Keresés
DVD

Star Trek - A mozifilm (Rendezői változat - 2 DVD)

Star Trek - The Motion Picture
Rendezo: Robert Wise
Szereplo: William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan ... , George Takei, Stephen Collins (további nevek)
Induló ár:  6 000 Ft
5 490 Ft

Készlet: Nem beszerezhető

Várható szállítás: Bizonytalan

   Az U.S.S. Enterprise újra büszkén szárnyal az eredeti Star Trek filmklasszikus eme új, digitálisan restaurált rendezői kiadásában. Ez az új rendezői változat felújított vizuális trükköket és újrakevert hangot tartalmaz, melyek munkálatait a legendás rendező, Robert Wise felügyelte.

   Amikor egy azonosítatlan űrlény elpusztít három erős Klingon cirkálót, James T. Kirk kapitány visszatér az átalakított U.S.S. Enterprise fedélzetére, hogy átvegye a parancsnokságot.

   Leonard Nimoy, DeForest Kelley és a népszerű eredeti Star Trek tévésorozat szereplői görbületi sebességgel lépnek akcióba, hogy megállítsák az űrlényt, aki feltartóztathatatlanul tör a Föld felé.

   Űrönkívüli közlemény a rendezőtől:

   - Nem gyakran fordul elő, hogy egy művésznek alkalma nyílik felülvizsgálni egy régi művét, és általában eszembe sem jutna ilyesmi. A művészet, és főképp a film, mely egy természetéből fakadóan társas médium, nem vákuumban teremtődik. Hanem erők és személyiségek kombinációjának eredménye, melyekhez társulnak az időbeli, anyagi és technikai kötöttségek, melyek végül mind összefutnak olyan módon, amely az adott pillanatban egyedülálló. Úgy tűnik, Gene Rodenberry megértette ezeket a koncepciókat, és hitt abban, hogy ha a Star Treket elfogadják a képzelete tükrének, akkor az időutazás egy napon valósággá válik. Engem az Űrszekerek 1. rendezői változatának elkészítése közelebb vitt ehhez a valósághoz, mint azt valaha is hittem volna.

   - Az Űrszekerek presztízsfilm volt a Paramount számára, így rendíthetetlenül támogatták. Sajnos az idő kerekét még ők sem tudták megállítani, és ahogy elkezdtük felmérni az ambiciózus technikai újításokat, melyekkel kísérleteztünk, fokozatosan jöttünk rá, hogy ez verseny lesz. A kötelességüket messze felülmúlóan dolgozó, eltökélt szereplőgárdának és stábnak köszönhetően túléltük az utolsó hetek káoszát, és elkészítettük a filmet az ígért időpontra, 1979 december 7-ére. Számos kulcsfontosságú párbeszédet vettünk ki, hogy a beérkező trükkfelvételeket betehessük, de nem maradt elég idő arra, hogy megfelelően egyensúlyba hozzuk ezt a két összetevőt.
Hála újfent a Paramount támogatásának, el tudtuk készíteni a filmet a rendezői változatban. Amellett, hogy új, és szerintem megfelelő vágási egyensúlyt találtunk a filmnek, befejeztük azokat a trükkfelvételeket és jeleneteket, melyeket 1979-ben ki kellett hagynunk, és a film megkapta a megfelelő, végső hangkeverést. Olyan lehetőség volt ez, melyről sosem hittem volna, hogy megadatik, és amelyért kimondhatatlanul hálás vagyok. Gene Rodenberrynek igaza volt…az időutazás lehetséges.

Extrák:

1. lemez

 • 16:9-es tévék számára felújított szélesvásznú változat
 • Közös audiókommentár Robert Wise rendezővel, Douglas Trumbull vizuális trükk-rendezővel, John Dykstra vizuális trükkmesterrel, Jerry Goldsmith zeneszerzővel és Stephen Collins színésszel
 • Szöveges kommentár Michael Okudától, a Star Trek Enciklopédia társszerzőjétől

2. lemez

 • Új visszatekintő dokumentumfilm, benne interjúk a szereplőkkel és a stáb tagjaival:
     II. fázis: Az elveszett Enterprise
     Egy bátor, új Enterprise
     Újrarendezni a jövőt
 • Beharangozó előzetes
 • Mozielőzetes
 • Az új rendezői változat előzetese
 • 8 tévéreklám
     Hardware
     Hökkenj meg
     Enterprise
     Szereplők/Emberi kaland
     Spirituális/Kutatás
     Spirituális/Hökkenj meg
     Hökkenj meg/Emberi kaland
     Esemény/Közös élmény
 • 5 további jelenet (az 1979-es mozis verzióból)
     Vulkán és a csillagflotta
     Támadás az Enterprise ellen
     Felhőutazás
     Vger átrepül
     A szárnyséta
 • Plusz kivágott részek és bakik
 • 11 kimaradt jelenet (az 1983-as tévés verzióból)
     Sulu és Ilia #1
     Sulu és Ilia #2
     Kirk szállása
     Tiszti társalgó
     Támadás az Enterprise ellen
     A betolakodó adása
     Hatalmas hajó
     Kirk követi Spockot
     Ilia szállása #1
     Ilia szállása #2
     Egy gép a teremtője
 • Vázlatrajz archívum
 • Az új Star Trek sorozat, az Enterprise beharangozó reklámja