Keresés

Pioner DV-2850 probléma

2010. december 28., kedd 21:33
Nem találtam találóbb topicot. Probléma a következő:

Nemrég frissítettem egy barátom Pioneer BDP-320-as Blu-Ray lejátszójának firmware-jét, mert az Avatar BD valamiért nem akart betöltődni rajta. A frissítés után meg is oldódott ez a probléma.

Kérdés a következő: Egy firmware frissítés a lejátszó képfeldolgozó algoritmusába is képes belenyúlni? Mert most arról panaszkodik, hogy néhány BD-nél remegést, illetve gyors mozgásoknál behúzásokat tapasztal, ahol eddig nem volt gond. A HDMI kimenet 576-i-re állítása után ezek megszűnnek.
0
2006. május 26., péntek 19:30
LOL derceto!!! 8D
0
2006. május 26., péntek 18:37
Hú ezek már ilyenek .Többet meg se szólalok. Úgy látom ez a pár év kihagyás elég nagy ürt hagyott a felkészültségemben.
0
2006. május 26., péntek 17:06
Hopp, ezt én is elnéztem :)
Mindegy, valakinek hátha hasznos lesz...
0
2006. május 26., péntek 17:04
Az 1.20-as firmware letölthető pld. innen:   Softpedia

A firmware-frissítés menete:  Burn Guide

NAGYON FONTOS!
A frissítés teljes ideje alatt ne nyomj meg semmit a lejátszón, ne húzd ki, ne kapcsold ki míg automatikusan újra nem indul! Ellenkező esetben lesz egy halott lejátszód!

Megjegyzés: Nekem 585-öm van, az RGB-hiba nálam is jelentkezett. Jópár firmware-cserén túl van már, úgyhogy nem olyan vészes a dolog. Jelenleg egy nem hivatalos, magyarított firm van rajta viszont ez sajnos az 1.09-re épül...
A témában sok hasznos információt találsz itt:  AVX Fórum
0
2006. május 26., péntek 16:57
Ahhoz képest, hogy két napja volt visszavinni, mit számít ez a 8 hónap :)))
0
2006. május 26., péntek 16:29
Ez egy a gyártó által is ismert probléma, sajnos csak firmware-frissítéssel tudod megszüntetni! A gyári 1.15 és 1.20 verziójú firmware már megoldja ezt a problémát.

PioneerFAQ
0
2006. május 26., péntek 15:37
Cseréld ki abból nem lehet bajod. De a kábelt is. Én inkább arra gondolnék,hogy kap vagy nem kap valami vezérlő jelet. az csinálja a galibát. Volt egy tv-m amin ha nem a videót néztem, de az programozott felvételt készített közben, a tévén a hang simán ment.
0
2005. július 11., hétfő 16:06
Sziasztok, segítsetek lécci...

Nagy gondban vagyok: Tegnap vettem egy Pioneer DV-2850-es DVD játékost, de valami nem teljesen százas vele:

Scart kábellell RGB módban, kikapcsolás után valahogy nem engedi el az RGB status vezetéket, ami abban nyilvánul meg, hogy kikapcsolt lejátszó mellett sincs kép a tévén, csak a csatornák hangja jön be, fekete képernyővel. Elődei (Pio 2650, 340, 535) nem csináltak ilyet.

Ha RGB helyett sima "Video" módba rakom, vagy elvágom az RGB status vezetéket (16-as láb a scart csatalakozón), akkor megszűnik a jelenség, viszont csak a sima Video vezetéken keresztül megy a kép, ami ugye rosszabb minőségű...

Felhívtam a márkaszervízt, ott azt mondták, hogy ez feature, állítólag változott a szabvány, és most már ennek így kell működnie, akkor engedi csak el az RGB status-t, ha áramtalanítom (ui kihúzom a 220-ból) Nem tudom elhinni, hogy ennek tényleg így kell működnie....

Most azt sem tudom, hogy egyedül ezzel az egy darabbal van gond, vagy az ha visszamegyek Budaörsre és kicserélem, akkor az is ezt fogja esetleg produkálni.

Szóval ha valakinek lenne hasonló lejátszója, vagy nem hasonló, de mostanában vásárolt új (és RGB-vel hajtja meg scart kábellel) és elmondaná, hogy tényleg így működnek-e a mostanában vásárolt lejátszók, nagyon megköszönném... Ráadásul sürgős lenne, mert van még két napom, hogy "fájdalommentesen" kicserélhessem...

Köszi előre is...
0