Keresés

Igényfelmérés: A teljes bővített Középfölde gyűjtemény (A hobbit trilógia + A Gyűrűk Ura trilógia) (18 BD + 12 DVD) (BLU-RAY)

2016. augusztus 21., vasárnap 0:44
Kedves Xpress! Esetleg lehetne indítani egy igényfelmérést arra, hogy lenne igényünk egy Gyűrűk Ura trilógia bővített BD kiadásra való igényfelmérésre? :)
0
2016. augusztus 20., szombat 22:32
A makettekkel abszolút semmi gond nincs, de ők nem is Computer Generated-ek :) (Egyébként számomra is az építményeken való pásztázás az élvezet-faktor csúcsa :D) Inkább a CGI karakterekre gondolok, rajtuk azért látszik különbség. Ha pl Gollamot vesszük, közel 15 év távlatából a Két torony és Váratlan utazás között, elég szép eredményt értek el, ami az életszerűséget illeti. Nem egetrengetően látványos, de bőven észlelhető. Amiken lehetne dolgozni még azok a trollok, illetve az akkori csúcs (talán Massive engine volt a neve?) sokszereplős csatajelenet-generátorral alkotott jeleneteken lehetne fejleszteni.  Nem átalakítani, csak a mai erőművekkel újra leszámoltatni a jelenetet 1000* annyi poligonnal és teljesen más, életszerűbb fizikai szimulációs motorokkal.

Mindebből persze a filmnézők 90-95%-a talán észre se nagyon venne semmit, mégis tudat alatt sokkal-sokkal életszagúbb lenne minden.

A Hobbit látványilag szerintem sem ér fel a Gyűrűk Urához, ez talán abból is adódhat, hogy előbbinél nem állt rendelkezésre az a Tolkien-i alapanyag, ami a GYU esetében igen. Így amit a Hobbitnál látunk, az sokkal inkább az alkotó művészek szabad képzeletét tükrözi mint a nagy testvérnél, ahol a mester mindent pontosan leírt lelki szemeik előtt, ezzel iránymutatást adva számukra.
0
2016. augusztus 20., szombat 22:09
Szerintem semmi gond a CGI-al, mai napig köröket ver bármelyik filmre. Warcraft sterilitásához képest él benne minden. Hobbitnak is jó a CGI-je de véleményem szerint a makett és a számítógépes trükkök olyan elegyét hozták létre a Gyűrűk Ura trilógiában amit azóta sem tudott semmi sem megalkotni.
Bármelyik váron való kamerapásztázás vizuális orgia, vagy akár Mória végtelen tárnái.
0
2016. augusztus 20., szombat 22:00
A 3D kérdésről nekem az a véleményem, hogy talán 2021-ig (A Szövetség 20. szülinapjára) elkészítik a GYU trilógia 3D-s konvertálását, a 3D-hez kapcsolódan néhány CGI ráncfelvarrással.
Ekkor jön egy még fullosabb gyűjtemény 3D-vel.
Aztán persze (vagy azzal egy időben) az UHD stb stb stb.

Egyébként véleményem szerint a Gyűrűk Ura filmek azok, amiknél jobbat nem igazán lehetne készíteni az eredeti alapanyag alapján. (Nyilván ízlés dolga, így kiemelt a szerintem) A legszívesebben én azt venném, ha 20 évente rászánnának 100 millió dollárt a trilógiára, és a teljes CGI-t úgy ahogy van "lecserélnék". Természetesen ugyanazzal az artworkkel, semmit sem változtatva az eredeti alkotók szellemi termékén. Ezt addig lehetne így művelni, míg olyan szintre nem jut a technológia, hogy az emberi szem már nem tudná megmondani mi valóságos, és mit generált számítógép. Ez pedig gondolom még vagy 100-200 év, így akár 10 teljes értékű új kiadása is lehetne Peter Jacksonék alkotásának.
0
2016. augusztus 20., szombat 20:55
És semmi para, hogy nincs meló? Vagy van B terv? Nem kutakodás céljából, csak hátha tanulhatnék egy tőlem minden bizonnyal tapasztaltabb embertől.
0
2016. augusztus 20., szombat 19:26
Sorszámozás nekem is jólesne, vagy egy kártya, hogy gratulálok megvetted a világ legdrágább gyűjteményét, tiéd a 13as. :D
3D nekem személy szerint nem hiányzik de elismerem, hogy úgy lenne teljes.
0
2016. augusztus 20., szombat 19:01
Megnéztem a videót, ahogy várható is volt ennyi pénzért gyönyörű kiadvány lesz. Néhány dolog, ami továbbra is zavar: nincs sorszámozva, nincsenek 3D-s verziók, nincs theatrical cut, LOTR extrák még mindig DVD-n, nincs rajta Peter Jackson új doksija...

Ugyan ezek nem létfontosságú dolgok, de ennyi pénzért egy abszolút komplett és makulátlan szet járna. Ez így ebben a formában csak újabb lehúzás, mondjuk annak elég pofás, ezt elismerem:)))

Ha adott a lehetőség, hogy nálunk is megjelenjen, akkor biztosan nem 1000 db készül belőle, tehát borítékolható, hogy töredékáron is beszerezhető lesz majd pár hónap múlva. Persze ez a magyar verzióra nem vonatkozik, amennyiben megjelenik.

Nekem a legdrágább kiadványom is kb. a felébe került, az viszont a 85 db-ra limitált Rocky set, amit Stallone írt alá:) Persze press kit-et, egyéb nyalánkságok elmennek ennyiért, de standard, nem sorszámozott cuccok nem nagyon. Így nekem passz lesz ez most, de nagyon örülök, hogy magyar rajongók előtt ott a lehetőség, hogy beszerezhessék.
0
2016. augusztus 20., szombat 12:26
Ezt nem, de a személyi kölcsönt lehet.
0
2016. augusztus 20., szombat 12:16
Nem hiszem, hogy lehet majd részletekben fizetni.
0
2016. augusztus 20., szombat 11:35
Ennyi lóvéért remélem garantálják a minőségi házhoz szállítást...
minimum így :)

https://www.youtube.com/watch?v=2Q6_9A90cUk
0
2016. augusztus 20., szombat 11:33
Nagyon de nagyon jól néz ki a könyves design ezt meg kell hagyni!
0
2016. augusztus 20., szombat 11:08
Kitartò vagyok, egyenlőre nem tudják letörni a kedvemet. Levelem érkezni fog. :)
0
2016. augusztus 20., szombat 11:06
Mindig is szerettem a letisztult egyszerű kinézetet a könyveknél. Most nagyon betaláltak ezzel a bőrkötéses aranyotott kivitellel.
Nagy piros könyv pedig sokszor fog előkerülni a filmek alatt. :)
Ez évi maratonomat szerintem a megjelenésre időzítem.
0
2016. augusztus 20., szombat 10:44
Tényleg csodaszép lesz! Vérzik is most jobban érte a szívem.... Ha lenne most munkám, lehet a részletfizetésen törném a fejem. Szebb lesz ez a design mint vártam :)

Jó volt látni Trufát azaz Charliet azaz Dominic-ot :DD
0
2016. augusztus 20., szombat 2:14
Ez a híres emberek sorsa. De velem ne törődj, maradjon erőd a kiadványt ekézni.
most posts by TM
0
2016. augusztus 20., szombat 2:07
Elnézést, nem tudtam, hogy itt csak örömujjongással teli hsz-eket lehet írni. Mondjuk figyelemmel követtem korábban is a pályafutásodat itt a film fórumokon, szóval az ilyen típusú írásaidon meg sem lepődök.
0
2016. augusztus 20., szombat 2:02
Most van az a játék, hogy minden pozitív megnyilvánulásra kapsz egy negatívat. Szerintem majd beszéljük meg privát, semmi hangulatom ehhez a miliőhöz, Te se hagyd elrontani az örömöd. Immár 4 topikban megy az anyázás, hamarosan kifullad ez a mozgalom is. :)
most posts by TM
0
2016. augusztus 20., szombat 1:57
Valóban jól néz ki, de ez még mindig nem indokolja az árat. Mellesleg a videóban Trufa azt lódítja, hogy bőrkötésűek a tokok... Azért ha más nem, ilyen árért megtisztelhetnék a vevőket azzal, hogy valódi kézzel varrt bőrből készültek volna.
0
2016. augusztus 20., szombat 1:46
Ugyan nem én vagyok a videón, de ez nagyon tetszik. :)
Eszméletlenül jól néz ki ez a könyves megoldás.
https://www.youtube.com/watch?v=iUdhZoILWQw
0
2016. augusztus 20., szombat 0:07
Drukkolok, hogy meglegyen a kiadvány! A videót meg nagyon várom! :)
0
2016. augusztus 19., péntek 23:43
Na azért ez már valódi eladási ár. Ennyi volt a jogsim költsége nem egész két évvel ezelőtt. De jó lenne most az a pénz a zsebemben.
0
2016. augusztus 19., péntek 23:09
Kép kicsit több infòval:
0
2016. augusztus 19., péntek 23:06
Ha addig nem jön közbe semmi extra kiadás akkor lesz élménybeszámolò. Azt is megígérem ha kijön a magyar verziò és megkapom, videòt is késtítek ròla.
0
2016. augusztus 19., péntek 22:57
Ha olyasmi kialakítása lesz, mint a Harry Potter Wizard s Collection filmjeinek, csak mondjuk magasabb, könyvesebb formája lesz - akkor lesz igazán durva és igényes a gyűjtemény. Nagyon várom az élménybeszámolókat majd, úgy vélem, akik most rányomtak a "megrendelésre", ők beszerzik akkor is, ha még sem jönne itthon, és akkor remélem megmutatják nekünk is :)
0
2016. augusztus 19., péntek 22:35
Köszi. A bővített BD-nél sokkal jobb, de számomra a bővített DVD közelébe nem ér ez. Nyilván ha az általam említett 100e Ft-os árhoz lenne közel nem ezt mondanám, de ez 250000 Ft-ért... Hagyjuk. :D
0