2019. február 18.
Nem regisztrált felhasználó  - [regisztráció | belépés]« 2019 február »
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
Címkék
20th Century Fox 3D_mozi ADS Service akció akciós termékek alternatív változat angol humor animáció anime asian cinema Avonlea Média Kft. BD3D BD4K BD-ajánló BD-borító BD-teszt belügyek Best Hollywood Black Mirror Blu-ray BONTONFILM borítómustra börtönfilm bővített változat B-Roll Kft Budapest Film budget Caesar Film CD-borító Cinetel Cirko Film CORNERfilm csak DVD-n! családi digipack díj díszdoboz dokumentumfilm Dotkom Média dráma DVD Multimédia Kft. DVD-ajánló DVD-borító dvdextra 1.0 DVD-teszt életrajzi erotikus Etalon Film eurocinema extra változat fantasy Fantasy Film felújított váltzozat Fesztiváliroda FHE filmforgalmazás filmhír filmkalózkodás filmnoir futurepak független film gengszterfilm GHE gyerekfilm gyűjtemény háborús harcművészet hardware horror Hungaricom IMAX InterCom Intersonic James Bond játék játékadaptáció kalandfilm karácsony Katapult Film katasztrófafilm kémfilm kép-összehasonlítás képregény kicsomagolós videó kimaradt jelenetek klasszikus Klub Publishing koncertfilm kórház kosztümös könyv könyvismertető körkérdés krimi Kultúrbarlang KultúrSokk kultuszfilm Leon Film limitált kiadvány magyar film Magyar Nemzeti FIlmarchívum meghívó megjelenési kitekintő megjelenési lista menübemutató mese MGM Mirax Mokép Mozinet MTVA musical művészfilm Navigátor Film Oscar-díj összehasonlítás Palace Pictures pályázat pletykarovat politikai Pro Video rajzfilm remake rendezői változat rendezvény road movie romantikus röpke S_elect Video sajtóközlemény SarokPáholy sci-fi screenshot slipcase SPI spirituális sport steelbook Stephen King stúdióhír szakma szappanopera szavazás szinkronos újra szörnyfilm szuperhős táncfilm technológia termékbemutató természetfilm thriller toplista történelmi trashfilm tv-sorozat újrakiadás újságmelléklet Ultrafilm vágatlan változat vallási vásár vélemény vetítés videó vígjáték western Wiamfilm Xpress Xkluzív zene zombifilm
2012. június 11. - 7:19 - zalus | Utolsó frissítés: 2012. június 11. - 7:19
Prometheus, a bővített változat?
Világszerte mozikban a Prometheus, a film, amely jobban megosztotta közönségét, mint a Star Wars előzménytrilógia. Ridley Scott egy interjújában már a DVD/BD-változatról beszél.

Nem kérdés, hogy melyik filmről beszélnek most a legtöbbet szerte a világban: sokan azért, mert csalódtak, sokan azért, mert az utóbbi évek egyik leglátványosabb blockbusterét tudták be általa, sokan pedig azért, mert egy új sci-fi mesterműként tekintenek rá, ám egy biztos: kérdőjelek mindenkiben felmerültek, és talán ezek egy részét a film ősszel megjelenő DVD/BD-változata pontokká alakítja majd át.

A Collidernek adott interjújában Ridley Scott ugyanis arról beszél, hogy annak ellenére, hogy szerinte a moziban látott verzió a rendezői változat, ő egy olyan üzletember, aki nem választja szét a bizniszt és a művészetet, aki nem hadakozik a stúdióval vagy a nézőkkel, ha azok szerint nem kommunikál velük eléggé, akkor megoldja ezt a problémát - mondjuk, egy választható bővített változat keretében.

A film első vágása 147 perc körüli volt, melynek lerövidítését a stúdió érthető okokból támogatta (a rövidebb játékidő több vetítést, a több vetítés több eladott jegyet eredményez), és Scott szerint kb. félórányi olyan jelenet került a vágópadlóra, mellyel lehet játszani: ezek egy részét valószínűleg vissza is fogja helyezni a filmbe - a jelenlegi elképzelések szerint úgy húsz percet -, de lesznek olyan kimaradt jelenetek, melyek ugyan felkerülnek a korongra, de a filmből kilógnának. Az egyik ilyen a film zárását érinti, így a Collider interjúját tényleg csak az nézze meg, aki már látta a Prometheust.

A magam részéről nem hinném, hogy ez a verzió a filmben elhangzott kérdések mindegyikére választ adna majd. Scott nem véletlenül fordult Damon Lindelof (Lost) forgatókönyvíróhoz: olyan filmet akart, amely ugyan megmutat egy nagyobb tervet, egy nagyobb univerzumot, de nem tárja fel annak minden szegletét - ezt a néző is megteheti magában (én is próbálkoztam), vagy ha a film sikeres lesz (márpedig az első hétvégi adatok és a nemzetközi bevételek azt mutatják), akkor majd az esetleges folytatások. A bővített változat szerintem inkább a karaktereket mélyíti majd tovább, az ő elhelyezésükben segít majd - Guy Pearce és Charlize Theron is arról beszélt egy közös interjúban, hogy sok jelenetük került kukába. Hogy pontosan melyek, az feltételezhetően majd csak ősszel derül ki.

Kövess minket facebookon!


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó személyek
Hozzászólások
Sorrend: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 7:23
Kérlek benneteket, hogy amennyiben a film fordulatairól, titkairól beszélnétek, úgy azt SPOILER! felirat kíséretében tegyétek!
2. creeper
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 8:09
Nem akármilyen marketing, a premierhétvégét követő első napon máris a hordozós megjelenést reklámozni - ügyes! No de ez az a film, mely maximálisan meg is érdemli a figyelmet.
3. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 8:46
2. Vagyis neked tetszett? Elvesztem a nagy fikaerdőben, így nem emlékszem, hogy írtál volna róla.
4. creeper
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 8:55
3. Már másnap, pénteken írtam róla, de még nem tettem közzé sehol. Terjedelmes léte miatt szerintem nem fogod elkerülni. :)
5. funtom (resigned)
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 10:07
én örülnék egy bővített változatnak. Scott az a rendező akinek szinte kivétel nélkül a bővített változatai sokkal jobbak, szinte új filmet kapunk, mellesleg a moziváltozat hibáit orvosolja mindig... lásd kingdom of heaven
bízom benne h a prometheus hibáit is kijavítja...
6. Remo
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 10:11
5. Ahhoz újraforgatás kéne. :)
7. DNS
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 10:21
Hát, a vágásokat és a karaktereket tényleg nem ártana rendbe tenni a kimaradt jelenetekkel, a történetet pedig remélhetőleg a folytatás teszi majd helyre...
8. funtom (resigned)
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 10:29
6.: :D
Nem tudom mi maradt a dobozban, de jó esetben sztem még megmenthető a film....

Scott viszont úgy néz ki kezd ilyen kétszeri nekifutású rendezőnek lenni.... moziváltozatok az első próbálkozás aztán helyrehozza amik szarok voltak....

én spec nagyon akartam szeretni prometheust, de vaahogy nem jött össze...
9. CV
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 10:46
Össze kéne számolni, hogy hány Scott filmnek van bővített/rendezői/egyéb változata :)
10. Remo
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 10:47
8. Szerintem ezúttal kb. annyira lesz kardinális a különbség, mint a Gladiátor mozis és bővített változata között. Mindenesetre, ha kedvező véleményeket hallok olyan emberektől, akiknek kifogásuk volt az eredeti verzióval szemben, akkor adok neki egy újabb esélyt.
11. Remo
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 10:52
9. Lássuk:

Alien
Szárnyas fejvadász
Legenda
Gladiátor
Mennyei királyság
Amerikai gengszter
Robin Hood
Prometheus

(1492 - Ebből is az imdb szerint két különböző verzió lelhető fel, de ebben nem biztos, hogy a rendező keze van.)
12. Enny
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 11:09
Nagyon örülök a bővített változat hírének, bár hozzáteszem, hogy nekem ebben a formában is nagyon tetszett a film.
Olvastam a fórumon zajló vitát is, azonban beleszólni nem igazán volt kedvem, hisz valahol mindkét tábornak igaza van. Igaza van annak is, aki azt mondja, ha a forgatókönyvíró felvesz X százezer dollárt, akkor azért olyat ne írjon már le, hogy 35ezer évvel ezelőtt jelent meg az "élet" a Földön. Másrészről viszont az is teljesen jogos, hogy ez nem egy dokumentumfilm, nem az a célja, hogy bárkinek is hiteles információkat nyújtson, egyszerűen csak szórakoztatni szeretne. Én pedig... NAGYON jól szórakoztam rajta, Egyszerűen nem vagyunk egyformák. Van aki teljesen ki tud kapcsolni két órára, és abszolút nem érdekli hogy milyen tudományos pontatlanságok vannak, más pedig a filmekből is "tanulni" szeretne, vagy azt szeretné hogy mások tanuljanak belőle, és nagy elégedettséggel szemléli, ha végre élethűen ábrázolnak egy DNS-t.
Minden igaz erre a filmre, és bárhogyan is történt megalkotásának a folyamata, (nemtörődöm mód összedobáltak mindenfélét, vagy tudatosan felépített történet?) a-mellett a tény mellett nem mehetünk el, hogy a Mátrix, valamint az Eredet után ez a harmadik film a közelmúlt terméséből, ami valóban gondolkodásra késztet. Teszi ezt annak ellenére is, hogy egy abszolút kitalált, áltudományos történet. Mindez kit érdekel??? Engem az érdekel, és ez úton is köszönöm az alkotóknak, hogy elsősorban mindenek előtt két órát fantasztikusan szórakoztam. A második amit köszönök, hogy én is tovább tudtam gondolkodni róla, nem rágtak mindent feltétlenül a szánkba, és végül azokat a beszélgetéseket, melyek e-film hatására jöttek és jönnek majd létre a fórumon, baráti társaságokban stb stb. Mert erről lehet beszélgetni...

SPILIER SPOILER SPOILER
Ami engem picit megdöbbentett a filmben, az is tulajdonképpen szőrszálhasogatás... Mégis megkérdem, hátha nem hiba, csak én értettem félre valamit, vagy rosszul néztem. Ki is van hangsúlyozva, hogy a tervező űrhajójában valami megteremti a szükséges klímát. Ebből, és a DNS egyezőségéből számomra az következik, hogy Nekik is ugyanolyan életfeltételeik vannak, mint nekünk oxigén és hőmérséklet szempontjából. Ehhez képest a film végén maszk nélkül a doktornő után ered. Hogy bírta addig olyan körülmények között? Persze ezt még megmagyaráztam azzal, hogy a mentőkabint már tényleg nem messze dobták ki a tervezők űrhajójától, szóval akár lélegzetvisszatartva is kibírhatta, vagy ugye mondták is, hogy pár percig kibírható sisak nélkül. Azzal tehát nincs is bajom hogy odáig elment... Ami viszont furcsa, hogy feltépte a kabin ajtaját, tehát a megfelelő oxigénellátást a kabin onnantól már nem biztosíthatta. Az arctámadó támadása után ki tudja meddig feküdt még ott, simán meg kellett volna fulladnia, így nem kelhetett volna ki az Alienféleség.
Egy másik "probléma": David figyelmezteti a doktornőt a rádión, hogy vigyázzon, mert a tervező Őt keresi. David ezt honnan tudta??? Maximum annyit láthatott onnan a földről, hogy a tervező kimegy a helyiségből, de hogy hová megy, azt honnan tudhatta volna. Baráti beszélgetésben viccesen úgy ütöttük el a dolgot, hogy biztosan nagy káromkodások közepette mehetett ki a tervező :D
A harmadik dolog, ami szintén nem nagy jelentőségű, hogy mikor kiemelkedett a földből a tervező űrhajója, ugyan miért "várta meg" hogy a Prometheus belerohanhasson? Nyilván jóval fejlettebb szerkezetről van szó, tehát egyszerűen elkerülhette volna az ütközést, vagy lelőhette volna azt. Ezt talán azzal lehet magyarázni, hogy rég óta ott volt, idő kellett volna amíg "bemelegszik a rendszer" :D

Úgymond második résznek én inkább azt tudnám elképzelni, hogy a tervezők szemszögéből látjuk az egész eddigi történetet. Tehát a Prometheus végéig megtörtént eseményeket. Onnantól kezdve, hogy felfedezik Földet mint életre alkalmas bolygó, majd tanítják az ősi embereket, elkészítik a barlangrajzokat stb stb. Végül rájönnek hogy a teremtmény úgymond "öntudatára ébredt", és orvosolni készülnek a hibájukat. Ebből aztán kialakulna a patkó alakú hajón az a bizonyos mészárlás, melynek eredményét láthattuk a Prometheusban. Végül egyikük ugye hibernálja magát végső mentsvárként, majd tervezőközpontúan láthatnánk újra leforgatva a Prometheus utolsó jeleneteit. Az ember pedig csak statiszta, tulajdonképpen az "idegen lény" szerepét játszaná ebben a filmben, a főszereplők a tervezők lennének. Biztosan nagyon érdekes lenne, bár a közönség valószínűleg nagyon vegyesen fogadná a dolgot.

SPOILER VÉGE
13. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 11:16
Na majd jön a Batman, ott aztán nem kell gondolkodni semmin, mert még azt is külön jelenetben taglalják, hogy Bruce Wayne zoknijához honnan szedik a pamutot.
14. Niwrok
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 11:23
SPOILER!

Ennyi vélemény után meg kell kérdeznem: miért biztos, hogy az Építők ártani siettek volna a Földre? Lehet, hogy csak én nem figyeltem, de a tény mindössze annyi, hogy van egy fegyverraktár, meg van egy térkép, amin be van jelölve a Föld. Ezt a két infót még annyiféleképpen össze lehet kötni, hogy csuhajja... vagy csak én vagyok naiv:)?
15. Enny
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 11:36
Az is sokmindent elárul, hogy mindössze néhány filmnél kezdtem el önszántamból a folytatáson gondolkodni:

Vissza a jövőbe (az első rész megtekintése után még nem tudtam hogy van 2-3)
Ragadozó (szintén nem tudtam akkor még hogy létezik 2. része)
Terminátor 2 (azóta két folytatást is megért... kevesebb-kevesebb sikerrel :D)
Matrix (ennek is megszülettek már a folytatásai)
Prometheus
Az AVATAR-on is tuti gondolkodtam volna, de mivel már nagyon korán tudható volt, hogy folytatják, így végül eszemben sem volt...

A felsoroltak máig a kedvenceim között vannak, talán nem véletlen hogy "többet" szerettem volna belőlük :D
16. DK
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 19:32
Majdnem tökéletes film.BD-n jöhet!
17. Simon Peter Gruber
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 19:57
Már várom, péntek este megyek is és megnézem! :)
18. Fekete Fülöp
Hozzászólás időpontja: 2012. június 11. - 23:57
Két tábor van.

1. Akik rögtön rájönnek, hogy ez egy szar.

2. Azok akik kivesézik utána 2 órán keresztül a filmet, mindent megmagyarázva 100 felé eltekerve, tovább gondolva, elmélyülve. 200 hibát felfedezve, azt olvasva, hogy a rendező már magyarákodik, hogy "direkt" tágra hagyták. Azt olvasva, hogy mindenki magyarázza, értelmezi keresi benne a jót, mert nagyon várta és nem akarja érezni a legkisebb rosszat sem. Ők próbálják beadni maguknak, hogy ez nem közvetlen előzmény, de tulajdonképpen csak magukat nyugtatják ezzel és várják az Alien 0,1 és 0,2-őt, a Lost-os agybarom miatt, aki tv-sorozattá apanzsált egy kult sci-fi sagát. Nos ők majd picit később jönnek rá, hogy szar.

Sajna a második táborban vagyok.
19. R2-D2
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 0:04
18.

No meg van a harmadik tábor, aki - bármennyire is próbálják az ellenezőjéről meggyőzni - kiváló filmnek tartja. És mindegy, hogy a szórakoztatás, az elgondolkodtatás, vagy az Alienek miatt. Szóval:

3. Akiknek tetszik.
20. Fekete Fülöp
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 0:39
19. Bocs, 2. táborban vagy csak még a "később jönnek rá" dologra nem írtam időintervallumot, ami évekbe is telhet.

Félretéve a feketehumort, én viszont vágyom rá, hogy meggyőzz, hogy mi tetszett benne, mert azt viszont még ténylegesen nem olvastam, s nem hallottam sehol. Csak kettő dolgot mondj légyszíves, amitől elégedetten jöttél ki.
21. Full Metal Jacket
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 1:15
18.

A végén még te fogod megmondani,hogy nekem sem tetszett a film és punktum? Írhatok én is két dolgot. (vagy többet)

1. látvány
2. atmoszféra
3. szimpatikus és szerintem jó színészek
4. Space Jokey eredet. (Igen, nekem tetszett)
5. A műtétes rész nagyon para volt.

Felesleges itt külön pontokba szedni. Ez egy jó sci-fi.

Akár mennyire is nehéz elismerni: egyes embereknek ez a film igen is tetszik. Nem tudom miért nem bírod ezt lenyelni. Én sem "cseszegettem" senkit,hogy "vazze neked miért nem tetszik?" Mert nem tetszik neki és kész. Ennyi. Nem vagyunk egyformák.
22. R2-D2
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 1:26
21. Megelőztél.

20. Csak kettőt?

- SZÁMOMRA ez egyértelműen egy Alien film volt, az első perctől kezdve kerestem - és találtam a kapcsokat - így elégedetten jöttem ki.

- Láttam egy látványos, elgondolkodtató, izgalamas sci-fit, jó karakterekkel, jó színészekkel, így elégedetten jöttem ki.

- Csak.

Ugyanakkor remélem Te sem gondolod komolyan, amit írtál, miszerint valóban csak az a két csoport létezik. Sem Te, de a világon senki ne mondja meg nekem, hogy mit szeressek, s hidd el, beleőszülnél, míg esetleg érvelésed alapján rájönnék, hogy ez a film szar. Mert nem az.

Hogy neked az, az a Te bajod.
23. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 1:38
20. Nekem az tetszett benne, hogy egy olyan agybarom, mint te, ilyen szórakoztató faszságot volt képes írni. Különösen az "apanzsált" tetszett, ami még helyesen leírva is az ellenkezőjét jelentené annak, amit kifejezni óhajtottál. Tanulság: mindenki maradjon a korlátain belül, és ha mindenáron feszegetni akarja, akkor inkább arra használja a saját szellemi végfokot, hogy próbáljon felnőni ahhoz a műhöz, amit lehúzni próbál a saját szintjére.
24. Rendezo
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 8:09
Na itt aztán olvashat az ember hideget-meleget. Valahogy én sem szeretem, ha mások mondják meg melyik film tetszett és melyik nem. Nos, ez a film a "nagyon várt és kivételesen tetszett" kategóriába tartozik nálam. Nem csak azért, mert régóta nem láttam már egy jó kis idegborzoló sci-fit a moziban, hanem mert -számomra- minden benne volt amit elvárnék tőle: kiváló karakter színészek, a történet, a látvány, az Alien filmekre emlékeztető hangulat. Michael Fassbender nekem nagyon bejött az android szerepében, kicsit emlékeztetett Ian Holm-ra. Mivel a legtöbb színész fontos szerepet töltött be, nem is keresgéltem főhőst, hisz szerintem ha valaki először nézi meg az Alient, ott sem lehetett tudni, hogy a végén Sigourney Weawer minden idők sci-fi horror hősnőjévé avanzsál:) . Úgy tudom -bár lehet rosszul- hogy ez a film tette ismerté. Pedig Ridley itt is eltesz láb alól több ismert színészt is.
Nem isteníteni akarom a filmet, de nekem bejött a komor hangulattal fűszerezett, parázós, azuniverzumtávolipereménvagyunkazismeretlenbekutatunkbajbakerülünéssenkisemsegítrajtunk történet. Van akinek ez lerágott csont, van akinek soha nem is jött be, de ha már ez a jóember úgy gondolta hogy csinál egy előzményfilmet, az amúgy is ő maga által generált -a szerintem- minden idők legjobb sci-fi horrorjának, hát miért ne venném a fáradtságot és próbálnám nem csak az apróbb dramaturgiai hibákat nézni, hanem a film egészét.
A sok előnyt-hátrányt felvonultató kukacoskodó meg mondjon amit akar. Ha egy műfajt szeretek, akkor hadd csatlakozzak már én is a 3. csoporthoz.
25. Fekete Fülöp
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 8:58
21-22-23-24. Ti a film óriási hibáit rám hegyezitek ki azzal, hogy meg akarom mondani nektek, hogy direkt ne tetszen. Magatokat győzköditek látványosan, szembeszéllel futva, hogy jó, mert a lehúzó "primitív" filmközönségnek nem jött át a lényeg.
21. Nem cseszegetés, félreérted, végre valaki leírja a nekem már azért is tetszett helyett, a miértet. Aminek nagyon örülök. Nekem pl. amiket leírtál már alapnak kell, hogy legyen, de sajnos a film értelmetlensége elnyomja.

22. Spoiler: Most őszintén, ha nem tudod, hogy ez Alien film előzmény, kíváncsi lennék milyen szálakon gondolkozol film közben, egészen a végéig. Csak azért gondolkodták, mert elhintették. Ez minden volt csak nem egyértelmű Alien fim, ne haragudj.

23. A tanulatlanságom aláírom, negatív elbírálásom is jól tudom kezelni, mert lehet van benne igazság amit írsz nekem. Annak is örülök, hogy Teremtők szintjére emelkedve tudsz fórumtársaidhoz leszólni. Kicsit olyan érzésem lett, hogy csak egyetemisták és jogászok érthetik meg a film lényegét. Fogok beszélgetni nálam nagyobb koponyákkal a fimről, hátha meg lesz amit kerestem végig a filmben.

24. És a hideg-meleg, adok-kapok parázs vitákkal, lám meg is van Scott bácsi magyarázkodásának értelme. Ám ezt a műfajt én is szeretem, sőt kedvencem, de nem tehetek róla, hogy az alapkövetelményeken kívül (trükkök, technika) semmi pluszt nem tud adni.

26. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 9:08
25/23. Tévedsz, nem a Teremtők szintjéről beszélek hozzád, (ezt a szintet egyébként sem ismered, tehát azt sem tudhatnád, hogy ez a Teremtők szintje), én a te suttyó szintedet tükrözve reagáltam rád, azon a szinten, ahol egy elismert, sikeres forgatókönyvírót csuklóból lehet barmozni, és a film rajongóit tudatlan hülyéknek titulálni. Mindezt olyan szókinccsel, amit nem is ismersz rendesen, de próbáltad nagyon okosnak tűnve lehúzni a filmet. Erre írtam azt, hogy nem a film pallérozottságában van a hiba, hanem a tiedében, ezért próbáld magad legalább olyan szintre felcsiszolni, mint amilyen szinten áll a kritikád tárgya.
27. Remo
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 9:14
25. Ahogy elnézem, a rajongói tábor egyre inkább kezd szektás formációt ölteni. Csak idő kérdése, hogy megjelenjenek a reptereken leborotvált fejjel, fehérre meszelve Prometheusos brosúrákat osztogatva. :)
28. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 9:19
27. Inkább te tűnsz aktivistának, ahogyan azt már a box office rovatban is említettem.
29. Remo
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 9:40
28. Hízelgő ezt egy igaz hívőtől olvasni.
30. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 9:59
29. Ez viszont még viccnek is gyenge. A skatulyázás pedig szánalmas dolog. Vajon az számít hívőnek, aki megnéz egyszer egy filmet és tetszik neki, vagy az, akinek nem tetszik és utána éjt nappallá téve rohangál minden olyan helyre, ahol a filmmel kapcsolatos beszélgetés zajlik, és vírusként befurakodva mindenhol otthagy egy szarbogyót? Ráadásul azokat az egyéni véleményeket, melyek az övétől eltérőek, azokat úgy állítja be, hogy egy a valóságot (azaz az ő igazát) elutasító szekta által kimosott agyakból származó téveszme.
Korábban már megemlítettem, hogy sajnálatosan a filmet övező negatív indulathullámok elvették a kedvemet a filmről való beszélgetéstől, azt viszont nem fogom szó nélkül hagyni, hogy csak azért, mert egy film tetszik, még engem állítsanak be negatívan, engem kezdjenek el gúnyolni. Ahhoz senki nem fog tudni elég korán felkelni, és ha az oldal gazdája hagyja, hogy ilyen mederbe terelődjön a beszélgetés, hát hajrá.
31. Fekete Fülöp
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 13:26
Kajak pszichológia lett hirtelen az egész, de tetszik.
32. Blackdevil Angler
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 13:28
Sajnos én az 1. csoport táborát erősítem. Nekem sem tetszett.
Az, hogy a film története zavaros volt lehet, hogy erősítette bennem azt, hogy nem tetszik bár mivel más filmnél ez nem zavart (Lost Highway, Mulholland Dr, Radírfej) nem hiszem, hogy ez volt a fő oka. Egyszerűen a film és maga a hangulata nem fogott meg.
33. Jester
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 13:40
Nálam egy kicsit ülepednie kellett. Először én is pofákat vágtam, ugyanakkor a látvány miatt még egy óráig néztem volna. Most, két nappal később már szívesen gondolok a BD-megjelenésre.
34. Remo
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 13:53
30. Túlreagálod drágám.
35. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 13:56
31. Lefordítva: miután megkeverted a szart, hátradőlsz és élvezed. Alagsori orgia.
36. Remo
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 14:09
35. Élcelődtem, de ahogy elnézem te ezt halál komolyan veszed. Nyugodj meg, sajnálom, ha így felizgattalak!
37. purple rain
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 14:11
Én ma megyek megnézni, de már mindent elolvastam róla amit csak lehet úgyhogy remélem egy köpedelem lesz és tudom itt is szidni szarásig!!!!!!!!!!! :) :)
38. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 14:14
34. A kedves szavak, a szmájlik használata olyan esetekben, amikor az illető amúgy épp az ellenkezőjét érzi, szintén gyenge, elcsépelt fogás. Valami eredetibbel próbálj operálni, de inkább ne itt, mert ezt a topikot a Prometheus-lemezek számára hozták létre, és már így is elég kreténség került bele.
39. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 14:15
Remélem, hogy a számokat még ismered, így rájössz, hogy nem minden körülötted forog.
40. Full Metal Jacket
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 14:16
34.

Szerintem TM rátapintott a lényegre. Egyszerű példa. Én a haverommal néztem meg akinek nagyon nem jött be. Megkérdeztem tőle a mozi után,hogy mi a véleménye. Kb 1 órát fikázta. Tudomásul vettem. Kész. Én azóta egy szót nem szóltam hozzá,hogy miért nem tetszett neki, viszont ő azóta cseszeget,hogy nekem igen és konkrétan próbál meggyőzni,hogy valójában nekem sem, meg ilyenekkel bombáz,hogy "csalódtam benned..."
Tényleg mi lennénk a szektások, akik kijelentik,hogy "igen, nekem tetszett és tátott szájjal ültem végig" vagy ti akik már 1 hete fröcsögnek és sírnak és megpróbálják mindenkinek bemagyarázni,hogy ez a film egy szar és csak utálni lehet.... Nem tudom miért olyan k.rva nehéz elfogadni,hogy vannak akiknek tetszett. Nekünk igen, nektek nem. Ennyi.
41. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 14:26
40. Téged az ég küldött! Köszönöm!
Valójában ennyiről van szó. Mindenki rakja ki az utolsó mondata végére a pontot, aztán lapozzunk.
Amúgy is még csak a nyári filmszezon elején vagyunk, jön még egy rakás fim, amit lehet majd ócsárolni, minek leragadni itt, nem igaz? :)
42. Remo
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 15:32
40. Tény, hogy a "Prometheus-tagadók" is éppoly vehemensek tudnak lenni mint a "Prometheus-hívők". Ami Téglagyári megálló-t illeti, úgy látom túlzottan a lelkére vette, hogy a filmen, illetve a rajongóival vicceltem, azonban hozzátenném, hogy sose voltam aggresszív se vele, se mással, mint ő most velem. Emellett nem is neki címeztem, amit írtam, ő reagált rám, szóval az se mondható, hogy üldöztem a véleményemmel és ahol csak lehet csesztettem, ahogy téged a barátod. Valóban a legjobb túllépni ezen az egészen, mert tényleg eldurvult.
43. Enny
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 15:52
Én a Prometheus megtekintése előtti nap néztem meg Ridley Scott Alienjét. A-nélkül hogy bántanám, elég annyi, hogy abban a filmben is számos hiba van, valószínűleg a saját korában meg is kapta a magáét... Abban az esetben a filmből nagyjából 7-8 perc teljesen haszontalan, amikor Ripley szaladgál a folyosókon az önnmegsemmisítő beindítása után. Még a fejem is megfájdult a sok villogástól, az volt ami ébrentartott hogy véletlenül se aludjak el... Ezt a részét sohasem szerettem a filmnek, tehát nem újkeletű a dolog.
A Prometheus ezzel szemben végig olyan feszes tempót diktál, hogy valóban a film után is utána kell gondolni most mi is volt, miért is így volt? Nem csak mindent szájbarágós filmek léteznek, van ahol Te egészíted ki a sösét részleteket.

SPOILER
Példának okáért Jama cikkéből nagyon tetszett az idegen anyag gyors evolúciójának feltevése, mellyel én is azonosulni tudtam.
SPOILER VÉGE

Azzal pedig hogy nincs minden a szánkba rágva, csak többet kapunk, mivel sok teórián gondolkodhatunk el, persze akit érdekel... Ez meg már mindenkinek a saját döntése.
Én egyedül csak arra lennék kiváncsi, ha az lett volna a film, hogy elmennek a bolygóra, idegen anyag nuku, egyszerűen csak felébresztették volna a Space Jockey-t a hibernálásból, aki aztán szépen egyesével kivégzi a legénységet, Rapace pedig elmenekül... Ha ez lett volna a történet Ti tapsolnátok? Mert én pont akkor jöttem volna ki úgy a moziból, hogy köszönöm, mégegyszer ugyanazt nem veszem meg hordozón más szörnnyel.......
44. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 16:12
42. Nevemet hiába szádra ne vedd.
45. R2-D2
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 18:21
42. Utolsó mondatoddal maximálisan 1etértek. Sokkal értelmesebbnek ismertelek meg annál, hogy egy neked nem tetsző, ámde másnak tetsző film készítőit, rajongóit úgy cikizd, mint ahogy tetted. Mi sem cikiztünk a Stone miatt... ;-)

46. R2-D2
Hozzászólás időpontja: 2012. június 12. - 18:25
25. " Spoiler: Most őszintén, ha nem tudod, hogy ez Alien film előzmény, kíváncsi lennék milyen szálakon gondolkozol film közben, egészen a végéig. Csak azért gondolkodták, mert elhintették. Ez minden volt csak nem egyértelmű Alien fim, ne haragudj."

Nekem az volt, ne haragudj. Ha Te nem láttad benn, az a Te bajod.

S részemről téma lezárva, mert nem kívánok a pszichológiai kísérleted része lenni. Eddig valahol bírtalak, maradjon is ez így. Csupán egyet kell tenned, belenyugodni: úgy kerek a világ, hogy van, akinek tetszik ez a film is.

47. dvdextra_
Hozzászólás időpontja: 2012. július 5. - 0:34
Úgy tűnik, első körben csak a moziváltozat jelenik meg.
48. wishmaster83
Hozzászólás időpontja: 2012. július 5. - 5:48
naaaaa!:(
49. Gyulus
Hozzászólás időpontja: 2012. július 5. - 10:55
A vitához:

Alien előzményfilm vagy sem? Nyilvánvalóan az, még akkor is, ha nem nagyon látjuk a megszokott szörnyet a filmben.

De ez miért is meglepő? Csak nekem tűnt fel az az apróság, hogy a film címe nem tartalmazza az "Alien" szót? ;-)
50. Gorgoroth
Hozzászólás időpontja: 2012. július 5. - 11:03
25. " Spoiler: Most őszintén, ha nem tudod, hogy ez Alien film előzmény, kíváncsi lennék milyen szálakon gondolkozol film közben, egészen a végéig. Csak azért gondolkodták, mert elhintették. Ez minden volt csak nem egyértelmű Alien fim, ne haragudj."

- Weyland vállalat és logója
- patkó alakú űrhajó
- patkó alakú űrhajó belseje
- az űrruha, mely az Alien elején látható űrutasra emlékeztet
- ugyancsak LV jelölésű bolygó
- marhanagy arctámadó
- mellkasból kirobbanó xenomorph szerű szörnyecske
- H.R. Giger design kísérteties hasonlósága az Alien univerzumhoz
- hasonló felépítésű android fehér folyadékkal és csövekkel
- genitáliákra emlékeztető kisszörny (fallikus szimbólumok a mániám és az Alien feje a kedvencem :D )
- Elisabeth Shaw adása a végén
51. rosszkutyusz
Hozzászólás időpontja: 2012. július 5. - 11:47
Izgi a vita a filmről. Csak egy jelet tennék a kva jó film táborához, megjegyezve, hogy az asszon végigizgulta aztán beállt a másik táborba.
52. gettomilliomos
Hozzászólás időpontja: 2012. július 5. - 11:59
47. Ez nem túl biztató hír számomra. Ez már biztos?
53. 4rc28
Hozzászólás időpontja: 2012. július 5. - 12:49
49.
Láttunk már ilyet. A Gonosz Halott filmek esetében is a harmadik rész címe abszolút nem tartalmazza a "Gonosz Halott" szót, holott egyértlemű folytatás, mivel ott kezdődik ahol a 2. rész abbamaradt.
54. Jester
Hozzászólás időpontja: 2012. július 5. - 13:42
53: Vagy például a Sötét lovag címében sincs ugye Batman.
55. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. július 5. - 14:48
49. Az "Alien" szó lehagyása azért is indokolt, mert ez nem egy "klasszikus" epizód, nem a szokásos események történnek meg, a szokásos sorrendben, mint ahogy az a korábbi részekben volt variálva, hanem ezúttal ugyanannak a sztorinak egy eddig nem ismert, nem kibontott szála kerül feldolgozásra, ami úgy újítja meg a franchise-t, hogy valójában alig érinti. Így aztán ezt inkább hívhatjuk Prometheus-nak, pláne, ha tényleg lesz még egy- vagy két folytatás. Az biztos, hogy egyik sem fogja túlzásba vinni az "alienes elemeket", helyette ezt az új vonalat vesézik ki minél jobban, és csak a "Prometheus-szál" végét fogják hozzácsomózni az 1979-es film elejéhez.
56. téglagyári megálló
Hozzászólás időpontja: 2012. július 5. - 14:50
47. Az lett volna furcsa, hogyha nem így történik. Előbb mindig a moziváltozatot sütik el, aztán jön a bővített. Ezúttal jobb is így, csörögjön csak be minél több mani, annál biztosabb a további rész(ek) sorsa.
57. DNS
Hozzászólás időpontja: 2012. július 5. - 15:04
Kingdom of Heaven...
A hírhez csak regisztrált, fórumhozzászólási joggal rendelkező látogatóink szólhatnak hozzá, bejelentkezés után!
Legfrissebb hírek
2017. januári megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSJanuárban kiderül, hogyan hozzák a Gólyák a babát, és hogy milyen tökéletlen Meryl Streep hangja, érkezik A hét mesterlövész, modern köntösben, borzonghatunk a Vaksötétben, és betekintést nyerhetünk Kevin Spacey Kilenc életébe is. (774 napja) Decemberi megjelenések: GHE-Bontonfilm, Pro VideoDecemberben csatlakozhatunk az Öngyilkos osztaghoz, beleshetünk A kis kedvencek titkos életébe, bővített változatban csodálhatjuk a Gyűrűk Urát, az akcióról pedig a Haverok fegyverben és Jason Bourne gondoskodik. (822 napja) Pop art stílusú fémbobozos Blu-ray kiadványokJó hírrel szolgálhatunk a különlegességekre vevő filmrajongók számára: Pop Art stílusú fémdobozos kiadványok jelennek meg még az idén. (846 napja) Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADSSuhanhatunk liánokon Tarzannal, tanúi lehetünk az idegen lények második Függetlenség napjára időzített rajtaütésének, betekintést nyerhetünk a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar világába. A forgalmazók novemberben is ínyenc filmcsemegékkel kényeztetnek! (851 napja) Ajándékokkal érkeznek a Warcraft kiadványokNem csak a filmélménnyel, hanem videojátékos ajándékokkal is gazdagabb lesz, aki beszerzi a Warcraft: A kezdetek DVD vagy Blu-ray kiadását. (854 napja) GHE: 2016. októberi megjelenésekPandák, orkok, gengszterek, pénzes cápák, FBI-ügynökök és mutánsok gyülekező! (884 napja) ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenésekOktóber havában - elnézést a kifejezésért - egy v*lag megjelenés várható: démonok közé keveredünk, elvarázsolnak minket, bepillantunk Tükörországba, és vadiúj Harry Potter-kiadványokban dőzsölhetünk. De lássuk előbb a szeptembert (jobb késő...)! (886 napja) GHE: 2016. szeptemberi megjelenésekVadászok, szomszédok, madarak és lánytesók, továbbá minden idők egyik legjobb vígjátéka végre BD-n! (899 napja) Itthon is megjelenhet a gyűjtemények gyűjteményeha elég előrendelés jön rá össze, akkor itthon is megjelenhet a 30 lemezes Középfölde gyűjtemény. Csak rajtad áll. (914 napja) GHE: 2016. augusztusi megjelenésekFüggetlen filmcsemegék, polgárpukkasztó komédiák, egy felemelő sportfilm és az utóbbi évek egyik legszuggesztívebb horrorja. (939 napja) ProVideo: 2016. augusztusi megjelenésekJön az első UHD, továbbkékül Westeros, a Beavatott újabb talányokkal szembesül, megérkezik minden idők legédesebb cicusa, és meghallgathatunk egy gyilkos tréfát. (950 napja)

© Xpress.hu - 1999-2008