• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
9014. Argento  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. október 4. - 13:14

4k uhd tv-nèl is jobb a hdr optimalizálás miatt a képe. Ott is számít. Örülök, hogy bevált. :)

9013. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. október 3. - 21:44

Ma megérkezett a Panasonic DP-UB420-as lejátszó. Azt kell mondjam, klasszisokkal jobb a HDR-SDR konverziója, mint a Sonynak. Azok a részletek, amik a Sonynál feketeségbe vesztek, itt többnyire jól, néhány ponton halványan, s csak elvétve alig észlelhetően rajzolódnak ki. Ugyanakkor a készülékben jól beállítható HDR optimalizáló van, amivel a már alapból is jobb kép még tovább javítható, akár egészen extrém mértékben is előcsalhatók azok a bizonyos képrészletek. Ez persze már az általános képminőség rovására mehet: a kép erősen poszterizálhat. A Sonyban ha jól emlékszem, 13 fokozat volt a konverzió finomhangolására, és semmire sem mentem vele, a Panában ezzel szemben van 25, ráadásul a fekete és fehér tónusgörbe is ugyanígy 25-25 fokozatban finomhangolható. Ezt a három paramétert minimálisan módosítva a már alapból sem rossz képen sikerült még egy picit javítani, amire már én is azt mondom, hogy hibátlan.
Ami még feltűnt, az az, hogy a Sony SDR konvertált képe erősen túlszaturált volt, ezzel szemben a Pana teljesen természetes tónusú színeket ad.
Ízlés kérdése, de nekem a készülék esztétikuma, szerelési minősége is jobban tetszik, a home menüje pedig határozottan elegánsabb.
A Sony viszont lényegesen gyorsabb volt mind a lemezek beolvasásakor, mind a távvezérlő parancsainak lereagálásakor. De ez persze mit sem ér, ha az alapfunkcióban elvérzik. Persze akinek 4K HDR tévéje van, annak a HDR-SDR konverzió minősége teljesen lényegtelen, s így a Sony is hibátlan választásnak bizonyulhat. De ha valaki hozzám hasonlóan 1080p/SDR-ben szeretné használni, s csak azért van rá szüksége, hogy a kizárólag UHD-n hozzáférhető filmeket is meg tudja nézni, az sokkal jobban jár a Panasonic bármelyik modelljével.

9012. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 30. - 7:09

Szerintem egy HDR-képes UHD tévén is ki lehet ezt próbálni, hiszen a lejátszón fixre be lehet állítani akár a felbontást, akár azt, hogy ne küldjön HDR jelet.

Eddig nekem is külön volt a DVD és Blu-ray lejátszóm, de most arra hajlok, hogy egyszerűsítem a dolgot, és csak a legtöbbet tudót hagyom a rendszerben. Amondó vagyok, nem érdemes kímélni, úgyse örök darabok ezek, az árak meg csak zuhannak idővel. 3D Blu-ray lejátszót pl. már fillérekért kapni. Amikor én vettem, még nem így volt. S az újabbak frissebbek, kisebbek, gyorsabbak. Ha négy-öt év után újat kell venni, ám legyen. Bár szerintem tovább bírják akkor is, ha nyúzod. A gyerekeknél lévő már 9 éves lesz, s köszöni, működik. Pedig ha valaki, hát ők nem kímélik.

9011. Argento  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 30. - 5:53

Én kizárólag csak UHD lejátszásra használom, 1-2 BD-t néztem meg eddig rajta, azokat gyönyörűen felskálázta. DVD-vel nem is próbálkoztam. BD/DVD lejátszásra külön eszközeim vannak, nem akarom nyúzni ilyesmikkel. Csakis UHD-vel "etetem". :)

SDR konverziót csak a monitoromon tudtam tesztelni (a TV meg HDR képes, így ott nem kell konvertálni), ott nem volt ilyen jellegű problémám.

Én majdnem mindíg "játszom" a HDR csúszkával lévén minden film más-más fénysűrűségű HDR-el készül. a HDR premium logósak általában 1000 nitesek(vagy fölötte), azokhoz nem nagyon kell nyúlkálni, mert alapból gyönyörűek és "kiégetik" a retinádat. Vannak gyengébbek, azokon például rengeteget tudok ezzel javítani. De ez attól függ mi jó a szemednek.

SZVSZ értehetetlen számomra hogy ilyen magas árszegmensben mozgó lejátszókban miért nincsen HDR optimalizáló csakis egyetlen márkában. Bár mit is csodálkozok, most nyárra sikerült csak kijavítani a Dolby Vision Oleden jelentkező hibáit is és azt sem teljesen. Gyerekcipő még mindíg ez a történet...

Azért azt ugye tudod, hogy a Forrest Gump nem a legerősebb UHD transzferek közé tartozik? Egy erős közepes kategória. Nagy-nagy mérföldkövet ne várj majd tőle. :)

9010. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 29. - 20:01

Köszi.

Azért vállaltam be ezt a Sonyt, mert a tesztek és a felhasználói vélemények is azt sugallták, jó választás lesz. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy ilyen alapvető funkcióban vérzik majd el. Bár érdekes, mert Dömi ugyanígy használja a sajátját, és elégedett vele.

Jó olvasni, hogy elégedett vagy az UB300-zal, mert fölé nem akarok menni árban. Utánaolvasok még, aztán meglehet, hogy én is bevállalom.

DVD és Blu-ray lejátszásban mik a tapasztalatok? Az SDR konverziója mennyire meggyőző? Szükséges filmről-filmre finomhangolni?

9009. Frank Horrigan
| 2018. szeptember 29. - 18:32

A Sony utoljára a BDP-S550-nel durrantott, nem mostanában, még 2008-ban. Egyike volt a már akkor is ritkának számító japán gyártású modelleknek. A mai napig kifogástalanul működik (működne, ha nem 2012-ben jött volna rá ki az utolsó firmware, későbbi lemezekkel már érdekesen bánik).

2011-ben akartam fejleszteni a Sony BDP-S480-ra, de két példányt is visszavittem, mert képhibákat produkáltak. Akkor nem realizálódott a készülék-frissítés, hanem jóval később egy Pioneer BDP-170 formájában. Ez valamivel jobban sikerült széria, mint a 150-es, amiből tudom, hogy Argento, purple rain és faterom példányai is megadták magukat. Ott valamit nagyon elbaszarinthattak. A 170-es viszont szintén kifogástalanul fut nálam rendszeres használat mellett.

UHD-ből a Panasonic DMP-UB700-as van, de már a hangjával nagyon meggyőzött, az M:I első részénél a menü alatt szóló zene (a híres főtéma a fél U2 előadásában), olyannyira brutálisan szól, hogy kedvem lett volna maxra tekerni a hangerőt, hadd vigye ki a ház oldalát. A képe is nagyon szép, igaz HDR-SDR 1080p konverzióval nézem, UHD tévé híján, de az előbb említett problémákat nem tapasztaltam, még sötét jeleneteknél sem.

Sony UHD-ről én sem olvastam eddig sok jót, így alapból kizártam, mint lehetséges jövőbeli márkát.

9008. Argento  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 29. - 17:49

Nem véletlen lett tavaly EISA díjas.

Jelenleg a legjobb Chroma képskálázója és HDR optimalizálója a Panáknak van. HDR/SDR konverzióban is baromi jók.

Én sosem beszélek le senkit semmiről, mindenkinek szíve joga mit vesz(anyagi keretének függvényében és amire persze igényt tart), de én személy szerint régen nem tartom annyira jónak a Sony asztali lejátszóit, most nem csak a tartósságról beszélek, hanem úgy általában.

De a Pioneerban is csalódtam, a szép prémium külső mögött messze nem az a minőség, mint hajdanán. Az az igazság, hogy baromira körbe kell olvasni/nézelődni fórumokat teszteket vásárolgatás előtt(akár hónapokig), mert mostanság sok márkával van elég sok probléma. Igazából szinte mindegyikkel, úgyhogy némi mázli is kell, hogy kifogj egy neked megfelelő darabot.

Jelenleg egy UB300-at használok és bár messze nem prémium kategória, de meg merem kockáztatni, hogy a kép és hangminőségre sok-sok másik márkát kenterbe ver. Nem volt még korábban Panasonic játékosom, de most már bánom. :)

9007. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 29. - 17:13

Lehet, hogy a Panasonic tud valamit?

KÜLSŐ LINK

9006. Gyulus
| 2018. szeptember 29. - 11:45

Sziasztok!

Vettem egy Sony UBP-X700-as UHD lejátszót abból a célból, hogy a BD-n nem, de UHD-n megjelenő kedvenceket megvehessem, s legyen mivel lejátszani 1080p-ben. Nem szándékozom tévét cserélni, nincs igényem a 4K-ra.

Első fecskeként a Forrest Gump futott be mellé, amit tegnap este meg is néztem.

A HDR -> SDR konverzióval azonban nem igazán vagyok elégedett. A sötét részleteket teljesen kiöli a filmből, s gyakorlatilag ilyen szempontból még DVD-ről is jobban fest a film. Van valakinek tapasztalata ilyesmivel? Elképzelhető, hogy a Sony csak ennyit tud ezen a téren?

Néhány időkódot kigyűjtöttem, ahol egy félvak számára is szembeötlő a különbség:

Chapter 3
eleje, 12 10":
a busz váltója környékén a sötét részletek

Chapter 5
eleje, 29 57":
a Forrest mögötti fal és a főiskolai sapi

32 01":
az őrmester arca

vége felé, 37 42":
Jenny a sofőrtől kérdezi, elvinné-e, s itt a csaj arca

Az időkódok a DVD-ről vannak, a fejezetek az UHD-n is ugyanott vannak. Akár egy letöltött verzióval, akár a DVD-vel jól összevethető a kép, és nálam nagyon szembeötlő a különbség.

Esetleg olyan lejátszót tudtok ajánlani, ami jobban boldogul ezzel a feladattal?

9005. Argento  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 7. - 16:52

kb. 5 éve vettem,2013-ban. 3 évig külföldön éltem. bár lehet egy próbát megér(ne) :)

9004. Cisco  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 7. - 10:16

Azt se felejtsük el, hogy a Pio-ra ha jól tudom 3 év garancia van, így egy 2,5 éves lejátszót el kell vinni a szervízbe.

9003. Argento  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 20:35

A Pioneer BDP150-emet pont emiatt nyugdíjaztam most. DVD-ket nem olvas, Bd-ből sem mindet. Összesen max talán 2.5-3 évet ment, az 5-ből.

Tartósságra már egyik név sem garancia,ez rég nem arról szól. El kell adni az újat minél hamarabb.

9002. Blu-Ray Fan
| 2018. szeptember 6. - 19:36

Én a Panasonic dvd házimozim kb 9 év után nyugdíjaztam, sose volt vele gond, most is működik. A 4 éve vásárolt Sony bd lejátszó meg már szarakodik, előfordul, hogy nehezen olvas be gyári bd-ket vagy hogy lefagy. Többet vártam volna ettől a márkatól ennyi pénzért. A tv-m és a hifim is Panasonic, ezekkel sincs semmi baj, pedig utóbbi kb 18 éves.

