De minek erőlteti ha a sima BD piac halott? Gondolják, hogy majd a drágább terméket veszi a magyar? Vagy mégse annyira halott a piac... :D
0
2017. április 20., csütörtök 16:47
16089
Szerintem se kellene ennyire ezt az UHD-t erőltetni, mert egyrészről még drágább, mint a Blu-ray (amit egyébként se vesz a kutya sem), másrészről pedig szerintem akkora különbség nincs a BD és az UHD között. A két technológia vagy fejlesztés között nincs akkora szakadék, mint a VHS és DVD, valamint a DVD és BD között volt, és szerintem nem is lesz... A BD nagy előrelépés volt a DVD-hez képest, nagyobb felbontás, jobb hang. az UHD esetében mi van? Sokkal jobb hang? Frászt. A képminőség meg amúgy is csak olyan TV-ken látszik, amik bazi nagyok és közelről nézed. Ezek a nagy tévék meg qrva drágák, így szerintem az UHD eleve halott ügy volt, hogy behozták hozzánk is. Elhiszem, hogy más országokban nagyon jól működik és fogy is, de nálunk soha nem fog piacra találni. A Blu-ray filmek is lassacskán kezdenek eltűnni a kínálatból, azokat sem veszik, akkor az UHD-re, ami még 30%-kal drágább a BD filmeknél is, ki fogja megvenni? Az az 100-200 ember?
Mindaddig, amíg a tévéből elő nem mászó kislányok nem fognak engem ijesztgetni, 3D-s szemüveg nélkül, nem hiszem, hogy lesz jobb a Blu-raynél...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2017. április 20., csütörtök 15:52
52684
Pedig nem bonyolult. Az UHD-t, mint új formátumot még a külföld erőlteti. Nem tudják, hogy tök feleslegesen. :)
most posts by TM
0
2017. április 20., csütörtök 15:10
8260
De, amúgy komplett hülyeségnek tartom a Michelin csillagot...
Az igénytelenséget meg szimplán arra értettem, hogy meg lehet nézni, milyen kiadások vannak a multik turkálóiban és milyen áron - mert azokra van (?) kereslet. Ráadásul konkrétan van/volt olyan ismerősöm, aki inkább kiíratta a letöltött filmeket, minthogy megvette volna őket, pedig aztán el van eresztve rendesen.
Az emberek döntő többségének a filmezés egyszeri élmény, letöltve, médialejátszóról, jobb esetben nagy felbontásban. Nem érdekli őket sem az extra, sem a fizikai hordozó puszta megléte. Szinkron legyen, meg ingyen legyen, más nem számít - ezt gondoltam igénytelenségnek.
0
2017. április 20., csütörtök 14:55
6056
Azért ne hívd már igénytelenségnek... Van akinek a kocsi a hobbija, van aki szeret szépen öltözködni, másnak meg ez... Nekem is a filmek a hobbim, de nekem biztos nem lesz Atmos rendszerem, legalább akkora szemfényvesztés, vagy értelmetlen plusz számomra mint a 3D. Ha nem érdekel akkor az miért igénytelenség? Arról nem beszélve, hogy azért pénzkérdés is a dolog, gondolom neked se azért nincs még Michlen csillagod, mert hülyeségnek tartod... :D
Viszont Cisco kérdése jogos, halvány lila fingom nincs hogy az UHD miért jön be hozzánk. Érdemes lenne megkérdezni a MM-ot mondjuk, hogy az elmúlt években 60-70%-ban visszacsökkentett CD-DVD-BD területük után miért kell nekik az UHD? Árukapcsolás lenne? Az UHD lemezekre nem kerül pénzbe rátenni a szinkront? Szóval én se nagyon értem az egészet, ez a BD piac teljesen ellent mond a piac törvényeinek :D
0
2017. április 20., csütörtök 14:47
8260
Azért, hogy az a néhány 10 ember tudjon venni, ha akar. Amúgy szerintem teljesen feleslegesen. Ha a BD eladások olyan 200-as nagyságrendűek filmenként, akkor gondolom az UHD lemez lesz olyan 10-30-50.
Az is lehet, hogy simán árukapcsolás a kiadó, forgalamzó részéről.
0
2017. április 20., csütörtök 14:39
291
Akkor már csak 1 kérdés: Miért kezdték el az UHD lemezeket is forgalmazni itthon, ha a BD sem terjedt el?
0
2017. április 20., csütörtök 14:05
8260
Egész eddig lemez(ek)ről, konkrétan a Kaliforniai álomról beszéltünk, meg se fodult a fejemben az online semmilyen formája. Sem mondjuk Netflix, sem Ncore.
Nézd, én örülök, hogy építed a rendszered, én is így tennék, ha látnám értelmét, de nekem a mostani 7.1 bőven elég. Viszont Magyarországon a jelenlegi igénytelenségben elvárni, hogy maga a nagyobb hangrendszer vagy nagyobb felbontás elterjedjen... hogyismondjam... botorság.
Úgy néz ki, már a BD sem terjedt el, már az is egy szűk réteg kiváltsága, ezen belül pedig az Atmos/DTS:X méginkább szűkíti a kört. Ráadásul ez nem is feltétlenül pénzkérdés, meg vagyok róla győződve, hogy az sem veszi, aki megtehetné. Mert nem érdekli.
0
2017. április 20., csütörtök 13:07
16089
Olyan nincs még, hogy alulról is jön a hang? Meg mindenhonnan?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2017. április 20., csütörtök 13:03
291
"Amúgy egy La La Land-nál mire jó az Atmos? Hogy a fejed felől jöjjön az ének, vagy a madárcsiripelés? :) "
Az a baj, hogy ilyen erővel a MA hang sem kéne rá, ahogy van is hogy csak HR vagy sima hang kerül rá, de a technikai megoldásokat a tartalmak viszik előre, nem az átlag háztartás, mert az átlag háztartásban 20 éve vagy 15 éve nem volt ennyi lapos tv meg soundbar meg még 2.0-s rendszer sem, ami nem a tv volt.
Ha nincs mit nézni Atmos-ban, akkor nem építem ki...
A csöves kiadás azt jelenti, hogy nincs egy borító (belső is), nincs szép kiadás, nincs hozzá plusz tartalom, hanem kapsz 1 file-t és a legszebb eredményt akkor kapod, ha szépen nevezted el :)
0
2017. április 20., csütörtök 12:31
3534
Nekem se hangfalaim, se erősítőm nincs, mégis marhára örülök annak, hogy a független filmek a legtöbb esetben HD szinkronnal kerülnek kiadásra.
Kihasználni ugyan nem tudom az előnyeit, de jól érezhetően szebben szólnak, mint a mezei 5.1-ek.
Csakhogy egy másik álláspont is képviseltetve legyen :)
0
2017. április 20., csütörtök 12:26
6056
Szerintem meg pont az átlag lakás a mérvadó. Ha van az országban 4M lakás, amiből van 100e-ben házimozi, és a 100e-ből 10e-ben Atmos (ami vicc lenne) akkor azt mondod, hogy minden tizedik lakásban van? Nem. 4M lakásból van 10e-ben és kész. Sajnos ez így működik... Ha a te köreidben van több helyen kiépített Atmos, akkor nyilván ilyen körökben mozogsz, mert körülöttem is van sokuknak házimozijuk, de mindegyik sima. Nem hinném, hogy az ember csak úgy váltogatja az otthoni rendszereit. Amúgy egy La La Land-nál mire jó az Atmos? Hogy a fejed felől jöjjön az ének, vagy a madárcsiripelés? :)
Azzal egyetértek, hogy ha fizetek valamiért az ne legyen csöves, de látod, ez itt mégis az.
0
2017. április 20., csütörtök 12:18
52684
Ilyen burkoltan orbánozni... :)
most posts by TM
0
2017. április 20., csütörtök 12:12
3087
Nyilván mindig van mibe belekötni, de ilyen kiadásban ezt én sem fogom megvenni. Inkább lenne 7k az ára extrákkal, mint 5k extrák nélkül... Optimális esetben persze akár mindkettő lehetne, még olcsóbban is. De nem egy olyan országban, ahol csak lósz@r van, és azt sokan készségesen meg is zabálják. A többit meg még az sem érdekli...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. április 20., csütörtök 12:01
52684
Négyszázezret fizettem a tévémért és csöves. Katódsugár. :) Amúgy meg éppenhogy a letöltő oldalakon találod meg a 7.1-es hangot, a magyar szinkronos SW 3D-t, szóval ott van a kánaán. Ha neked ez a csöves, de nen akarsz csöves kiadást venni, akkor ealentmondásos az álláspontod. Egyébként pedig egy utopisztikus világba képzeled magad, s innen nézve némileg Artuval értek egyet: rossz országban építed a hangrendszeredet.
most posts by TM
0
2017. április 20., csütörtök 11:25
291
Én azzal tudom alátámasztani, hogy több ismerősömnél van kiépített atmos már és nekem is csak 2 hangfalon múlik hogy legyen. Ez számomra tény!
Átlag lakásban bd lejátszó sincs, így az nem mérvadó, de média lejátszó már annál inkább.
Nem azt mondtam, hogy holnap, de a külföldi bd vásárlásnál jobb opció a prémium netflix 12 euróért 4 eszközre és uhd filmekkel, ugyanúgy magyar vonatkozás nélkül.
Az a baj hogy - biztos ki leszek moderálva - a csöves kiadás a letöltés. Nem kapsz semmit úgymond, de ingyenes. Ha fizetek valamiért az ne legyen csöves...
0
2017. április 20., csütörtök 11:16
6056
Ez a régóta mondogatják ez pont olyan, mint hogy sok helyen van már Atmos. Ezt mondod te, és kész, semmivel nem lehet alátámasztani. Az átlag lakásban biztos, hogy nincs és nem is lesz Atmos lejátszó, a kemény hifis magból meg nincs annyi, hogy számítson.
Az meg, hogy online tartalom lesz, hát kérlek, asszem van már itthon Netflix, NULLA magyar vonatkozással, ha jól tudom :) Szóval beáraznak itt is minket... De legyen online tartalom én örülnék a legjobban, nem kéne minden szart megvennem :) Mindenesetre szkeptikus vagyok...
Örüljünk inkább, hogy jön ez a jó kis film még ha csöves kiadásban is :)
0
2017. április 20., csütörtök 10:08
291
Még szerencse hogy az utolsó mondatod nem igaz több okból kifolyólag sem
Azt már régóta mondogatják, hogy a lemezek el fognak tűnni és online tartalmak lesznek...remélhetőleg egyre jobb minőségben.
0
2017. április 19., szerda 20:23
3087
Then just fakk em & fakk em hard
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. április 19., szerda 19:42
8260
"Az a gond, hogy "erre a piacra" fogalom mondvacsinált kifejezés. Kéne egy worldwide disc és kész!
Meg az is gond, hogy bár annyira tudod a tutit, de ennyi év után sem érted az egész filmkiadósdi jogi, anyagi lényegét. :(
"Kintről meg csak olyan lemezt veszek, amin van magyar vonatkozás, olyanért nem fizetek, ami nem magyarosított..."
A kettő együtt viszont nem fog menni: itthon lassan BD sem lesz, nemhogy Atmos/DTS:X. Ha viszont nem veszel külföldi lemezt, mert nincs magyarítva, tök fölösleges lesz a rendszered.
0
2017. április 19., szerda 18:19
291
Az a gond, hogy "erre a piacra" fogalom mondvacsinált kifejezés. Kéne egy worldwide disc és kész!
Egy lemezre 100 felirat is felfér, ezzel le lehetne fedni a világot kb és 1 lemezt kéne nyomni és mindenhol eladni...Mindenki elküldené USA-ba a feliratot és ott ráteszik. Aztán ha valaki vagánykodna és kell neki szinkron azt lehetne nyomni régionálisan pl EU disc, ez is ellenne 10 nyelvvel.
Persze hogy ezen is pl van angol, magyar meg román hang, így elég nehéz.
Amúgy meg ez egy zenés film, igen ennél pont hiányolom, piszok jól tudna szólni és szól is gondolom ott, ahol megkapták az Atmos hangot.
Én nem akarom meggyőzni a népet semmiről, de van atmos képes soundbar is... csak a tisztánlátás véget.
Kintről meg csak olyan lemezt veszek, amin van magyar vonatkozás, olyanért nem fizetek, ami nem magyarosított...
0
2017. április 19., szerda 18:06
8260
Annyira kevés film van bd-n, hogy lassan az egésznek tényleg semmi értelme...
Erre a piacra, ennyi BD fogyás mellett teljesen felesleges az Atmos, meg a DTS: X, de az UHD is - sőt, megkockáztatom, maga a BD is. És itt, ahol a kompakt házimozik viszik a prímet (jobb esetben!!!) úgyse tudod meggyőzni a jónépet, hogy tegyen a mennyezetre is hangfalakat... Aki meg akar, eddig is tudott venni kintről (lemezt is, meg készüléket is), s ezután is fog tudni.
A másik meg... most komolyan, pont ennél a filmnél hiányolod? :)
0
2017. április 19., szerda 17:51
6
Írtam a "kiadónak",valóban nem lesznek extrák a lemezen! Pedig ez a film is többet érdemelne... Így megint marad a bécsi MM.
0
2017. április 19., szerda 12:40
291
Azért, hogy a kutya sem veszi nem igaz. Külföldi fórumokon nagyon sok helyen látni, hogy építik ki a rendszert, de itthon is sok helyen van már.
Az erősítők pedig azért a kor előrehaladtával megfáradnak és lecserélésük aktuálissá válik, mert akár hiszitek akár nem történik fejlesztés is bőven és ez nem mindig érződik a specifikációból meg a wattokból. Nem a spotify kliens a lényeg... :)
Másik oldalról megint arról van szó, hogy a nem olcsó lemezárak mellett továbbra sem kapod meg a teljes élményt.
0
2017. április 19., szerda 10:37
6056
Ja kurva nehéz lesz lenyomni, szerintem a kutya se veszi amúgy se... Nekem van egy 5 éves rossz Pioneer erősítőm és nem is tervezem lecserélni Atmos hang miatt... Hagyjuk már ezt... Erről meg már pont csak az hiányzik amúgy is :DD