Depeche Mode - 2006 06 12 PUSKÁS FERENC STADION
supporting act: yonderboi/placebo
Na hát szóval én is írok egy pár sort az eseményről.
Az úgy volt, hogy negyed kettőkor megérkeztem egy Kepy Ice Fruittal egy 70ft-os popkornnal meg 1 milkával a puskás elé és barátaimmal letáboroztunk/csöveztünk 15:30-ig. Aztán nagy mozgolóás kezdőött sokan kezdtek el nyomulni a kapuk felé. A beengeés botrányos volt. 10 kapuból hármat nyitottak meg, de azt is csak félig. 15 fős csoportokban vezettek a küzdőtér bejáratához ahol még 1x félbetépték aj egyet és csak utánna lehetett rohanni. Ezzel az első soros tervem totális romba dőlt. Sebaj, 8 majd később 4. sor meg lett pontosan Dave és Mart között.

Szóval Yonderboit még nem nagyon ismertem a koncert előtt, de szerintem remek előadást tartottak, azóta meg is kedveltem a zenéjüket és aktívan hallgatom a lemezeket :) Az előaásról még annyit, hogy eléggé rossz volt a hangosításuk.
Őket követte a Placebo, akik durván 40 percet játszottak leginkább az új lemezre koncentrálva. Jó előadást nyújtottak többször is használták a kifutót, kommunikáltak is néha a közönséggel, nekem nagyon szimpatikusak voltak. Bitter End rulz_. :)
Na ezután jött a híres nevezetes Martin L. Gore DJ set. Én ugyan nem kedvelem az ilyen zenét, de ez kifejezetten tetszett. Rendesen felpörgetett az :
INTRO-ra, amikor is megjelenik a földgömb szerű SEX PAIN LOVE ANGEL VICE ENJOY feliratokat viselő motívumon. :)
Nyitó szám ismét a PAIN THAT I M USED TO volt, ami megint nem sikerült a legjobban, de ez már megszokott, szerintem nem annyira koncertszám, CD-n jobban szeretem. Azért jó volt az egész főleg hogy esett az eső, piros fények, nagyon hangulatos volt. Második szám volt a QUESTION OF TIME
2006-os rokkosított verziója, amit nagyon nagyon kedvelek. Na ez alatt a szám alatt sikerült felcsusszannom a 4. sorig :) nem hittem volna, hogy a szakadó eső ellenére Dave kijön a kifutóra de megtette, ennek mindenki nagyon örült. TM-et nem sikerült kiszúrnom, pedig kerestem :)
Következzék a SUFFER WELL, ami ismét egy main található dal, játszani kell meg azon kívül remek dal is :). Martin lökte a basszus témát, mi megint énekelhettük a refrént, Andy pötyögött a billentyűn, vagy ha épp nem volt olgal ehet épp pasziánzozott ott a szinit mellett lévő laptopon :). Mindenesetre ez a al is remekül sült el.
Következzék egy újabb kislemzes dal méghozzá a PRECIOUS, ami szerintem nem koncertre való szám. Amilyen szép lemzen annyira nem jó a vieoklipje és a live verziója. Vagyis bocsi, 1x hallottam belőle egy jó live verziót a ROCK AM RINGESET. Na ott tényéeg remek volt, de itt max 60%-os. Nem gond.
Következő nótánk a WALKING IN MY SHOES. Hmmm :) kivetítőre jött a angy csőrű érdekes kínéző piros néni a nagy lábaival. Igazi koncert szám. Egy turnéról sem maradhat el, mert akkor hiányérzetünk lenne.
Ismét remek volt, akárcsak márciusban.
Na eljött amire nagyon sokan vártak...STRIPPED.
ÓRIÁSI VOLT!!! Nem tudom leírni milyen jó volt hallani élőben, remekül szólt, minden apró hang hallatszott, Dave ismét remekül mozgott mi meg ügyesen tapsikoltunk. TM-et még mindig nem látom :)
Itt érkezik a 2 számos Martin blokk, benne egy kihagyhatatlan HOME-mal és egy nayon jó akusztikus JUDAS nevű nótával kiegészülve. Home nagyon nagyon jó volt, itt martin is kijött a kifutóra csináltm is róla 1-2 képet telcsivel gyorsan.
(ez nem az a kép)
Judas nagyon jó volt, csak szerintem sokan elsőre nem ismerték fel, de a végén kárpótolt, hogy kb. 12x. énekeltük a zene nélkül Martin veszénylésével, hogy IF YOU WANT MY LOVE, ilyet még sehol sem tapasztaltam, pedig láttam pár bootleg felvételt, a nyári koncert szakaszról.
Következő szám az IN YOUR ROOM. Abból is Zephyr mix, nem a klasszikus. A régebi jobb, ez pörgősebb de ez is rendben van. Nagyon jól szólt, minden a helyén volt. Erre is volt nyomulás rendesen.
Hohó újabb Dave dal a setlistben : NOTHINGS IMPOSSIBLE.
Nagyon szeretem ezt a számot is, élőben is zseniális. Olyan vége van a világnak hangulata van. REMEK!
Újabb kislemezes dal : JOHN THE REVELATOR! Húú ez már márciusban is sérószaggató volt, most sem volt másképp. Egy kedvenc PTA-s dalom, mésodszor élőben JEEEEEE. Az IZRAELI rajongók ott a második sorban nagyon lobogtatták a zászlójukat közben. :) TM-et még mindig nem látom :)
Itt jött az elmaradhatatlan I FEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLL YOUUUU!
Nagyon tetszik ez a 2005/2006-os zúzós verzió. Ez megint csak mint márciusban a koncert egyik csúcspontja volt.
Ezt a nótát követte a BEHIND THE WHEEL. a kezdő ütemre, ritmusos pattogás veszi kezdetét és " höy höy höyözzés" :D. Nagyon jó volt. Dave ismét kifutón és ugyan azt a csajszit szúrta ki magának a "sweet little girl i prefer" résznél mint márciusban. Király!:)
(A FÉNY GYERMEKE :D)
Ezektuán jött ANGELUS KEDVENC DALA : WORLD IN MY EYES.
Eből a Devotional verzió a legjobb szerintem, de az album verzió sem gyenge. Ismét bemutatta nekünk FELCCSET mi sikítottunk ők pacsiztak majd FELCCS tovább pasziánszozott.
Következő dal PERSONAL JESUS. Huhú, ezt is elég jól megdolgozták erre a turnéra. Jönnek a fények, kezek magasban és REACH OUT TOUCH FAITH/DAVE"!
Ez is nagyon jó volt.
ENJOY THE SILENCE! a Kimaradhatatlan klasszikus, erről nincs mit írnom. Alap!
Itt jött a hatás szünet, kivonulás mi1más.
majd ismét martin érkezik a színpadra és Peter. Akusztikusan eléneklik a LEAVE IN SILENCE című nótácskát, ahol Peter az elején hibázik egyet majd Martinnal jót nevetnek. remek volt.
Következő dal a Speak And Spell című lemezről fogják prezentálni : PHOTOGRAPIC. Nem az originál, hanem egy felturózott pörgős verzió, e így is nagyon jó volt. Erre volt a legnagyobb pörgés ez biztos. I TAKE PICUTRES, PHOTOGRAPIC PICTURES!
Záró számként akárcsak 2001-ben : NEVER LET ME DOWN AGAIN!
SZUPPPPPERRR VOLT 7 percig lóbálni a kezemet :),merthogy ismét nagyon jól ment a búza szál effekt a közönségnek :)
HIMBILIMBI: :)
Megint istenien nagy bulit csaptak a fiúk, remélem nem utoljára jöttek hozzánk.
Köszi
Gerike :)
SET 19
> Intro
> A Pain That I m Used To
> A Question Of Time
> Suffer Well
> Precious
> Walking In My Shoes
> Stripped
> Home
> Judas
> In Your Room
> Nothing s Impossible
> John The Revelator
> I Feel You
> Behind The Wheel
> World In My Eyes
> Personal Jesus
> Enjoy The Silence
encore
> Leave In Silence
> Photographic
> Never Let Me Down Again
helyesírás hibákért sorry rossszzzzzzzzz a billentyűm...