bartha.zoltan@univernet.hu -ra várom a jelentkezéseket
0
2014. augusztus 18., hétfő 19:27
1346
Összeszednék 5-10 igazi gyűjtőt, és együtt összegyűjtenénk az összes Magyarországon kiadott, forgalmazott DVD-t egy adatbázisba. Később egy weboldalt is szentelnék neki. Nem lenne kedvetek egy ilyenbe beszállni? 1000 db. film a minimum (ennyi sajátja legyen), amivel beveszek bárkit a csapatba :)
0
2013. május 16., csütörtök 20:14
552
Igen,köszi én is gondolkoztam külföldi példányon,mivel amúgy se lett volna rajta magyar vonatkozás:)
0
2013. május 16., csütörtök 14:44
16458
A R&J musical-t szerintem ebay-ről meg tudod venni...
0
2013. május 16., csütörtök 14:37
552
Ez egy jó fórum! Elég kevesen írunk,ide:) Vagy nektek nincs olyan amit szinte hív a DVD-s polcotok? Nekem jelenleg két ilyen film van. - Rómeó és Júlia franica musical - Jack Lemmon: 12 dühös ember
0
2005. július 14., csütörtök 16:51
68
Ó, tényleg! Cavintont Emlékembernek!
0
2005. július 14., csütörtök 16:10
4379
Nem matiné volt az, hanem kora délutáni filmesztétikai klub főiskolásoknak. Ezeket láttam vagy tízszer: Hurrá nyaralunk Fekete Péter Szigorúan ellenőrzött vonatok Bohóc a falon Üzlet a korzón
Aztán, ha jól emlékszem, valaki elmesélte, hogy mit láttunk. Azért erős cseh túlsúly volt, ha jól odaskubizunk.
0
2005. július 14., csütörtök 15:24
68
Tinifilmek és ifjúsági filmek. Nekem rögtön a Hurrá, nyaralunk! című akkor még szovjet film jutott eszembe, egykor olyan sokszor vetítették a szünidei matinék keretében, hogy sikerült kitapétázni vele a koponyámat. Remek film volt, gyermekként nem vettem észre a finom társadalomkritikát, amit az alkotók a képsorokba csempésztek, aztán az eszmélés után már egészen másképp néztem. Olyan film ez is, amelyik az idő múlásával egyre inkább tetszik.
0
2005. július 14., csütörtök 14:50
301
Nekem is ez jutott eszembe, meg hogy mitől olyan jók azok a filmek, és csak azoknak jó-e, akik tudnak a 80-as évek felett nosztalgiázni? De nem. És még csak nem is kizárólag színészek miatt, mert, maradva a Breakfast Clubnál, Molly Ringwald pl.? Semmivel nem volt jobb, mint a maiak. Azt hiszem inkább a forgatókönyvek voltak sokkal jobbak.
Apropó, tinifilm, nemrég láttam az Ann Brashares regényéből készült The Sisterhood of the Traveling Pants címűt, és csakúgy, mint a regény, színvonalon felüli volt. Remélem eljut hozzánk is moziba.
0
2005. július 14., csütörtök 14:42
60
Kurvára hiányzik a legjobb magyar film: Megáll az idő
0
2005. július 14., csütörtök 14:30
1447
amikor még tudtak tinifilmeket csinálni...
0
2005. július 14., csütörtök 13:44
17243
ó, azok a klassz tinifilmek... szívesen venném az angol gregory s girl-t, a független amcsi sikert, a napoleon dynamite-ot és persze linklater tinifilmjeit is...
0
2005. július 14., csütörtök 13:16
301
Sőt, talán még a Meglógtam a Ferrarival (FB s Day Off) is volt valamikor teljesen angol kiadásban, de már az sem kapható. És a Better Off Dead is nagyon kéne.
0
2005. július 14., csütörtök 11:34
8851
A Gregory Peck-féle Moby Dick viszont megjelent itthon, igaz, elég fapados kiadásban. Meg is van nekem.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2005. július 14., csütörtök 10:54
7
Pretty in Pink (Rózsaszín románc) volt, de szinkron nélkül. van Szent Elmo tüze is, de a nulladik óra tényleg kéne.
0
2005. július 14., csütörtök 10:04
301
:) Ezek szerint ráhibáztam a könyvre!
A régi és művészfilmek mellett azért a popkultúra fontos darabjai is hiányoznak nálunk. Tegnap véletlenül elkaptuk az MTV Movie Awards díjkiosztójának egy részét, amikor éppen a csodálatos Breakfast Club kapott valami kategóriában díjat, és erről eszembejutott a sok 80-as évekbeli tinifilm, ami nem kapható nálunk: Say Anything, Weird Science, Pretty in Pink, Sixteen Candles, Heathers, Ferris Bueller s Day off, Better off Dead... Ezekre mind vevő lennék.
0
2005. július 14., csütörtök 3:33
5042
Koromnál fogva nagyon sok olyan klasszikus film van amit még nem láttam, csak olvastam róla. Forgatom ezeket a nagy filmes lexikonokat, (1001 film, Oxford, A film krónikája), és arról szoktam ábrándozni hogy valamelyik kiadó elkezd egy sorozatot, mondjuk azzal a címmel hogy "A film krónikája" És ezen sorozatban, időrendben jelennének meg a filmtörténet nagyjai sorban, onnantól hogy a legelső Lumier egypercesek, olyanokon keresztül mint az Utazás a Holdba, meg mondjuk a Nosferatu, szépen egységes dobozban, mindegyikhez egy kis (direkt a kiadáshoz készült) extra, ahol filmesek elemezgethetnék a művet.
Az első néma-rövidfilmeket, mozgókép-ritkaságokat persze egy gyűjteményes díszdobozban lehetne kiadni, onnantól pedig évenkénti bontásban. Pl.: 1927: - Metropolis, A dzsesszénekes, Napóleon... És ez így mehetne az 50-es évekig... Talán valami ilyesmit tervez a "Futuranno Publishing" nevű kiadó (Én még nem hallottam ezt a nevet...) A VOX-ban írnak egy ilyen kiadványról: A Kék angyal jelent meg rajta, állítólag igen rossz képminőségben...
Szóval tudom hogy ennek nincs sok esélye, csak én ilyesmikről szoktam álmodozni...
0
2005. július 13., szerda 19:20
68
A felsorolást nemcsak a vágyakozás inspirálta, hanem a félelem is, mert amikor kicsiny hazai piacunkon majd megjelennek ezek a filmek, valószínűleg nem lesznek agyonpakolva extrákkal. Egyre több a fapados kiadvány, így a következő kép már rémálmaimban jelenik meg: A négyszáz csapás extrák nélkül, VHS minőségben vagy kicsit jobb kidolgozásban, mert csak így éri meg a kiadónak (most csak magyar kiadványok után vágyakozom). Egyébként a lista valóban nem teljes, még bőven lehetne hozzátenni. A Megvető Könyvkiadó Filmek könyvének címlistáját valóban használtam, látom más is forgatja a könyvet, kíváló kis gyűjtemény. Köszönöm a helyreigazítást, a Vad Banda megjelenése pedig igazi meglepetés!
0
2005. július 13., szerda 18:37
17243
a vad banda lesz jövőre, s az országúton is meg fog jelenni. a többiről sajnos nem tudok mit mondani.
0
2005. július 13., szerda 18:27
113
Hát igen, a hiányolt filmek jelentős része beszerezhető az USA-ból vagy Nyugat-Európából, bár az élvezetes filmnézés kedvéért nem árt tudni angolul (vagy a film nyelvén). Pl. a németül profi filmmániást a legkevésbé sem nyugtatja meg, ha A vihar kapujában vagy az Alphaville beszerezhető Amerikából. Az sem mellékes, hogy 1-1 Criterion kiadás 40 dollár (uszkve 8000 Ft), ami azért elég húzós ár. Tehát igaza van Emlékembernek, ezek a filmek igenis hiányoznak a magyar piacról. A Négyszáz csapás és a Jules és Jim egyébként várhatóan nálunk is megjelenik a Truffaut-sorozat részeként.
0
2005. július 13., szerda 16:24
62
Nagy részük kapható DVD-n, csak nem itthon. Csupán csak vállalkozó készség kérdése hogy meglegyenek... Nekem így van meg pl.: Aranypolgár (1941- Orson Welles) Négyszáz csapás (1959- Francois Truffaut) Kifulladásig (1960- Jean-Luc Godard) Jules és Jim (1962- Francois Truffaut) Alphaville (1965- Jean-Luc Godard)
Tervbe véve: Metropolis (1927- Fritz Lang) Éjszaka (1960- Michelangelo Antonioni) Hamu és gyémánt (1958- Andrzej Wajda) (cseszik 2 hónapja szállítani a tetü stereo.pl :((( ) Üzlet a korzón ( 1965- Jan Kadar) Fekete Péter (1963- Milos Forman) Irma, te édes (1963- Billy Wilder) Mi újság, cicababa? (1965- Clive Donner)
A kiegészítések: jó pár a listáról megvan a Francia Intézetben, többük már volt is nálam... Pl: Patyomkin páncélos (1925- Szergej Mihajlovics Eizenstein) A nagy ábránd (1937- Jean Renoir) Ködös utak (1938- Marcel Carné) Országúton (1954- Federico Fellini) Szerelmem Hirosima (1958- Alain Resnais) Négyszáz csapás (1959- Francois Truffaut) Jules és Jim (1962- Francois Truffaut)
Megjegyzem, pl. a Criterion kiadású Alphaville-en egy darab extra nincs, csak a film.... Hiányolom a listáról Bunuel alkotásait és a Bolond Pierrot-t.
0
2005. július 13., szerda 14:54
301
Szép lista, egy jó része engem erősen emlékeztet a 67-es kiadású, szép piros Filmek könyve (Magvető kiadó) tartalomjegyzékére. :) Imádtam azt a könyvet, tele van sejtelmes fekete-fehér képekkel, és a filmek ismertetői sem rosszak, ahhoz képes, hogy mikor készült.
Ami a filmeket illeti, a legjobb megoldás beszerezni őket külföldről.
(Amúgy van már egy olyan topik, hogy "Miért nincs a kedvenc filmem DVD-n", oda tökéletesen illett volna ez a lista, nem árt körülnézni új topik indítása előtt.)