9001. bava
| 2018. szeptember 6. - 14:55

Nem tudom, hogy min múlik, de én otthon összehasonlítottam ugyanazon a megjelenítőn, ugyanazt a tartalmat HDR10 és DV verzióban és a DV sokkal jobban nézett ki, sokkal természetesebb volt a képi világ és a színek, nem volt annyira mesterkélt, illetve a sötét jelenetek részletgazdagabbnak tűntek. És ez igaz a Netflixre is, én napi szinten nézem és ott is erősen kijön a különbség a DV javára, pedig az csak streamelt tartalom.
Persze kérdés, hogy mi lesz Xév múlva, nyilván bedobnak majd pár új formátumot, de a fentiek miatt én úgy gondolom, hogy pillanatnyilag érdemes figyelembe venni a DV képességet, ha valaki új lejátszó vásárlásában gondolkozik, persze ez csak az én nézőpontom, mert erősen függ a tartalomfogyasztási szokástól is.
Panasonic-ot nem tudom, nekem eddig még nem volt, de nem gondolnám, hogy rosszabb, mint más márka, pontosabban ez szerintem konkrét lejátszó függő is, mert itt a Sony-t dicsérték, nekem kettő is volt olyan, amivel sokat szívtam.

9000. Cisco  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 14:26

Nincsen szerintem velük semmi baj, a többi sem jobb vagy rosszabb tartósság szempontjából.

5-8 évente egy lejátszó szerintem bele kell férjen. Ennyi időnként jön úgyis újabb formátum vagy valami olyan változás ami új készüléket igényel!

Én eddig minden lemezes formátumot 1 készülékkel nyomtam végig (dvd, bd). Ha új készülék kellene az meg már uhd-s lenne.

8999. Stanley Ipkiss  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 10:44

Ajjaj, kezdem azt gondolni, hogy a Panasonic-kal baj van.

8998. Stanley Ipkiss  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 10:43

Ezek nem túl jó hírek számomra, mert most vennék Panasonicot, ami még előtte nekem sosem volt. Sony, Samsung és Pioneer lejátszóim voltak, mind a Sony és a Samsung is sokat bír. Jelenleg a Sony lejátszóm már vagy 5-6 éve működik, semmi baja. A Samsung is strapabíró, remélem a Pana is az lesz, pláne ennyi pénzért.

8997. Stanley Ipkiss  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 10:42

Néztem teszteket, véleményeket, jónak tűnik az UB820.
Engem hidegen hagy a menü nyelve, eddig is angolul használtam a menüket, sokkal fontosabb pl. hogy legyen rajta kijelző.

Azért kérdezem az élettartamot, mert most ezzel a lejátszóval most egy darabig le akarom tudni a dolgot, és nem szeretnék majd 2 év újat venni, ezért remélem, hogy nem fog tönkremenni. Sosem vettem még ilyen drága lejátszót, ha olyan filmek jöttek volna BD-n is, mint most csak UHD-n, akkor nem is cserélnék lejátszót. De tudjuk, hogy pont azért jönnek csak új hordozhatón a filmek, hogy vegyél tévét meg lejátszót. Mindegy, én szerintem ezek után is a BD-ket fogom megvenni, persze adott esetben most már a 4K-s filmeket is megvehetem. Ez legalább adott lesz.

Kösz még egyszer a segítséget, jelenleg feldolgozás alatt van a rendelésem, 10-14 munkanapot ígértek. Alig várom! :) Az első 4K filmem már megvan: Forrest Gump, a 2. pedig a Ryan lesz Xpresstől.

8996. cs-robert  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 10:38

Pontosan így kezdődött nálam is. Kezdetben csak néhány olyan lemez volt, amiket nehezen ismert fel, majd később mindegyik lemeznél ez volt. 5-10-20 próbálkozás után azért felismerte a BD-ket, onnantól hibáltanul lejátszotta, csak a felismeréssel volt gondja. DVD-ket viszont egy idő után már egyáltalán nem ismert fel.

8995. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 10:21

A régebbi Pana nálam is vacakol. Kb. 8 éves, és egyed BD-ket néha nehezen vagy egyáltalán nem ismer fel, miközben a másik lejátszón semmi gond velük.

8994. Cisco
| 2018. szeptember 6. - 9:54

Az újabb készülékek hamarabb megadják magukat! Így tervezik őket!

A használat / nem használatnál, szerintem sokszor rosszabb, ha csak keveset fut a gép, mert a mozgó dolgok, nagyon beállnak. Ez igaz a kocsiknál is.

DV kérdéskörön lehet pörögni, de tegye fel a kezét, akinek a megjelenítője tudja a 4000 nit-et. Ergó tök felesleges.

8993. cs-robert
| 2018. szeptember 6. - 9:23

Nekem először volt egy Philips DVD lejátszóm, amit még 2000-ben vettem. Még ma is működik, semmi baja. Utána vettem egy Panasonic BD lejátszót, annál öt év után adta meg magát a lejátszófej. A következő Panasonic lejátszóm csak két és fél évet bírt ki. Most egy multirégiósra alakított Pioneert használok. Remélem, hogy ez tovább bírja, mint a Panák.

8992. bava  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 8:54

Kint már kapható az UB820 és a youtube-on vannak részletes tesztek, bemutatók, ezeket azért érdemes megnézni, de én is úgy vélem, hogy mostanában az egyik legjobb vételnek tűnik, úgyhogy lehet, hogy nálam is csere lesz :-) A funkciókon túl több olyan apróság van, ami tetszik. Van aki azért nem szereti a Panát, mert nem magyarítják a menüt, de szerintem felesleges lenne, mert nem olyan bonyolult egy lejátszó menüje.

Az élettartamot nem tudom megjósolni, de azért biztosan hosszú évekig lehet rá számítani, illetve a használat mennyiségétől is függhet, mert szerintem leghamarabb az optika adhatja meg magát, de ahhoz extrém sok óra lemezlejátszás kell. Nálam még ne romlott el egy lejátszós de az is igaz, hogy úgy 3-4évnél tovább egy sem volt meg, mindig frissebb modellre cserélem. Viszont a családban vannak őskövületek, még dvd lejátszó is és semmi bajuk. Ráadásul ebben az esetben, egy nem belépő kategóriás Pana azért szerintem rendesen össze van rakva.

8991. Stanley Ipkiss  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 5. - 14:27

Sajnálatos dolog, hogy az árukeresőn szereplő információk nem fedik a valóságot, én abból indultam ki.

Nagyon szimpatikus ez a 820-as változat, pláne úgy, hogy olyan jellegű ki-és bemenetek vannak rajta, amik pl. a korábbi, 420-as változatnál hiányoznak. A 420-assal is szemeztem, mert az csak feleannyi.

Szerintem megtaláltam neked köszönhetően a kiszemelt áldozatot, ez a 820-as Pana remélem beváltja majd a hozzáfűzött reményeket. :) Szerinted mennyi évig bírja majd ki?

8990. bava  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 5. - 12:30

Panában nincs 3D? Tudtommal van.
Ha az árukeresőn nézted, akkor azt ne vedd szentírásnak, ott össze-vissza írnak mindent. Most megnéztem a Panasonic honlapját és ott írják mindegyik lejátszóhoz a 3D-t, sőt letöltöttem három lejátszónak is a használati utasítását PDF-ben és ott részletezik is a 3D beállításokat.
Itt van pl. az UB820 használatija:

KÜLSŐ LINKA Sony X700-ban van még 3D és 4KHDR (DV is), de többen szidták, hogy rendszeresen lefagy. Nekem a régebbi X800 volt (az is kb. a K8500-al egykorú), az is 3D és 4k HDR, azzal meg voltam elégedve, egy apróság miatt váltottam csak le a mostanira.

Az én M9500-asomban valóban nincs 3D, de az engem nem érint. A K8500-asról jókat hallottam, csak a távirányítóját szidják, hogy borzalmas. Ahhoz olcsón hozzájuthatsz most (budaörsi MM-ben láttam nemrég olyan 50ezer körül, lehet, hogy utolsó darab volt, vagy ha használtban is gondolkozol, akkor még olcsóbban), egy hátránya lehet, ami mindne régebbi modellre igaz, hogy arra frissítések biztosan nem jönnek már, ami nem feltétlenól baj, ha jól működik. Ha neked elegendő a HDR10 támogatás, akkor akár jó döntés lehet.

LAPOZÁS: 9014-8990 | 8989-8965 | 8964-8940 | ...első oldal »


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: