Keresés

Milyen koncerten voltál már? Oszd meg velünk élményeidet!

2007. szeptember 15., szombat 16:56
A fanatizmus és a rajongás között szerintem van egy apró különbség :) Az egyik beteges.

Nekem nagy élmény volt pl. EmilRulez koncert (meg még néhány más együttes koncertje), amit életemben először láttam anno. Amúgyis a Hajós egy jófej ember, de isten ments, hogy rám mosolyogjon :)

Réges-régen nagy kedvenc volt (tényleg az volt, megvolt az összes lemezük és a suliban is nagy "fanclub" volt) az Alvin és a mókusok együttes is, de soha a büdös életben nem mentem oda autogrammért, se ölelésért, se pusziért. Mi is rajongók voltunk, akár Johnny, de sosem vittük túlzásba.
0
2007. szeptember 15., szombat 16:50
Mondjuk még három gondolatot hozzátennék a dologhoz:
1. Ha én majd könyvet írok, biztos, hogy hölgynek fogom ajánlani azt - legyen az művész vagy csak múzsa, mindegy.
2. Ez a mosolygós dolog tényleg cinkes egy picit, mivel félreérthető és mert az efféle rajongói önkielégülés messze áll tőlem, de semmi bajom vele, ha Őt ez teszi boldoggá.
3. Számos ember művéért én is rajongok - itt kihangsúlyoznám, hogy a művekért, magáért a produktumért rajongok - és nem az emberért.

Egyébként a beszámoló szerintem jó és érdekes.
0
2007. szeptember 15., szombat 16:46
A fanatizmus már csak ilyen...szerintem épp ésszel fel sem fogható, mekkora élmény lehet egy ilyen alkalom egy rajongónak, ráadásul hatalmas szerencséje volt, hogy Williams emberileg is ennyire korrekt, közvetlen volt, és nem csak fapofával lehányta a CD borítót azt szevasz, mert ez is előfordulhatott volna, és az óriási csalódás.

Én még egy kedvelt zenészt/színészt sem láttam élőben, úgyhogy nem tudom milyen érzés, de már maga a látvány is biztosan maradandó élmény, hát még egy dedikálás, vagy ha az illető rádismer a tömegben.

Ha már előkerültek itt a melegebb témák, szerintem nagyobb buziság elrontani valaki nemmindennapi élményét, mint megölelni a kedvenc zeneszerződ, ha értitek mire gondolok ;)
0
2007. szeptember 15., szombat 16:46
Persze, értem én nem is akartam kötözködni, csak nekem az a beszólás volt furcsa.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. szeptember 15., szombat 16:43
Tadam, félreérted. Bennem nem volt gúny. Csak én másképp értékelem az élet értelmét.
0
2007. szeptember 15., szombat 16:39
Ok, lehet kissé túlléptünk de ez a ma legtutibb hozzászólásának eredménye. Tényleg ledöbbentett a dolog. Pedig sokminden van amit szeretek de ez a megalomán hozzá állás nagyon tettszett. Nemde?!
0
2007. szeptember 15., szombat 16:29
Jó, értem én, de akkor is ez a "forró a levegő" stb. megjegyzések akkor sem kellettek volna.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. szeptember 15., szombat 16:26
Nem érted, nem a rajongással van a baj hanem a körítéssel. Frederic hozzászólását olvastad? Na ott a pont...
0
2007. szeptember 15., szombat 16:24

"ha más tud még így rajongani"
0
2007. szeptember 15., szombat 16:24
Én ezt megértem, de ha más még tud rajongani vkiért, az miért baj?
0
2007. szeptember 15., szombat 16:22
A rajongás egy dolog...ami jó. De ez már átlépte azt a bizonyos határt...Én is rajongok nem kevés dologért, de ennyire még nem lőttem el tőlük és nem vágyom arra, hogy kedvenc férfi előadóim ölelgessenek és rám mosolyogjanak. Ehez már felnőttem...
0
2007. szeptember 15., szombat 16:19
Eléggé durva dolognak tartom, hogy egy ember, rajongói odaadását így kellene értelmeznetek, ráadásul még gúnyolódtok is! Nem hinném, hogy ha vki igazán szereti vkinek a munkáját, tiszteli azért amit csinál és jól teszi, akkor miért ne rajonghatna érte az ember?! És teljesen mind1, hogy az illető most fiú-fiút kedvel vagy lány-lányt! Nem értem mi köze a kettőnek egymáshoz, de nem is akarom megérteni, mindenesetre szerintem nem korrekt dolog vkinek a rajongását így kezelni!
0
2007. szeptember 15., szombat 16:15
Kezdek megnyugodni, bár még forró a levegő...
0
2007. szeptember 15., szombat 16:13
Kedves John Williams!

Az élet értelme a szaporodás, saját génjeink továbbítása utódainkba.
Ahelyett, hogy egy 75 éves faszit kergettél egy életen keresztül, kereshettél volna magadnak egy lányt :)

Egyébként meg örülök, hogy örülsz. Végre egy boldog magyar :)
0
2007. szeptember 15., szombat 16:10
Remélem lány vagy...
0
2007. szeptember 15., szombat 16:06
A koncert meses volt tegnap este. Williams faradhatatlanul, mesterien vezenyelt, 8-tol 11-ig. Egy 20 eves is elfarad ennyi mozgastol, de a Maestroban mintha Duracell lenne. Az 1. sor kozepen ultem, egy meterre a karmesteri emelvenytol. Mikor bejott Williams, eszrevett, es megismert. Rammosolygott, es kedvesen bolintott, fantasztikus erzes volt, hogy emlekezett ram. Elvegre a kulisszak mogott atadhattam neki vegre ket konyvemet, amelyekben nyomtatasban szerepel a neve, es a reszere szolo koszonetnyilvanitas, amit gyonyoru ajanlaskent koszont meg. Azert vele sem gyakran esik meg, hogy Magyarorszagrol erkezik valaki, akinek a konyveben szerepel a neve es a neki szolo ajanlas.
Az este programja a kovetkezo volt:
Sound The Bells!
Main Theme And Flight To Neverland a Hookból
Suite From Jane Eyre (Lowood, To Thornfield, The Reunion)
Suite From The Harry Potter-films (Hedwig s Theme, Aunt Marge s Waltz, Harry s Wondrous World)
Reszletek a Hegedus a haztetonbol

Szunet

"Hooray From Hollywood!" From Hollywood Hotel
Itt megerkezett Stanley Donen, a filmtortent egyik igazi legendaja. Rendkivul viccesen, kedvesen es lathato orommel beszelgetett Williamsszel, gyakran elviccelte a zeneszerzo igyekezetet, hogy neminemu komolysagot csepegtessen az estebe, de aztan vegul hagyta, hadd humorizaljon a fantasztikus filmes, aki lenyugozo anekdotakat osztott meg velunk arrol, milyen volt tobb izben Fred Astaire-rel, Gene Kelly-vel, Arthur Freed-del (Az MGM musical reszlegenek hires vezetoje), Ira Gershwin-nel dolgoznia tobbek kozott. Egyszeruen varaszlatos erzes volt ket ilyen orias kozeleben ulni, akik Hollywood regi nagyjaival dolgoztak. Mintha visszamentunk volna az idoben, es szinte ereztem Astaire, Kelly jelenletet, mert hiszen itt volt ket ferfi, akik dolgoztak vele. Lenyugozo.
Innentol egy nagy vasznon lathattuk Donen egy-egy hires musicaljenek reszletet, amelyek elott meselt egy keveset a produkciorol, aztan elindult a film, majd elhalkult, es egyik pillanatrol a masikra atvette a helyet John Williams es s New York-i Filharmonikusok. Tokeletes szinkronban jatszottak, mikozben a vasznon egy 50 evvel ezelott keszult filmjelenet pergett. Donen sem gyozott amuldozni, mennyire fantasztikus, amit csinalnak, dehat tudja o is, hogy errol szol a filmzene. Ugyanakkor elmondta, hogy a musicalek eseteben mindig a zenet vettek fel eloszor, es utana forgattak a filmet,igy nem egyszer peldaul neki kellett Gene Kelly sztepphangjait felkevernie utolag.
A kedvenc anekdotam a sok kozul az, amikor Donen kitalalta, hogy Gene Kellynek Mickey egerrel kellene tancolnia. Ez az animacio hoskoraban tortent persze. Kelly megkerdezte: Stan, meg tudjatok ezt csinalni? O meg: Hat persze, Gene. Elmentek Walt Disney-hez (emberek, figyelem: Walt Disney-hez szemelyesen! Elkepeszto! Es a pasas ott ul, es meseli, milyen volt Walt Disney irodaja! :-)) Kicsi volt, o valami nagyra szamitott, de szereny, egyszeru iroda volt.) Elmondta neki, mit szeretne. Walt erre: Jol ertem? Azt akarjatok, hogy Mickey eger egy MGM-filmben szerepeljen? Donen: Igen. Disney erre: Mickey eger nem dolgozik az MGM-nek (oriasi nevetes tort ki). Ezert aztan nem volt mit tenniuk, es az MGm sajat egerevel, Jerry-vel forgattak le az azota filmtorteneti jelenetet, a "Worry Song"-ot, amit egy even at animaltak, es mivel egy nagyon tukrozodo talajon forgattak jelenetet, Jerry tukorkepet utolag kellett megrajzolni, mivel megfeledkeztek errol az "aprosagrol" az elethuseg erdekeben.
A kedvenc jelenetem az a biztosan minden filmkedvelo koreben jol ismert resz, amikor Fred Astaire korbetancolja a szobat, a szo szoros ertelmeben. Donen elmondta, hogy ugy jott elo ezzel az otlettel, hogy Astairet olyan legkonnyednek tartotta, hogy elkepyeltem, ahogy a gravitaciot megcsufolva szinte repul sulytalanul. De azert csodakra o sem volt, kepes, de majdnem!
Majdnem 20 evvel a 2001: Urodusszeia futos jelenete elott egy szobat epitettek egy hengerbe, ahol minden butort lecsavaroztak, a fuggonyt falaphoz ragasztottak, sot, a fenykep is, amit a szerelmes Astaire nezeget, es aminek hatasara tancra perdul a plafonon, magneses volt. A kamerat rogzitettek, majd a szobat elforditottak, es a kamera nem erzekelte a valtozast, mikozben Fred csodalotsan korultancolja a szoba negy oldalat. A hatas tenyleg tokeletes.
Nagyon vicces volt, amikor elmeselte, hogy az Enek az esoben keszultekor a producerek megkerdeztek, hogy kepzelik el a filmet, mirol fog szolni? Donen azt mondta: hat ugy, hogy Kelly enekelni fog az esoben.:-)) Fantasztikus ez a jelenet, tenyleg a filmtortenet egyik legvarazslatosabbja, oda a szabadsaghoz, a boldogsaghoz, es mindezt elo zenevel meghallgatni... meses.
Williams gyonyoru koncert valtozatot keszitett Sayuri temajahoz a Ges emlekirataibol, amit csodalatos csellista jatszott, egyaltalan nem erzekeltetve hianyat a Filharmonikusok idenynyito napjanak sztarjanak, Yo-Yo Manak. vegtelenul szomoru, megis meltosagteljes, mely es megindito darab volt, ez egyfajta Beethoven vonosnegyese Williams-nek, az abszolut erzelmi erettseg sugarzik belole egy tehetsege csucsan allo zeneszerzonek.
Vegezetul a vasznon megjelent egy uszony, es felhangzott a basszus, mikozben a teremben elszabadult a pokol. 2700 ember kialtott fel, taposban es oromujjongasban tort ki. Ez az erzes leiorhatatlan, mert ezt csak az tudja, aki atelt mar egy John Williams-koncertet. A kollektiv tudatalattira valo hatas legjobb peldaja ez az elmeny. A Capa mindannyiunk egyik meghatarozo elmenye, akarcsak Spielberg legtobb filmje, tobb puszta mozinal, ezek kozossegi elmenyek, orokre meghatarozo esemenyek, jelensegek. Igen, ez a jo szo ra. Es ebben oroszlanresze van John Williamsnek, aki ujra meg ujra zsenialisan erey ra az adott film altal kepviselt erzelmi allapotra, atmoszfeara, es amit tovabb emel olyan magassagokba, ami vegul megtreemti azt a bizonyos kollektiv kozossegi elmenyt, amirol beszeltem. A varazslatot, hogy kisse poriasan fogalmazzam meg. Egy osszeallitast lathattunk, sorolom a filmeket, amikbol reszletek mentek a vasznon: Capa, Star Wars-filmek, Indiana Jones-filmek (elso izben hallottam eloben, es a tudat, hogy oktober elejen elkezd dolgozni az uj reszen, fenomenalis volt), E.T.
Legalabb 5 izben ugrottunk talpra, es kiabalva, tiszta erobol tapsolva unnepeltuk Williamsszet. o faradhatatlanul mindig visszajott, es bejelentett egy ujabb raadast.
Ezek voltak: Main theme from The Sugarland Express
The Mission NBC Nightly News theme
Az 1988-as Soul-i olimpia hivatalos nyitanya
Vegul el kellett engednunk a Maestrot, mert igen becsuletesen vegigvezenyelte az estet, mindezt 75 evesen, ami egesz egyszeruen lenyugozo. Szokasos "almos vagyok"-jelzesevel koszont el, es az este veget ert. De nem nekem...
A 6. Avenue es 57. utca sarkan setaltunk, hogy a kesei ora ellenere talaljunk egy jo ettermet a varosban, ami sosem alszik. Es akkor megall mellettunk egy auto, es kiszall belole Stanley Donen! Nem hittem a szememnek! A csaladjaval jott, es besetalt egy kituno olasz etterembe. Mi meg mar szinten nagyon ehesek voltunk, hat gondoltuk, ha neki megfelel, nekunk is. Miutan lattam, hogy leultek, es elkenyelmesedtek, odasetaltam hozza szmokingban. Nagyon kedves volt. Elmondtam, hogy epp most jottem a koncertrol, o meg: akarcsak en:-)) Rendkivul kedves volt es szivelyesen alairta a programfuzetet. Ezutan megvacsoraztunk egymas melletti asztalnal ulve. Eletem legkulonlegesebb napja ezen a kulonleges modon zarult, es atvacsoraztuk magunkat Stanley Donennel a masnapba.
Mi lehet hatra ezek utan? A ma esti koncert, aztan a holnap esti.
Remelelm, elvezhetore sikerult ez a kis beszamolo, az biztos, hogy szivbol jott, es azert mondtam el, hogy megoszthassam azokkal, akik ertekelik, es talan altalam ugy erzik, mintha ok maguk is ott lettek volna egy kicsit, mert megis, egy vagyok kozuletek, hus-ver ember, magyar, akinek merhetetlen szerencse, rengeteg akarat, kitartas es aldozat aran sikerult megvalositania elete almat. Tudom, kinek, kiknek tartozom ilyen vagy olyanféle halaval, hogy ezt megelhettem, tudom, hogy mit kellett elturnie sok-sok embernek, akik 20 eve mast sem hallottak tolem, csak egy megszallott oruletet, aki talalkozni akart egy zeneszerzovel, aki a vilag masik vegen el es dolgozik, es egyaltalan, miert szamit o barmit is. De tudjatok, ez mind nem szamit, mert gyoztem. Akik szeretnek, azok radobbentek, hogy nem lehet, nem erdemes szembeszallni a vagy ilyen eros, ilyen megrendithetetlen erejevel, mert kioltani nem lehet. csak segiteni. Es ez tortent. Nem pusztultam bele (csak majdnem) es senki korulottem. Es most itt nezegetem a kozos fotoimat John Williamsszel, es a dedikalt E.T. CD-met. Mi ez, ha nem maga az elet? Az elet ertelme, a kuzdes, a kitartas, az akadalyok legyozese es vegul a gyozelem meg akkor is, ha minden esely latszolag ellened szol. Nem ezt latjuk imadott filmjeinkben, szeretett konyveinkben? hat ez most valosagga valt kozuletek valaki szamara, es ez igazolja, hogy mindez megtortenhet. Veletek is. Barmivel kapcsolatban.
Mindenkit udvozlok sok szeretettel, es koszonom, hogy meghallgattatok.
Maradok tovabbra is, most mar teljes joggal:
"John Williams, Legend of Film Music"

0
2007. szeptember 15., szombat 11:56
Kicsit túlspilázta a szerepét....:)
0
2007. szeptember 15., szombat 9:55
Biztos hatalmas élmény volt, örülök neki, hogy teljesült a vágyad. A fotókra én is számítok, úgyhogy remélem minél előbb publikálod őket
0
2007. szeptember 15., szombat 3:03
Én meg Neo koncerten voltam a Zöld Pardonban, de hiába koncentráltam, nem ölelt át senki.
most posts by TM
0
2007. szeptember 15., szombat 1:37
örülök, hogy találkoztál a mesterrel! :)
0
2007. szeptember 15., szombat 1:33
Hűha, őszintén gratulálok!

Várjuk a képeket! :)))
0
2007. szeptember 15., szombat 1:32
Gratula!!
0
2007. szeptember 15., szombat 1:19
Udv mindenkinek New York Citybol, a nagy Almabol!
Most jovok az Avery Fisher Hallbol, ahol John Williams koncertjenek foprobajan vettem reszt nezokent.

TALALKOZTAM A MAESTROVAL. KEZET FOGTUNK. KET KOZOS FENYKEPET CSINALTUNK. DEDIKALTA 3 CD-MET. AZTAN MEGOLELT.

Ma este megyek a koncertre, aztan holnap es holnaputan. Kulonleges vendeg Stanley Donen, az Enek az esoben rendezoje.

John Williams csodalatosan nez ki, fiatalos es energikus, tokeletes egeszsegi allapotnak orvend. Vidam es vegtelenul kedves, fantasztikus erzes a kozeleben lenni. Jelentem tovabba, hogy az Indiana Jones fotema nagyon szepen megy neki, hihetetlenul szol es ez igen jo jel a kozeljovore nezve.

Teljesult a vagyam, ami 20 eve meghatarozta az eletem. Talalkoztam a Maestroval, az emberiseg utolso nagy zeneszerzojevel, aki sokkal-sokkal kedvesebb volt, mint azt legvadabb almomban hittem volna. A teny, hogy igazabol, ket kezzel atkarolva megolelt, szinte elkepeszto. Jovo heten feltoltom a fotokat, addig azoktol, akik ezt orommel olvassak, kis turelmet kerek szerdaig, amikor hazaerek.
Eljen John Williams, es az almok, amik igazoljak, hogy semmi sem lehetetlen, ha nagyon-nagyon, orulten akarjuk!!!

JOHN WILLIAMS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok!

0
2007. augusztus 24., péntek 20:34
Ákos a SZIN-en

Hú vaze, egy nem volt semmi! Azt hiszem életem legjobb Ákos koncertjén vettem részt 22-én Szeged városában. Amilyen döcögősen indult olyan hihetetlenül király koncertet nyomott le a banda. Volt itt minden, először is had köszönjük meg a SZIN szervezőinek a nagyon gördülékeny kapunyitást! Hihetetlen, hogy ezt a sok embert képtelenek voltak gördülékenyen beengedni és váratták a napon őket hosszú órákig, a végefelé már majdnem elszakadt a cérna, amikor már 3 órája álltunk a kánikulában... Sebaj, már minden mindegy volt végre bejutottunk. A Fesztiválhangulat tökéletes volt, mint egy mini sziget :) barátságos emberek, kajáldák, sörsátrak és a nagy színpad. IGEN! Szépen befészkeltük magunkat közép tájra és lassacskán olyan jól helyezkedtünk, hogy egészen közel jutottunk a kordonhoz, kb. 5. sorban és teljesen középen. Ákos persze később kezdett egy órával, majd jött a koncert vicces része: történt hogy az intro után elszállt a technika, elnémultak a hangfalak. Ákosék ebből semmit sem vettek észre és nagyon lelkesen nyomták a bulit, mire úgy az Angyali szerető végén leesett nekik, hogy valami gáz van. Semmi gond, technikusok be, kábelcsere, folytatás, aztán megint csend. Ezt úgy négyszer sikerült vagy inkább nem sikerült korrigálni, így egy keverőpult cserét csináltak és tök elölről kezdték a bulit. :) Ekkor meg az eső csapott le villámokkal megspékelve, de mi nem adtuk fel és őrületesen jó bulit sikerült végigtombolni. Utána inkább a varacskos disznóra hasonlítottunk, de megérte. :) Soha rosszabbat! A dalsorrend ugyan az volt, mint decemberben, de most betették az Idelenn idegent és kivették az Őszi tájképet meg kaptunk még magyar-olasz részeredményeket is. :) A következő buli Sitkén is biztos jó lesz! Jó bulizást, meg minden annak, aki megy! :)

Képek:

0
2007. augusztus 16., csütörtök 3:30
Ákosra szívesen, a Red Lounge is nagyon jó, Tankcsapda, Pannonia Allstars, Kispál stb. :)
0