Ákos - Szegedi Városi Sportcsarnok 2005. December 14.
Egyszerűen hatalmas bulit csapott Ákos és zenekara a meglehetősen kicsi Szeged Városi Sportcsarnokban, ami tömve volt emberekkel! Teljesen teltházas volt, egy zsebkendőnyi hely nem volt sem a lelátókon, sem pedig a küzdőtéren. Préselődtünk rendesen :) A lábam megviselődött, még jó, hogy a vastag talpú sportcipőmben mentem, így némileg védve voltak az ugráló tömegben.
Ez a turné egyáltalán nem tartalmaz sláger számokat, sőt leporoltak olyan dalokat az archívumból mint a Menekülj, amit sosem adtak elő még koncerten. Némileg áthangszerelték, kicsit rockosabb lett, a női vokált pedig lecserélték férfire: Vivát Bacchus énekegyüttes adta a háttérhangokat. A másik meglepi az Éjjel a városban volt. Tetszett, hogy az Indiántánc albumról NEM volt az Örvény, viszont volt helyette Angyali szerető :) Jujj, de jó szám!!!! A Test c. albumról elhangzott az Idelenn idegen, valamint nem volt Helló sem. A leghátborzongatóbb az 1956 volt, ahol a tömeg egyöntetűen suttogta a refrént a teljes csöndben, a háttérben archív felvételeken elevenedett meg a forradalom. A dalsorrend jó volt, lehetett közben pihenni a lassú szekcióban, aztán megint felpörgették a tömeget, ahogy azt szokás :) Az Andante Strings is kitett magáért, teljesen más élő vonósokkal hallani egy koncertet, mintha felvételről menne. Egyszóval minden tökéletes volt!
Íme a teljes track list:
1. Ragyogtasd fel arcod
2. Gépszabadság
3. Angyali szeretőőőő!! (:))
4. Minden most kezdődik el
5. Alig hitted
6. Ismerj fel
7. A lepkegyűjtő
8. Ennyi nem elég!
9. Csak Te vagy!
10. Menekülj!
11. Örök április
12. Ébredj!
13. Még közelebb
14. Méreg
15 Majom a ketrecben
16 Ideális popsztár
17. Őszi tájkép
18. Új törvény
19. Hűség (örültem nagyon nekije!:))
20. Éjjel a városban ("a kétkedők menedéke")
21. Tű a vénán
22. Mindenki táncol
23. 101-es szoba
24. Egyetlen hívó szó
Ráadás:
25. 1956
26. Adj hitet
27. Ikon
28. Mondj igent
29. Adjon Isten...
Volt még Idelenn Idegen, de már nem tudom mi után következett :)
Természetesen késve kezdtek, mint mindig kb. 30 perccel, de nem is baj, mert éppen beestünk 7-re és még jegyet is kaptunk ugyanis az sem volt mindenkinek, aki velünk jött. A tömeg kultúráltan viselkedett csendes volt az elvonulás. 100%-os bulit produkáltak a fiúk és a lányok! :) Köszönjük.