Keresés

Milyen koncerten voltál már? Oszd meg velünk élményeidet!

2006. június 14., szerda 17:25
Szia, Geri!

Kedves vagy, hogy ennyiszer leírtad a nevem a koncertbeszámolódba, majdnem annyiszor, mint az együttes tagjait! :-)))
Bevallom, én is nyújtogattam a nyakam, mint E.T, mikor Gertie rásikított a gardróbszekrénynél, de nem tudtalak észrevenni!
Most már tudom, mi volt a gond, én a kifutó túloldalán álltam, kábé ott, ahol a Martinos képeden az a kékeslila pötty látszódik! :-)
Nagyon jó volt olvasni az írásod, és köszi a fotókat is! Remélem egyszer lesz ebből az anyagból is dvd!
most posts by TM
0
2006. június 14., szerda 17:04
Depeche Mode - 2006 06 12 PUSKÁS FERENC STADION
supporting act: yonderboi/placebo

Na hát szóval én is írok egy pár sort az eseményről.
Az úgy volt, hogy negyed kettőkor megérkeztem egy Kepy Ice Fruittal egy 70ft-os popkornnal meg 1 milkával a puskás elé és barátaimmal letáboroztunk/csöveztünk 15:30-ig. Aztán nagy mozgolóás kezdőött sokan kezdtek el nyomulni a kapuk felé. A beengeés botrányos volt. 10 kapuból hármat nyitottak meg, de azt is csak félig. 15 fős csoportokban vezettek a küzdőtér bejáratához ahol még 1x félbetépték aj egyet és csak utánna lehetett rohanni. Ezzel az első soros tervem totális romba dőlt. Sebaj, 8 majd később 4. sor meg lett pontosan Dave és Mart között.

Szóval Yonderboit még nem nagyon ismertem a koncert előtt, de szerintem remek előadást tartottak, azóta meg is kedveltem a zenéjüket és aktívan hallgatom a lemezeket :) Az előaásról még annyit, hogy eléggé rossz volt a hangosításuk.

Őket követte a Placebo, akik durván 40 percet játszottak leginkább az új lemezre koncentrálva. Jó előadást nyújtottak többször is használták a kifutót, kommunikáltak is néha a közönséggel, nekem nagyon szimpatikusak voltak. Bitter End rulz_. :)

Na ezután jött a híres nevezetes Martin L. Gore DJ set. Én ugyan nem kedvelem az ilyen zenét, de ez kifejezetten tetszett. Rendesen felpörgetett az :

INTRO-ra, amikor is megjelenik a földgömb szerű SEX PAIN LOVE ANGEL VICE ENJOY  feliratokat viselő motívumon. :)
Nyitó szám ismét a PAIN THAT I M USED TO volt, ami megint nem sikerült a legjobban, de ez már megszokott, szerintem nem annyira koncertszám, CD-n jobban szeretem. Azért jó volt az egész főleg hogy esett az eső, piros fények, nagyon hangulatos volt. Második szám volt a QUESTION OF TIME

2006-os rokkosított verziója, amit nagyon nagyon kedvelek. Na ez alatt a szám alatt sikerült felcsusszannom a 4. sorig :) nem  hittem volna, hogy a szakadó eső ellenére Dave kijön a kifutóra de megtette, ennek mindenki nagyon örült. TM-et nem sikerült kiszúrnom, pedig kerestem :)

Következzék a SUFFER WELL, ami ismét egy main található dal, játszani kell meg azon kívül remek dal is :). Martin lökte a basszus témát, mi megint énekelhettük a refrént, Andy pötyögött a billentyűn, vagy ha épp nem volt olgal ehet épp pasziánzozott ott a szinit mellett lévő laptopon :). Mindenesetre ez a al is remekül sült el.

Következzék egy újabb kislemzes dal méghozzá a PRECIOUS, ami szerintem nem koncertre való szám. Amilyen szép lemzen annyira nem jó a vieoklipje és a live verziója. Vagyis bocsi, 1x hallottam belőle egy jó live verziót a ROCK AM RINGESET. Na ott tényéeg remek volt, de itt max 60%-os. Nem gond.
Következő nótánk a WALKING IN MY SHOES. Hmmm :) kivetítőre jött a angy csőrű érdekes kínéző piros néni a nagy lábaival. Igazi koncert szám. Egy turnéról sem maradhat el, mert akkor hiányérzetünk lenne.
Ismét remek volt, akárcsak márciusban.

Na eljött amire nagyon sokan vártak...STRIPPED.
ÓRIÁSI VOLT!!! Nem tudom leírni milyen jó volt hallani élőben, remekül szólt, minden apró hang hallatszott, Dave ismét remekül mozgott mi meg ügyesen tapsikoltunk. TM-et még mindig nem látom :)

Itt érkezik a 2 számos Martin blokk, benne egy kihagyhatatlan HOME-mal és egy nayon jó akusztikus JUDAS nevű nótával kiegészülve. Home nagyon nagyon jó volt, itt martin is kijött a kifutóra csináltm is róla 1-2 képet telcsivel gyorsan.
(ez nem az a kép)

Judas nagyon jó volt, csak szerintem sokan elsőre nem ismerték fel, de a végén kárpótolt, hogy kb. 12x. énekeltük a zene nélkül Martin veszénylésével, hogy IF YOU WANT MY LOVE, ilyet még sehol sem tapasztaltam, pedig láttam pár bootleg felvételt, a nyári koncert szakaszról.

Következő szám az IN YOUR ROOM. Abból is Zephyr mix, nem a klasszikus. A régebi jobb, ez pörgősebb de ez is rendben van. Nagyon jól szólt, minden a helyén volt. Erre is volt nyomulás rendesen.
Hohó újabb Dave dal a setlistben : NOTHINGS IMPOSSIBLE.
Nagyon szeretem ezt a számot is, élőben is zseniális. Olyan vége van a világnak hangulata van. REMEK!
Újabb kislemezes dal : JOHN THE REVELATOR! Húú ez már márciusban is sérószaggató volt, most sem volt másképp. Egy kedvenc PTA-s dalom, mésodszor élőben JEEEEEE. Az IZRAELI rajongók ott a második sorban nagyon lobogtatták a zászlójukat közben. :) TM-et még mindig nem látom :)

Itt jött az elmaradhatatlan I FEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLL YOUUUU!
Nagyon tetszik ez a 2005/2006-os zúzós verzió. Ez megint csak mint márciusban a koncert egyik csúcspontja volt.
Ezt a nótát követte a BEHIND THE WHEEL. a kezdő ütemre, ritmusos pattogás veszi kezdetét és " höy höy höyözzés" :D. Nagyon jó volt. Dave ismét kifutón és ugyan azt a csajszit szúrta ki magának a "sweet little girl i prefer" résznél mint márciusban. Király!:)
(A FÉNY GYERMEKE :D)

Ezektuán jött ANGELUS KEDVENC DALA : WORLD IN MY EYES.
Eből a Devotional verzió a legjobb szerintem, de az album verzió sem gyenge. Ismét bemutatta nekünk FELCCSET mi sikítottunk ők pacsiztak majd FELCCS tovább pasziánszozott.
Következő dal PERSONAL JESUS. Huhú, ezt is elég jól megdolgozták erre a turnéra. Jönnek a fények, kezek magasban és REACH OUT TOUCH FAITH/DAVE"!
Ez is nagyon jó volt.

ENJOY THE SILENCE! a Kimaradhatatlan klasszikus, erről nincs mit írnom. Alap!

Itt jött a hatás szünet, kivonulás mi1más.
majd ismét martin érkezik a színpadra és Peter. Akusztikusan eléneklik a LEAVE IN SILENCE című nótácskát, ahol Peter az elején hibázik egyet majd  Martinnal jót nevetnek. remek volt.
Következő dal a Speak And Spell című lemezről fogják prezentálni : PHOTOGRAPIC. Nem az originál, hanem egy felturózott pörgős verzió, e így is nagyon jó volt. Erre volt a legnagyobb pörgés ez biztos. I TAKE PICUTRES, PHOTOGRAPIC PICTURES!

Záró számként akárcsak 2001-ben : NEVER LET ME DOWN AGAIN!
SZUPPPPPERRR VOLT 7 percig lóbálni a kezemet :),merthogy ismét nagyon jól ment a búza szál effekt a közönségnek :)
HIMBILIMBI: :)

Megint istenien nagy bulit csaptak a fiúk, remélem nem utoljára jöttek hozzánk.
Köszi
Gerike :)

SET 19
> Intro
> A Pain That I m Used To
> A Question Of Time
> Suffer Well
> Precious
> Walking In My Shoes
> Stripped
> Home
> Judas
> In Your Room
> Nothing s Impossible
> John The Revelator
> I Feel You
> Behind The Wheel
> World In My Eyes
> Personal Jesus
> Enjoy The Silence
  encore
> Leave In Silence
> Photographic
> Never Let Me Down Again

helyesírás hibákért sorry rossszzzzzzzzz a billentyűm...
0
2006. június 14., szerda 1:15
Köszi, megnézem.
0
2006. június 14., szerda 1:15
A francba! Én azt hittem, DVD. :-((((((((( Köszi!
0
2006. június 14., szerda 0:38
Bár a topik témája, hogy meséljük el milyen koncerteken voltunk, én inkább elmesélem melyik koncerten nem leszek ott, mint ahogy senki más sem. A KORN koncertjén. Elmarad. Jonathan beteg. Adja isten, hogy minnél előbb meggyógyuljon és pótoljanak.
0
2006. június 13., kedd 21:33
A DVD szeptemberben jön majd ki. A live CD egy más tészta, a www.depechemodelive.com oldalon megtalász minden infót, meglehet postán rendelni CD-n ill. letölthetővé teszik majd (18 euro).
0
2006. június 13., kedd 20:27
meglehet venni, de nem dvd, hanem dupla cd. a koncert hanganyagát tatalmazza és 30 euro az ára.
0
2006. június 13., kedd 20:23
Szia Biagio!
Köszi az infót! Kár, hogy nem hallottam. Na mindegy, itt is volt rengeteg jó szám, lehet, hogy azok meg a márciusin nem voltak. De hogy a Just can t get enough-ot is játszották, ezt el sem tudom hinni. Nem gondoltam, hogy megfelelő koncert-dalnak tartanák. :-))) De ez tök jó!!!
A DVD-t alig várom. Itt is láttam kiírva, hogy lehet rendelni erről a koncertről DVD-t, de amilyen hülye voltam, nem foglalkoztam vele, utána jutott eszembe, hogy jó lett volna. Talán még nem vagyok lekésve, és majd még lehet rendelni. De hogy hol, arról fogalmam sincs. Pedig jó lenne, ha ezt a koncertet is meg tudnám szerezni. Esetleg, ha tudsz erről valamit, írd majd ide be!!! Köszi előre is! :-)
0
2006. június 13., kedd 17:37
Juliet! Sajnálattal közlöm, hogy a márciusi Budapest Aréna bulin játszották a Policy of truth-t meg a Just can´t get enough-ot is... Kárpotlásul: szeptemberben megjelenik a tavaszi turné DVD formában, a milánói duplakoncert lett felvéve ezekkel a számokkal is!!!
0
2006. június 13., kedd 17:21
Alig várjuk!! :-))
0
2006. június 13., kedd 17:07
na még ma én is ítok pár szót :)
0
2006. június 13., kedd 16:31
:-)
Egy mindenkiért, mindenki egyért! :-)
most posts by TM
0
2006. június 13., kedd 16:17
Szerencsére vannak pofátlan és tolakodó alakok... :-)))
Úristen, ez egy milyen élmény volt, soha életemben nem fogom elfelejteni. Az ilyenekért már érdemes megszületni, és élni. Az ember, ha ilyen zenét hall egy ilyen kisugárzású előadó által tolmácsolva, egyszerűen átrepül egy másik szférába, ahol nincsenek mindennapi problémák, csak a csodálatos zene, az abszolút harmónia.
Még ekkora koncerten nem voltam életemben, a Depeche Mode-on kívül a Uriah Heep volt az, ahol világsztárokat hallhattam. Hát, ez megérte. Még mindig a hatása alatt vagyok!!!
Nagyon jó volt a zenék összeválogatása, külön örültem a Question of Time-nak, ami nagy kedvencem!!! Martin helyett azonban szívesebben hallgattam volna abban a 2-3 számban is Dave-et. :-(
Ami nagyon hiányzott, de tudom, hogy minden nem fér be a műsoridőbe: Policy of Truth, Strangelove.
És jót nevettem volna, ha lenyomják a Just can t get enough-ot, ami teljesen elütött volna a többi szám stílusától. :-)))
Jaj, ez egy életre szóló élmény volt, majd az unokáimnak is elmesélem. :-))
Érdekes volt, hogy abban a pillanatban kezdett el esni, mikor a koncert első hangja megszólalt, de egy ideig nem is zavart, ez is csak egy tök jó közösségi érzést adott az egésznek. Aztán volt, hogy már alig bírtam kinyitni a szemem, úgy esett az eső, aztán egy idő múlva észrevettem, hogy ... "jé, már nem is esik". Annyira belefeledkeztem a koncertbe, hogy észre sem vettem, mikor elállt. Ez a Dave tud valami. Ja, és még most is olyan, mint 20 éve. Nagyon szexi!! :-)
Az első előzenekart nem hallottam, de a Placebo is nagyon jó volt, jól bemelegítették a közönséget.
Gyönyörű volt az egész tegnapi nap!!! :-) Itthon persze még betettem a CD-lejátszóba pár Depeche-dalt, mert nem tudtam csak úgy ezek után lefeküdni és aludni.
0
2006. június 13., kedd 14:41
Ha még egy számot lehetett volna kérni a koncertprogramba, akkor az a (szerelmi) életem meghatározó opusza, az A QUESTION OF LUST lett volna.
Számomra ez az isteni dal, maga az angyalok éneke, a teljes feloldódást jelentő zenei orgia!
most posts by TM
0
2006. június 13., kedd 14:12
A Depeche Mode koncert nekem is nagy élmény volt!
"Természetesen" a belső kordonon belülről élveztem a műsort, ugyanis időnként tolakodó és pofátlan vagyok, így az első szám után világos volt, hogy nem a küzdőtér végéből fogom nézni a koncertet, hiszen onnan még 204 centisen sem lehetett mindent látni. A Question Of Time alatt felderítettem a terepet, és megnyerő modorommal megenyhítettem a kordon zord őreit. Sikerült  becsempészni az egész társaságot, akikkel aztán szinte páholyból szórakozhattuk végig a show-t.
Örök hálám barátaimnak, akik révén valósággá vált egy több, mint húsz éves álmom!
Nagyon köszönöm!
most posts by TM
0
2006. június 13., kedd 13:07
Remek volt a tegnapi DM buli... Nagyon jól szólt az In your room meg a Stripped, de a Nothing´s impossible már nem annyira, pedig szerintem koncertre termett dal. Az I feel you volt számomra a csúcspont... Sajna idén egy bulin se játszottak az EXCITER-ről: Dream on, I feel loved, Freelove... Befért volna még az ULTRA-ról a Useless is...koncerten nagyot ütne a gitárja! Sajnos már nem játszanak a környéken nyáron csak marha messze: Spanyolország, Franciaország, Görögország, stb....
0
2006. június 13., kedd 12:23
A tömeget inkább hagyjuk... nem azért vettem ülőjegyet, hogy álljak.

