• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
230. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 26. - 13:49

A Wind River, ahogy sejtettem, sima dobogós lett volna. A legjobb krimi/thriller lett tavalyról. Rennerre írták a szerepet, nagyon jól játszott, de az egész szereposztás rendben volt a film hangulatával egyetemben.

229. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 5. - 11:47

Erről van szó, igazad van! "Együtt" voltunk, "játszottunk" s ez a lényeg. Több ilyen kéne egy évben. :)

228. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 2. - 19:27

Nincs mit! Aki keres, talál. :)

227. Piemaker  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 2. - 19:13

Köszönöm szépen.

226. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 2. - 18:32

Kedvem van, most már időm is. Vad napom volt, életem első, s remélem utolsó építkezésének kezdetén vagyok. Ahogy látom, lesz baj nem kevés. De hogy filmes témánál maradjunk, kicsit én is erősnek gondolom tchabee mondatát, de én látatlanul is kedvelem és tisztelem az íróját, itt kicsit elhamarkodottan és bántóan fogalmazott. Számomra is rejtély az elmúlt évek képregényfilm áradata, de személy szerint én a műfajt nem kedvelem, ahogy a musical filmek és a horror műfaj sem áll közel hozzám. Szerencsére nem vagyunk egyformák, de semmilyen szándékom sincs kisebbíteni ezen filmek érdemeit, nem is teszem. Sőt, gyűjteményemben tudható az összes X-Men film, a Nolan rendezte Batman trilógia és a Thor 1. része, monjduk ez inkább Branaghnak szól. Nálam ezek semmilyen listára nem férnének fel, de az idei xpress fórum győztes Logan számomra igenis szórakoztató volt. Sőt, talán eddig ez volt az általam legjobbnak tartott képregényfilm. Én személy szerint irigylem a műfaj kedvelőit, nagyon el vannak kényeztetve az elmúlt években, s ahogy látom, el is lesznek a következő években. Ahogy látszik, több pénzt termelnek így a film készítői, mintha nyomnák a pénzt /ez idézet jelleggel bírt a Gengszterosztagból/. Számomra rejtély, hogy kevesebb, mint 25 év alatt 5 színész játssza el Batmant, kevesebb, mint 10 év alatt 3 színész játssza el Hulkot, illetve egy színész egyazon Marvel világban pár év alatt lehet akár Amerika Kapitány, akár Fáklya. Ez van, nekem furcsa, de látom, hogy a műfajnak rengeteg rajongója van, a piac pedig kiszolgálja az igényeket. Nem vagyok ellendrukker, egyszerűen nem az én világom. Zömmel én is a kommersz filmeket szeretem, ahogy a listámon látszik is. Számomra az idén látott filmek legnagyobb csalódása például A régi város című alkotás volt, nekem sem a témája, sem a hangulata, sem a tempója nem tetszett, de látom, hogy sok listában szerepelt. Egyébként nagyon érdekes számomra a listák böngészése ilyen szempontból (is), mert általam is listázott filmek mellett Többeteknél is olyan filmek szerepeltek, melyek nekem nem tetszettek, vagy zömmel átlagos filmeknek gondolok.

225. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 2. - 11:50

chat-ben folytathatjuk majd, ha lesz kedved. :)

224. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 2. - 0:27

Abba ne hagyd, élvezet olvasni! :)

223. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 22:37

Na, ma többet írtam, mint az elmúlt években :-) Lehet, hogy még írok is. Bár lehet, hogy tényleg senkit nem érdekel.

222. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 22:35

Szerintem mindenkinek más nehezíti, nehezítheti meg a megnézendő filmek lehetőségét. Tök jó példákat írtál, mind a vidéki lehetőségek, mind az ízlésvilág szempontjából. Én a festői Óbudán élek, így a budapesti mozis lehetőségek tárháza számomra megoldott. Számomra a nehézség abban rejlik, hogy igen ritkán járok moziba, akkor is elsősorban rajzfilmeket nézek a fiaimmal. Természetesen járhatnék többet is moziba, de szerencsére igen nagy érdeklődési köröm van, így a szabad időmben elsődlegesen minél több sportot, másodsorban egyéb kulturális élményeket szeretek megélni, illetve mindenféle programokat a gyerekekkel. A filmezési hobbimat így gyakorlatilag otthon szoktam kiélni, s otthon viszonylag sok filmet is nézek meg. Viszont a nehézségem abból adódik, hogy mióta a BD formátum megjelent, én nem nagyon vagyok hajlandó DVD formátumot nézni, s a magyar BD, illetve UHD kiadás az tragédia. Szerény véleményem szerint vérlázító a magyar filmkiadási piac, természetesen tisztelet a kivételnek. Én ennyire szánalmas, hozzá nem értő, titkolózó, rugalmatlan hozzáállást sehol máshol nem tapasztaltam. Mondom, pontosabban írom ezt úgy, hogy laikus vagyok a témában. Így azok a filmek maradnak számomra, amik BD formátumban megjelentek a szavazási év januárjáig, a későbbi kiadásokat lehetőség szerint megveszem és megnézem, nagy valószínűséggel a februárban megjelenő Wind River is befolyásolta volna a listámat. A másik lehetőség a letöltés, illetve a külföldi kiadványok megvétele lehetne, de eddig egy rosszul értelmezett hűség a szánalmas magyar piac mellett tart(ott). Gyakorlatilag magamat zárom ki egy rakat jó film megnézésének a lehetőségéből, de mindig azzal védem az álláspontomat, hogy úgysem lenne ennél több időm a filmekre.

221. Dylan   [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 21:33

Piemaker!

2009-től őriztem meg a választéklistákat. Ez is össze is van szedve egy .xls file-ba. Itt van:

KÜLSŐ LINK

220. Dylan   [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 21:32

R2-D2!

Tök jó hogy belinkelted az első 2015-ös hsz-emet. Nem olvastam már vagy... ööö... 12 éve! Érdekes hogy már akkor is az volt a megérzésem hogy ezek az év végi szavazások amolyan blockbuster szimpátia szavazások lesznek, vagy legalábbis nem fognak azonnal kitűnni az igazán jó kultfilmek. Mert azoknak idő kell! És bizony minden évben van több olyan hype-olt film amiről sokan azt hiszik hogy jók, aztán csak elfelejtődnek.

Ennek ellenére a 2005-ös év igen jó volt. A listám első két helyén lévő film A bukás, és az Oldboy. Ma is ugyanoda tenném őket. Talán az Oldboy lenne az első, de számomra akkor is, és azóta is remekművek, az évtizedes toplistámon is a Top 10-ben lennének. :) A Sin City viszont viszont nálam az akkoriban hype-olt, de mára inkább elfelejtett film kategóriájába esne...

219. Lord Picard  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 20:06

Én is köszönöm a lehetőséget, hogy szavazhattam :) Nagy megelégedésemre szolgál a Top 10-es lista, és még évek múltán is vissza-visszanézek a listákra, hogy vajon mit nem pótoltam még meg? Mert vannak bőven olyan nagyobb filmek is, amelyeket még mindig nem láttam az elmúlt évekből...

A listám utáni hullámokról csak annyit, nem vettem magamra, nem éltem meg támadásnak, de köszönöm, hogy megvédtetek :)) Értem, hogy miért nem tetszett sokaknak, és sajnálom, hogy csalódást okozott számukra, ismerős érzés, amikor egy általam régóta várt film csalódást okoz, nem jó érzés... Van egy barátom, zsigerből gyűlöli a Disney-t, nem csak a Star Wars miatt (sosem volt rajongója), hanem a Marvel filmek miatt is és mindegy, mit mondasz/mondanak neki, ő meg se nézi őket, de ekézi a céget :D Kész öröm vele társalogni :DD

218. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 18:46

Elképzelhető. Nekem egyébként FB-on is egy rakat olyan kontaktom van, akik ha találkozunk, mindig mondják, hogy ezt és ezt olvasták tőlem és tetszett, de éppen ott jelezni lusták. S amikor több ilyen van, akkor fogom és "eldugom" az írást, csak magamnak láthatva, aztán ha szépen kérnek, újra láthatóvá teszem. :)
A másik oldalról nézve tehát annyira nem jó, ha nincs visszajelzés, mert nem tudni, hogy érdektelenség van, vagy csak kommunikációhiány. Igazából egyik se jó. Volt olyan, aki azért ment el innen, mert berágott arra, hogy senki se reagált a beírásaira. Még a nevét is kitörölte. Ilyen is van. Szóval mindenképp jobb, ha többen vagyunk aktívak. :)

217. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 18:39

Na, már volt értelme az egésznek, örülök, hogy tetszett! :)

216. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 18:39

Tessék többet mozizni! :)

215. Hank Moody
| 2018. február 1. - 17:52

Dylan és akik még segítettek neki a számolásban, kivonásban, összeadásban, gyökvonásban: köszi a munkátokat és a rááldozott időt! A toptízes címsor nagyobb része szerintem vicckategória, de hát a tetszik-nem tetszik már csak egy szubjektív valami, a listázás pedig "csak" egy érdekes játék volt, szégyellni meg véresen komolyan venni értelmetlen dolog.

214. R2-D2  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 16:08

Szívemből szóltál, de hogy ne legyen teljes egyetértés (:P), én Cézárt, mint Mózest nem komáltam. A többi úgy van, ahogy írod.

Meg talán a Dunkirket bírom jobban, mint te, újranéztem, és rohadtul kíváncsi lennék egy lineárisan vágott változatra.

213. R2-D2  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 16:05

Egyébként, ahogy olvasom, 2007-től lett az a lehetőség, hogy a DVD premiereket is beszámítsunk... Addig a kritikustömeg.org bemutatói voltak az irányadóak, egyébként mozipremierek szempontjából én ezt használom ma is.

212. R2-D2  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 15:57

Minden év szavazásának megvan még a topikja, azokban minden benn van. Most mosolyogtam az elsőn, a 2005-ösön, az Xpress-díjon... :)

Meg akkor még fix terv volt, hogy évente újra szavazunk...

KÜLSŐ LINK

211. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 15:41

A 2015-ös fórumban benne van a 2015-ös lista a 143-as hozzászólás(om)nál.

210. Piemaker  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 15:37

A választéklistákra gondoltam.Az xls-es fájlokat megtaláltam a fórumban de már nem elérhetőek a régebbiek.

209. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 15:06

Én egy szóval sem mondtam, hogy rossz az eredmény, csak, hogy nincs túl jó véleményem róla. Ez azonban kissé összetettebb. Nézzük:
A Logan nagyon jó film LENNE, ha nem az egyik kedvenc karakteremet véreztetnék benne két órán át. Nekem kínszenvedés volt ezt látni.
Szárnyas fejvadász 2(049) ha rövidebb egy fél órával, talán jobban tetszik, így viszont azt éreztem alatta, mint R2-D2 Tarr Bélával. Ráadásul nekem az első rész színvilága sokkal jobban bejött, mint a mostanié, ez a fakó izé méginkább ráhajazott az unalomra.
Az utolsó Jedikkel az van, hogy minél többet tudok meg a készítése körülményeiről, annál jobban fogom a fejem. Sokkal jobb volt, míg egy kézben volt a gyeplő, azóta gyakorlatilag fan-made produkciókat ütnek össze olyan tökéletes technikai háttérgépezettel, amitől az ember szíve összefacsarodik, hogy mennyire kevés kellett volna csak ahhoz, hogy valóban jó filmek legyenek ezek, s ez a "kevés" az épkézláb, normális, koherens, átgondolt forgatókönyvek hiányán ment el. A rajongás és a nosztalgia viaskodik a logikával, hogy merre is húzzam a mércén a mutatót. Nem könnyű.
A galaxis őrzőit szerettem, a második részt viszont már túltoltnak éreztem, mert az első részben pont jól eltalált vicceskedés-akció arány felbillent az utóbbi rovására. Kurt Russelből meg valami olyan interdimenzionális vagy mif@sz figurát kreáltak, hogy a végén már sajgott tőle a szemem. Szerintem kevesebb több lett volna.
Dunkirk - megvettem a digibook BD-t, ennyit rólam, azt hiszem, ez már nagy előrelépés ahhoz képest, ahonnan indultam a filmmel szemben. Hogy fogom-e szeretni valaha, az kérdéses, egyelőre nem vagyunk még közös nevezőn. Rideg, elnagyolt, odakent blöff - jelenleg ennyit tudnék dióhéjban mondani róla.
Az Utazók a kiválasztottjaim között volt, s bár csak egyszer láttam ezidáig, azt már azóta tudom, hogy az all time favoritjaim között a helye.
A majmok bolygója fináléja ebben a listában a számomra legértékesebb, nem is ismételném meg a róla korábban írtakat, vissza lehet keresni.
A Nyomd, Bébi, nyomd számomra átlagos autósakciós izé, hogy közben zenét hallgat a srác, az számomra nem spilázta fel annyira az összképet, mint a célközönségnél. Volt neki azóta egy November Criminals című filmje is, az is nagyjából annyira ragadt meg bennem. :)
Az Az megvolt háromszor is, most szerintem jó pár évig nem fog hiányozni. A kor megidézése remek, a szereplők is, Stephen King meg pláne, de erről most úgy érzem, hogy vele nem lesz olyan hosszan tartó vonzalmam, ezért nem raktam listára. Voltak erősebbek. Hozzáteszem, ez nem rossz film, csak nálam a piros lufi csócsálás közben kipukkadt.
Végezetül a Thor 3, amiről röviden mondhatnám, hogy no comment, nyilván hosszabban már nem, úgyhogy ha elmarasztaltam A galaxis őrzői folytatását, akkor az odaírtakat itt szoroznom kell legalább kettővel, ha nem hárommal. Pedig az elsőt szerettem. A másodikat kicsit untam. Ez meg idegesített.
No, ez a Top10 észrevételem. Vannak benne elszórtan jók, de összességében bármikor becserélném egy jobb tízesre. :)

208. Stanley Ipkiss
| 2018. február 1. - 14:59

Örülök neki, hogy pár, általam is kedvelt film bekerült a top 20-ba, különösen az Utazóknak és a Life-nak.

Vicces, hogy az Alien ennyire hátrakerült, de meg is érdemli. A Life klasszisokkal jobb volt, Ridley Scott-nak ki kellene lépnie ebből az egészből és átadnia valaki másnak.

Dylan, neked köszönjük ezt az idei szavazást is, rám jövőre is számíthattok!!!

207. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 14:26

:)))

Annaira akartam, hogy legyünk 50-en, ezért gondoltam, hogy kedveskedek valamivel. :)

206. Locke(d)  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 1. - 14:01

Én mondjuk idén kezdem majd alulról karcolni a 30-at, de nem tudok elmenni szavak nélkül soraid mellett.
Emlékeim szerint nekem idén állt össze az első TOP 10-es listám az előző év filmterméséből. Ennek több oka is van, de a legjelentősebb, hogy nem győzöm pótolni a nagyobbnál nagyobb FILMES hiányosságaimat, melyek száma jelenleg is 4000 fölé mutat. Persze, ezt be tudhatjuk az őrült elszántságomnak is, de hát ha egyszer ez a legkedvesebb hobbim... :D

Ha listát kellene összeállítanom a tavaly HÁZIMOZIBAN látott filmekből, akkor egészen illusztris(abb) listát tudnék közölni, még ha fel is érne egy szájtátás-sorozattal, hogy "Úristen, ezt nem látni eddig...".
A saját TOP 10-es listámról egyedül a Baby Driver nem szerepelt az év eleji várólistán, a többi vagy gyerekkori érintettség (MFU filmek, Logan, A majmok bolygója), vagy alkotói munkásság (Dunkirk -> C. Nolan, anyám! -> D. Aronofsky) Baby Driver -> Edgar Wright) helyezte fel a megnézendő mozifilmek listájára.
A három kakukktojás közül a Tűnj el! az utólag sajnos túlontúl spoileresnek titulált előzetesével győzött meg (amellett, hogy horror/thriller), a John Wick folytatása pedig a stílusos első résszel. :)

Ugyan a listán csak a második helyre "szorult", az év legemlékezetesebb filmes eseménye mégis a Szárnyas fejvadászhoz kötődik. Annyi a trükk, hogy esetemben az első résszel karöltve értendő, ami 10 évvel első megtekintése (és ezzel együtt jó, de messze nem kiemelkedő teljesítménye) után az idei újrázással teljes véleményformálást hajtott végre. Véleményem szerint most nőttem fel eléggé ehhez a filmhez, az üzenetéhez, és legfőképp, a hangulatához.
Árulkodó, hogy a 2049 nem szerepelt a Kötelező mozifilmek" listámon, viszont az első rész forradalma után kétszer is beültem rá.
Az, hogy Darren Aronofsky thrillere még erre is rá tudott tenni (minimum) egy lapáttal, már más történet.
A Kojot szintén szerepelt a terveim között, más, kisebb volumenű, de rendkívül izgalmas darabokkal együtt, és hamar pótlásra is kerülnek, sajnos már csak otthon, és nem 2017-ben.
Itt jegyezném meg, hogy az apróbb gyöngyszemek mellett esetlegesen moziba tervezett filmek is kimaradtak a megtiszteltetésből, példának okáért a szeptemberi AZ, aminél az eredeti, TV-s adaptáció ráadásul az egyik nagy fiatalkori horror-élményem (még a tavalyi újrázás se rontott rajta sokat).

Ami pedig az idetartozásodat illeti, semmi se kötelező. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akit elszomorítana egy újabb Xpress-fórumtag távozása, da ha már nem vagy ránk kíváncsi, a fórum (vagy csak ez a topic) simán kizárható az életből. Sajnos sokan bizonyították már ezt itt. :(
Attól, hogy mások esetleg másképp tekintenek vissza mozis élményeikre, más érvek szerint választottak/választanak maguknak filmet mozizásra, a saját élményeid, és az ezekből eredményezett listád nem csorbulnak. Azok is fontosak, és egy külön egészet képviselnek.
Én is sajnálom, hogy az első helyre megszavazott filmem nem jutott el elég emberhez, vagy hogy (az olvasottak alapján) még a TOP 30-ba sem fért be, de képes vagyok elfogadni, és túllépni rajta. Attól én továbbra is nyertesnek tartom, és ettől függetlenül gratulálok a Logan-nek az itteni győzelméért.
Akárcsak Dylan-nek, téglagyári megállónak, és mindenkinek, akinek köszönhetően megvalósult a szavazás.
Folyt. köv. jövőre, remélhetőleg legalább ekkora létszámmal.

LAPOZÁS: 230-206 | 205-181 | 180-156 | ...első oldal »


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: