Keresés

Aljas nyolcas (DVD)

2016. szeptember 8., csütörtök 4:12
Ja...azt meg külön "poén", hogy a Roth által játszott szereplőt-spoiler!- itt is gyomorszájon lövik, akár a Kutyaszorítóban...és -ha jól emlékszem- a Piszkos melókban is!
Ezután a hasonló filmekben a "Pici" Tim által eljátszandó szereplőnek a hasa helyett a fejét kellene a változatosság kedvéért becélozni a (kellék)pisztollyal, így Roth a karaktere halála elött elnyögött szövegének bemagolásán is spórolna legalább már szerintem...  :)
0
2016. szeptember 8., csütörtök 0:51
Jav.: "..."beindult" a mozi"
0
2016. szeptember 8., csütörtök 0:49
Az aljas nyolcas

Quentin nyolcadik filmje, tehát:
Az első fele rendben, jól indult számomra, addig míg be nem cuccoltak a hóvihar elől abba a fogadóba. Innentől kicsit unni kezdtem a filmet (niggerezés ezerrel persze itt is, Tim Roth-nak a Christoph Waltz-majmolása, S. Jackson, M. Madsen és Walt Goggins karakterén kívül pedig lapáttal vertem volna szét a szereplőket (főként Daisyt), stb)... Viszont úgy -spoiler!- Russell karakterének halála után "beidult" a mozi, s onnan már ismét jó lett (ki, hogy gondolja ezt, ugye)! Mikor aztán minden kiderült, akkor már nem mindenki derült, ha, ha! A legvége pedig szó szerint: haláli... Hatalmas volt!
Megjegyezném:
A cselekmény szerintem  nem igényelte volna azt, hogy ilyen hosszúra nyújtsa filmjét Taran-tínó, jobb lett volna az, úgy 25 perccel rövidebben is (ki, hogy gondolja ezt is, ugye). Ebben én a párbeszédeket sem éreztem oly ütősnek, mint Q.T. eddigi filmjeiben.
Nem lett rossz mozi ez sem, de mégis... a Django elszabadul jobban tetszett Tarantinotól!
0
2016. május 17., kedd 2:28
A DVD kiadványról: Ami elsőre elmondható a kiadvány külsejéről, hogy egy igen hatásos letisztult a film télies hangulatát idéző tetszetős borító köszön vissza ránk melyen egyedül az Aljas Nyolcas vérvörös főcíme mondható csak csupán színesnek. Szerencsére a lemez stílusa sem üt el tőle és hűen követi a borító télies hangulatát. Sajnos a kiadvány fekete szokványos DVD tokja már közel sem annyira passzol az összképhez ezért ezt érdemes egy fehér színű minőségi tokra cserélni amit én jómagam azonnal meg is tettem... ezúton jegyzem meg, hogy a jövőben a Provideo egy kicsit jobban is odafigyelhetne a tokválasztásra.
A lemez tartalmáról: A lemez behelyezése után egy igen hangulatos hóeséses menübe találjuk magunkat ahol a film nyolc karaktere jelenik meg egyenként Morricone mester zenei aláfestésében. A film a szokásos 5.1-es hangsávval rendelkezik... én direkt magyar szinkronnal néztem ami szerintem ezúttal is tökéletesen sikerült. A kép valóban iszonyat széles 2.76:1 ezért kisebb tv készüléken katasztrofális lehet a film megtekintése. A lemezen a film hossza ellenére két kisfilmet is kapunk melyek összességében kb. 12 percet tesznek ki eredeti nyelven magyar felirattal.
Összességébe egy nagyon jó és dicséretes DVD kiadványról beszélhetünk amely a formátumon belül teljesen rendben van ezért én a kiadványra a 10-es skálán 8,5 adok.
1
2016. április 18., hétfő 0:08
Teljesen egyetértek. Kár, hogy az itthoni BD-re nem ez a borító kerül.
0
2016. április 16., szombat 19:05
Ez a borító sokkal jobb, mint a BD-s.
0