Keresés
Blu-ray

Tőzsdecápák

Wall Street
Rendezo: Oliver Stone
Szereplo: Michael Douglas, Charlie Sheen, Martin Sheen, Daryl Hannah ... , Terence Stamp, Sean Young, James Spader (további nevek)
Induló ár:  7 390 Ft
6 790 Ft

Készlet: Nem beszerezhető

Várható szállítás: Bizonytalan

A Wall Street nem csupán egy utca New Yorkban, a Wall Street fogalom: ez az a hely, ahol dollármilliárdok forognak, ez az a hely, ahol egyik percről a másikra megvalósulhat az amerikai álom és milliomosok születnek, de szintén ez az a hely, ahol életek százai mentek már tönkre egyetlen pillanat alatt.

A tőzsde világa egyszerre vonzó és taszító, egyszerre ismerős és kiismerhetetlen, egyszerre a siker kulcsa és a bukás legbiztosabb útja. És mindezt a nyüzsgő, állandóan telefonáló, ideges, érthetetlen jelekkel kommunikáló furcsa öltönyös figurák, a brókerek vezénylik le.

Oliver Stone a 80-as években nagy nyilvánosságot kapott tőzsdei visszaélések alapján készített filmet egy fiatal, törtető, gátlástalan brókerről, aki törvénytelen eszközöket - belső információkat - felhasználva próbál gyorsan meggazdagodni ügyfelei pénzén.

A fiatal Bud Fox példaképe Gordon Gekko, a nagypályás brókerkirály, aki nem mindenkit enged közel magához - de azok, akik köréhez tartozónak mondhatják magukat, mindig közel lehetnek a húsosfazékhoz. Bud apja szakszervezeti vezető egy légitársaságnál. Rajta keresztül Bud olyan információkra tesz szert a társaságról, amely dollármilliókat jelenthet a tőzsdén. Ezzel az információval végre megszerezheti első millióját és - ha beavatja Gekkót is az ügybe - talán bekerülhet a kiválasztottak klubjába, ha azonban kiderül a visszaélés, az akár a karrierjébe is kerülhet...

Stone - szokásához híven - ismét lerántja a leplet egy olyan mechanizmusról, amely az átlag halandók számára átláthatatlan, s mint ilyen a korrupció és a visszaélések melegágya - akárcsak a politika, a háború, vagy a sport, Stone további kedvenc témái.