Keresés

Warcraft: A kezdetek (BD) (BLU-RAY)

2019. augusztus 21., szerda 18:07
Eddig nem is olvastam ezt a véleményedet.

Mindenképpen érdekes, ugyanis hasonlóan gondolom én is, sőt...!

Én soha nem rajongtam a "Warcraft" sorozatért, mert nem kedvelem az RTS műfajt. Anno, a megjelenésekor talán maximum fél órát játszottam vele az egyik cimborám számítógépén.

A könyveket sem olvastam, és előzetes - bevallom - meglehetősen szkeptikusan álltam a filmhez. Különösen az intenzíven használt CGI miatt.

Aztán rendkívül meglepett, amit láttam; ugyanis nagyon tetszett.

Semmit nem tudtam a szereplőkről, és a háttérvilágról (leszámítva az emberek által elnyomott ork törzsekről), de a film minden percét élveztem.

A fantasy műfaj rajongójaként megtaláltam benne, amit keresek és várok egy ilyen alkotástól.

Végig lekötött a történet; soha nem éreztem, hogy unnám, vagy ellaposodna.

Sőt, kifejezetten sokkolt a viszonylag "elvágott", és hirtelen bekövetkező befejezés.

Akkor keseredtem el, amikor később megtudtam, hogy a "bukta" miatt nem készítik el a folytatásokat. :(

Pedig a sztori ugyebár nem ért véget. Én pedig szívesen nézném még vagy 4 filmen keresztül; vagy amíg tart a teljes Warctaft fantasy mese.

Azért örülnék, ha meggondolnák magukat a producerek, és felkarolnák ezt a franchise-t!

Hátha...
0
2016. szeptember 29., csütörtök 13:43
Egy másik fórumon már amiatt nekem estek, hogy azt mertem írni, hogy a Warcraft egyáltalán nem lóg ki lefelé a nagy átlagból, igaz, felfelé se nagyon, de mindenképp túlzott az iránta táplált ellenszenv. meg azt is említettem, hogy a játékot egyáltalán nem ismerő nézőként számomra elsőre tök zavaros volt az egész, belecsöppenve ebbe a világba elvesztem a rút fizimiskák és a hozzájuk tartozó fura nevek között. Hozzátettem, hogy viszont érdekelt annyira a dolog, hogy még egyszer nekifussak és másodjára sokkal világosabbá vált minden. Sajnálatomat fejeztem ki amiatt, hogy a stúdió nem igazán értette meg azt, hogy miről is kellene szólni a sztorinak és több fontos dolgot is kivágatott belőle, hogy egy átlaghosszúságú és egy leegyszerűsítettebb végeredményt tálaljanak, gondolván, hogy jó lesz a moziba ez is. További sajnálkozásomnak adtam hangot, midőn leírtam, hogy a tervezett bevétel elmaradása miatt a házimozizók kedvéért sem rakják bele utólag a kihúzott részeket, mert azok vagy annyira kezdetleges formában maradtak a gyártás során vagy eleve le sem forgattatták. Végül megemlítettem, hogy fentiek miatt így aztán aki többre vágyik a filmben lévő látványnál, mondanivalónál, annak legfeljebb a témában kiadott két regény, az előzményeket taglaló "Durothan" illetve a film könyvváltozata a "Warcraft - A kezdetek" segíthet a történet jobb befogadásában, megértésében.

Szerintem semmi elfogultat nem írtam, részrehajlással már csak azért sem vádolhat senki, mert azóta se lett a szívem csücske a Warcraft, csupán csak objektíven próbáltam hozzáállni, feltételezve azt, hogy egy filmes szaki se úgy kezdett neki a projektnek, hogy nosza menjünk és forgassunk valami vackot.
No, az adott fórumban rövid úton tudomásomra hozták, hogy én vagyok a defektes. Nincsenek, nem lehetnek árnyalt vélemények. A világban, ahogy főképpen az országhatárainkon belül kizárólag csak a fekete és a fehér létezik, s aki ennél többet merészel képzelni az elfajzott. Annyit sikerült elérniük, hogy megerősítettek abban, hogy nem feltétlenül kell nekem bárhol is kinyitnom a számat és többet vinnem oda, ahol csak a kevés az elfogadható mennyiség. Tulajdonképpen van ebben is jó, nem mennek kárba felesleges energiák, lehet azokat más irányba fordítani. :)
most posts by TM
0
2016. szeptember 29., csütörtök 13:04
Mert a hivatalos kritikákat inkább ne is nagyon boncolgassuk. Elég annyit írnom, hogy az egyik nagyokos szerint a filmnél a Super Mario Bros. és a Travolta-féle borzalom Háború a Földön is jobb játékadaptáció volt (bár ha jól tudom, utóbbi nem is az, ez is mutatja a felkészületlenségét), miközben ez a szerző korábban a Dragon Ball: Evolution-t 4/5-re, a Jupiter felemelkedését pedig 85/100-ra értékelte. Komolyan vehető ember. Miközben az új Szellemirtókat a filmnézők lehúzták, a kritikusok pedig adtak rá 70+ %-ot (a Warcraft 29%-ával szemben).
0
2016. szeptember 29., csütörtök 13:00
Szerencsére az IMDB-n szavazó moziba járók túlnyomó többsége nem ért egyed Veled. :)
0
2016. szeptember 29., csütörtök 11:22
Hát jobb is A bukás, mint az Apokalipszis:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. szeptember 28., szerda 22:00
A bukás - pontosabban az A bukás - szerintem is tök jó film.
0
2016. szeptember 28., szerda 21:22
Oksa :) Mondjuk az X-Men fémre!
0
2016. szeptember 28., szerda 20:59
Akkor bukj rá valamire! :D
most posts by TM
0
2016. szeptember 28., szerda 19:38
Uhhh micsoda kellemetlen filmélmény volt! Éljen a bukás.
0