• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
455. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 20. - 13:22

Ebben az árkategóriában nem rossz párosítás.

Bár a Pioneer felvásárlás óta (és attól függetlenül is) az Onkyo már nem cseng olyan jól, mint régen.

Persze az is számít, hogy "csak" házimozihoz használnád, vagy zenére is... Más-más karakterek, más funkciók... (A régi Pio erősítők pl. filmre nagyon jók voltak, de zenére kevésbé.)

Ennyi pénzért már tudsz venni a Denon, Yamaha kínálatából, esetleg egy Marantz modellt is megcsíphetsz, és azok szerintem jobb alternatívának számítanak.

454. Robbee
| 2018. december 4. - 21:29

Esetleg kulfoldi vasarlasban nem gondolkodsz?
En is onnan vettem a jelenlegi rendszerem kb harmad wron mintha itthon vettem volna meg oket.
Marantz SR6009 Canton Crono CL hangfal szett + Canton 85 szub.
Ez most a nyaron bovbult mrg egy sdzubbal mert a 40 nm mar megkivanta. :D

Ez az az oldal

KÜLSŐ LINK

453. Gyulus
| 2018. december 4. - 21:08

Esetleg egy ilyen párosítás?

Onkyo TX-NR575 7.2 Wifi / BT (155eFt)
Jamo S 809 + 801 + 81CEN + 810 SUB + S8ATM 5.1.2 (260eFt)

Igaz, ez már bőven 300eFt fölött van, cserébe vannak magassági hangsugárzók is a rendszerben, mégpedig úgy, hogy nincs is extra helyigénye a rendszernek.

452. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 4. - 19:45

Úgy tűnik. :)

451. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 3. - 18:46


Áá bocsi, akkor félreértettem, plusz a Yamaha aminek belinkelted a képét Atmosos. És lehet még olyat kapni ami nem tudja azt?

450. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 3. - 18:44


Legközelebb ha mozgatni kell megnézem, addig jól van ahogy van, nem kell nekem még több stressz az életembe :))

449. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 3. - 18:43


Én még a szálakat is megszámolom hogy mindegyik meg van-e :D

448. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 3. - 18:41


Ez igaz, de nekem idén egyszer kellett szétszedni, egyszer összerakni és mondtam ám olyan dolgokat is arról aki így találta ki hogy még Torrente is megirigyelte volna :)
De mint ahogy már írtam, természetesen nem ez alapján fog az ember erősítőt választani, csak gondoltam megemlítem mint bosszantó apróságot.

447. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 3. - 15:18

Te nem szoktad havonta áttörölgetni a kábelt szépen? :D

446. Jester
| 2018. december 3. - 14:55

Szerintem meg tök mindegy, úgysem buzerálja az ember minden nap. Egyszer összerakod, aztán úgy van tíz évig.

445. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 3. - 9:52

Annyira amúgy nem egyértelmű, hogy kijár a banándugó helye, de ha bátor egy kicsit az ember... :D :D Meg a neten lehet nézni képeket az erősítő hátuljáról és ott látszik, hogy esetleg szabad a banán helye... És akkor tudod, hogy ki lehet venni a pöcköket :)

444. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 3. - 9:14

Nem mertem firtatni, hogy talán így is működnie kellene. Ennek fényében viszont klasszisokkal jobb, mint a csiptetős megoldás.

443. purple rain
| 2018. december 3. - 8:50

Srácok ehhez a csíptetős dologhoz szólnék hozzá. Nekem egy Pioneer VSX-421 erősítőm volt. Évekig én is csíptettem a kábelt. Utána elkezdtem hifit építeni, belemászni ezekbe a dolgokba és elkezdett basztatni, hogy nem igaz, hogy a házimozi csak csíptetős... Aztán addig basztattam az erősítő hátulját, hogy kiderült, a szorítók végét ki lehet pattintani és banán megy oda... Szóval szerintem essetek neki, nem létezik, hogy az én 6-7 éves erősítőm banános volt a tiétek meg nem (Frankét tudom, hogy valami nagyobb sorszámú Pio talán... De lehet tévedek :)).

442. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 2. - 19:44

Egyébként annyiban félreértettél, hogy pont NEM atmosos erősítőben gondolkodtam.

441. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 2. - 19:25


Kíváncsian várom :)

440. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 2. - 19:25


A legnagyobb problémám az vele, hogy nem lehet rendesen hozzáférni az adott csatorna másik csatlakozásához, egyszerűen nincs elég hely...
De ez legyen a legnagyobb probléma :)

439. Gyulus
| 2018. december 1. - 23:23

Köszi mindenkinek, ezek fényében újra átnézem a lehetőségeket, aztán jelzem, miben gondolkodom.

438. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 1. - 19:38

A hangprojektor akkor jó alternatíva, ha nem akarod, hogy mindenütt kábelek fussanak a szobában.

437. Frank Horrigan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 1. - 19:00

Nálam is ilyen kitekerős-leszorítós csatlakozás van, kis időbe telt, mire a összes kábelt rögzítettem a helyén.

A 7.1-ről alkotott véleménnyel egyetértek, nagyon sokat hozzátesz a hangzáshoz a plusz két hangfal.

436. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 1. - 18:16


A legutóbbi erősítőm az Yamaha volt, szerettem, a hangzás fantasztikus volt, mint ahogy a Yamaháknak általában. Most Denonom van, a hangzás nagyon jó, részletes, viszont vannak gondok az internetre csatlakozással, nem tudom ez mennyire érint téged.
Említetted az előlapi usb csatlakozást, a mostani Denonomnak időbe telik hogy felismerje az usb eszköz jelenlétét, van hogy ki kell kapcsolnom, bedugva hagyni az usb-t, bekapcsolni az erősítőt hogy beolvassa végre.
A hangfal csatlakozókról annyit, hogy az a fajta amit ki kell csavarni és aládugni a vezetéket hogy leszorítsd, az szörnyű. Az ugyanahhoz a hangfalhoz tartozó két vezeték csatlakoztatása nem egyszerű, mert nem férsz hozzájuk rendesen, túl közel vannak egymáshoz. A csiptetős megoldás szerintem sokkal jobb, de ugye nem ilyen alapon választ az ember erősítőt.
Írtad hogy neked bőven elég az 5.1, de mivel új, Atmos-os erősítőket nézegetsz, az minimum hét csatorna (plusz mélynyomó), csak hogy tudd, a lehetőség meg van :) És szerintem komoly különbséget tesz az a plusz két hangfal, pozitív értelemben.
Hangfalak: ez valamennyire ízlés kérdése, de én annyi pénzt biztos nem fizenék soundbarért, egyértelműen a normál hangfal szettre szavazok. Én Wharfedale-t használok, nem túl drága és nagyon szépen szólnak.

435. Frank Horrigan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. november 30. - 23:03

Nálam 7.1-es a rendszer, amit megoldottam úgy, hogy kiegészítettem egy komplett 5.0-ás hangfalszettet két további frontsugárzóval, így a zenehallgatós része is ki van pipálva a dolognak (oda nem árt némileg robosztusabb kivitel). A subwoofer megmaradt az előző eresztésből, mivel aktív, ezzel nem függ az erősítő kimenő teljesítményétől, mint a többi hangfal. Néha mondjuk gondolkodom egy rendes centerben, de ha halknak érzem a meglévőt, akkor beállítom pár decibellel hangosabbra, ami kompenzál. Pioneer-ben utazom, az én fülemnek tökéletesen megfelelt eddig.

434. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. november 30. - 22:44

Köszi a választ. Új eszközökben gondolkodom. Sejtettem, hogy a soundbar nem lehet befutó.

433. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. november 30. - 20:51

Gyulus, pár apró tanács. Az erősítőnél nézd meg, hogy milyen funkciókra van szükséged. Ha nem kell a musiccast, akkor engedd el a Yamahát.. Gondolom amiatt drágább... A másik, hogy bevallalnál-e bármit is használtan. Én nagyon tartottam tőle, de mikor a sztereo hifit építettem, az erősítő mondjuk használt volt. Azóta azt mondom, hogy simán... Nyilván azóta sok hifis oldalon jártam, nagyjából gondolom, hogy ki megbízható és ki nem, tehát nem annyira lutri mint annak aki most áll neki, de azért a fórumtársak szoktak segíteni. Azt gondolom, hogy ilyen árban ilyen feltételekkel, nem nagyon kell foglalkozni vele, hogy mi mihez passzol... Esetleg ha van bolt ahova mennél, ott szerintem simán tudnak segíteni neked ebben... Nekem a sztereo hangfalam (90e volt akciósan) és mondták, hogy NAD erősítőt vehetek hozzá mert szereti, egyébként válogatós... Erősítőből én biztos az Onkyo-t venném, vagy egy Denont, ha belefér :D Amúgy az a vicces, hogy egy keményvonalas hifis palitól vettem a sztereo erősítőt (kinőtte... :D :D) és amikor elkezdtünk dumálni a házimoziról is, mesélte, hogy pont olyan Magnat szettet vett (4 polcsugárzót), amit te ide linkeltél. Kérdezem, hogy ha a zenéhez többszázezres cucca van, a mozira miért nem? Azt mondta, arra jó ez is :D :D :D Szóval szerintem ne gondold túl, ez a szett így is úgy fog neked szólni elsőre, hogy lerepül a fejed :D

ui.: a soundbar kuka! :D

432. Gyulus
| 2018. november 30. - 12:15

Sziasztok!

Volt már, hogy kacérkodtam a gondolattal, de most minden eddiginél komolyabb szándékkal tervezgetem, hogy tetemes filmgyűjteményemmel együtt a közeljövőben belépjek a surround hangok világába. A DVD-k és később a Blu-ray-ek gyűjtésénél számomra az elsődleges motiváló tényező mindig is a jó képminőség volt, így érthető, ha a minőségi képmegjelenítés és a kép nagysága sokkal fontosabb volt számomra, mint a hang. Hang terén meg kell vallanom, elég igénytelen vagyok. Egy bizonyos szintig persze bántja a fülemet a rossz hangminőség, pl. a lányommal rendszeres harcban állok, amikor mobiltelefonján bömbölteti a kedvenc zenéit. A tévé saját hangjával már úgy-ahogy elvagyok, de ha nem csak zajkeltés céljából megy a tévé, netán lemezről nézek filmet, akkor azért beizzítom a jó öreg LG Hi-Fi-met, és azon hallgatom a műsort. És ezzel a sztereó hangzással elvagyok már lassan 20 éve.

No, de most költözés előtt áll a család: lesz nagyobb nappali, így már javában tervezgetem a gyűjteményem új elrendezését, és azt is, hogyan tudnék beilleszteni a család számára is tolerálható, az életteret egyáltalán nem zavaró módon egy valamivel komolyabb hangrendszert.

Ami adott: Panasonic TX-P50GT60 3D plazmatévé, Panasonic DMP-UB420 Ultra HD Blu-ray lejátszó, egy 35 négyzetméteres tér, amiből kb. 20 négyzetméter a nappali.

Hangrendszer terén próbálok tájékozódni, és R2-D2 fórumtársunk már adott is pár hasznos tanácsot, melyet ezúton is köszönök, de tapasztalat híján még mindig tanácstalan vagyok kicsit, miben is lenne érdemes gondolkodnom, mire érdemes áldozni, s mi az, ami esetleg már felesleges számomra.

Persze azt látom, hogy határ a csillagos ég, ezért aztán saját magam lőttem be azokat az ésszerű korlátokat, melyeket nem szeretnék átlépni. Először is a legfontosabb: 5.1-es rendszert szeretnék, ennél több hangsugárzóra nem tartok igényt sem most, sem a későbbiekben. Tehát felesleges a 7.1-es és még több hangfalat meghajtó erősítők körül nézelődnöm. Ebből kifolyólag úgy vélem, érdektelen számomra az Atmos és egyéb új csoda hangformátumok dekódolásának képessége is, elegendő lesz, ha az erősítő ismeri az alap HD hangformátumokat: Dolby TrueHD és DTS-HD HR/MA. A 3D/4K jeltovábbítás azért legyen meg benne, de ahogy elnézem, ezt kb. mindegyik mai modell tudja. R2-D2 a Denon/Onkyo vonalat ajánlotta, ezért első körben az Onkyo TX-SR373-at néztem ki magamnak 100eFt-ért:


KÜLSŐ LINKAmellett néztem a Yamaha RX-V485 5.1 HDR MusicCastot is 140eFt-ért:


KÜLSŐ LINKNem tudom, a két hangfal-bekötési mód közül melyik a szerencsésebb, illetve, hogy van-e ennek egyáltalán jelentősége. A két erősítőnél szempont volt az előlapi USB, ami azért nem árt, ha rajta van, minden bizonnyal hasznát venné a család.

Hangfalak terén sokkal bizonytalanabb vagyok. Persze, ha már költök rá, nyilván szeretnék minőségi, ütős hangzást elérni vele, de ugyanakkor az sem lenne hátrány, ha kompakt lenne az egész rendszer. Ez azonban annyira azért mégsem kardinális, tehát ha ár-érték arányban érdemesebb a nagyobb méretű hangsugárzókban gondolkodnom, bizonyos keretek között nem érdekel a méret.

A legkompaktabb megoldás a soundbar lenne, ez esetben még külön erősítőre sem lenne szükség. Nem igazán hiszek a virtuális térhangzásban, ezért eléggé leszűkül a kör, ha valódi 5.1-et szeretnék. Én csak a JBL Bar 5.1-et találtam 200eFt-ért, ami megfelel ennek az elvárásnak:


KÜLSŐ LINKNa, igen, ez meglehetősen kompakt megoldás, a tesztben dicsérik is, és megvan az igazi 5.1. Azért a fő egység szélessége miatt vannak kétségeim, hogy az alap sztereó hatás mennyire lehet jó, és bár a leválasztható hátsó hangsugárzók 10 órát is elmennek egy töltéssel, leszedni, visszarakni őket mégiscsak macera. A vezetéknélküli kivitel viszont kifejezetten tetszik.

Egy kevésbé kompakt megoldás a TAGA Harmony InMove 5.1 hangfalszett 140eFt-ért:


KÜLSŐ LINKEz már 6 önálló doboz, ahogy én elnézem, korrekt kivitelnek tűnik, méretre pedig kifejezetten barátságos: a front- és háttérsugárzó mindössze 20, a center 12 centi magas. És valahol éppen ez a dilemmám: mit várhatok ilyen kicsi hangsugárzóktól? Megfelelhet ez a célnak, vagy pénzkidobás ennyit költeni rá?

A Magnat Monitor Supreme 802 5.1 hangfalszett már padlón álló frontsugárzókat tartalmaz 180eFt-ért:


KÜLSŐ LINKKb. ez a legnagyobb méret, amit még el tudok képzelni az új nappaliba. Ami fontos lenne, hogy a center 18 centi alatt maradjon magasságban, mert az elképzeléseimbe így tudom beleilleszteni. Árban valahol 300eFt környékén szeretném meghúzni a határt, de ha olcsóbban megúszom, az se baj.

A kiszemelt erősítő és a hangfalszettek mennyire passzolnak össze? Jó választás lehet a fentiek bármelyike vagy ajánlanátok valami teljesen mást? Mit tudtok javasolni? Jelenleg mindenre nyitott vagyok.

Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást.

431. piftuka  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. október 28. - 13:44

Nem elsősorban a THX minősítés (mert ezzel kapcsolatban vannak - jogosan - szkeptikus hangok) miatt, hanem a viszonylag sok formátum, és kis helyigény miatt lehet érdemes benevezni rá.

Valamint azért, mert a kompakt szettek között ez egy kifejezetten korrekt darabnak számít a tesztek és visszajelzések alapján. Megkockáztatom, hogy jobb hangminőséget produkál, mint az átlagos ~60.000-100.000 forintos Samsung/Philips/LG/Sony/stb. kompakt 5.1-es szettek.

Egy átlagos lakásba, szobába tökéletesen megfelel a hangereje is.

Azt viszont tudni kell, hogy a DTS HD MA szabványt nem támogatja. Én például ezért nem cseréltem le rá a jelenlegi Dolby Digital szettemet.

Van néhány BD filmem, amelyre csak DTS HD MA hangsáv került, és ahhoz ennek megfelelő célhardvert keresek.

Viszont, ha megvásároltad, kérlek írj a tapasztalataidról egy beszámolót ide! ;-)

LAPOZÁS: 455-431 | 430-406 | 405-381 | ...első oldal »


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: