december 28., péntek 16:01
A Santana koncert ingyenes lesz, mivel kapcsolat koncert lesz.
Pumpkinsra meg van sima állójegy 10.000ft ért. Sportarénába meg szinte mindig annyi egy sima állójegy. Ez már megszokott.
0
2007. december 27., csütörtök 22:16
Hát én az idei két betervezett koncertemmel nagyon megszívtam...

A Genesis, mint tudjuk, Prágában volt megtartva, a Foreigner meg elmaradt, mivel kib***ottul kevés jegyet adtak el (az csak kamu, hogy az alapító tag lebetegedett). :S

Hát, az eddigi kínálatot elnézve, jövőre sem fogok koncertre menni. Nem baj, legalább az a lóvé megy DVD-re. :)))
0
2007. december 27., csütörtök 22:13

Sztem is drága..
Ha abból indulok ki, hogy a Nightwishre 6000-7000 körül van.
Bár ha vki igazán el akar jutni egy koncertre, nem igazán érdekli a jegyár :O)))
0
2007. december 27., csütörtök 21:22
nekem megérte,mert tavaly elött is lekéstem,túl késön tudtam meg az európa-i turnét sajnos.
0
2007. december 27., csütörtök 21:19
Hát szerintem már a 17ezer is túl drága
0