• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
61. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. április 7. - 15:07

Én már találkoztam törött lemezzel, kívül sértetlen, gyári csomagolású tokban.

Csak egy példa... a raktárban a földre pakolt tokok tetejére ráejt valamit a raktáros. Például egy raklapot, annak sarkával lefelé. A rugalmas műanyag tokon nem biztos, hogy nyomot hagy a sérülés, miközben belül a lemez darabokra törik.

60. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. április 7. - 15:05

Nem egészen értem a kérdésedet, de...

Te mint fogyasztó azzal az üzlettel/vállalkozással állsz jogviszonyban (fogyasztói szerződés), ahol a terméket megrendelted, megvásároltad. Nekik kell fizetned, és amennyiben nem tudnak számodra elfogadható időtartamon belül szállítani, úgy a szerződéstől való elállást követően ők fogják neked visszafizetni a pénzt, amit előzetesen nekik kifizettél.

A kettőtök közötti jogviszonyhoz ilyen szempontból semmi köze nincsen annak, hogy ők melyik importőrrel (nagyker) vannak kapcsolatban.

Mint forgalmazó (fogyasztóvédelmi törvény terminológiája szerint) ők felelnek a teljesítésért és a fogyasztói jogok érvényesítéséért.

A szellemi termékek, különösen a filmek kapcsán sok félreértést eredményez, hogy az importőrt, avagy "nagykert" (esetleg gyártót) ezen a területen "forgalmazónak" hívják. Valójában "filmforgalmazó", de még így is zavaró.

Pláne akkor, ha mint pl. a PV, kiskereskedelmi tevékenységet is folytat, tehát (szellemi) terméket hoz (kereskedelmi) forgalomba

A helyes az volna, ha tudatosulna mindenkiben, hogy a "filmforgalmazónak" semmi köze nincsen a fogyasztói szerződéshez; nem áll jogviszonyban a fogyasztóval ("vásárlóval").

Sőt nyugodtan lehetne (film) importőrnek is hívni; még egyértelműbbé tenné az értelmezést.

59. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. április 7. - 14:30


Az szerintem törött tok lesz, mert egy DVD lemezt félbe lehet hajtani (szó szerint!) és még van hogy akkor sem pattan el, csak hajlik. Ha megoldották hogy a zárt tokban eltörjön a lemez, akkor ott valami varázslat van :)

58. Filmprofi
| 2018. április 7. - 13:52

Én most egy elektronikai cég oldaláról vásároltam filmet, itt xpress-en már nem kapható. Telefonáltam, mondta az ügyfélszolgálatos, hogy nem tudja, hogy mikor indul utnak a csomag, hívjam a forgalmazót (kitalálhatjátok melyik). Hívtam 2x (tudom ez nem sok, de nem vették fel), utána írtam az fb-n üzenetet azóta semmi válasz. Ez volt 2 napja. Hétvége stb. még várok hétfőn, hátha visszaírnak.

Az egész szépséghibája csak annyi, hogy már online kifizettem a cuccot, bízva abba, hogy így hamarabb megkapom. Nyilván még lehet belőle csomag, de fura nekem ez, hogy nem kommunikál a forgalamzó. Ilyenkor amúgy, amikor fizettem, akkor az az oldal, ahol fizettem ők utalják vissza a pénzt, ha nem lesz belőle rendelés vagy a forgalmazőnak megy egyből az összeg?

57. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. április 7. - 11:45

Nem törött tok! Törött lemez. (Csak nem bontottam még ki direkt, így nem tudom 100%-ra biztosan mondani. Nincsen a helyén, az biztos, de úgy zörög, hogy szerintem több darabban van.)

Mindenesetre "aranyosak", hogy bár hibás teljesítés minősített esete áll fenn, neked a saját költségedre kell(ene) visszajuttatnod a csomagot. :)

Nem elállásról beszélünk ugyebár...

56. Gogolak  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. április 7. - 11:16

Én is jeleztem feléjük a problémát és nekem tegnap válaszoltak, hogy küldjem vissza a két terméket és visszautalják a vételárat, vagy kapok egy ugyanolyan értékű kupont, amit majd levásárolhatok (egyébként a 8. évad már náluk sem kapható, szóval csere kizárt).
Nem tudom, hogy megéri-e egyáltalán bajlódni 2.000 Ft-ért, mert min. 1.000 Ft-ba kerül a posta, szóval azt mindenképpen elbukom miattuk, mert nem a termékfotón látható terméket küldték :( igaz neked más a helyzet, mert törött tokok is voltak a csomagodban.

55. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. április 7. - 10:02

Itt jegyzem meg, hogy még mindig nem írtak választ a vásárlói reklamációmra.

Ha nem nekem kerülne pénzbe postázni (bár sérült termék is van a csomagban, nem is a megrendelésben látható terméket küldték, így a "hibás teljesítésre" hivatkozva "megérne egy misét" az ő kontójukra visszaküldeni) most elállnék a szerződéstől.

Én aztán tényleg nagyon megértő vagyok; előfordul, hogy rosszul csomagolnak valamit, megsérül, nem azt küldik...

De egy ilyen levélre reagáljanak maximum 1 napon belül. Ez alapvető elvárás.

Nemrég a Könyvudvar áruházából rendeltem könyveket, filmeket... Utóbbiak közül az Asterix 2. része helyett véletlenül az 1. részt rakták a csomagba. (Ami nekem már megvan.)

Írtam levelet még este (!!!), hogy megkérdezzem, hogyan tudjuk intézni a cserét a legegyszerűbben... Egy órán belül(!!!) múlva jött a válasz a tulajdonos hölgytől, amiben elnézést kért, és elmondta, hogy másnap postázza megfelelő DVD-t, ezt pedig nem is kell visszaküldenem. (Pedig ilyet nem is vártam.)

No ERRE mondom én, hogy "Mindent a vevőért" hozzáállás! Nagy kár, hogy még napjainkban is igen ritka a kereskedelemben (akár multi, akár kisvállalkozó)!

54. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. április 4. - 22:09

Ne bosszankodj!

Hozzám képest kifejezetten jól jártál! :) Én is ma vettem át, és nekem a 6. évad is papír tokos kiadásban érkezett.

Egymás mellé raktam őket... hát valóban "remekül" néz ki a 6 műanyag tok között a 3 sokkal szélesebb és magasabb papír doboz...

Emellett a 4. évad tokjában szerintem el van törve a lemez több darabra. A hangok alapján úgy vélem, nem csak annyi történt, hogy kicsúszott a helyéről. Természetesen nem bontottam ki, hanem az imént írtam az ügyfélszolgálatnak, hogyan tudnánk a lehető legegyszerűbben orvosolni ezt a problémát.

Halkan jegyzem meg, hogy már a doboz átvételét követően aggódtam. Ugyanis "zörögtek" benne a lemezek. A kibontás után derült ki, hogy a doboz belsejében kb. kétszer annyi hely van, mint amennyit a rendelt DVD-k foglalnak, de az üres "teret" nem töltötték ki sem újságpapírral, sem szivacsdarabokkal, sem más anyaggal, ami megakadályozhatta volna a termékek csúszkálását, ütődését szállítás közben.

Már számtalan alkalommal rendeltem terméket mind hazánkból, mint külföldi webáruházakból, de ez az első alkalom, hogy ilyen amatőr hibával találkozom a csomagolást illetően.

53. Gogolak
| 2018. április 4. - 18:40

Én is csak most rendeltem meg a sorozatot, a mai nap folyamán át is vettem, igaz kicsit bosszankodva... keresd a hibát!Ha legalább felhívták volna a vásárlók figyelmet arra, hogy műanyag- vagy papírtokos kiadás (ahogy az xpress is tette amikor egyszerre volt kapható mind a két változat). Gyönyörűen fog kinézni így a polcon, szerintem az 1. évadot megveszem VHS-en. :)
Szerintetek visszaküldhetem a két régi kiadású évadot, vagy akkor a teljes rendelésemet kell törölni?

52. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. március 31. - 11:14

Nem bántottál meg, csak tényleg nem értettem, mivel érdemeltem ki. De fátylat rá!

Mindenesetre csak beszélnünk kellett róla, és a PV jelentősen leárazta a teljes sorozatot. :)

Ezért gyorsan meg is rendeltem. Sajnos az 1. évad már elfogyott akkor, de a többi lemez elvileg érkezik. ;-)

Remélem, az elsőt is meg tudom majd vásárolni a Media Markt-ban!

51. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. március 31. - 0:53

Miután publikálták a 16:9-et, a 4:3 már csonkoltnak számít. Néhány baki van benne, annyi egy sima mozifilmben is kiszúrható, ha valaki nem szórakozni akar rajta, hanem kockánként lépteti.

50. DDani  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. március 30. - 23:54

Abból a szempontból nem nevezném csonkolásnak, hogy bár 16:9-ben forgatták, de az operatőr valószínűleg a 4:3-nak megfelelően dolgozott. Ezért is látszanak érdekes dolgok néha a szélesvásznúban,

pl itt a 11-es:

KÜLSŐ LINKvagy gyanítom ez is a fentiek miatt tűnt fel:

KÜLSŐ LINKKérdés persze ez mennyire gyakori...

49. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. március 25. - 19:13

Ne haragudj, nem akartalak megbántani, de ezt a sorozatot évadonként, külön-külön, elég kedvezményes áron is lett volna idő és lehetőség megvenni. Talán még most sem késő.

48. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. március 25. - 19:03

(Miért kell mindig ebben a lekezelő stílusban kommunikálnod?)

Nyilván sok filmet lehet kapni évekig, nekem viszont sajnos nincsen havonta 100.000 forintom, hogy a gyűjteményembe megvásároljam az összes nekem tetsző alkotást.

Sajnos még éves viszonylatban sem feltétlenül tudok annyit költeni filmekre! Ezért aztán teljesen nyilvánvaló módon sok-sok kiadás csak "álom" marad, a gyűjteményem pedig "foghíjas".

47. Filmprofi  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. március 24. - 13:03

Szerintem is jöhetne BD-n, szívesebben kiadok többet egy ilyen BD gyűjteményért, mint sok már értelmetlenül egybecsomagolt pakkért. Plusz szerintem van a sorozatnak akkor kultusza itthon, hogy simán vinnék, jöhetne az X-akták is ugyanígy, meg a Drót és a Maffiózók.

46. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. március 23. - 22:46

Pedig zongorázni lehet a különbséget, hidd el! :)
Nem sznobság ez, ha az lenne, akkor a mesterségesen 1080p-sített, de a 720p-nél rosszabb összhatást nyújtó nagyobb méretű anyaggal "pózolnék". De egyébként nem is a felbontás a lényeg, hanem az, hogy végre így nem csonkolt a kép, mint az összes DVD-n. Ami egyébként megvan, ebben a puritán kivitelben:45. Plissken  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. március 23. - 19:44

Nem hiszem, hogy itt annyival többet nyújtana a nagy felbontás. Legalábbis én nem a pixelek számát nézem, mikor újrázom valamelyik évadot... az már nagyon sznobság lenne. Amúgy meg be lehet szerezni dvd-n most is, csak akarni kellene...

44. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. március 23. - 19:19

Magadra vess, évekig lehetett kapni.

43. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. március 23. - 19:17

Éppen tegnap láttam ez a képet róla, és megrémültem:Fel nem foghatom, hogy az a sok szép nő miért teszi tönkre magát a plasztikai műtétekkel... :/

42. piftuka
| 2018. március 23. - 19:14

És milyen jó volna, ha megjelenne BD kiadásban a teljes sorozat!

Sajnos a magyar kiadású, DVD változathoz sem volt szerencsém, így ez a klasszikus kimaradt az életemből "otthoni mozi" formájában. Remélem, valamelyik kiadó felkarolja, és kiadja ismét!

41. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. március 23. - 12:54

S bizony milyen gyönyörű így a kép, telemonitorral 720p-ben.. mintha csak most forgatták volna! A minap Gandolfini volt az egyik részben, alig ismertem meg soványan és hajjal. :)

40. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2016. október 15. - 0:24

Ha újranézem, tuti, hogy az eredetileg forgatott szélesvásznú képpel fogom tenni, amiből anno a 4:3-at kivágták, az akkori tévészabvány számára. Így legalább a TELJES sorozatot láthatom majd. :)

39. Niwrok  [ ELŐZMÉNY ]
| 2016. október 14. - 23:31

Én is szívesen újranéztem párszor, bár csak az első pár évadot szeretem jobban, a vége felé már nem nagyon néztem.

Viszont ha már a Viasat szóba került, az mindig is zavart az ismétléseknél, hogy az egyik epizódot következetesen kihagyják. És ha jól emlékszem, már a TV2 is így tett.

38. Film-mániás
| 2016. október 14. - 19:32

Ez az egyik kedvenc szériám a tv-ből, számomra megunhatatlan, a megannyi ismétlés -főleg a Viasat3-on, ugye- ellenére is! Igazán nagy kár, hogy nem készült pont ebből a híres (vígjáték)sorozatból mozifilm-változat... persze már nem is fog.

37. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. január 23. - 17:17

...és ő se nagyon hasonlít már magára.

LAPOZÁS: 61-37 | 36-12 | 11-1 |


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: