• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1019. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. október 5. - 2:30

Természetesen az Iron Fist az Iron Fist 2 akart lenni.

1018. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. október 5. - 2:29

Szívesen, én meg a Daredevil folytatását nem csekkoltam.
Egyébként a Defenders után a sorrend Jessica Jones 2, Luke Cage 2, és Iron Fist, meg majd akkor most a Daredevil 3. Érdemes betartani, mert például az idáig mindig jelenlévő Rosario Dawson majd eltűnik, meg Misty, a rendőrnő, akinek a kezét levágták, egy ideig fél kézzel tengődik, de aztán Rand-ék cége csinál neki protézist, így egyik helyen így látni, másik helyen úgy. Plusz meg még egyes szereplők "átjárnak" krosszóverkedni a másikhoz, tehát a legagykímélőbb a fenti sorrend. :)

1017. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. október 5. - 2:17

Légió - Egy idő után unalmas, hogy elkezdődik egy jelenet, aztán annak egy pontján váratlanul kimerevítik a képet ugyanazok a szereplők, akikről kiderűl, hogy valójában nem mi néztük azt a jelenetet, hanem ők, aztán beszélgetnek kicsit, átvált megint valami elvontba a műsoridő, időnként ijesztgetnek egy felpumpált fejű gonosszal, aki persze sosem látszik pár másodperccel több ideig, ugyanolyan "effekt" a főszereplő elmetekervényeiben, mint a többi beteg mozzanat. Biztos van benne logika és a végén összeáll valamivé az egész, de annyira öncélú, feleslegesnek tűnő, sehová sem vezető jelenetekkel tűzdelt az egész, hogy belefáradtam.

1016. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. október 5. - 2:11

Ja igen, a Runaways-ben természetesen nem az a nagy titok, hogy dínó szerepel benne, ez csak a félreérthető fogalmazás terméke. :) Amúgy elég gagyin animált hüllő. de csak vicces mellékfigurája a sorozatnak. Igazából valami természetfeletti cucc van, ahhoz kell a friss életerőket gyűjteni a felnőtt bandának, ezt nyomozzák ki a gyerekeik.

1015. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. október 5. - 2:06

Ja, hogy egy u-betű bekerült? Néztem én is, de mivel nem lehet belejavítani, gondoltam, hátha nem veszi észre senki. :)

1014. Niwrok  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. október 4. - 16:13

Én ilyen széles körből nem merítek :).

A Legion régóta listán van nálam, de ennyi és ilyen "figyelmeztetés" után kérdéses, hogy akarom-e én azt.

A Netflix-Marveleket még folytatom, a hamarosan érkező (okt. 19.) Daredevil S3 majd biztos kedvet csinál a többihez is, mert még mindig Matt sztorija jön be a legjobban. Persze kérdés, hogy a The Defenders után és a The Hand nélkül mekkora mozgástér van még a szériában, de eddig igazán csak az Iron Fist volt csalódás.

A Cloak and Daggerhez kösz a tippet; nem tudtam, hogy már vetítették.

DC-ből csak a Gotham került képbe, eddig két évaddal, de arra is szívesen szánok majd időt. Egyre jobban közelít a sorozat a két Batmanes kedvencem, a The Animated Series és az Arkham-trilógia hangulatához.


A "Louis és Clark" valami ultraliberális remake lenne :) ? Azt nem ismerem. :) .

1013. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. október 3. - 17:03

Jövőre majd nézem őket, vagy ha tényleg gáz, akkor majd csukott szemmel hallgatom a zenéjüket. :D

1012. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. október 3. - 16:37

S azt hiszem, hogy én sem leszek a kevesek egyike, ahogy A szolgálólány meséjét sem ülöm végig. Ez a Legion maximum annyiban Marvel-érdekes, hogy a címszereplő csávóról a végén kiderül, hogy SPOILERaz X-Menes profnak a fia SPOILER VÉGE de hogy emiatt egy túltolt Michel Gondry-David Lynch-Tarr Béla kombót kelljen végigseggelni, ahhoz még túl sok a kinti napsütés, vagy túl kevés a benti tudatmódosító. Még a Westworld 2-t bepróbálom, bár annak sem voltam elájulva az első szezonjától, borzasztó vontatott volt.
Marvel szériából amúgy naprakész vagyok, a VALÓBAN gyengére sikerült Inhumans után átrágtam magam a szintén Foxos The Gifted - Kiválasztottakon (mutánsüldöző kormány kontra mutánsokat segítő titkos mutáns ifjúsági szervezet), ami egy fokkal jobb, mint az Inhumans, de csak egy fokkal. Még ennél is jobb volt a Runaways, amiben hat fiatal meglesi az egyikük pincéjében a szülőket, amint azok egy fura szertartásban egy hetedik fiatalt fénnyé változtatva eltüntetnek, s később kiderül, hogy volt egy nyolcadik is, aki már korábban eltűnt, emiatt nem jár össze a mostani hat, de a közösen átéltek miatt újra felveszik egymással a fonalat és sutyiban nyomoznak a sumákoló szülők után, hogy kiderüljön a nagy titok - van benne dínó is! :) Aztán ősszel gyorsan bepótoltam Luke Cage második kalandját, utána meg az Iron Fist S02-t. Utóbbi nagyságrendeket javult (volt honnan), előbbi pedig talán ugyanazt a jó szintet hozta, mint az előzménye. Volt még egy Cloak and Dagger (Köpeny és Kard) című sorozat is, ahol egy fekete kiscsákó seftelő bátyja ugyanakkor hal meg, mint a szöszi kislány tengerfenék-kutató faterja és aztán sok évvel később kiderül, hogy egyfajta képességkötelék feszül kettejük között, míg egyikük a félelmet képes meglátni a megérintett alanyból, addig másikuk a reményt és megismerkedvén együtt próbálják felderíteni a sötét múltat, ami valami földkéreg alatti gonoszsággal szembesíti őket. Igazából ez is tetszett valamennyire, de sokkal ütősebbet is kihozhattak volna a sztoriból.
Asszem Marvel egyelőre nincs más, talán egyedül a 2001-2004 között futó 3 évados Mutant X maradt még ki, illetve a 70-es években volt már három(!) Pókember-sorozat és egy Hulk is, ezek viszont nem elérhetőek, akárcsak a 2006-os 13 részes Penge-sorozat. Gifted 2. évad múlt héten kezdődött csak, míg Runaways 2 decemberben lesz. Rajzfilmsorozat meg egyelőre kösznem, úgyhogy átnyergeltem a DC-szériákra.
DC-fronton némileg több régi élőszereplős széria létezik. Már az 50-es években volt Superman sorozat, a 60-as években Batman, 70-es években Shazam!, Isis, és Wonder Woman, aztán 1988-1993 között négy sorozat is, a Superboy, a Swamp Thing, a The Flash és a human Target, de mindezekből csak a Superboy és a The Flash elérhető, azok is csak magyar vonatkozás nélkül, úgyhogy jelenleg Louis és Clarkot nyomok, ami nagyon vicces, de hát mégiscsak 25 éves cucc, viszont cserébe Teri Hatcher nagyon dögös benne. :)
Utána majd maratoni 10 évad Smallville jön, amit A zöld íjász vált majd, és becsusszannak mellé a legújabb kori DC-sorozatok, a Villám, a Gotham, a Supergirl, A holnap legendái, a Black Lightning, a Krypton, és a majd még csak ezután debütálók: Titans, Doom Patrol, Pennyworth, Stargirl, Swamp Thing és a Watchmen.
Persze ez csak prognózis, majd evés közben kiderül, hogy ezekből mit szórok ki idejekorán. :D

1011. purple rain
| 2018. október 3. - 14:59

Van otthon pár DC sorozat zeném (Flash, Supergirl) és gondoltam ránézek a neten, hogy mit tudnak a filmek... Srácok, most komolyan ezeket a szarokat nézni valaki??? Ezek már a 90-es években is cikik lettek volna, komolyan mondom ilyen Power Rangers feelingem volt miközben néztem.... Egyszerűen felfogni nem tudom, hogy 2018-ban ilyet van pofája sugározni egy TV csatornának...

1010. téglagyári megálló
| 2018. szeptember 26. - 18:39

Légió (Legion)

A mai kor tévénézőinek nem létezik nagyobb kihívás, mint ennek a nyolcrészes sorozatnak (igaz, azóta már van második szezon is) a végignézése.

1009. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. március 27. - 12:34

No, ez a kívánságom is teljesült, Coulson ügynök mozifilmügyileg is rehabilitálva lesz, azaz visszatér a Marvel filmek nagyvásznára, yeah! :)

1008. téglagyári megálló
| 2018. február 14. - 17:27

Jessica :)

KÜLSŐ LINK

1007. Niwrok  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 14. - 13:29

Miért is kéne? Mi ez, vizelet? :)

1006. R2-D2
| 2018. február 14. - 11:53

Csak nem bírom visszatartani... :)


Dark S1KÜLSŐ LINK
.

1005. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 30. - 13:49

Megvárom az évad végét és már nézem is!

1004. téglagyári megálló
| 2018. január 30. - 13:47

Két hét múlva Homeland! :)

KÜLSŐ LINK

1003. Plissken  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 26. - 14:26

Én is nehezen tudnám rangsorolni, de ami a legnagyobb hatással volt rám, az Entire History of You, és a Nosedive. Ennyire még nem mutatták meg az árnyoldalát a technológia hatásának a társadalomra és a társas kapcsolatokra, mint ebben a kettőben.

1002. Niwrok  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 26. - 14:17

Bravó :)!

Jó kis lista, sok a közös pont, de én a dobogósak kiemelésénél nem vállalkoznék többre :):
- Shut Up And Dance
- The Entire History Of You
- The National Anthem

1001. R2-D2
| 2018. január 26. - 13:17

Juj, ez tényleg nem lehetett egyszerű. Én nem is próbáloznék vele, de annyi biztos, hogy a Shut Up And Dance és a White Bear nálam is dobogós. :)

Szóval köszi és gratula!

1000. Dylan
| 2018. január 26. - 13:07

Döntöttem. Nem volt könnyű... de... Döntöttem! :)
Ennyi zseniális és remek epizód között rangsort felállítani tényleg nem könnyű, de mégis sorba raktam mind a 19 Black Mirror epizódot.


1.) 2.04 - White Christmas (100%)
Mert mind a három kis történet önmagában nagyon érdekes, izgalmas, és félelmetes! És mert ezeket egy olyan nagyszerű keret történetbe tudták helyezni ami egy igazán ütős végsőt csavart az egészen.

2.) 3.03 - Shut Up And Dance (100%)
Talán az egyik legfélelmetesebb epizód, amibe teljesen bele tudtam élni magamat, mert ez a történet olyannyira nincs elrugaszkodva a jelen technológiájától, hogy gyakorlatilag bárkivel bármikor megörténhet.

3.) 1.02 - Fifteen Millian Merits (100%)
Mert az epizód az első perctől fogva beszippantja a nézőt, és mert nagyon ritkán látni ennyire eredeti történetet, amit egy igen távolinak tűnő univerzumba helyeztek, ami mégis tökéletes (fekete) tükröt tart a mai társadalom elé.

4.) 4.01 - USS. Callister (100%)
Azért mert az epizódban minden megvan ami egy remek Black Mirror epizódhoz kell. De ezek mellett annyival több: látványos sci-fi kalandfilm nagyszerű poénokkal, remek szereplőgárda és mindennek a tetejébe még egy nagy adag Star Trek paródiát is kapunk. A befejezés meg olyan ütős, hogy egy vadiúj sorozat pilot filmje is lehetne! Remélem lesz belőle!

5.) 3.04 - San Junipero (100%)
Mert fogalmad sincs az epizód elején hogy hova csöppentél, csak sodródsz a történettel ahogy annak szimpatikus főhősnője. Aztán jön az ötletes fordulat, és az egyik legfurcsább happy end, ami igen szokatlan a Black Mirrorban. És a zenék is nagyon jók!

6.) 2.02 - White Bear (100%)
Mert ez a történet is úgy indul hogy fogalmunk sincs hol vagyunk, és mi történik. A történet egy különösen furcsa és félelmetes világot fest le, ami csak fokozódik a sokkoló végső fordulat után!

7.) 1.01 - The National Anthem (95%)
A történet bár nem sci-fi, mégis annyira újszerű és eredeti, hogy még csak hasonlót sem láttam sehol. Nagyon jó és a miniszterelnök dilemmáját hogy mégis mit lehetne tenni egy ilyen helyzetben nagyon át lehet élni!

8.) 4.06 - Black Museum (95%)
A White Christmas-höz hasonlóan itt is három izgalmas történetet kapunk amik nagyszerűen működnek és nagyon jó a keret történet végső fordulata is. Igen, rá lehet fogni hogy nyúl több korábbi epizódból, de ez nem baj mert ez is jó lett!

9.) 4.02 - Arkangel (95%)
Tökéletes Black Mirror epizód ami a technikai fejlődés egy lehetséges félelmetes jövőjét tárja elénk. Mindezt nagyon gondolatébresztően.

10.) 3.01 - Nosedive (95%)
11.) 2.01 - Be Right Back (90%)
12.) 4.03 - Corcodile (90%)
13.) 4.04 - Hang The DJ (90%)
14.) 1.03 - The Entire History Of You (90%)
15.) 3.06 - Hated In The Nation (85%)
16.) 3.02 - Playtest (80%)
17.) 2.03 - Tha Waldo Moment (70%)
18.) 4.05 - Metalhead (70%)
19.) 3.05 - Men Against Fire (70%)

999. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 15. - 14:46

A 8 Emmy- és 4 Golden Globe-díjat nyert szériának folytatást terveznek, melyhez várhatóan az összes eredeti szereplő visszatér.

998. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 15. - 12:52

Ezt én is megnéztem tavaly. Nem volt rossz.

997. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 15. - 10:39

Shailene Woodley sorozatbeli kisfiát a most 9 éves Iain Armitage alakítja, akinek a papája, Richard Armitage volt külügyminiszter, de ennél érdekesebb, hogy az Agymenők testvérsorozataként nemrégiben elindított Young Sheldon címszerepét is megkapta. Talpraesett kiskölyök:

KÜLSŐ LINK

996. téglagyári megálló
| 2018. január 15. - 10:29

Hatalmas kis hazugságok

Ennek épp a közepénél tartok, de már most nagyszerűnek tartom.
Jó helyre kerültek a Golden Globe-díjak, mindegyik szereplő megérdemelte a kiemelést. A Liane Moriarty regényéből készült hétrészes minisorozatban Nicole Kidman, Laura Dern, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Zoë Kravitz, James Tupper (A férfi fán terem), Kathryn Newton (Odaát) és még sokan mások az USA-mércével kisvárosnak számító kaliforniai Monterey-ben élik anyagilag gazdagnak, más szempontok alapján talán nem annyira gazdagnak mondható családi életüket. Mindenkinél van valami takargatnivaló, kifelé azonban működik a "keep smiling", bár vannak a sztoriban játszmák, harcok, melyek zöme gyereknevelési-, családproblémai ügyekből fakadnak. A sorozat egy gyilkosságról szóló rendőrségi sajtótájékoztatóval indít, aztán ugrálás van az időben, megismerjük a családokat, az iskolát, a munkahelyeket, s a többi helyszínt, kiviláglanak az egyes szereplők defektjei, motivációi, de az első rész elején bemutatott eseményre csak a sorozat legvégén várható megoldás. Az első két részen szabályosan túl kell lenni, mint a Breaking Bad első évadán, de aki ezt megteszi, annak jutalma egy erős anyag, mely mélyen boncolgatja a szülő-gyermek bizalmi kapcsolatot, a családon belüli problémákat, az erőszakot. Merthogy ez azért nem annyira vidámkodós, mint a látszatra előképnek tűnő Született feleségek. 7x50 perc, érdemes rászánni az időt.

995. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 15. - 9:23

A természetfeletti szál kissé idegen volt, s erre nem is sikerült úgy "felfűzni" az összeterelt karaktereket. Ettől függetlenül legtöbbjük külön-külön erős szériákkal bír, így várom majd, hogy alakul a jövőjük.

Büntetőt most nézem, az viszont az első pár rész alapján remekül sikerült, a Daredevil mellé tehető - nem csak sztori szempontjából.

LAPOZÁS: 1019-995 | 994-970 | 969-945 | ...első oldal »


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: