Ákos (és zenekara :) ) - 2006.12.21 - Papp László Budapest Telthá :)

Csütrtökön ÁKosék olyan csodát vittek véghez a színpadon, amit én még magyar zenekartól nem láttam. Nem csak a csordultig telt Aréna, hanem a teknika is - lenyűgözött. Kezdjük ott hogy a hangosítás tökéletes volt nagyon rendben volt. Talán még 1-2 decibel mehetett volna rá. Nem volt gerjedés, sípolás, mindent úgy hallottunk ahogy azt kell. Vonósok is csodaszépen szóltak. Aztán Ákosák mögött van 1 hatalmas nagy kivetítő. Nagyon jó, tényleg még 1 magyar együttes koncertjén sem láttam kivetítőt ,pláne nem ekkorát. Volt mikor a közönséget mutatták, volt mikor a zenekart és persze legtöbbször mentek a számhoz illő kiveítétsek. Elég sok Devotional turnés dolgot lehetett felfedezni. Intro előtt függöny volt a színpadon, akkor őszi tájképnél a pirosas táj, már csak a csőrös nézni kellett volna meg az ütem :) Már nem tudom melyik számnál 3 gyerta égett a kivetítőn majd vissza is játszották eléggé Judas hangulatú volt :) De nem baj, nem gond ha a nagyoktól felhasználunk 1-2 dolgot. Ikon alatti képmontázs pedig zseniális és remek meg minden volt :) Szuper volt ez a része a koncertnek is.
Aztán, ami meglepett, hogy Ákos mennyit beszél a közönséggel. NAgyon szimpatikus volt, sokat viccelődöt, majom a ketrecent pl. francia akcentussal konferálta fel (Mázsom A Ketrceben). Konferálásról jut eszembe, ŐSzi tájkép előtt kitért arra, hogy a kritikusok szerint túl sokat konferált és nem értik, hogy minek ezt, meg hogy miért Ákos, na mind1 :) NAgyon szimpatikus formácio a Vivát Bacchus ??kórus???. Már Angie is megírta, hogy a Menekülj alatt kicserélték a női vokált férfira. Hatalmas volt így férfi hanggal. Sokkal karakteresebb szerintem. Akkor kitérnék még Zalánra, aki 1 állat :) Nagyon tudja tépni a húrt. Ákos meg még adja alá a lovat, letérdelt elé és rajongott érte mikor nyomott 1 Gitár szólót. Vicces volt :) Új zongorista srác nekem nagyon szimpatikus. Andante Strings társulat pedig nagyon jó ötlet volt. Ismét. NAgyon feldobja a számokat szerintem ez a vonós kíséret.
Dalmenet ugyanaz volt, mint eddig mindenhol, tökéletes. Egyáltalán nem hiányoztak a SLÁGER számok.
Csúcspontok : Ismerj Fel, 101-es Szoba, Méreg, Hűség, Mazsom a Ketrecben, Mondj Igent, mert ott tényleg szét buliztam a fejem végülis az az utolsó szám :)
És a leghangulatosab szám pedig : 1956, teljes sötétség, majd Ákos bejön 1 szál gyertyával és leteszi a zongorára majd elkezdődik a szám. Most is borsódzik a hátam. Tavasszal újra turné tessék ismét teltházassá tenni az összes bulit.
Nagyon jol éreztem magam. Idén az egyik legnagyob élmény volt. Persze a Mode koncerteket semmi nem körözi le :)
Gerike,
(bocsi ha vannak helyesírási hibák)
1 Ragyogtasd Fel Az Arcod (Intro)
2.Gépszabadásg
3.Angyali Szerető
4.Minden Most KEzdődik El
5.Alig Hitted
6.Ismerj Fel
7.Lepkegyűjtő
8.Ennyi Nem Elég
9.Csak Te Vagy
10.Menekülj
11.Örök Április (és végre rájöttem mi a szerepe a csillárnak a az Aréna plafonzatán :)
12.Ébredj
13.Még Közelebb
14.Méreg
15.Mázsom a Ketrecben
16.IDeális Popsztár
17.Őszi Tájkép
18.Új Törvény
19.Hűség
20.Éjjel A Városban
21.Tű A Vénán
22.Mindenki Táncol
23. 101es Szoba