Keresés

Milyen koncerten voltál már? Oszd meg velünk élményeidet!

2007. április 24., kedd 23:33
"ezek szarint"...

Hűha... és még én káromkodok csúnyán... :)))
0
2007. április 24., kedd 23:30
Nagyon szívesen! :-)
Én is köszönöm! Jó lenne, ha elmennél, szerintem megszeretnéd ezt a muzsikát!
Én legszívesebben már ma elmentem volna a következő állomáshelyre, hogy mégegyszer hallhassam a koncert dalait! :-)
De nem szabad telhetetlennek lenni, "légy szerény, szívem!"
most posts by TM
0
2007. április 24., kedd 23:25
A "Közös szavakból" tényleg nagyon jó album lett. Az "ezredfordulós-trilógiaként" is emlegetett 3 lemez (1997 – Az ablak mellett – Így alakult) egy picit nehezebben befogadható, elmélyült dalokkal, kevesebb slágerrel (talán csak "A színfalak mögött", a "Ha hinnél valamiben" és a "Mondd, hogy mindig így lesz majd" a kivétel). Persze ne feledjük, hogy időközben meghalt Zorán felesége, és a körülöttünk lévő világ ezenkívül sem lett vidámabb...
Az új lemez viszont egyszerre tudott igényes is, és fogyasztható is lenni, ezért sikeresebb az előzőeknél.
Ha választanom kéne a korábbi albumok közül, akkor az 1982-es, hófehér borítójú "Tizenegy dal" lenne az egyik favoritom, mely az első három 70-es évekbeli felhőtlenebb hangulatú lemezhez képest érettebb, komolyabb irányt vett. Nagyon szeretem az 1986-os "Szép holnap" című lemezt is (borítót lásd a koncertbeszámolónál), de talán a máig legegységesebb Zorán-album

az 1991-es "Az élet dolgai". A sok jó dal közül ezen a lemezen található meg például a sokszor emlegetett és idézett "A szerelemnek múlnia kell".
Van egy másik kedvencem is róla, ennek a dalnak kivételesen nem Presser a zeneszerzője, hanem Gerendás Péter, a címe: "Eső előtt, eső után".

Eső előtt, eső után

Barátok voltunk nagyon sok éven át
Rosszban és jóban
S néha egy zápor bezavar még hozzánk
Csengetsz, ha baj van

Eső előtt, eső után sohasem látunk
Eső előtt, eső után hiába várunk rád

Sosem volt késő, soha sem volt nehéz
S kedvünk is volt még
Sosem volt pénzünk, de okunk az volt elég
Hogy legyen egy esténk

Eső előtt, eső után sohasem látunk
Eső előtt, eső után hiába várunk rád

Tudom, az érzések
A napfényben kihűlnek
Így volt és így is lesz
Persze örülök, ha jól megy neked

Eső előtt, eső után már sohasem látunk
Eső előtt, eső után már hiába várunk rád
most posts by TM
0
2007. április 24., kedd 23:10
Megleptelek? :) Azt hittem legutóbb mikor beszéltünk, akkor említettem, de ezek szarint nem.
A kibeszélést helyeslem, de azért majd írok egy kis koncert beszámolót én is. :-)
0
2007. április 24., kedd 22:59
Kedves barátom!
Ritkán olvasni ilyen alapos és élvezetes koncert-kritikát, le vagyok nyűgözve!!! Egyszerűen nem lehetett abbahagyni az olvasást, a képek is nagyon szépek, és külön köszönet a turné további állomásaiért! Bár nem igazán rajongok Zoránért, most engem is úgy belelkesítettél, hogy lehet, hogy elmegyek május 10-én. :-)))
Köszönet mégegyszer!!!!
0
2007. április 24., kedd 22:15
Megnézed őket? Jajj, de jó!!! Nem fogod megbánni, hidd el! :-)
Majd utána jól kibeszéljük az élményeket! :-)
most posts by TM
0
2007. április 24., kedd 22:06
Már alig várom a gyulai fellépést. Tavaly kihagytam a csabai állomást egyéb elfglaltság miatt, de így utólag nem bánom, mert az egy akkusztikus unpluged jellegű koncert volt, a mostani pedig nagy zenekaros turné! Nagyon tetszett a beszámolód, remélem nekem is hasonlóképpen elnyeri majd a tetszésem, bevallom Zoránt nem szerettem nagyon sokáig, de mióta megvan az új lemeze a Közös szavakból azóta megkedveltem. Nagyon sok igazság van a szövegekben, melyek elgondolkodtatóak, szomorúak, vidámak és viccesek. Az egész albumnak megvan egy különös hangulata, amit tökéletesen adhat vissza a koncert!

A kedvenc dalom a lemezről a címedó, valamint a Penetencia és a Csak a szerelem:

Zorán : Csak a szerelem

A tükör sürgetett, borotvált arccal
Indulni kéne, mi lesz a harccal
Szóltak a hírek, ki vitte többre
Rezgett a mérce, féltem fölötte

Valaki egy medált a mellemre tűzött
Becsvágy kergetett, a munka meg űzött
Eleget hittem, eleget láttam
Mindezt csak nézze, nézze a hátam

Ölelj át, ha te is láttad
Milyen világnak fordítok hátat
Nem lehet más úr felettem
Csak a szerelem

Keserűségem, gyönyörűségem
Lányok, asszonyok oldalán éltem
Tetszhalálom, feltámadásom
Nem múlt máson, csak asszonyon, lányon

Ne legyél fiatal, s ne úgy szép
Ahogy a címlapok szeretnék
Se kamerával, se szabad szemmel
Nem látszik benned és bennem az ember

Csak a szerelem

Nem győz a halálon semmilyen képlet
Az csak az élet, mit szerelem éltet
Nem teremt jövőt, világot, létet
Csak az ölelésem, az ölelésed

Csak a szerelem
0
2007. április 24., kedd 22:05
A Lonard Cohen név csupán elgépelés, természetesen Leonard Cohenről van szó.
most posts by TM
0
2007. április 24., kedd 20:51
Sajnos sikerült az előttem szólóknak szétcseszni az oldalt, így ha nem akartok jobbra-balra csúszkálni,
akkor a sárga  fejléc-sávban a "hozzászólás/oldal"-t 15-re kell átállítani.
most posts by TM
0
2007. április 24., kedd 20:32
ZORÁN

Közös szavakból – tavaszi lemezbemutató turné
2007 április 23. Tatabánya

Idestova 30 éve annak, hogy kisiskolásként bátyám haverjának bakelitkorongjai között ráleltem Zorán első szólólemezére.

Akkoriban csak ismerősöknél tudtam albumokat hallgatni, mivel nekünk még nem volt otthon lemezjátszónk. Örömmel fedeztem fel az akkor általam rádióból ismert nótákat a korongon ("Amikor elmentél tőlem", "Apám hitte"), és később, mikor - megtűrt csomagként - újra náluk voltam, megint ezt a lemezt hallgattam. Ez volt az első találkozásom Zoránnal. Később persze az albumaiból saját gyűjteményem is lett, és az külön öröm, hogy a későbbi párom is szerette/szereti a zenéjét.

Emlékszem, hogy "Az elmúlt 30 év..." című dupla koncertalbum kapcsán Zorán a városunkban dedikált, és én - szokásomtól eltérően :-) - megcsúsztam az idővel, így a dedikáció utolsó perceire estem be koszosan, izzadtan, miután áttekertem bringámmal a fél városon. Lógó nyelvvel, fenekembe csurgó izzadtsággal közelítettem meg Zoránt, aki jót mosolygott rajtam, amikor előhalászgattam a tatyómból a dedikálásra vitt kazettákat (cd-lejátszóm még nem volt). Az kiváltképp tetszett neki, mikor megkérdeztem, hogy a másolt kazettát is hajlandó-e aláírni. :-) Így utólag nagyon ciki az egész sztori, de akkor én voltam a legboldogabb, hogy találkozhattam vele! Valamivel később volt egy Polygram Records promó-koncert a Planetáriumban, amit kizárólag viszonteladóknak, nagykereknek szerveztek. Ez a rendezvény a kiadóhoz tartozó előadók aktuális megjelenéseit hivatott népszerűsíteni. Itt volt Kulka János, Dolly (a szörnyű Tipi-tapi dínó dallal), az Irigy Hónaljmirigy a Manhattan-paródiával, és még más, mára elfeledett arcok, na és persze Zorán is.

Ha jól emlékszem, akkor volt újdonság a "Majd egyszer..." című album. A szünetben vagy a koncert után, már nem tudom, állófogadás volt, és Zoránnal egy asztalnál eszegettünk. Külső résztvevőként inkább próbáltam a zenészek, menedzserek beszélgetéseit figyelni, mintsem megszólítani bármelyiküket. Egyébként sem vagyok az a letámadós fajta, meg az ember mit is kérdezzen ilyen szituációban, csak közhelyek jutnának eszembe. De így is remek élmény volt egy kicsit beleszagolni a miliőbe.
Persze koncerteken is találkoztunk, az egyik első ilyen alkalomkor, egy 90-es évekbeli fellépésen még többek között - az azóta sajnos elhunyt Metró-tag - Schöck Ottó kísérte őt. Az évek során kicserélődött körülötte a zenész gárda, a mai csapatból a legrégebbi társ a gitáros Sipeki Zoltán, és az ütőhangszer-virtuóz Horváth Kornél. Utóbbit legelőször egy balatonfenyvesi Charlie-koncerten láttam, és már akkor lenyűgöző volt látni, hogy mi mindent tud az a pali! Ami azt illeti, Zorán zenakarában mindenki jó zenész.

Közös szavakból, közös hangokból
Másik múltat írunk
Közös emlékből, közös kérdésből
Egy másik válaszhoz érsz
Közös szavakból, közös lapokból
Egy másik könyvet őrzünk
Közös időkben, közös kapukból
Egy másik járdára lépsz

Közös szavakból, közös haragból
Mi egymás bűnét látjuk
Közös dallamból, közös rímekből
Egy másik mű szólal meg
Közös hitekből, közös lángokból
Másik tűzben égünk
Közös világban, külön irányban
Csak egyre messzebb megyünk

Én érteni akarom, hogy mit nem értek
Érteni, hogy te is érts meg
Egyforma időben s világban járunk
Mért látjuk másnak azt, amit látunk

Mi közös szavakból, közös jelekből
Más időkre várunk
Közös napokból, közös utakból
Egy másik országba érsz
Közös hiányból, közös hibákból
Mi másik képet látunk
Közös világban, külön irányban
Csak egyre messzebb megyünk

Ha még itt vagytok, rátérnék magára a tegnapi koncertre. Az tudvalevő, hogy Zorán dalai odafigyelést igényelnek. Nem az a fajta zene, amire pörögni lehet, amit beteszel az autó hifijébe és kétszázzal döngetsz a pályán. Ha kijön egy új lemez, azt szertartásosan, tiszteletet adva kell végighallgatni, legjobb egy sötét szobában, amikor nyugalom van! Az ember ismerkedik a dallamokkal, kagylózza a hangszerelési finomságokat, próbálja lehámozni a szöveg sokrétegű mondanivalóját. Mint amikor kinyitsz egy üveg kiváló minőségű bort, és először megnézed a dugón a mintát, megszagolod, öntesz, beleszagolsz, beledugod a nyelved, kortyolgatsz, ízlelsz satöbbi. Itt is így van, és sokszor még jóval később is felfedezhető egy fineszes kis megoldás, egy burkolt szövegrészlet, amire egész addig nem figyel fel a hallgató. Ezt csak azért írom ide, hogy érzékeltessem, az ember nem hallgat mindig Zorán számokat. Egész egyszerűen azért, mert az ilyesfajta elmélyülésre nincs mindig idő, mód, hangulat. Éppen emiatt számít igazi ünnepnek, amikor mindezt hozzád hasonló vájtfülű, igényes, élőmuzsikára kiéhezett sokadmagaddal teheted meg! Zorán koncertjein nincs baki, nincs torz hangzás, a muzsikusok mind hangszereik mesterei, akik két órán át azon dolgoznak, hogy elvarázsoljanak. Dusán szövegeiben mindenki talál valami magára jellemzőt, valamit, ami vele is megtörtént, amit ő is érzett, érez, és a verssorokat aláfestő zenével együtt befogadva kizárt, hogy a hallgató ne leljen rá saját lelkének hangjára, egy pici zugra, valami romlatlanra, amit ha sikerül elérni, akkor beszélhetünk katarzisról. Ez tulajdonképpen nem is nehéz dolog, hiszen mindannyiunknak voltak, vannak szerelmei, csalódásai, kötődés a szüleinkhez, emlékeink a gyermekkorról, mindenki el tud képzelni egy békés vasárnap délutánt, egy ünnepet, és sokan valljuk azt: kell ott fenn egy ország...
Vannak, akik nem szeretik Zoránt, mert régimódinak tartják, vagy csupán felületesen közelítenek felé, pedig esküszöm, nem nagyon van a mai magyar előadók között még egy olyan személyiség, aki így összekovácsol kicsit és nagyot, fiatalt és öreget, fiút és lányt. S teszi mindezt a maga egyszerű, ám mégis nagyszerű módján. Sokszor elhangzik, és így van: Zorán önmagában nem lenne az, aki. Szövegíró öccse, Dusán, és zeneszerző társa, Presser Gáborral együtt alkotnak hárman egy tökéletes egészet. Ezt a tökéletességet szolgálja Zorán állandó zenekara:

Sipeki Zoltán – gitár
Orosz Zoltán – harmonika
Kovács Péter "Kovax" – billentyűs hangszerek
Horváth Kornél – ütőhangszerek
Lattmann Béla – basszusgitár
Gyenge Lajos  – dob
Óvári Éva – vokál, ütőhangszerek
Kabelács Rita – vokál, ütőhangszerek

A koncertindító dal belehasít a mai valóságba: Sed non est pax (De nincs béke...). Zorán ezután beszélget a közönséggel, udvariasan bemutatja a zenekar tagjait (a koncert során többször is), beszél az új lemezről, aminek a dalaból játszani fognak, megjegyzi, hogy hovatovább koncerten lehet csak megismerni az új dalokat, mert a rádiók már más profilt céloznak meg. Az új dalok előtt röviden elmondja, hogy miről is szólnak majd, kiemel egy-két fontosabb részletet a szövegből, melyek a legjellemzőbbek az elhangzó dal üzenetére. Ezek a kis szünetek is nagyon érdekesek, tartalmasak. A zenekar nagyon jól szól, minden a helyén van.
Az első csúcspont egy bolgár-makedón instrumentális dal, kimondottan a koncertre begyakorolva, lemezen nem szerepel. Iszonyat nehezen számolható, 9/8-os ütemben megírt csoda, mely attól válik azzá, ahogy a zenészek életre keltik.

Orosz Zoltán

Orosz Zoltán a csukott szemmel játszó angyalarcú harmonikaművész produkciója olyan volumenű, hogy túlzás nélkül a világ bármelyik koncertszínpadán garantált vastaps járna érte! Hálistennek most mi nézhetjük, és nem mások máshol! A szólót kiegészítik még az ütőhangszerek, valamint az alájuk játszó többiek. Eszméletlen jó!!!
A műsorban felváltva hallunk régi és új dalokat.

Lattmann Béla

Lattmann Béla basszusgitáros a szokott profizmussal hozza a "Nem kell mindig" boogie-alapját. Az új dalok közül említendő "A máshol élők városa", melynek érdekes története van. "A körben" című minialbumhoz külföldi szerzemények jogait szerezték meg, melyekhez Dusán írt magyar szöveget. Azt hozzá kell tenni, hogy ezek nem macskajancsi magyarított lenyúlások, mint sok más hazai esetben, hanem minőségi dalok.

Időnként születik egy-egy ilyen dal, emlékezzünk csak a "Szép holnap" című felvételre, melynek szövegében egy szülő megindítóan beszél gyermekéhez. A zeneszerző Mark Knopfler, és a Dire Straits együttes "Why Worry" dalából született meg a magyar változat, ami hasonlóan az eredetihez egy nívós, és örökzöld felvétellé vált.

Az említett "A körben" albumon Sting (Shape Of My Heart-A körben), Ugly Kid Joe (Cats In The Cradle-Üres bölcsőt ringat a hold fénye), Lonard Cohen (Closing Time-Záróra) és Billy Joel (She‘s Always A Woman-A nő) dalainak átdolgozásai hallhatóak, és erre az albumra volt tervezve "A máshol élők városa", mely Bruce Springsteen "Streets of Philadelphia" balladájának zenéjére íródott, a címbéli összecsengés nem véletlen. Azonban a Universal valami oknál fogva nem adta meg a jogot a magyar alkotóknak, hogy albumra kerülhessen ez a verzió, pedig ugyebár Zorán is a Universal kiadónál van. Így ezt a dalt az előző koncertturnén még az original dallammal hallhattuk, most meg egy vadonatúj zenével.

Gyenge Lajos

Valahol két dal között, a ritmusszekció is megmutatja, mire képes, először Gyenge Lajos a dobos vadul be, majd fokozatosan átengedi az ütőhangszeresnek, aki egy barna fadoboz-szerű valamivel a lába között, azt ütögetve a legkülönlegesebb hangokat csalja elő.

Horváth Kornél

Majd folyamatosan végigmegy az összes ismert és ismeretlen hangszerén, olyan tempót diktálva, hogy a kezeiből már csak valami egybefolyó masszát látunk, természetesen ezért is vastaps a jutalom!

Kovács Péter "Kovax"

A koncert előrehaladtával felcsendülnek a régi, jól ismert dalok, mint például "Az ünnep", az "Amikor elmentél tőlem", a Kern-számként is ismert "Hé, 67", a balladisztikus "Vasárnap délután", a Képzelt riport...-ból a "Valaki mondja meg",

Sipeki Zoltán

Sipeki csodálatos gitárfutamaival az "A szerelemnek múlnia kell" és a közönség-énekeltetős nóták, mint például az "Egészen egyszerű dal" és a "Mi kéne még?". A korábban említett, Ugly Kid Joe-zenére írt "Üres bölcsőt ringat a hold fénye" a rajongók kérésére került a programba. Mint sok más Zorán-dal, ez is az életről szól, egy apáról, akinek fia születik, ám a mindennapok pénzhajhászó taposómalma nem engedi meg számára, hogy a gyermekével törődjön, játsszon, és a kisfiú elhatározza, hogy ha nagy lesz, olyan akar lenni, mint az apja. Mikor aztán az apa megöregszik, és ráérne foglalkozni a családdal, addigra a fiú veszi át az ő korábbi szerepét, és elfoglaltságában nem szakít időt az apjára. Csak a telefonbeszélgetések maradnak, meg a közhelyek:
"Az élet csupa kötelesség
De sokat leszünk együtt még."

Óvári Éva és Kabelács Rita

A koncert ráadásokkal zárul, mint mindig, a közönség majd szétveti a művelődési házat. A legutolsó dalhoz Zorán egymaga jön vissza, és a jól ismert bevezető akkordok felhangzásakor már tudjuk, az Apám hitte... következik. A kísérőzenészek szakaszosan, a hangszerük dalbéli megszólalásának sorrendjében térnek vissza a színpadra, hogy aztán egy utolsó, nagy örömzenében csúcsosodjon ki a hangulat, mégegyszer megénekeltetve a közönséget.
Kifelé menet egyformán csillogó szemű tekintetek akadnak egymásba, az emberek mosolyognak, létrejött az együttlét, a közös zenei élmény, mely újra és újra jóleső érzéssel tölt el mindenkit!
Zorán a nagy művészekre jellemző módon allűrmentesen vezényelte végig a két órát. Az évek hosszú sora szinte semmit nem változtatott rajta, 65 év felett, és Kossuth-díjasan is ugyanaz az előadó maradt, aki volt. Ezért IS szeretjük!

A turné további helyszínei:

Gödöllő • április 24. kedd 19:00
Petőfi Sándor Művelődési Központ
Szabadság út 6. • Tel.: 28/514-130

Ajka • április 25. szerda 19:00
Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont
Szabadság tér 13. • Tel.: 88/211-745, 88/211-744, 88/312-946

Sopron • április 26. csütörtök 19:00
Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ
Liszt Ferenc u. 1. • Tel.: 99/517-500

Szombathely • április 27. péntek 19:00
Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ
Ady Endre tér 5. • Tel.: 94/312-535

Kecskemét • május 7. hétfő 19:00
Erdei Ferenc Művelődési Központ
Deák Ferenc tér 1. • Tel.: 76/484-594

Szolnok • május 8. kedd 19:00
Aba-Novák Kulturális Központ
Hild János tér 1. • Tel.: 56/514-575, 56/514-569

Gyula • május 9. szerda 19:00
Erkel Ferenc Általános Művelődési Központ
Béke sugárút 35. • Tel.: 66/463-544, 66/326-053

Szeged • május 10. csütörtök 19:00
József Attila Tanulmányi és Információs Központ
Ady tér 10. • Tel.: Egyetemi ajándékbolt: 62/546-684, Tourinform Iroda: 62/488-690

Kishegyes (Szerbia) • május 11. péntek 19:00
Fő tér

Dunaújváros • május 14. hétfő 19:00
Dózsa Mozi
Dózsa György tér 1. • Tel.: 25/409-809

Budapest • május 18. péntek 19:30
Papp László Budapest Sportaréna
1143 Budapest, Stefánia út 2.

Gyergyószentmiklós • május 22. kedd
Jégcsarnok

Székelyudvarhely • május 23. szerda
Sportcsarnok

Csíkszereda • május 24. csütörtök
Szakszervezeti Művelődési Ház

Sepsiszentgyörgy • május 25. péntek
Sportcsarnok

Marosvásárhely • május 27. vasárnap
Sportcsarnok
most posts by TM
0
2007. március 28., szerda 15:41
Március 23-án voltam a Gödörben EMILIE SIMON koncertjén. Egyetlen egyszer láttam a Pingvinek vándorlását és rémlett, hogy remek zenéje volt, így elmentem a(z ingyenes) koncertre. Elképesztően jó volt, Emilie gitározott, zongorázott és effekteket kezelt miközben gyönyörűen énekelt. A két háttérzenész is remek volt, így hárman együtt kb. 20 féle hangszert szólaltattak meg.

24-én Art of Darkness szülinapi koncert remek volt, kaptam a tortából is.

Elméletileg lesz 31-én Drumcorps koncert a Kultiplexben, kár, hogy erről semmilyen információ nincs és, hogy aznapra Blind Myself van kiírva.
0
2007. március 22., csütörtök 20:58
Hurrá! A cikkben is említett bécsi koncerten jelen voltam, nagyszerű volt, azt hiszem, itthon is meg kell majd néznem őket.
0
2007. március 22., csütörtök 20:02
Már a TV is bemondta!!!!!!!!!
0
2007. március 22., csütörtök 19:47
pedig nekem úgy fest hogy már hivatalos , mert a dátum fent van a zenekar honlapján is :)
Fri. 20 July

BUDAPEST, HU

Puskas Ferenc Stadium
0
2007. március 22., csütörtök 18:01
Magyarországra is jön a Rolling Stones a Bigger Bang-turnéval
[2007. március 22. 13:25]

Nem, még nem hivatalos, de kikövetkeztettük. Ebből: ma délután, magyar idő szerint ötkor Mick Jagger online sajtótájékoztatón jelenti be a nyári, európai Bigger Bang-turné részleteit, és a magyar újságírók figyelme erőteljesen fel lett híva erre. Vajon mi másért, ha nem azért, mert majd ott megtudjuk, hogy jönnek hozzánk is?

A sokak szerint őskövületnek, haha, számító Rolling Stones nagyon ügyesen használja a 21. század technikáját: online követheti az egész világ Mick Jagger sajtókonferenciáját a www.rollingstones.com/Mick/ oldalon. A híres együttes híres énekese nem csak kérdésekre válaszol, hanem azt is bejelenti majd, hogy a "rettenetesen sikeres" Bigger Bang-turné mely helyszínekre mikor tér vissza Európába a nyáron. (Mert a turné már zajlott tavaly is, 2006. július 14-én volt a bécsi állomása.)

Azt, hogy most (az együttes 44 éves fennállása alatt másodszor) elérnek hozzánk is, abból okoskodtuk ki, hogy a magyar zenei újságírók figyelmét a Multimedia Concerts koncertszervező cég rendkívül nyomatékosan hívta fel a sajtótájékoztatóra. Hát mi másért tették volna, ha nem azért, mert olyasmit tudnak, amit mi, a világ többi része öt után tud majd meg hivatalosan?

A logika és a nyelvfilozófia kérdései iránt érdeklődő olvasóinknak eláruljuk, hogy okoskodásunkban nem a hagyományos vagy formális logika valamely következtetési szabályát használtuk, hanem egy implikációt fejtettünk meg. Ajánlott olvasmány: H. P. Grice: A társalgás logikája (pdf-ben itt), valamint a relevanciaelmélet szakirodalma.

forrás: index.hu
0
2007. március 20., kedd 18:28
idénre van 1-2 koncert eddig ami érdekel
esetleg másokat is érdekelhet gonoltam leírom, amiket eddig összeszedtem.

Deathstar:  April 2007 Budapest, Gothica Festival/Petöfi Hall (HU)
Sex Action : 2007. Március 31 Wigwam - Szasza búcsú buli :(
Depresszio : Április 14 Pecsa
Május 20: MARCUS MILLER!!!!! PECSA
Május 21 : MARCUS MILLER!!!! DEBRECEN
Június 6 : Dream Theater PECSA
JÚNIUS 16 : YONDERBOI Művészetek Palotája

meg lesz még sok más is, de engem ezek érdekelnek  a legjobban.
lesz Rober Plant is ha valakit érdekel...
0
2007. március 15., csütörtök 21:43
2007. 03. 14.  Ghymes Békéscsabán

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ ez nagyon klassz volt. :) Tömören ennyi lenne, na jó csak vicceltem, kifejtem bővebben is. Most voltam elsőnek Ghymes koncerten, de már régóta érdekelt a zenekar csak valahogy mindig elkerültünk az egymással való találkozást. Most azonban a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál keretein belül ellátogattak hozzánk és szerencsére el tudtam menni. Hatalmas élmény volt! Nagyon különleges zenét játszik a 24 éve fennálló csapat, rengeteg a népi hangszer hegedű, dob, de nagyon nagy hangsúlyt kapnak a fúvósok: szaxofon és oboa. Mindebből a kellemes kavalkádból olyan zene lesz, mely modern is, de hagyományőrző is egyben úgyhogy szinte összehasonlíthatatlan más együttesekkel, zenekarokkal. Vannak nagyon muris dalok is pl. az Állatfarm kifejezetten tetszett, még a szövege is nagyon vicces. :) Azonban a legtöbb dalszöveg igenis komoly és oda kell figyelni rá. A legtöbb számot a legutóbbi Messzerepülő című lemezükről játszották el: Regölés, Életvíz, Csengőcsángó, Holnapután, valamit a címadó dal is elhangzott. Számomra a legkedvesebb albumuk azonban mégiscsak a Tűzugrás. :) Azóta szeretem, mióta az ExperiDance - Ezeregyév c. előadását láttam, abban 2 dalra táncolt a csapat, mely ezen a korongon található. Korábbi lemezeik közül talán az egyik legsikeresebb a Héjavarázs, melyről a lemez címével azonos dalt játszották el a közönség legnagyobb örömére. Aztán volt még egy kis örömzene, sok vicces beszólás egy-egy dal között és jó néhány üzenet elhangzott a mai politikai helyzet bírálataként. Köszönet ennek a csodálatos zenekarnak, hogy ekkora élményt nyújtottak!
0
2007. március 9., péntek 19:51
ha kapok még jegyet akkor 100%.
0
2007. március 9., péntek 7:23
Ez érdekes. Koncert a Fesztivál Színházban? Koncerten még csak a Bartók Béla Nemzeti Hangverseny teremben voltam :) A Fesztivál Színházban táncelőadások szoktak lenni túlnyomó részben, no úgy látszik most kicsit változtattak a módin. Mész a koncertre? ;)
0
2007. március 8., csütörtök 21:46
Yonderboi

2007.06.16. 20:00
Művészetek Palotája Fesztivál Színház
Lágymányosi híd pesti hídfő

Jegyárak
4000 Ft. 3200 Ft. 1700 Ft.

de régóta várok erre!!!
0
2007. március 8., csütörtök 21:10
A mai napon megkezdődött a GEORGE MICHAEL KONCERT jegyek értékesítése.

2007. május 23. 20 óra
Puskás Ferenc Stadion - Népstadion
Jegyárak: 7900.-, 9900.-, 12900.-, 14900.-, 16900.-, 19900.-, 24900.-

Bővebb információ a rendezvényről:
http://www.jegyelado.hu/index.php?page=rendezvenyek&rid=1429
0
2007. március 8., csütörtök 16:54
A Korn hirtelen mennyire ide akar jönni, most, hogy leáldozóban van a szerencse csillaguk. Ahhoz képest, hogy több, mint 10 évig erre se szagoltak, és amikor végre ideértek, akkor meg adtak egy félvállról vett "LeszaromAzEgészet" koncertet.
0
2007. március 8., csütörtök 16:07
csak néhány kép a vasárnap esti nagy britmania záróbuliról (a fucktothemusic szervezésében):

ed cox:

luke vibert:

shitmat:

0
2007. március 8., csütörtök 16:03
GEORGE MICHAEL

ki megy?

Gondolom már sokan hallottátok de azért végülis erről is szol ez a topik, hogy szoljunk egymásnak.

Nekem az az egy hozzáfűzni valóm van, hogy ez nagyon drága :) de nagyon sok rajongoja van az uriembernek ezért biztosan a magas jegyárak ellenére is sokan lesznek kint.  
ja és még 1 , ez a színpad közeli állohely dolog nagyon nagy lehúzás és kicseszés a rajongókkal, bár tudom hogy ez már sok helyen bevett szokás...sajnos...

George Michael
GEORGE MICHAEL 2007 MÁJUS 23 Puskás Ferenc Stadion

A 2006-os ’25 Live’ turné elképesztő sikere és teltházas koncertjei után George Michael bejelentette, hogy újabb európai stadion koncertekkel folytatja a turnét, melynek során – többek között - Franciaországban, Olaszországban, Belgiumban, Németországban, Oroszországban, Svédországban Hollandiában, Görögországban és Magyarországon ad koncertet.

A ’25 Live’ turné során szinte percek alatt teltek meg a stadionok és a 11 országban megtartott 49 koncerten összesen 650 ezer rajongó tombolt és a sajtó szuperlativuszokban számolt be az előadásokról.

A jelenlegi koncertsorozat helyszínei és dátumai: (a lista folyamatosan bővül)

május 18. - NRGI Park (Athletic Stadium), Aarhus, Denmark
május 23. - Puskás Ferenc Stadion (Nepstadion), Budapest,
május 25. - Inter Football Stadium, Bratislava, Slovakia
május 28. - LTU Arena, Dusseldorf
június 2. - Strahov Football Stadium, Prague, Czech Republic
június 22. - Stade de France, Paris, France
június 23. - Werchter Open Air Park Belgium
június 29. - Stockholm Stadium, Sweden
július 17. - Stadio Euganeo, Padova, Italy
július 19. - Stadio, Lucca, Itay
július 21. - Stadio Olimpico, Rome, Italy  

Jegyleírás                                                              Jegyár
Színpadhoz közeli állóhely                                 24,900 Ft.-
Lelátó F/Jobb - J/Bal, L/Jobb - O/Bal                      19,900 Ft.-
Állóhely                                                         16,900 Ft.-
Lelátó C/Jobb - F/Bal, O/Jobb - S/Bal                    14,900 Ft.-
Alsó tribün 14/Jobb - 23/Bal                                12,900 Ft.-
Alsó tribün 10/Bal - 14/Bal, 23/Jobb - 27/Jobb         9,900 Ft.

JEGYEK MEG ITT  !
0
2007. március 1., csütörtök 23:12
Komolyan mondtam. Bebaszatlak úgy, mint még soha!!!
0