Keresés

Milyen koncerten voltál már? Oszd meg velünk élményeidet!

2007. május 21., hétfő 16:42
Na és a Northern Lights alkalmi formáció előadásában itt a Tears Are Not Enough (Written by Bryan Adams, David Foster, Paul Hyde, Rachel Paiement, Bob Rock, Jim Vallance), ami az ötödik szám a We Are The World CD-n:
http://www.youtube.com/v/zvFj_5sm5FU"> name="wmode" value="transparent">http://www.youtube.com/v/zvFj_5sm5FU" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">
Making of..:
http://www.youtube.com/v/9z6G94B7taA"> name="wmode" value="transparent">http://www.youtube.com/v/9z6G94B7taA" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">
0
2007. május 21., hétfő 16:39
A legügyesebbek még itt is láthatják Madonnát! :-)))
most posts by TM
0
2007. május 21., hétfő 16:10
Hirtelenjében én is csak két kellemes emlékű össznépi megmozdulásra emlékszem, ezeket viszont máig szeretem!

Band Aid - Do They Know It s Christmas?

USA For Africa - We Are The World

most posts by TM
0
2007. május 21., hétfő 14:44
Szombaton voltam Ákos koncerten a Syma csarnokban. Baromi jó buli volt. Filmes vonatkozása is volt az eseménynek - A lepkegyűjtő című szám alatt - Kaszás Attilára emlékezett Ákos és együttese (a kivetítőn Kaszás Attila gyermek- és felnőttkori képeit vetítették).  
0
2007. május 20., vasárnap 13:26
Soha nem szerettem az ilyen jótékonysági dalokat, nem igazán van köztük olyan, ami zeneileg jó lenne, nagyon sablonosak, látszik, hogy úgy kellett a szerzőnek kierőlteti őket magából. :-)
Montázsnak montázs a klip, de vannak benne olyan dolgok is, amelyeknek nem kellene, szerintem.
Egyedül a Live Aid az, amin normális zenék szoktak lenni, de ebből a Life Earthből nem sok jót nézek ki ezek után. :-)
0
2007. május 19., szombat 18:54
Egyébként ez egy jótékonysági dal, s mint olyan, nem hasonlítható teljesen össze az énekesnő közkedvelt slágereivel. A videoklip pedig csak afféle montázs. Azért is van belőle többféle, mert erre a Life Earth-mozgalomra próbálja ráirányítani a figyelmet.
Egyébként a Life Earth-rendezvénysorozat 24 órás monstre program lesz, a Föld nyolc nagyvárosában zajlik majd, hasonlóan például a Live Aid-hez.
most posts by TM
0
2007. május 19., szombat 18:29
Köszi, hogy nem engem okolsz! Nekem tetszik. :-)
most posts by TM
0
2007. május 19., szombat 18:14
Hát elég szörnyű ez a szám, ennél már csak a videoklipje szörnyűbb. :-((( De azért köszi, nem a te hibád. :-)
0
2007. május 19., szombat 17:06
Ja, az MTV-ről, meg más zenei csatornákról én is rengeteg klipet vettem fel a különböző Madonna marathonokról, én is mindig állítgattam a kazit, rec-pause-ra. :-)) Ma ez már mennyivel egyszerűbb lenne: felvenném a DVD-recorderrel, majd kivágnám belőle a reklámokat, és mehetne a DVD-re. :-) Akkor nekem is jó sok időm elment vele.
Köszi a klipet, megnézem. :-)
0
2007. május 19., szombat 17:03

Adták a tűzijátékot.
0
2007. május 19., szombat 14:52
Tetszett, amit írtál!
Az általad említett átdolgozások nekem is nagyon tetszettek, különösen a lassított Like A Virgin, amit ebben a verzióban sokkal erotikusabbnak tartottam, mint eredetiben. A Like A Prayer-remixet akkor már ismertem, így azon nem lepődtem meg annyira, viszont örültem, hogy azt a verziót nyomják. Material Girlben teljesen egyetértünk, túl sok volt a jó(pofaság)ból.
Ha valami hiányérzetem volt, az talán az, hogy egyik kedvencem a "True Blue" kimaradt a repertoárból, ahogy még pár másik dal is. Nyilván meg kellett valahol húzni a határt, de a rajongó már csak ilyen, hogy amiért odavan, abból még és még többet szeretne! :-)
most posts by TM
0
2007. május 19., szombat 6:24
Variációk egy témára:
itt egy másik Hey You-videó

most posts by TM
0
2007. május 19., szombat 6:11

Hey you, don’t you give up
It’s not so bad
There’s still the chance for us
Hey you, just be yourself
Don’t be so shy
There’s reasons why it’s hard

[Chorus 1]
Keep it together, we’ll* make it alright
Our celebration is going on tonight
Poets and prophets would** envy what we do
This could be good, hey you
(*The first time it’s sung, it’s “you’ll”)
(** The third time it’s sung, it’s “will”)

Hey you, open your heart
It’s not so strange
You’ve got to change this time
Hey you, remember this
None of it’s real including the way you feel

[Chorus 1]

Save your soul, little sister
Save your soul, little brother
Hey you, save yourself
Don’t rely on anyone else

[Chorus 2]
First love yourself
Then you can love someone else
If you can change someone else
Then you have saved someone else
But you must first love yourself
Then you can love someone else
If you can change someone else
Then you have saved someone else
But you must first

Hey you, there on the fence
You’ve got a choice
One day, it will make sense
Hey you, first love yourself
Or if you can’t
Try to love someone else

[Chorus 1, Chorus 2]
most posts by TM
0
2007. május 19., szombat 5:42
Szia CSJ!
Ne hiddd, hogy azért, mert már nincs meg a kazi, én nem emlékszem szinte mindenre, ami a koncerten történt! :-) Mondjuk a tüzijáték már nem rémlik, hogy még azt is adták volna-e a tévében...
Madonnát már az első lemeze kalóz-MC változatának megvétele óta ismerem és szeretem. Szorgalmasan gyűjtögettem a kazettáit, lemezeit. Olvastam a SEX-című könyvét is, ami 1992-ben volt horribilis 5500 Ft, ma már igazi kincsnek számít rajongói körökben. Sajna csak egy lányzótól volt kölcsönbe, akkori állásomban ez félhavi fizetésnek minősült, így nem engedhettem meg magamnak a megvételét.
A rajongás tetőpontja (ha volt nálam ilyen) 1992-ben volt, amikor az Erotica albumot már a megjelenése napján sikerült megszereznem, és este vittük magunkkal a diszkóba, ahol a DJ hanyattvágta magát a látványtól, és aznap este nagyon jó vendége voltam! :-) Több számot is lejátszott az albumról, amiket én ajánlottam neki, naná, hiszen már egész délután azt hallgattam. A buli tetőpontja a Deeper And Deeper volt, ahol már igazi "ereszd el a hajamat" hangulat uralkodott, és többen jobbnak látták, ha inkább a táncplacc korlátja mögül nézik, ahogy bevadulunk. :-) Hej, de jó volt! Akkori barátnőmnek egy gyenge pillanatomban elajándékoztam pár audiokazettát, na ilyen hülyeséget se előtte, se azóta nem tettem! Még megemlíteném a Music Television Madonna-weekendjeit, amelyeket két napi hidegélelemmel a szobában virrasztottam végig, "rec-pause"-ra állított videóval. Jó kis videoklip-összeállítást halmoztam fel így, sajna mára már azok is az enyészeté lettek, de a különböző forrásokon ma már megnézhetem őket kedvemre. Na de ennyit a múltról.
Viszont van aktuális Madonna-hír, nem is akármilyen!
"Live Earth" néven az egész bolygót átívelő koncertsorozat lesz, és ennek egy állomása a július 7-i Wembley Stadion-beli koncert, ahol többek között fellép majd a Red Hot Chili Peppers, a Genesis, a Beastie Boys és természetesen Madonna is, aki erre az alkalomra vadonatúj dalt írt és Pharrell Williams-szel együtt a producere is a Londonban felvett dalnak, melynek címe "Hey You" és ami szerda óta letölthető

http://liveearth.msn.com/green/Madonnadownload?wa=wsignin1.0&wa=wsignin1.0

erről az oldalról. FIGYELEM! csak limitált ideig!!!

Végezetül pedig álljon itt a dal videóváltozata, tehát

MADONNA és a "HEY YOU"

most posts by TM
0
2007. május 19., szombat 3:18
You don t need diamond rings
Or eighteen karat gold
Fancy cars that go very fast
You know they never last, no, no.
What you need is a big strong hand
To lift you to your higher ground.
Make you feel like a queen on a throne
Make him love you till you can t come down ...

Milyen igaz. :-))) Nagyon szeretem a szövegeit. A zene az már önmagában csúcsélvezet, de a találó, mindent kimondó és őszinte szövegekkel együtt ... katarzis.
0
2007. május 19., szombat 3:03
Egyébként nekem nagyon tetszettek ezen a koncerten a dalok különböző átdolgozásai, még ha nem is így szoktam meg őket. Érdekes volt az Everybody eleje az Express Yourselfben, a lassú Like a Virgin, a Like a Prayer remix ... Egyedül a Material Girl nem tetszett, bár abban is volt humor, csak én nagyon vártam az eredeti változatot, és erre elhülyéskedték ezt a remek számot. :-)
De a többi nagyon tetszett, a jazzes dalok, amik akkor még nagyon frissek voltak, nagyon illettek Madonnához, az a stílus is feküdt neki. És a koreográfia ... valami fantasztikus a látvány, és nagyon jók a táncosok. Az egész annyira hatásos és színpadra való, hogy jobban nem is lehetett volna megcsinálni. És félelmetes, hogy bírta ennyi energiával, hogy semmi pihenővel ilyen koncerteket adjon. Félelmetes az a nő! :-)
0
2007. május 19., szombat 2:56
Múlt hét szombaton voltam Ákos koncerten Zalaegerszegen! Ha tehetném, ma Bp-en is megnézném, de sajna nem tehetem meg! Aki megy, annak nagyon jó bulit! (Ami tuti, hogy meglesz!!! :-))
0
2007. május 19., szombat 2:55
Szia TM!
Köszönöm szépen az összeállítást, csak azért nem néztem most végig, mert nincs ré elég időm, de szerencsére kívülről fújom az összes nótát és Madonna mozdulatait, gesztusait is, ugyanis nekem még megvan a nagybecsű felvétel VHS-en, csak az első nóta (Express Yourself) hiányzik róla sajnos, mert váratlanul adták, megváltozott a műsor, otthon sem voltam, de a szüleim - ismerve nagy Madonna rajongásomat (pedig akkor még csak 13 éves voltam, képzelheted :-)) - szerencsére felvették nekem, azóta is megvan, és nem is rossz minőségű, szerintem, teljesen élvezhető, ha nem is DVD. Azt hiszem, ideje bedigizni. :-)))Hát igen, Madonna végigkísérte az eddigi életemet, gyerekkoromtól kezdve. Nem csoda, hogy nem tudok betelni vele.
Nagyon szép összeállítást készítettél, esetleg annyival egészíteném még ki, hogy film is készült a koncertturné kapcsán, az "Egy ágyban Madonnával" ("In Bed with Madonna"). Érdemes megnézni!
Nekem is ez a kedvenc koncertem tőle, nem is igaz, mennyi energiával bírja a koncertet, ami rendkívül megerőltető mind fizikailag, mint lelkileg. És a sok mozgás, ugrálás ellenére teljesen tisztán énekel, az egész koncert alatt csak 2-szer csúszik kicsit lejjebb a hangja, mint kellene.
Utánozhatatlan, fantasztikus show-t produkál, és rengeteg kedvenc dalomat énekli, úgyhogy a szívem csücske ez a koncert.
Köszönöm az összeállítást, nagy örömet okoztál vele. :-)))
Remélem, egyszer tényleg kiadják DVD-n, az első rendelők közt leszünk. :-)
0
2007. május 18., péntek 23:06
Köszi. :)
0
2007. május 18., péntek 22:49
Jó szórakozást! :-)
most posts by TM
0
2007. május 18., péntek 22:31
Szia TM!

Ez nagyon szuper ötlet volt :-) Madonnát mindig kedveltem, egészen kiskorom óta, ami ha jól belegondolunk nincs is messze (annyira). :) Hogy 90  augusztusában merre jártam? Szerintem valahol Németországban, mert akkortájt minden nyaramat ott töltöttem és imádtam! :-) Akkor Madonnáról azért már lehetett hallani, rádióban és az MTV-n nagyon nyomatták, bár erről a turnéról konkrét emlékem nincsen, de részleteket láttam belőle. Nagyon megragadott a merész melltartó őrület, az egyedi tervezésű show! Azt hiszem ezt a koncertet is meg fogom nézni, ha lesz rá időm.

Angie :)
0
2007. május 18., péntek 22:31
Technikai jótanács: ha egymás után nem engedi egy szuszra végignézni a rendszer a videókat, akkor lépjetek ki a topikból, majd vissza, és úgy folytassátok!
most posts by TM
0
2007. május 18., péntek 22:09
Vajon ki mit csinált 1990 augusztus elsején?
Jómagam naphosszat heverésztem a körmendi laktanyában, mert már csak pár napom volt hátra a másfél éves "víkendből". Már korábban becsempésztem a lemezjátszómat,  a több száz bakelitkorongommal együtt, és tetszik-nem tetszik alapon zenei egyveleget nyújtottam a beosztásom alá tartozó 30 kiskatonának. Az egyik legtöbbet forgó lemez előadója Madonna volt, róla szól az alábbi összeállítás.

A kilencvenes évek első nagy gigaturnéja volt a "Blond Ambition World Tour".
1990 április 13-án volt a nyitókoncert Tokióban, az utolsó fellépés augusztus 5-én a franciaországi Nice-ben. Kevesebb, mint 4 hónap alatt 27 városban 63 koncertet adott a világhírű énekesnő. Ha kiszámoljuk, ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint kétnaponta lépett színpadra. Aki ismeri e koncertet, az tudja, mekkora energiákat ölt bele a főszereplő, és a többi résztvevő a produkcióba. Madonna, az akkor ereje teljében levő két lábon járó energiabomba megállás nélkül viszi végig a showt, melyben a dalok előadása keveredik a divattal (a jelmezeket Jean-Paul Gautier tervezte), Broadway elemekkel, rockkal és performansz művészettel. Talán ettől IS annyira egyedi mindaz, amit láthatunk.
A koncertturnét nem Madonna korábbi szponzora a Pepsi finanszírozta, mert (ha jól emlékszem) a Like A Prayer-videoclip miatt elég nagy balhé volt, így a Pioneer Electronics lépett elő mecénássá.
A turné utolsó előtti-elötti színhelye a barcelonai Olimpiai Stadion volt, itt készült a felvétel, mely a világ csaknem összes televíziójában bemutatásra került, s amelyet Grammy-díjjal jutalmaztak.

A közreműködők, akik segítették Madonnát, megérdemlik, hogy megemlítsük a neveiket:

Billentyűs hangszerek: Jai Winding, Kevin Kendricks
Gitár: Carlos Rios, David Williams
Basszusgitár: Darryl Jones
Ütőhangszerek: Jonathan Moffett
Percussion: Luis Conte
Vokál: Donna De Lory, Niki Haris

és a táncosok: Luis Camacho, Oliver Crumes, Slam, Jose Gutierez, Kevin Stea, Gabriel Trupin, CarltonWilborn
( Az előzenekar a mára feledésbe merült Technotronic volt.)

Az emlékezetes showműsort annak idején a Magyar Televízió is leadta, Vágó István kommentárjával. Hosszú éveken át őriztem a becses felvételt, de sajnos nyoma veszett.
Az egész eddigi litániát csak azért rittyentettem ide, mert eddig még senkinek nem jutott eszébe az az őrült ötlet, hogy egy komplett koncertet belinkeljen, és ez már első gondolatra is annyira izgalmas volt számomra, hogy tudtam, amint időm engedi, tutira megcsinálom! :-)
Madonna koncertjeiről számos videókazetta és dvd készült, a rajongók száma világszerte több millió, ezért is érthetetlen, hogy pont az egyik legjobb élő műsorát tartották mindmáig érdemtelennek arra, hogy modern audiovizuális hordozón hozzáférhetővé tegyék. Ezt a hiányt persze én sem tudom pótolni, de aki még nem látta, annak valami képet nyújthat ez a minőség is.
A kétórás koncertet nagy szeretettel ajánlom Madonna legnagyobb rajongójának, és természetesen a nála kisebb többieknek is! :-)))
SHOWTIME!

MADONNA - Blond Ambition World Tour 1990
1/8/90 - Olympic Stadium, Barcelona, Spain

01. Opening/Express Yourself /08:32/

02. Open Your Heart /04:32/

03. Causing A Commotion /4:48/

04. Where s The Party /06:59/

05. Like A Virgin /05:12/

06. Like A Prayer /07:45/

07. Live To Tell/Oh Father /05:57/

08. Papa Don t Preach /05:52/

09. Sooner Or Later /03:30/

10. Hanky Panky /04:02/

11. Now I m Following You /06:57/

12. Material Girl /04:34/

13. Cherish /04:48/

14. Into The Groove /07:29/

15. Vogue /09:45/

16. Holiday /09:26/

16/b. egy kis közjáték, ajándékozás a színpadon

17. Family Affair Intro /01:55/

18. Keep It Together /08:24/

19. és zárásképpen a felejthetetlen koncertet lezáró hatalmas tüzijáték /05:27/

Remélem, sikerült örömöt és kellemes időtöltést szereznem mindazoknak, akik szeretik Madonna zenéjét!
Ha tetszett, nézzétek meg máskor is! :-)

TM
most posts by TM
0
2007. május 18., péntek 11:37
Üdv!
Csak most jutottam oda, hogy írjak róla: Bobby McFerrin, május 16., Syma csarnok. A műanyag kerti székek, és a teljesen vízszintes padló miatt kifejezetten örültem, hogy viszonylag előre és középre vettem jegyet. De ez csak a látvány, ami egyébként eléggé minimalista volt. Viszont amit a fickó a hangjával művel, arra nincs szó. Egymaga áll a színpadon, de nem egyszer többnek érződik. Nem egyszer együtt énekel a közönséggel, sőt, előzetes jelentkezés alapján egy páran a színpadon énekelhettek vele. (A kis háttérvokál-kórus minden szólamát - basszustól szopránig - a megfelelő hangmagasságon énekelte elő a művész).
Nagyon jó hangulatú, közel 2 órás műsor volt. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy nézze meg élőben a legközelebbi alkalommal. Addig is pedig ott vannak a dvd-k (én is beszereztem már egyet).
0
2007. május 18., péntek 0:13
egyenletesen erősnek tűnik a program, pont mint két éve (tavaly végül nekem két nap lett, ami lefedte az engem érdeklő zenekarok 75, a nagyon érdeklő zenekarok 100%át). dance sátor utolsó napra én deep disht jósolnék, bár ők a plump djs és satoshi mellé is beférnének... bár lehet tényleg külön napon lesznek, mert úgy egyenletesebb a program, a proghauz imádók meg a.: amúgy se jönnek ki b.: amúgy is mindegyik miatt kijönnek:)
0