Az esőt nem is említem, szeretnék egyszer végre egy olyan szabadtéri koncertet, ahol nem esik (talán egy hónap múlva, Billy Idol-nál szerencsém lesz).

Meg némely felhergelt tinédzser elmehetne horrorfilmbe szerepelni, úgy tud sikítani...

Ezeket a negatívumokat leszámítva, igencsak kitettek magukért a srácok, bődületesen jó volt újra hallani őket.

Az Everything Counts nekem is hiányzott. :(((
0
2006. június 13., kedd 11:45
depeche mode - touring the angel @ puskás ferenc stadion, 06-06-12
0
2006. június 13., kedd 2:10
Hú, hát ez valami leírhatatlanul fantasztikusan eszméletlen volt... :) Most hulla vagyok, úgyhogy nincs időm ennél többet írni, majd holnap, addigis rics áut end tács féjt :)
0
2006. június 12., hétfő 0:22
Az idei Zágrábi DM bulin (2006.03.22.) annyira sokan voltak, hogy kinyitották a színpad oldalánál lévő szektorokat is... kb 15méterre voltunk a színpad oldalától és szinte testközelből élveztük végig a bulit, fantasztikus volt! A holnapi DM egy más tészta az egy nagy stadion buli lesz annak minden előnyével és hátrányával. Persze, hogy nem annyira emberközeli, viszont hatalmas a technika! A márciusi Budapest Aréna bulihoz képest pedig több nótát is változtatnak: lesz, In your room, Stripped, Nothing´s impossible. Előzenekar 19.30-tól a PLACEBO! A szigetes OASIS buli zeneileg szerintem nem volt rossz, de az tény, hogy a Liam Gallager nagyon gizdán adta elő magát, bár ez nála alap, már többször helybenhagyták emiatt...
0
2006. június 12., hétfő 0:12
hogy szar volt :) (nem volt hangulat, szar volt az egész hangzása, láthatóan az oasis igen lesajnált minket, stb.)
0
2006. június 12., hétfő 0:07
miért? mi volt a baj?
0
2006. június 11., vasárnap 23:52
Holnap megyek DM-re...

Meg jövő kedden Stingre. :)))

Július 13. Billy Idol (ha kapok rá még jegyet)
0
2006. június 11., vasárnap 23:31
neked tetszett az oasis a szigeten? hát, szerintem az minden idők egyik legszarabb koncertje volt...
0
2006. június 11., vasárnap 23:28
Kíváncsi vagyok milyen benyomásokkal fogok ide holnap vagy holnap után hozzászólást írni, elvégre hosszas nyomozás után sem sikerült olyan embert találnom az ismeretségi körömben, aki szereti a DM-et, úgyhogy egymagamban fogok eltéblábolni a koncertre... további kétkedésre ad okot, hogy mivel így egyedül nem fogok odamenni sokkal a kezdés előtt, minden bizonnyal hátulra fogok szorulni, ahonnan jó, ha egy kicsit is látok a koncertből :) Na mindegy, a muzsikára biztosan nem lesz panasz, és még mindig jobb lesz, mint itthon ülni azzal a tudattal, hogy éppen dm-koncert van a városban :)
0