A Fábri Zoltán gyűjteményes dvd kiadásban megjelent magyar filmeket ajánlom mindenkinek megtekintésre. Bár a filmek fekete fehérek és 4:3-as képarányúak, olyan szépen felújították a restaurálás során, hogy talán nem is láthattuk eddig ilyen minőségben. Filmekről: Nálam a Két félidő a pokolban vitte a prímet. Nem igazan szeretem a focit, de itt annyival többről van szó. Garas Dezső egyszerűen fantasztikus volt. És rengeteg számomra ismerős színész játszik a filmben. Nagyon tetszett. Egyik legjobb magyar filmnek tartom amit valaha is láttam. Persze beszélhetnék még a fényképezésről és a világításról is. Egyszóval nagyon jó volt. Második helyezett a Körhinta. Ez a régi falusi élet, az akkori viszonyok, jó volt újra látni. Nagyon erős színészi alakítások vannak benne elsősorban a férfiak részéről, de elvarázsolt teljesen Törőcsik Mari is. És a zenék szuperek. A Hannibál tanár Úr érdekes volt de nem jött be annyira, míg az Édes Annán egyszerűen elaludtam. Ezt tartottam a leggyengébb filmnek. Ettől függetlenül ajánlom a díszdobozt mindenkinek. Van még egy extra lemez is, ezt még nem láttam és egy szép kis füzet a dobozban. Jó filmezést :-)
0
2018. augusztus 1., szerda 22:15
80
Nagyon szépen köszönöm a véleményeket. Egyébként is érett bennem a gondolat, hogy meg kellene venni, de most igazán meghoztátok a kedvemet :-)
0
2018. augusztus 1., szerda 19:14
1849
Csatlakozom, az előttem szólókhoz. Nagyon szép lett a kiadás képe, hangja. Úgy képzeld el, hogy amikor még próbálták kimaxolni a dvd kiadás aranykorában a lemezek adta lehetőségeket, na ez a kiadás ilyen. Mind filmeket tekintve, mind a borítókat figyelemben véve. Belső képek, igényes menük, + füzetke. Nagyon megéri az árát.
0
2018. augusztus 1., szerda 12:00
14594
Nemrég volt a Két félidő... az M5-ön, nagyon szép képpel, a Fantasy-kiadás elbújhat mögötte.
0
2018. augusztus 1., szerda 9:40
204
A körhintát, édes annát illetve a két félidő a pokolban korongokat néztem meg. Nagyon igényes lett, ég és föld a kép a fantasy kiadásokhoz képest. Talán a körhintánál volt némi hiányérzetem, úgy emlékszem két-három helyen volt apró ugrás a filmben.
0
2018. augusztus 1., szerda 9:05
80
Filmek minőségéről valaki tudna nyilatkozni? Jól sikerültek a restaurálások? Kihasználják a dvd technikai lehetőségét a filmek minőségben?
0
2017. december 3., vasárnap 11:28
52684
Írni fogok! :)
most posts by TM
0
2017. december 3., vasárnap 11:12
1333
Végül is igazad van a "félig tele a pohár" szemlélettel! Úgy könnyebb... :)
(BTW... azóta sem írtál BD player és TV ügyben... Vettél magadnak 3D tévét és 4K lejátszót?)
0
2017. december 3., vasárnap 0:21
52684
Filmprofi az imént írt a karikákról, annál többet én sem mondhatok. Beleépült a mozizásba, magamnak jót akarva már túlléptem ezen. Vannak kitéve plakátjaim és van ezres tételben filmem melyeken karikák vannak. Átnézek rajtuk, nem érdekelnek.
most posts by TM
0
2017. december 2., szombat 23:26
1333
Ugyan már, dear TM!
Nem a kiadvány filmjeinek értékéről volt szó. Viszont annyian vannak itt, akik polcra vásárolnak mindenféle kiadványokat... "kütyükkel felszerelt" díszdobozos kiadásokért adnak nagy pénzeket... sokan, már egy pár mm-es hajszálkarc miatt is cseréltetnek egy fémdobozt... és akkor éppen egy ilyen - egyébként ízléses -, és valóban a "polcnak készült" kiadvány esetében tényleg én vagyok az egyetlen, akit zavar, hogy egy gyönyörű digipack kiadványt elcsúfítottak? :(
0
2017. december 2., szombat 23:23
1333
Valójában a "10/2012. (III. 28.) NMHH rendelet a filmalkotások korhatár szerinti megjelölésének feltételeiről és a korhatár besorolási kategóriák feltüntetésének módjairól, valamint az állami támogatás igénybevételének alapjául szolgáló filmgyártási költségek megállapításáról" szabályozza a kérdést! :)
És tény, hogy meglehetős alapossággal teszi, viszont a jogszabály megengedi az adathordozó felületén való feltüntetés mellőzését, ha a gyártási technológia azt nem teszi lehetővé.
A tok, illetve borító esetén pedig "csak" a pontos pozíciókat szabályozza, de azt nem köti ki, hogy mindez ne történhetne egy a - jelen esetben - papír tokot átfogó műanyag celofánon.
(A más nyelvű kiadványokat pedig hagyjuk, mert egy magyar kiadvány magyar fórumán Magyarországon beszélgetünk a témáról.)
0
2017. december 2., szombat 23:01
1849
Nem tudom, én nem a korhatárkarikát néztem, amikor megvettem. Tojok rá! Nap 24-ben úgysem nézegetem. A lényeg, hogy egy legendás rendező életművének egy fontos darabja kijött nagyon jó kép és hangminőségben. Jó lesz ez a sorozat, remélem még sok gyűjtemény jön hasonló formában.
Egyébként meg mennyi ideje is vannak a sárga karikák 6-7 éve. Megszokhattátok volna már. Egy csomó egyéb kiadványon is ott van.
Inkább beszélgessünk a filmekről, mert arról lehetne. Nem is keveset.
0
2017. december 2., szombat 20:39
52684
Végre jön valami normálisabb kinézetű, ráadásul hazai értékeket hordozó hazai kiadás és akkor is csak a fika árad. Kicsit már jó lenne nem reflexből nyavalyognunk mindenen.
most posts by TM
0
2017. december 2., szombat 17:19
6056
Egyszer már valakinek próbáltam segíteni te se legyél kívétel. A korhatár besorolás jelzését a 2004. évi II. törvény a mozgóképről, másnéven a filmtörvény szabályozza. Ennek semmi köze a gyártóhoz, tervezőhöz vagy a faszomhoz. A törvényhozót szidd. Mindenesetre ajánlom neked az angol/német kiadványokat :)
0
2017. december 2., szombat 15:39
8260
:))))
Ez lemaradt, bocsi.
0
2017. december 2., szombat 15:39
8260
"... mint tehénen a gatya."
Tudom, hogy ez csak egy olyan közkedvelt szólásmondás... de látott már valaha valaki tehénen gatyát?
0
2017. december 2., szombat 15:15
1333
Ez egy nagyon klassz, és nagyon szép kiadvány...
... lehetne. Valószínűleg ebben az évszázadban már senki nem fogja megérni, hogy azok az ocsmány, ízléstelen korhatár karikák nem fogják elcsúfítani a hivatalos kiadványokat.
Lehetne ~1.000 forinttal drágább, mindegyik tokon egy zsugorfóliával, azon egy matricával a korhatár jelzés, de nem... Ráadásul még a CD-kre is rányomtatták. :/
A szép fehér karton tokon, a pasztell színű, és retro "noir" színvilágú borítókon éppen olyan jól mutat az a citromsárga karika, mint tehénen a gatya.
"Gratulálok" a kivitelezőnek, és mindenkinek, aki engedélyezte ezt így, ebben a formában!
0
2017. december 2., szombat 9:43
52684
A MAFILM igazgatójának nem ekkora ujjakkal kell pötyögnie a pöcsnyi klaviatúrán. Elírtam, bocs. :)
most posts by TM
0
2017. december 2., szombat 0:45
6056
Nyilván vicceltem, ne legyél már droid :P :P
0
2017. december 2., szombat 0:45
6056
A MAFILM igazgatót idézve: A magyar filmtörténelem legnagyobb rendezőjének a neve helyesen írva: Fábri Zoltán. Neki azért elhiszem :)
0
2017. december 1., péntek 22:59
52684
A nyomdai mindig is jobb minőségű lesz, ez a természetes. Tzoli nem csinál Fábry dobozt, mert nincsenek olyan entellektüel megrendelői, akik ezt kérnék tőle. :)
most posts by TM
0
2017. december 1., péntek 22:56
8260
Ez nem volt szép.
Egyébként meg adott (sok) esetben a hivatalos kiadvány szar. :D
0
2017. december 1., péntek 22:23
6056
Az lehet de az övé akkor is csak egy házibarkács szar ez meg a hivatalos kiadvány :D
0
2017. december 1., péntek 22:04
8260
Tzoli szebbet csinálna, nem lenne a belső gerincen az a csúnya fehérség... :)