• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
Hook (DVD) Hook (DVD)


 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
4. téglagyári megálló
| 2018. szeptember 25. - 15:15

fakk

3. csabaga
| 2018. szeptember 25. - 14:11

Lehetett volna remek film, de nem lett az. Egyszer elmegy.

2. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 25. - 13:18

Egyébként sokan vannak így mint te, látszik a 16 éve megjelent film topikjában lévő komment cunamiból...

:D :D

1. téglagyári megálló
| 2018. szeptember 25. - 10:21

Hook

Csodálatos, ahogyan a film megfogalmazza, megmutatja azt a kettősséget, ami a felnőtté válás és a az örökké gyermeknek maradás között húzódik, s mindezt Robin Williams brilliánsan játssza el. Amikor a néger kisfiú elé letérdel, s az kisímogatja a felnőtt férfi ráncait, miközben John Williams valaha írt egyik legszebb muzsikája szól, az így együtt nagyon megindító. Hoffman és Hoskins kettőse szintén szenzációs, a film lárványvilága, monumentális díszletei bámulatosak. Nekem alapból közel áll Pán Péter története, mert már fiatal koromban is nagyon foglalkoztatott azöregedés-elmúlás-öröklét-fiatalság gondolatköre. Így aztán ahogy Spielberg közelítette meg a klasszikus mesét, hogy csavart egyet rajta és egy rideg felnőttet visz vissza önnön gyerekkorába, ez nekem óriásira bejött, mert már akkor is azt éreztem, hogy körülöttem többen is annyira kepesztettek "nagyok" lenni, hogy menet közben kidobtak minden jót abból, ami a gyerekkorban megvolt bennük. Márpedig ezt mindig is károsnak tartottam.
Szóval mondhatom azt, hogy számomra a Hook egy nagyon személyes film, egyenértékű az E.T.-vel. Mindkettőt megkönnyezem, ha látom, igaz sok-sok év szünet eltelik két megtekintés között, de nincs is rá szükségem, hogy technikailag képezzem magam elé, az emlékezetemben vannak mindkét film képkockái.
Ja, hát ezt vagy érti, értékeli valaki, vagy gúnyólodva röhög rajta. Szerintem nem gáz, sőt, hálás vagyok a sorsnak, hogy van a személyiségemnek egy ilyen szegmense, ami rengeteg érzelmi töltést tud adni és gazdagabbnak érzem magam általa. Spielbergben is megvan ez az érzékenység, szentimentalizmus. Sokan ezt utálják benne, számomra meg ez a legeslegjobb jellemvonása.

LAPOZÁS: 4-1 |


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: