Elfogadjuk hogy van különbség? El! A MA hang 2x több adatot tartalmaz? Tény! Van olyan rendszer, ahol hallani lehet? Van!
2017. március 28., kedd 16:12
7074
Nincs itt egy háeres, hogy igazságot tegyen?
0
2017. március 28., kedd 15:51
52684
Ha kimondom, akkor hallom, hogy nem egyforma. Az egyik "em a", a másik "há er".
most posts by TM
0
2017. március 28., kedd 15:28
533
Az tegye fel a kezét, aki TÉNYLEG hallja a különbséget!
0
2017. március 28., kedd 14:27
70
Pontosabban a DTS-HD MA veszteségmentes tömörítés, míg a DTS-HD HR nem az.
0
2017. március 27., hétfő 21:42
52684
Ennek utána kellett néznem, mert a hazai bulvárban gyenge vagyok, de nem az a lánc, hanem az Esztergályos Cecília-féle. :)
most posts by TM
0
2017. március 27., hétfő 21:04
7074
Ezentúl Kasszás Erzsit kell majd kérdezni az új megjelenésekről? :)
0
2017. március 27., hétfő 18:58
52684
A kiadó az xpress helyett mostanában egy élelmiszerláncba tolja a filmjeit, külön állványokat kihelyezve. Pedig legutóbbi infóim szerint ott komoly termékkihelyezési pénzeket számolnak fel, szóval ha így is megéri neki, akkor elég érdekes lehet az itteni helyzet...
most posts by TM
0
2017. március 27., hétfő 18:54
52684
Amúgy tökmindegy, ha az év eddigi provideós megjelenéseihez hasonlóan ez sem lesz majd itt.
most posts by TM
0
2017. március 27., hétfő 18:53
52684
Az MBIT. :D
most posts by TM
0
2017. március 27., hétfő 18:47
80
Mi a különbség a MA és HR között?
0
2017. március 27., hétfő 17:50
52684
Nem is neked írtam.
most posts by TM
0
2017. március 27., hétfő 17:48
110
Engem nem érdekel a nacionalizmus. Ha például Angliában rajta van az eredeti MA hangsáv, akkor onnan berendelem az adott filmet. Ezért meg fájjon az országunkért felelős illetékeseknek a feje.
Ezt a 30 éves üzleti modellt el kellene már felejteni. De ugye ezt már rengetegszer kiveséztük itt.
0
2017. március 27., hétfő 17:30
291
Azt gondolom, hogy régen lehet ez így belefért, mert nem derült ki a turpisság, hogy itt HR ott meg MA. Ma már ezek a dolgok nagyon hamar kiderülnek.
Akinek ez a hobbija az utánanéz és kideríti hogy a legjobb a kiadvány, ami már önmagában vicces, hogy különbség van a kép és ugyanazon nyelv minősége között. Aztán ha megvan hol a jobb akkor megveszi azt, ez a jobbik eset, rosszabb esetben nem veszi meg, a harmadik opció pedig a kiadót nem érinti :)
0
2017. március 27., hétfő 17:14
52684
Maximum azért lehet hülyének nézni a vásárlót, mert ő azt hiszi, hogy hülyének nézik, miközben a filmet gyártó ország illetékesei döntik el, hogy melyik országban milyen paraméterekkel jelenhet meg egy film. Márpedig ha engem a gyártó hülyének néz, mint magyar embert, akkor magyar emberként nem fogom megvenni ugyanazon gyártó más országba küldött termékét se, ez ilyen egyszerű nacionalizmus.
most posts by TM
0
2017. március 27., hétfő 16:58
110
Egy normális házimozi rendszeren meghallod a különbséget. Én ott álltam tavaly a boltban, hogy megveszem a VII. részből mindkét borítósat, mert legyen benne a gyűjteményben, de megláttam a HR hangot és vissza is tettem mindkettő lemezt. Nem fogok 8e-et adni egy csonka kiadványért. És a hírek alapján ez se kerül bele a gyűjteményebe.
Én a legjobb minőségű kiadványt szeretném megvenni és ha ez itthon nem lehetséges, akkor megveszem ott ahol MA hang van rajta. Globalizált világban élünk, ha ehhez nem tud a sokszor emlegetett magyar piac és az ő helyzete felzárkózni, így járt. Lehet hülyének nézni a vásárlót, csak nem érdemes.
0
2017. március 27., hétfő 16:26
52684
Ezt a Saul fia "kukát" kifejthetnéd, hogy miből ötlötted ki, érdekelne, de nem itt, hanem a saját topikjában, mivel abszolút nem ide tatozik.
most posts by TM
0
2017. március 27., hétfő 16:02
291
Nem kell elvi maximum.
Konkrétan tudom, hogy az Ep VII - HR 2mbit / MA 4,8mbit. Itt is tudom hogy a MA 4,5mbit, a HR meg gondolom hasonlóan kevés 2mbit körüli.
De egy másik példánál pl a hungarikum Saul fia itthoni kiadása egy kuka a francia vagy német vagy valamelyik másik EU ország kiadványához kép tekintetében. Biztos jogi akadálya volt értelmesen letömöríteni 1080p-re a saját filmünket, míg mások megugrották...
Az emberek nem vesznek bd-t, de nem is teszik érdekelté őket ilyen kiadványokkal. Másik oldalról nem kevés filmet vettem már, innen is egy részét. A mai kedvenceimet nem tudom megvenni...ha pedig a gyűjteményemben nincsenek bent a kedvencek, minek vegyem meg a kevésbé kedvenceket...az már nem lesz gyűjtemény...
0
2017. március 27., hétfő 13:48
19951
Mivel a csehek is ugyanezt a lemezt kapjak.
0
2017. március 27., hétfő 13:12
874
A "teljes"-"nem teljes" dologhoz néhány gondolat.
Engem is zavar, hogy a hang "csak" HR. A két formátum között - ha csak a bitrátát nézzük - van különbség, nem is kevés. A High Resolution hang legfeljebb 6 Mbit, míg a Master Audio pedig 24 Mbit bitrátát tud. Természetesen ezek elvi, maximum értékek, de ez nem kevés különbség. Szerintem ez már hallható, ha az embernek egy normálisabb házimozi rendszere van.
A kiadvány teljességével kapcsolatban pedig annyi, hogy megértem, hogy sokak részéről elvárás lehet például a filmhez tartozó legjobb, legrészletesebb hang megléte. Ebben az esetben a DTS-HD MA hang. Viszont - ha jól láttam a környező országokban lévő megjelenéseket - nem csak nálunk jelenik meg HR hanggal, hanem pl. a csehek is ilyen angol hangot kapnak. Tehát ez a része nem csak "nekünk" szól... Tudom, ez senkit nem vigasztal.
Majd egyszer csinálok egy összehasonlító tesztet az eddig megjelent kiadványokkal kapcsolatban, ami megvan MA és HR hanggal is, aztán leírom a tapasztalataimat (persze csak ha érdekel valakit :) ).
0
2017. március 27., hétfő 12:54
291
ez olyan mintha azt mondanád, hogy zavar, hogy nem 1080p a film csak mondjuk 960p, mert nem látod a különbséget.
btw azért ha valami a fele (2mbit/s vas 4,5mbit/s), akkor azért azt ki lehet hallani, másik oldalról pedig ha valami nem teljes, akkor ne kerüljön annyiba, csak legyen 4e mondjuk.
Másik oldalról ez meg az olcsó jánoskodás esete.
A blu-ray 1080p-s képet és veszteségmentes hangot kellene jelentsen. Ez a lemez ezt nem tudja.
0
2017. március 26., vasárnap 23:26
146
Tudtommal nem jönnek a Disney BD-k, csak pár film. És ahogy írták, csonka változatban (bár ez nyilván más kiadók filmjeinél is előfordul). A szinkron nélküli Vasemberekről nem is beszélve.
0
2017. március 26., vasárnap 23:23
146
Ja, ok, már látom.
"engem szimplán csak rosszul érint, hogy nem teljes az amit 5-7e-ért megveszek."
Ebből úgy gondolom, hogy csak szimplán zavar, hogy nem HD-MA van ráírva. Mert a való életben nem hallod a különbséget.
0
2017. március 26., vasárnap 23:21
146
Megkérdezhetem, hogy a DTS-HD-HR, DTS-HD Master Audio és a Dolby TrueHD között milyen különbségeket veszel észre a való életben azon kívül, hogy a tokra nem az van írva, amit látni szeretnél?