• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
20444. DNS  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. április 7. - 12:28

A kihúzás valószínűsége valóban ugyanannyi bármelyik szám esetében, de nem csak a konkrét találatot kell nézni, hanem a mintát vagy trendet is. Az, hogy a minta megvolt, csak a pontos számok nem, azt sugallja, hogy már megint azok a qrva midiklóriánok köptek bele a levesbe:D

20443. tzoli  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. április 7. - 11:09

Ezen kár bosszankodni, egyik számot sem a másik mellől húzzák ki, úgy hogy nem mellette levő számot, hanem más számokat húztak, mint amit megjátszottál. :)

20442. DNS  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. április 7. - 9:51

Akár úgy is lehet nézni, hogy érzem magamban az Erőt, csak még nem vagyok ura:) Fő a pozitív hozzáállás... Bár a Szerencsejáték zRt. nyilván nem értem van, de ha az ember megadja legalább azt a minimális esélyt magának, akkor sosem lehet tudni. Mondjuk ha a másik végéről nézem a dolgot, akkor inkább be kéne tiltani a francba az egészet:-P

20441. eXiztenZ  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. április 7. - 9:46

Mivel a főnök is benne volt a csapatban, ezért szigorúan hatalmi pozícióból oldották meg a kérdést:

belobogtatott egy akármilyen papírt egy akármilyen kereskedésből, hogy a 4.5 millióba kerülő autóért csak 2 milliót adnának. Természetesen felkínálta a kocsit megvételre a csapat mindegyik tagjának tudva azt, hogy egyik kollégának sem lesz 2 milla kp-ja. Nem is volt jelentkező, így a szóban forgó összeg lett szétdobva hatfelé. Az autót pedig a főnök családja használta sokáig. Ennyi...

20440. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. április 7. - 0:47

És azt hogyan oldották meg? Mindenki kapott egy kereket, egy negyed motorháztetőt, és pár darabot az alvázból és a belső térből? :P :D

20439. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. április 7. - 0:46

Én onnan nézem, hogy ha nem az én számaimat húzták ki, akkor édesmindegy, hogy mennyire voltak azok közel a heti nyerőszámokhoz.

Ezen kár bosszankodni... :)

20438. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. április 7. - 0:45

Már miért süllyednének el?

20437. eXiztenZ  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. április 6. - 23:38

Az életben soha többé nem adnék fel egyetlen lottószelvényt sem a helyedben...:)

Nagyjából hasonlóan éreztem magam én is sok évvel ezelőtt: Még az előző munkahelyemen történt, hogy a kollégákkal közösen lottóztunk és sok heti sikerteleség után úgy döntöttem, hogy kiszállok. Akkoriban volt az, hogy bizonyos időközönként autókat sorsoltak ki a szelvényt feladók között. Hogy-hogynem miután kiszálltam a kollektívából, nem sok időre rá megnyerte a csapat az aktuálisan kisorsolt autót. Ami a 2000-es évek közepén egy menőnek számító családi peugeot volt. A sorsolást követő következő munkanapon reggel a főnököm konkrétan az arcomba röhögött. Na azt az érzést nem kívánom senkinek.

Azóta természetesen nem lottózom.:)

20436. P1eTr0  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. április 6. - 14:11

Ez most meg tudom érteni. Nem kicsit...

20435. DNS
| 2020. április 6. - 9:23
20434. Blu-Ray Fan
| 2020. március 25. - 10:20

Korábban nekem is. Ezért bosszantó, hogy az utóbbi időben meg ilyen negatív a hozzáállásuk.

20433. Filmprofi  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. március 25. - 7:58

Nekem mindig visszaírtak eddig. Nem volt negatív tapasztalatom eddig.

20432. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php  [ ELŐZMÉNY ]
| 2020. március 25. - 6:54

A BF lesz lassan a PV2. Sajnos egyre jobban süllyednek el....

20431. Blu-Ray Fan
| 2020. március 24. - 20:18

...hogy a bontonfilm baszik válaszolni az üzenetemre! Lehet fikázni a provideo-t, mert tényleg egy nyomorék cég, de ők pl mindig vissza írtak. Csak az összehasonlítás végett mondom.

20430. DDani  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. december 19. - 21:17

Megoldási javaslatok:
1., Transferwise
2., A Raiffeisennek van egy ilyen azonnali devizaváltós funkciója, ami pont azt csinálja, h felajánl egy árfolyamot, amit egy percig tudsz elfogadni. Tapasztalatilag rosszabbat mint a Transferwise, de dönthetsz h kell-e.

20429. DNS
| 2019. december 19. - 16:01

Ma belefutottam egy, a felszínen talán pitiánernek tűnő dologba, de szerintem itt mégiscsak egy mélyebbre szántó problémáról van szó. Nevezetesen, a bankom online felületén EUR-t utaltam saját devizaszámláról forintszámlára, viszont az átváltás végül nem azon, hanem alacsonyabb (és ezért számomra kedvezőtlenebb) árfolyamon történt meg, mint amit közvetlenül az utalás indítása előtt a bank feltüntetett.

A dolog úgy is b@ssza a csőrömet, hogy csak pár száz forintot buktam emiatt - de ha nagyobb összeg átutalásáról lett volna szó, akkor a deficitem akár több ezer vagy tízezer is lehetett volna. A bank persze arra hivatkozik, hogy az állandóan változó árfolyamok alakulását soha sem lehet előre tudni, de ezzel két problémám is van. Az egyik, hogy azt ők önkényesen maguk határozzák meg, hogy mikor változtatnak a saját árfolyamaikon, és én ezt az időpontot előre nem ismerhetem. Én annak tudatában indítottam el az utalást, hogy az adott pillanatban mekkora volt náluk a HUF/EUR vételi árfolyam, és ha tudtam volna, hogy az átváltás pillanatában az már kevesebb, akkor el sem indítottam volna az utalást. Ez viszont így olyan, mintha személyesen bemennék a bankba, ahol az ügyintéző azt mondja, ennyi és ennyi az aktuális árfolyam, erre én azt mondom, hogy akkor mehet az utalás. Mire azonban az megtörténik, azt mondja nekem, hogy alacsonyabb árfolyam mellett zajlott le az átváltás, mivel az közben, éppen akkor megváltozott. Mire én akár azt is mondhatnám, hogy ez csalás, hiszen úgymond "nem ezen az áron adtam le a rendelést".

A másik problémám pedig, hogy azzal, hogy nem teszik lehetővé számomra, hogy visszacsináljam a dolgot, elveszik tőlem a döntés - vagy, ha úgy tetszik, a vásárlástól való elállás - jogát és lehetőségét. Mert arra éppenséggel hivatkozhatnak egy fizikai, nem online áruházban is, hogy ha leveszek egy terméket a polcról, az azon feltüntetett ár a kasszánál való fizetés pillanatában már nem érvényes, csakhogy ez esetben jogomban áll elállni a vásárlástól. Vagyis az lenne a minimum, hogy ha a korábban megadott áron nem vásárolhatom meg a terméket - vagy épp a feltüntetett árfolyamon nem hajthatom végre az utalást -, akkor meggondolhassam magam. Eme jogomat pedig akkor kell, hogy érvényesíthessem, amikor tudomást szerzek az ár megváltozásáról - tehát fizikai vásárlásnál a pénztárnál, online pedig az eredetitől eltérő feltétel, illetve összeg, árfolyam stb. megjelenésekor.

Persze a bank gondolkodása szerint számukra is ugyanolyan "hazárdjáték" az árfolyamok állandó változása, mint számomra, de én azt mondom, van azért egy alapvető különbség. A bank és bármilyen hasonló pénzintézet ugyanis az anyagi haszonszerzés reményében folytatja a tevékenységét, én viszont az adott szituációban csupán egy mezei fogyasztó, egy lakossági ügyfél vagyok, aki át szeretné váltani a pénzét a megadott feltételek, illetve a feltüntetett árfolyam mellett. Ennek megfelelően pedig én nem is vállalhatom magamra a bank kockázatát, amit ő önként magára vállalt. Lehet, hogy egy befektető, bróker vagy tőzsdeügynök a tőzsdén állandóan hazárdírozik, és ha rosszkor nyomja meg a gombot, akkor lemarad egy jó üzletről, a banki ügyfél azonban nem sorolható ebbe a kategóriába - ő csak egy egyszeri ember, akit elvileg megilletnének a fogyasztók bizonyos jogai.

Elnézést a kisregényért, de asszem ki kellett írnom magamból. Remélem világos, hogy itt nem az a lényeg, hogy visszakapok-e pár száz elveszített forintot, avagy sem. Viszont, amennyiben igazam van, akkor minden hasonló esetben az ügyfeleknek vissza kellene kapniuk az eredeti összeget, vagyis biztosítani kellene mindenkinek a lehetőséget, hogy a számára kedvezőtlenebbé vált feltételek mellett úgymond elálhasson a vásárlástól. Na és persze az sem ártana, ha az emberek tisztában is lennének eme jogaikkal...

20428. Mr.Sterling450
| 2019. november 1. - 0:26

Rendeltem az amazonról 2 Criterion címet (első kettő számomra) és most úgy tűnik hogy valahol Németországban a csomag elkavarodott.

20427. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 9. - 10:59

Egyetértek, mindkét filmben az a közös, hogy mindkét rendező a profizmusuk mellett mérhetetlen alázattal, tisztelettel rendezték a filmeket, s számomra egyértelműen az jött le, hogy rajongásig szeretik a témát. A Titanic szereplőgárdája is fantasztikus, de A Gyűrűk Ura szereplői szinte kivétel nélkül telitalálatok. Személyes kedvenceim a szereplők közül Mortensen és Bean, de gyakorlatilag nálam nincs a főbb szereplők között gyenge választás.

20426. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 9. - 10:53

Sok minden dühít, de az nem feltétlen fórumtéma :-) A hozzászólásomban csak reagáltam a Titanic és az L.A. Confindental filmekre írtakra.

20425. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 7. - 19:55

A Gyűrűk Ura a Titanichoz hasonló óriási produkció, melyben egy Cameronhoz hasonló mágus, Peter Jackson hozta ki a maximumot a teljes csapatából, így abszolút érthetőek a díjak. A trilógia méltatása oldalakat töltene meg, de ezúttal is csak azt tudom mondani, mint Cameron mesterművénél: kevés az elnyert díjak száma, a színészi teljesítmény is ért volna szobrot.

20424. andrew1975  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 7. - 16:17

Egy hozzászólásra reagált, szerintem olvass vissza, és tiszta lesz minden. :)

20423. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 7. - 15:30

Végigolvastalak, de nem értem: végülis mi dühít kibaszottul?

20422. Afrikakorps  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 6. - 15:27

Sziasztok! Rég írtam a fórumba, de most hozzászólok. TM akkora reklámot csinált a Titanicnak, hogy fizetni kellene érte. Nekem nagyon tetszik, hogy ha valaki ilyen szinten kiáll az egyik kedvencéért, akár egy filmért. Pláne érvekkel, érzésekkel, tök jó volt olvasni, kedvet kaptam az újranézéséhez. Én utoljára egy társaságban a Kormányzó Úrért érveltem ennyire. Visszatérve a filmre, sokunkkal egyetemben én szeretem a filmet. Egyik kedvenc rendezőm, remek szereposztás, látványos és jó történet, mi kell még. Nálam sima 10 pont. Az Oscarok számát személy szerint én is sokallom, de számomra nincs nagy jelentősége. Andrew-val egyetértve, nálam ugyanilyen nagy film abból az évből az L.A. Confindental is. Mondjuk Andrew ízlése – visszaemlékezve sokévvel ezelőtti fórumozásokra – közel áll az enyémhez, leszámítva Andrew horror műfaj iránti szenvedélyét, na az nálam nincs meg. Viszont szerény véleményem szerint (is), ha adott évben nincs a Titanic, az L.A. Confidental Oscar díjak tekintetében sikeresebb lett volna. Mondjuk így is az lett. Összehasonlítani a két filmet meg semmi értelme, banana fórumtárs meg tökéletesen összegzett.

20421. banana  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 5. - 13:03

Jogos, A király visszatér révén passzol. :)

20420. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. szeptember 5. - 12:42

Esetleg A gyűrűk ura trilógia...Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: