• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
A nemzet aranya A nemzet aranya


 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
15. csabaga
| 2018. szeptember 21. - 22:05

Ha valaki kommenttel akarja, de nincsen kedve jatszani: az alapkod:405

14. név
| 2006. január 19. - 16:59

"." <--- ezt számtalanszor képes lennék leírni. Egyszerűen csodálatos!

13. név  [ ELŐZMÉNY ]
| 2006. január 18. - 23:26

Bocsi. Egyszerűen felemelő élmény számomra ~ nagyszerű szavait leírni :]

12. téglagyári megálló
| 2006. január 18. - 23:03

Nekem tetszett A nemzet aranya, remekül szórakoztam rajta! Valóban felejtős a sztori, ezért már meg is néztem azóta a megvásárolt dvd-n! :-)
Kellemes kikapcsolódás, mely nem egy csúcs, de nem is akar az lenni.

11. Dylan   [ ELŐZMÉNY ]
| 2006. január 18. - 22:47

Jól van na! Azért nem kellett volna a teljes kritikát idézned... :D

10. név  [ ELŐZMÉNY ]
| 2006. január 18. - 21:53

Teljesen igazad van! Én már csak ~-t tudnám idézni: .

9. Dylan
| 2006. január 18. - 21:39

Tökéletesen felejthető amcsi blődli... Én már nem is emlékszem miről szólt, így legyen elég ennyi kritikának. De mivel két soros kritikákat nem írok, ezért inkább itt tettem meg hozzászólásomat...

8. név
| 2006. január 18. - 21:29

Apropó láttam, hogy három ember nem találta fontosnak ~ kritikáját. Megértem őket. ~ magvas mondandóját valóban igen nehéz befogadni, bár közérthető a fogalmazása. Azt ajánlom, olvassátok el mégegyszer e popás írást, és gondolkodjatok el rajta. Végezetül hadd idézek a Mestertől: "."

7. név
| 2006. január 18. - 21:26

Ma a kezem ügyébe került egy biztosítási szerződés, és lám, mit látok, minden mondat végén ott tündöklik ~ költeménye. Ugyan ~ mondandója csupán egyetlen karakterből áll, ez az egy karakter is milyen kerek, milyen életteli, milyen fekete. Szemtanúja voltam, hogyan épülnek be ~ mondandói a mindennapi életbe. A szívem örömmel telik. Lám, van még remény megmenteni a kultúrát, és ~ ehhez nagyban hozzásegíti a világot. Bárcsak nekem is ilyen neveltetésem lehetett volna. ~-ből süt a tiszta jóindulat, a szeretet és a barátság által uralt utópikus társadalmi rendszer gondolatából táplálkozik. Nem csicsáz túl semmit, s bár az Ő kritikái csupán spontán jönnek, a tiszta egyéniségét tükrözik.
Retorikai nagysága már-már Isteni, ilyen szép megfogalmazásokat még nem olvastam.
Ez a semmihez sem hasonlítható egyéni látásmód! Ez az érzékletes szöveg, amelyben úgy viselkednek a szavak, mintha először találkoznának egymással. Igen, ez a költészet maga! Csak Ady, Kosztolányi, Babits, Petőfi, a drága József Attila, csak ők méltó hozzá. Könny szökik a szemembe, ha arra gondolok, hogy nekem lehetett ilyen szerencsém, hogy a legmeglepőbb helyen, egy internetes fórum eldugott sarkában bukkantam rá erre a drágakőre.
Sorsdöntő ez a pillanat számomra, más ember lettem. Nemesebb, hiszen eljött a Megváltó!
Írhatta volna akár így is: ”,”, de az túl csöpögős lett volna. Próbálkozhatott volna ezzel is: ”-”, ám ez elnyújtottnak hatott volna. Csodálatos arányérzéke és a legnagyobbakra jellemző egyszerűség megmentette ettől, s végül az arany középutat választotta.
Újra csak azt mondhatom: ezzel a művel minden megváltozott! A film, az irodalom, a művészet, az egész élet.

6. név  [ ELŐZMÉNY ]
| 2006. január 18. - 15:07

Én nem tudom túltenni magam azon az igazán szép kritikán! Bár a Nemzet aranya nem igazán tetszett, ~ csodaszép kritikájában leginkább a kitűnő leíróképesség, és az igazi kritikai-séma tökéletes mellőzése ragadott magával. Azt hiszem, ~ szavait hamaorsan egy ország fogja megszeretni, fordulatai beépülnek a köznyelvbe. Ilyen egy igazi művészlélek!

5. Karola  [ ELŐZMÉNY ]
| 2006. január 18. - 15:03

Szerintem nem volt nagy film a Nemzet Aranya, azt hiszem, jobban tudok azonosulni ~ kritikájával, mint Te. (könnyebben túl is teszem magam rajta) :)

4. név
| 2006. január 18. - 14:45

Újra elolvastam ~ pompás kritikáját. Mondanom sem kell, a lélegzetem megint elakadt. Ennek az embernek költőnek kéne mennie. Ő a mi nemzetünk aranya!

3. név  [ ELŐZMÉNY ]
| 2006. január 18. - 0:06

Teljesen igazad van. Csak tudod, a meghatódottságtól hirtelen majd elaléltam, és nem igazán tudtam befolyásolni a cselekedeteimet. Hihetetlen, hogy élnek még ilyen tiszta lelkű, okos, kifinomult, művelt emberek, mint ~, akik ennek ellenére teljesen közérthetően fogalmaznak. ~ nem ítélkezik, de elgondolkodtatja az olvasót, az Ő írása akár választ is adhat a megválaszolhatatlan kérdésre: mi az élet értelme? Nem nyújtja el mondandóját, de kristálytiszta személyisége még e nyúlfarknyi szövegből is kitűnik. Elsülhetett volna rosszul is a kezdeményezés, azonban ez a tiszteletre méltó ember nem szúrta el a dolgot, helyette líraian megírt irodalmi műve tanúlság számunkra, és szerencsére örökkön-örökké itt fog állni a Nemzet aranya topikban. Tán a modern kor Petőfije tévedt közénk? Ha így áll, boruljunk le nagysága előtt.

Szívesen beszélnék erről a filmről, de ~ mellett azt hiszem, már csak homályos árnyékként látszódnék. Mélységesen egyetértek Vele, és csodálom Isteni nagyságát!

2. dick laurent  [ ELŐZMÉNY ]
| 2006. január 17. - 23:51

ezért érdemes volt megnyitni a fórumot! miért vagy te mindig mással elfoglalva? :)

1. név
| 2006. január 17. - 23:49

Kedves ~!

Az eddigi legtartalmasabb és legfontosabb hozzászólás e fórum hasábjain a Tiéd volt. Mint egy jó könyv! Mint egy elvont művészfilm! Csodálatos! Minden tiszteletem a Tiéd... meg azé a hét emberkéjé, akik hasznosnak találták a Hozzászólásod. Most megyek, és megkönnyezem mélyenszántó és minden apró részletre kiterjedő filmkritikádat!

LAPOZÁS: 15-1 |


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: