Keresés

Igényfelmérés: A teljes bővített Középfölde gyűjtemény (A hobbit trilógia + A Gyűrűk Ura trilógia) (18 BD + 12 DVD) (BLU-RAY)

2016. augusztus 26., péntek 20:54
Neked meg nem kell kibic módra hayználati utasítást adni hozzám, írhatsz direktbe, vagyunk olyan jófej viszonyba.:)
most posts by TM
0
2016. augusztus 26., péntek 20:42
Igen, amiket felsoroltál. Emiatt fogom megvenni, annyiért, amennyiért sikerül. Sajnálom, hogy Jackson ötlete nem valósult meg, de nekem ez anélkül is remek kiadvány lesz, ha naponta több tucat fanyalgást iy kell átpörgetnem, akkor is.
most posts by TM
0
2016. augusztus 26., péntek 15:22
"Végső soron a világon úgyis akad néhány olyan gyűjtő, aki racionalitást félretéve akár a szobrosok megléte mellett is benevez erre a kiadványra. Ha pedig el tudják adni, teljesen mindegy mennyibe kerül."

Ezzel egyetertek, de azert egy ilyen aru kiadvany meg egy hardcore gyujtonek is nagy ervagas, meg nyugaton is! Kivancsi vagyok, h kb mennyi fog megjelenni ebbol a nagy piacokon. Ha tippelnem kellene, csak parszaz darabot mondanek piaconkent.
0
2016. augusztus 26., péntek 14:48
Hogy mi mennyit ér, arra pofon egyszerű választ adni: amennyiért el lehet adni.
Ha ezt el tudják adni 250e-ért, akkor "ér annyit" és pont. Nem nekem, nem az emberek 99 százalékának, de amennyi lesz belőle, az elmegy ennyiért, vagyis "ért ennyit". Erről felesleges is vitatkozni.

Tartalmilag azon gondolkodtam hogy miben vetekedhet az én hat szobros változatommal:

AMIBEN TÖBB:
- Fa polc
- Artbook
- Egységes műbőr tokok, de itt csak az egységesség számít, mert az előzőek is műbőr hatásúak.
- Gyűrűk ura trilógia bővített változatok HD-ben.

AMIBEN KEVESEBB:
- 6 db gyönyörű díszdoboz Alan Lee illusztrációival
- 6 db szintén gyönyörű szobor a Weta műhelyéből
- Gollam díszdoboz
- Gollam artbook
- Howard Shore csodálatos koncertfelvétele a Gyűrűk Ura zenéjével
- A Hobbit trilógia 3D változatai.

Inkább arról lehetne pro és kontra véleményeket mondani, hogy ez az új teljes gyűjtemény tud-e  versenyezni  a szobros kollekcióval.

Itt újra képbe jön az ár, ha összességében egyenértékűnek nevezzük a kiadványokat a pro és ontrák miatt, nagyjából oda lyukadunk ki, hogy a szobrosok ára fele annyi mint ennek a jelenlegi irányára. Ilyen összevetésben viszont a teljesnek esélye sincs a szobrosokkal szemben.

Végső soron a világon úgyis akad néhány olyan gyűjtő, aki racionalitást félretéve akár a szobrosok megléte mellett is benevez erre a kiadványra. Ha pedig el tudják adni, teljesen mindegy mennyibe kerül.
0
2016. augusztus 26., péntek 14:00
Ne foglalkozz vele nyugi. Ha Jackson nem adja a nevét hozzá, akkor az van, hogy persze, hogy púp a hátán, 15 éve ebben él biztos unja... Ha adta volna a nevét hozzá akkor meg azt kapnád, hogy naná, hogy adja hozzá a nevét, hiszen 15 éve ebben él szinte az élete része :)
0
2016. augusztus 26., péntek 13:32
Jacksonnak annyira van tele a púpja a dologgal, hogy ő kereste meg a Warnert azzal, hogy készítene filmenként kb. 2 órányi extra tartalmat kimaradt jelenetekkel, elrontott felvételekkel, egy csomó, eddig nem látott tartalommal. A kiadó pedig nem volt hajlandó erre pénzt adni. Ehelyett összeraktak egy kiadványt ami szép ugyan, de az ára finoman szólva is irreális (és ez nem csak az én véleményem, hanem globálisan a hozzászólók 90%-áé). Azt azért kifejthetnéd, hogy mi a  valódi érték  a csomagban. A polc, a műbörkötés és a könyv? 200e-ért? Ezért a pénzért a Weta shopban fegyver- vagy kellékreplikákat, igényes szobrokat lehet venni, és mellette megvéve a lemezeket még mindig marad a pénzből. Egyébként az A betüs bolt már most 800-ról 600 dollárra csökkentette az árat, és van egy olyan érzésem, hogy ez még nem a vége.
0
2016. augusztus 26., péntek 13:22
Az árától eltekintve. :-)
0
2016. augusztus 26., péntek 3:37
Én egyáltalán nem vagyok csalódott. Jackson kb. 15 évet töltött el a két trilógiával, mostanra már a púpja is tele lehet vele. A kiadó meg a két trilógiát összehozta egy díszkiadásban extrákkal, valódi értékekkel, igazán igényes formában, nincs ezzel az égvilágon semmi gond.
most posts by TM
0
2016. augusztus 25., csütörtök 17:02
Bár nem azt írtam, hogy személyesen nekem erősítette meg, akkor pontosítok: Peter Jackson írásban erősítette meg a theonering.net megkeresésére. Egyébként felháborodni nem kell, de lehet, és szerintem jogosan. Én inkább csalódott vagyok.
0
2016. augusztus 25., csütörtök 16:28
Én is köszönöm a választ. Végülis elfogadom, hogy így van - jobbat nem tehetek - hiszen ez csak pár pillanat a teljes alkotásból. Úgy emlékszem, A két toronynál az első lemeznek van úgy vége, mintha elszakadt volna a film, A király visszatérnél meg konkrétan a zenei téma utolsó hangja is átcsúszott a következő lemezre (bár ebben most nem vagyok biztos) Mondjuk ilyen volumenű filmeknél igazán meg lehetett volna oldani elegánsabb módon is, ha már mindenképp ketté kell vágni, akkor akár egy "Intermission" beiktatásával, ahogy pl. a Ben-Hurnál is, de ha az újabb alkotásokat nézzük, akkor a Mennyei királyság rendezői változatánál.
0
2016. augusztus 25., csütörtök 16:22
Ott én már a formátum csereberét is megúszom :)
0
2016. augusztus 25., csütörtök 15:49
Köszi a választ!
Különösebben nem zavar a dolog, a DVD-n már megszoktam:)
Talán majd a 4K-s BD-n megússzuk a csereberét...
0
2016. augusztus 25., csütörtök 15:33
Nekem megvan külföldről a bővített BD és csontra ott van elvágva ahol a DVD, tehát minden ugyanaz..
0
2016. augusztus 25., csütörtök 15:29
Ez engem is érdekelne! Azoktól kérdezem akiknek megvan kintről a bővített Gyűrűk Ura BD, a filmek 2 lemezre vannak elosztva?
Amúgy a Király visszatér-t nem hiszem hogy rá lehetne préselni 1 lemezre, olyan hosszú...
0
2016. augusztus 25., csütörtök 14:57
Nem ismerem azt a szót, én csak fel vagyok háborodva. Vagy ebben a topikban nem azt kell? Mesélj, milyen volt Peter Jacksonnal találkozni?
most posts by TM
0
2016. augusztus 25., csütörtök 14:34
Nekem ez szúrt szemet: - A Gyűrűk Ura trilógia: bővített változatok gyűjteménye - MOST ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON! (6 BD) - ezek szerint BD-n is ketté vannak vágva a filmek? A DVD verzión ez elég bénán volt megoldva (különösen A két torony és A király visszatér esetében, amikor először láttam, azt hittem hibás a lemez)
0
2016. augusztus 25., csütörtök 14:26
No akkor megnyugodhatok semmi extrát nem hagyok ki :) A Gyűrűk Ura vázlatkönyv elég a rajzokból a többi meg annyira nem hoz lázba..
0
2016. augusztus 25., csütörtök 13:45
Jackson pontosan ezt írta:
Neither Michael nor myself are therefore involved in this release.
(Michael pedig Michael Pellerin) Az egész komment a theonering.net rajongói oldalon megatlálható.
A hivatalos Warneres kommunikáció ennyit ír: design se1ected by Peter Jackson
Vagyis nagy eséllyel küldtek neki pár opciót és ő rábökött egyre.
0
2016. augusztus 25., csütörtök 13:29
Na akkor tegye már valaki tisztába nekem ezt itt...

- Peter Jackson tervei alapján egyedileg elkészített tömörfa könyvespolc a gyűjtemény tárolásához (dvdextra)

- Ha hozzávesszük, hogy Peter Jackson személyesen erősítette meg, hogy nincs köze a megjelenéshez (Remoth kolléga)

Nem mondom, hogy a kettő ellentmondás, de azért na.... Nem mintha megvenném ennyiért csak kíváncsiságból :)
0
2016. augusztus 25., csütörtök 13:23
Lehet ironizálni, de azért ha körülnézel mondjuk az A betűs online üzlet előrendelési oldalán a több, mint 200 hozzászólás között, esetleg beleolvasol bármelyik rajongóoldal fórumaiba, vagy megnézed a megbízható és objektív, hosszú évek óta publikáló oldalak véleményét, nemigen találod pozitív fogadtatás szikráját sem. Ha hozzávesszük, hogy Peter Jackson személyesen erősítette meg, hogy nincs köze a megjelenéshez és a Warner nem volt hajlandó pénzt adni az általa tervezett bónusz tartalom elkészítésére, nem igazán van miért lelkesedni.
0
2016. augusztus 25., csütörtök 12:16
Sőt, kb. ekkora dobozban van 5 csomag fénymásolópapír, ami most akciósan 699 Ft, tehát akkor a reális ár ezer alatt van.
most posts by TM
0
2016. augusztus 25., csütörtök 11:47
Abszolút!

Egy értelmes áron engem is érdekelne, mert nincs meg egy film sem, nem is vagyok hatalmas fan, de a szép dobozok érdekelnek... 50-60e körül talán meg is venném! Ez ugye kb mint a trónok harca évadonként kétszer (2 film, csak hosszú és konkrétan a gyűrűk ura egy 15 éves film kb), az mondjuk 30e és még mondjuk egy 20-30e az extra kiegészítőkért lenne reális.

Ennyiért megvenném...ennyit ér...ennyiért sokan megvennék még úgy is, hogy sok más lemez megvan belőle, mert ez egy vállalható ár.
0
2016. augusztus 24., szerda 16:41
Ez a mozis változatok tartalmazza mind a 6 film esetében.
0
2016. augusztus 24., szerda 15:37
100e alatt már engem is "megmozgatna", de ennyiért nem kattintok rá. Az igényfelmérés legfontosabb része az ár, ha azt nem frissítik, akkor semmit sem ér az egész...
0
2016. augusztus 24., szerda 15:05
Bocs a dupláért :(
0