"Fogod a DVD-t, leszeded róla a hangot, egy szinkronizáló programot letöltesz (ezt is lehet legálisan), megveszed a külföldi BD-t, ami tartalmazza azt a filmet, amit a világon sehol nem árulnak magyar szinkronnal, az egészet összeereszted az okostévével, és vígan megy a BD a magyar hangsávval mindenféle csúszás nélkül. Kipróbált módszer."
Ezt kifejthetnéd bővebben, mert nem igazán tudom elképzelni, hogy erre szolgáló célhardver nélkül hogyan is oldható meg kényelmesen az, hogy a kép és a hang között 4 századmásodpercnél ne legyen több a szinkronhiba. De ha meg is oldható, mi történik, ha valamiért meg kell állítani a filmet (pl. megcsörren a telefon, nyíg a gyerek, szólít a természet, becsönget a szomszéd stb.)?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. szeptember 22., péntek 14:33
1333
Nem feltétlenül kerül olyan sokba. A legnagyobb ilyen angol webáruházból már 20 font összegű rendelést díjmentesen szállítanak házhoz, ráadásul náluk aztán végképp igaz, hogy az új megjelenések is pár hónapon belül remek akciós árakat kapnak.
Én például nemrég tizenegynéhány fontért tudtam megvásárolni a "Star Wars: The Force Awakens 3D Collector s Edition Blu-ray" kiadást.
Ideális esetben forintban ennyibe kerülne nálunk egy ilyen kiadás. Ha egyáltalán megjelenne. De nem jelenik meg. Tudjuk miért...
Én aztán végképp mindig a magyar piacot, a magyar kiskereskedelmet támogatom, amikor csak módom van rá. Én lennék a legboldogabb, ha ezeket innen, a(z egyetlen) kedvenc magyar filmes webáruházamból vásárolhatnám meg.
Viszont mivel ezeket a címeket nem adják ki Magyarországon, ha szeretném a gyűjteményemben tudni őket, akkor kénytelen vagyok külföldről megvásárolni.
Jelen esetben, a konkrét cím esetében én sem örülök annak, hogy a 4 korábbi rész magyar változata mellé egy angol nyelvű BD változat borítóját leszek kénytelen odatenni, de hát nincsen más megoldás.
Egyébként pedig a TM által javasolt "szinkronizálás" nagyon is jó ötlet.
Hozzátéve, hogy szívem szerint egy fillért nem juttatnék a DVD megvásárlása által a Pro Video-nak.
0
2017. szeptember 21., csütörtök 19:34
52684
A legális-illegális kérdésre írtam azt, amit idéztél tőlem. Az ár nyilván több, viszont ez egy kivitelezhető végeredmény, míg szinkronos Disney BD nem volt, nincs, nem lesz. Ez van.
most posts by TM
0
2017. szeptember 21., csütörtök 18:14
146
Arról most ne is beszéljünk, hogy a Disney úgy hálálja meg az itthoni BD mentes Karib 5 kiadást, hogy kapunk egy full fapados DVD-t, nulla extrával? Szánalom a köbön, amit művelnek.
0
2017. szeptember 21., csütörtök 18:13
146
Aha hát persze. Azért, mert nem adják ki nálunk szinkronosan BD-n, vegyem meg a magyar DVD-t (mert gondolom erre gondoltál), szedjem ki a hangsávot, vegyem meg külföldről a filmet (aminek a szállítási díja közel annyi lesz, mint maga a film), és mixeljem a hangsávot a BD képpel. Végül is csak minimum 2-szer fog többe kerülni, mintha itthon megvenném (megvehetném) a szinkronos BD-t...
0
2017. szeptember 21., csütörtök 18:10
146
Érdekes. Más kiadók kiemelt filmjeiből meg 3-4 féle BD kiadás érkezik. Biztos a csúnya magyarok letöltik a Disney filmeket és nem veszik meg.
0
2017. szeptember 18., hétfő 16:34
1158
Komolyan azt hiszed, hogy az emberek többsége úgy hálája meg azt, hogy a Disney kitolt vele, hogy még több pénzt pumpál beléjük? Szerintem inkább lesz...ja az egészet, és meg sem nézi, vagy letölti. Egy-két ember veszi a fáradságot, és összehozza a szinkront a képpel, a többség pedig letölti. Ez egy öngerjesztő folyamat. Minél nehezebb valamihez hozzájutni, annál inkább választják az emberek a kényelmesebb (sőt olcsóbb) megoldást. De akkor ne állítsák azt a forgalmazók, hogy ők nem tehetnek az illegális letöltésről. Magyarországon különösen így van. Ide szinte semmi nem jut el, a hazai kiadók görcsösen ragaszkodnak a fizikai adathordozóhoz, az a néhány streamszolgáltató megfizethetetlen, ráadásul nulla a választékuk. A külföldi szolgáltatók csak most kezdik engedni a magyar hozzáférést, de nincsenek magyar vonatkozású anyagaik. A zenében már sokat javult a helyzet, csökkent is az illegális letöltések száma. De az Artisjus még mindig ráteszi az adathordozókra a sápját (a telefonokra is), holott már jórészt legális tartalom van rajtuk. Ezek után csoda, hogy azért páran mág letöltenek? Ha már egyszer mindenki bűnözőnek van kikiáltva?
0
2017. szeptember 16., szombat 11:21
52684
Amit én írtam már többször is, az abszolút legális. Fogod a DVD-t, leszeded róla a hangot, egy szinkronizáló programot letöltesz (ezt is lehet legálisan), megveszed a külföldi BD-t, ami tartalmazza azt a filmet, amit a világon sehol nem árulnak magyar szinkronnal, az egészet összeereszted az okostévével, és vígan megy a BD a magyar hangsávval mindenféle csúszás nélkül. Kipróbált módszer. Persze többe kerül, mint a letöltés, de egy magyar szinkronos BD megvétele is többe kerül, mint a letöltés. Nincs ebbe semmi bohóckodás, vagy vicc, ez egy létező legális megoldás egy létező, sajnálatosan fennálló problémára. Az, hogy valaki nem ért hozzá, az egy dolog, ez haladóbbaknak van és valamivel több pénzbe is kerül, viszont eredeti lemezről, jó minőségben lehet élvezni a filmet. Ennyi.
most posts by TM
0
2017. szeptember 16., szombat 11:05
975
Sose kellett kényszeríteni a magyart letöltésre. Ezért is nincs disney blu-ray.
0
2017. szeptember 16., szombat 9:56
7074
Az, hogy kényszerítenek, azért egy kicsit túlzás.
0
2017. szeptember 16., szombat 3:58
1158
Egyébként pont az volt az irományom lényege, hogy sokkal egyszerűbb az egészet letölteni, mint bohóckodni a különböző helyekről megvásárolt anyagokkal. Egyébként egy esetleges legális anyagokból való összeillesztés is illegális. Ha már, akkor egyszerűbb a más által elkészített filmet letölteni. Így kényszerítik az embereket az illegális letöltésre, ami ellen állandóan pofáznak.
0
2017. szeptember 16., szombat 3:53
1158
De van a mozi verzió hangsávja. Nem biztos, hogy ugyanaz, mint a DVD hangja. Soha nem tudható, honnan kerül a netre az egyes filmek hangsávja. Sokszor olyané is felkerül, ami még DVD-n sem kerül itthon a boltokba, csak moziban játsszák.
0
2017. szeptember 15., péntek 20:42
52684
Nem kell DVD-ről alájátszani, használhatod a letöltött anyag hangsávját is. Amit egyébként ugyanúgy DVD-forrásból hegesztenek mások a BD-kép alá, mivelhogy BD-n a világon sehol nincs szinkronos verzió.
most posts by TM
0
2017. szeptember 15., péntek 18:58
14593
Már csak azért sem lehet "alájátszani" a BD kép alá a DVD-s hangot, mert nem egyezik a framerate-jük, a BD-é 23,976 a PAL DVD ellenben 25 fps-sel operál.
Meg különben is, látványfilmet kizárólag DVD-n kiadni 2017-ben? Nonszensz...
0
2017. szeptember 15., péntek 16:51
1158
Úgy tűnik, az ember rákényszerül az illegális beszerzésre. Az már azért egy normális embernek sok, hogy vegyem meg DVD-n, mert ezek a barmok BD-n nem adják. Ha normális minőséget akarok, vegyem meg a BD-t külföldön, aztán a hangot meg játsszam alá a DVD-ről... Ez már tényleg egy vicc! Marad a letöltés. Tényleg a forgalmazók kényszerítik ki, aztán ugatnak ellene.
0
2017. szeptember 11., hétfő 0:56
1303
(Ha az elsõ részbõl 3 lemezes kiadásod van, felém dobd, légyszííííí)
0
2017. szeptember 10., vasárnap 23:57
10
Hát tényleg felháborító, főleg annak tudatában hogy nálunk elég jól ment a mozikban. Szerintem a Disney már nem nagyon akar foglalkozni lemezekkel, és nem csak Magyarországon. Gondolok itt arra, hogy nincs 4k blu-ray, saját stream szolgáltatást akarnak. Nem leszek meglepve ha ők hagynak fel elsőként világszinten is a dvd blu-ray kiadásokkal. Csak azt remélem nagyon soká lesz.
0
2017. szeptember 10., vasárnap 22:14
105
Hogy egy szájba vert feliratot nem lehet kiharcolni valamelyik szomszédos ország kiadványára egy BD.-re ez hihetetlen!!!!!!!!! Dobom ki az első négy részt is!!!!!!
0
2017. augusztus 27., vasárnap 14:33
3087
Éppen az (lesz) a kérdés, hogy azt akkor miért nem:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. augusztus 27., vasárnap 14:23
372
Legutóbbi Pixar film (Szenilla nyomában) még a teljes embargo alatt jelent meg. Utólag már biztos nem hozzák be. Majd a Verdák 3 lesz kérdéses, de szerintem, azt sem.
0
2017. augusztus 27., vasárnap 13:28
3087
Mondjuk az érdekes, hogy elvileg a Pixar ugyanúgy leányvállalata a Disney-nek, mint a Marvel és a Lucasfilm, annak a filmjeit (lásd Agymanók, Dínó tesó, Szenilla nyomában) viszont ugyanúgy csesznek BD-n kiadni mostanában, mint a saját produkcióikat...
0
2017. augusztus 27., vasárnap 12:55
2692
Jó kérdés. Mindkét céget a Disney birtokolja, persze mindkét cég megmaradt önállónak. Ellenben a DVD-BD kiadásokat a Disney forgalmazza, külhonban úgy látom többnyire a Buena Vista Home Video a kiadó, mind a Marvel, mind a Star Wars filmeknél. Sőt, utóbbinál még a digitális terjesztés is az övék Google, iTunes, UV. Szóval szerintema Disney dönt nagyban. Egyébként ha megnézzük a Disney saját filmjei, úgy értem az igazi és klasszik Disney franchise-okból továbbra sincs itthon BD, csak a harmadik féltől - nem tudom miként nevezzem - származó filmjeik: Marvel Studios és LucasFilm.
0
2017. augusztus 27., vasárnap 12:02
3087
Abból a szempontból tökmind1, hogy így is, úgy is a jogtulaj/forgalmazó stúdió dönti el (nem pedig a Marvel vagy a Lucasfilm), ki mit kap meg, és mit nem. Vagy rosszul mondom?
0
2017. augusztus 27., vasárnap 10:12
19950
Az nem Disney hanem Marvel film. A 2 nem ugynaz! Ok csak a jogtulajok de nem a gyartok.
0
2017. augusztus 27., vasárnap 9:26
372
Disney filmek közül csak Marvel és Star Wars filmek jönnek.