Május 31-Június 1 :) Guns N Roses - Papp László Aréna
Hát én már naívan 19:30-kor ott voltam az R bejárat kapujában várva, hogy 30 perc múlva kezd a Sex Action. Nos nem ez történt. Mint gondolom sokan értesültek a különböző újságokból az inforól miszerint Axl csak 21:30kor landolt Ferihegyen. Sex Action action 21:00 után kezdett pár perccel. 7-8 számot játszottak kb. Én nagyon szeretem "Magyarország első számú szexuális zenekarát" ahogy Szasza hívja a bandát. Engem elég jól bemelegítetettek. :) Csak hát a Guns 23:50 körül lépett színpadra sajnos, és a 2 fellépés között eltelt bő 2 óra sajos, így már elmúlt a belemegítés hatása.
22:10 körül kijött egy ipse miszerint teknikai porléma adódott, de a srácok már itt vannak a színpad mögött és izgatottan várják a fellépést. Mondanom sem kell, hogy mindenki k**va anyázott. Emberünk gyorsan ki is menekült.
23:00kor már az egész aréna keze fent volt és mutatták a színpad felé az eggyezményes jelet és minneki fújolt :) Az nagyon jó volt :)
Na szóval 23:45 az Aréna sötétségbe borul jön az Intro, amit nem is tudok mihez hasonlítani hangos zene és kész. De Axl még nem tudom mit csinált lehet etekert egy füves cigit, de az intro kb. 6x ment le. nem aj a pulzusom 200 lett nem is érdekelt, csak vártam ,hogy kijöjenek. És akkor felcsendült a Welcome To The Jungle gitár riffje. Axlék szép lassan és hatásosan kisétálta ka színpara majd Al megkérdezte, hogy tudjuk é hogy hol vagyunk. Mindenki Jesszelt meg minden és felvilágosított, hogy mi a kib****tt Dzsungelben vagyunk :)
Aztán beindul a szám rendensen, Axl hangja teljesen rendben van, majd 1 susszanyásni szünet nálkül belecsapnak az Its So Easy-be, amit a Mr Brownstone követ. Ugye ebbe a száma beleven építve pár fákkolás szóval alap, hogy Axllel együtt mindeki ezt mutogatja:

Ez a szám nagyon ütött. Ezt követte egy új dal, a Better. Nem tudom, nekem ejön a szám, sokaknak nem. Ez nem a régi guns hagzás ez már új, de így is nagyon jó.
Na mostmár bajban vagyok, mert nem emlékszem melyik szám jön:)
Mindenesetre itt jött egy elég haramtaos gitár solo egy méhecskés gitáron, amin ha behúzod a tremolo kart, akkor a méhnek kijönnek a szárnyai :)
Azthiszem most jött a Live And Let Die, ami szintén nagyon jó volt. Lassú rész után jött egy nagy dobverés, és négy darab 4méteres lángcsóva csapott fel a színpad 2 oldalán.
Tényleg renden volt a szám.
Aztán játszották még a My Michelle c. régi dalukat amit nagyon szerete mindenki és kb. 20 éve nem játszott számról van szó. Jó volt.
Itt megint jött egy gitár solo 1 másik sráctól, ez már valamivel élvezhetőbb jött. Ezzel a soloval vezették fel a Sweet Child O Mine-t. Nagyon rendben volt ez is. Az egész közönség ugrál tapsol énekel, Axl meg rohangál ahogy szokott.
Hmmm...most nem tudom mi jött, talán a You Could Be Mine, de nem biztos. Lényegtelen. EZ VOLT A KONCERT EGYIK CSÚCSPONTA KÉREM SZÉPEN!!!! Itt tényleg mindenki beindult, aki eddig ült az talpra állt.
Aztán játszották még több új dalt is de most a Madagascar volt soron. Érdekes hangzásvilágú szám, nekem ez is tetszik, van benne bejátszás a Civil War elejéből, végül is elég nagy Jam az egész szám. Jó volt.
Jött egy DIZZY REED zongor solo is, amiből felvezettek 1 új dalt a The Blues-t. Dizzy soloja alatt nagyon nagy örjöngés volt, tapshegyek, sikítás ordítás minden. Szeretjük Dizzy "fucking" Reedet na :)
Aztán Axl rövidke zongor soloja után jött az ESTE MÁSODIK ÉS TALÁN LEGNYAGYOBB CSÚCSPONTJA A....... NOVEMBER RAIN. Idősebb házaspárok táncolni kezdtek, én sírtam, mások énekeltek, de senki nem nézte fapofával.
nagyon nagy volt.
Aztán játszották még az Out Ta Get Me-t, ami szintén régen játszott dal. Nagyon jó volt. Aztán játszották még a Nightrain-t ami az egyik kedvenc számom, már csak a gitár solo miatt is. nem cseszték el a solo-t hál istennek.
Aztán volt még a KNCOKING ON HEAVENS DOOR is, ami kicsit át lett hang szerelve sokkal lágyabb lett a hangzása, nagyon angyon kellemes volt. Volt közönség énekeltetés ugyebár ez alap. :) I sing one you sing one and... you know :)
Sajnos a szám elején nem volt benne a csodálatos Salsh solo sem, meg Salsh sem volt itt, pedig cigivel kiült volna az erősítőre és nyomta volna a 2 nyakú gibsonon.
Ja őőő Axl hangja még mindig renden van :)
Aztán jött a végére 2 solo, az egyikbe bele volt építve a Dont Cry 1-2 eleme, itt nekünk kellett volna énekelni, de sokan nem ismerték fel. Minegy az én szektorom énekelt, meg a küzdőtéren is sokan.
(nem ő robin finck :) )
Aztán jött Robin Finck soloja. nekem szimpi a srác, remek solot adott le, majd felvezette a PARADISE CITY-t.
na ez nagyon megmozgatta az Arénát. Volt síp bedobás is ahogy azt kell.
Ez volt a zárószám. volt konfetti eső is:
Én nagyon jól éreztem magam, ha nem is volt 100%-os Guns koncert. örök élmény volt, köszi nektek.
Üdv,
Gerikeeeee
(a játszott számok, nem sorrendben + még vagy 6 gitár solo :) )
Jungle
It s So Easy
Brownstone
Better
Live and Let Die
Madgascar
Sweet Child
Heaven s Door
You Could be Mine
Out Ta Get Me
My Michelle
November Rain
The Blues
Nightrain
Don t Cry - egy szál gitár, karaoke verzió :)
Paradise City
(helysírási hibákért sorry, rosz a billentyűm)