• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
22622. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. március 14. - 20:33

Nagyon jó lett szerintem is.

22621. Filmprofi  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. március 11. - 10:08

Én pont azért szerettem, mert nagyon jó, hogy megidézi a 90-es évek időszakát. Mind hangulatban, mind képi világban, zenében. Nekem ettől erősebb karakterbemutató filmre nincs szükségem. Tudja úgyis mindenki, hogy a puskaporos hordó április végén robban.

Nagyon jó, hogy a Fury-Denvers páros vitte a filmet a hátán, mert ez nagyon megemelte az egészet. Nekem például sokkal jobban tetszett, mint a Hangya két része.

22620. Niwrok
| 2019. március 10. - 10:39

Marvel Kapitány

Thanos csettintése után, és mert az "ismert" világ összes hőse is kevés volt ahhoz, hogy azt megakadályozzák, várható volt, hogy az MCU-ba betolnak egy eddig kívülálló, új szereplőt, hogy az ő közreműködésével beteljesüljön az az egy "jó" kimenetel, amit Strange előre látott.

Marvel Kapitány, azaz akkor még Vers erre alkalmas is lenne, Csillagharcosként a fejlett és militarista kree birodalom, a Hala egyik elit osztagában teljesít szolgálatot az alakváltó skrullok ellen folytatott, elhúzódó háborúban. Az időnként felvillanó látomásai és az egyik küldetés során felszínre kerülő emlékei azonban egy másik életről, egy földi vadászpilóta bevetéseiről és barátairól szólnak... valamint egy kísérleti hajtóműről, és vele egy olyan energiáról, ami végleg eldöntheti a kree-k és a skrullok közti harcot. Vers a Földre kerülve így egyszerre két, erősen összekapcsolódni látszó irányban is megpróbál nyomokat gyűjteni... ami 1995-ben még egy Csillagharcosnak sem megy könnyen, ha nem kap segítséget maga mellé.

Vers oldaláról ez egy kellemesen összerakott sztori, lehetőséget nyújtva érzelmes összeborulásokra, olcsó poénokra, kicsit esetlen közelharcokra, látványos űrcsatákra és némi retróra meg nosztalgiázásra (leginkább a zenék, a Top Gun és a betárcsázós internet vonatkozásában). Nem Vers hibája, hogy a sztorija kicsit elsikkad, merthogy vele párhuzamosan zajlik Nick Fury és a Bosszúállók eredettörténete is, és ez távoli birodalmak harcánál és egy abszolút erőltetetten és feleslegesen felbukkanó Ronannál általában sokkal jobban érdekli az MCU közönségét. A közepesen langyos csillagharcos sztori mellett Fury és Goose, a "macska" könnyen lopja el a showt Verstől, egyértelműen rájuk fog szinte mindenki emlékezni ebből a filmből, aminek így közvetlenül annyi jelentősége van, hogy megtudtuk, kinek és miért csipogott Fury utolsó erejével a Végtelen háború stáblistás jelenetében.

Az olyan eredettörténetek között, mint a Thor és a Hangya, ez is megállja a helyét; nem jobb, nem rosszabb azoknál. A gond csak annyi vele, hogy ami öt meg tíz éve elég volt, az a mostani MCU-ban már erős visszalépésnek érződik.

7/10

22619. P1eTr0
| 2019. február 28. - 22:16

Így neveld a sárkányodat 3.

Nem nagyon szoktam ebbe a témába írni, de gondoltam most miért ne :). A héten bevállaltam ennek a filmnek az eredeti nyelvű, felirat nélküli változatát (feliratos sajnos nem volt), és nem bántam meg. Persze voltak visszatérő elemek az első két részből, de azt hiszem, ezt nem lehet elkerülni.

A 3 rész szerintem egy szép kerek történetet ír le. Én jól szórakoztam az alkotáson. Azt nem mondom, hogy ez a legjobb, de mindenképp ajánlott. Nekem bejött a "sárkányosdi", bár a rajzfilmsorozathoz nem volt szerencsém (egyelőre nem is tervezem).

Pontozni nem akarok, mert nem is szeretek. Akinek az első kettő tetszett, nyugodtan nézze meg :)

22618. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. február 19. - 23:10

Ne már, most akartam belekezdeni a Punisherbe. Akkor Westworld 2-vel folytatom. :)

22617. Niwrok  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. február 19. - 21:37

Köszi az érdeklődést :) .

Még ott van a Luke Cage S2, de a Daredevil lesz a végére hagyva csemegének, az biztos :) . A Punisher S2-t már láttam, szerintem még az elsőnél is rosszabb lett, arról még forgatom a számban a köpetet.

22616. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. február 19. - 16:08

Nekem ez annyira kimaradt, hogy csak ma olvastam valahol a Mormota Napos hasonlóságáról. Ha tényleg van benne spiritusz, akkor rápróbálok, kösz.
Ja, elolvastam az Iron Fist 2 írást, jó volt! Örülök, hogy bejött az új évad, most akkor - ha jól görgettem át rajtad - még a Daredevil 3 van vissza, na az lesz majd a tutitutituti! :D

22615. Niwrok
| 2019. február 19. - 14:25

Boldog halálnapot 2. / Happy Death Day 2 U

A Boldog halálnapot 2. valahogy úgy lett folytatás, mint annak idején a Fűrész vagy az első két Insidious volt, hogy a történet továbbgondolásánál sokkal fontosabb és izgalmasabb volt a film univerzumának bővítése, kitöltve a hézagokat, megmagyarázva a furcsaságokat, így egybeolvadva pedig egy egybefüggő, három órás filmet alkotnak, amiket most már nem is tudnék és akarnék szétválasztani. A sok egyéb pozitívum mellett ettől lett ez simán az egyik legjobb idővisszapörgetős film nekem, és ha lehet hinni az író/rendező terveinek, akkor meglesz a trilógiává bővítés is...

9/10
.

22614. purple rain
| 2019. február 3. - 7:21

Creed II.

Telefonról nincs kedvem sokat pötyögni, a lényeg hogy akinek tetszett az első annak ez is fog... Hihetetlen, hogy ez a film se a saját jogán él ahogy az első se - ugye mindkettő a Rocky filmekből él - de ez valahogy egyáltalán nem zavaró... Sly, bár nem egy antitálentum de azért ugye nem színészóriás, mégis, a nyolcadik Rocky filmet viszi el a hátán, ami azért teljesítmény...

10/10

22613. Frank Horrigan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 27. - 18:42

Biztos bennem van a hiba, de már az előzeteséből lejött, hogy nagyon nem vígjáték, csak annak akarták eladni. Pont ezért adtam neki egy esélyt. Nem bántam meg.

22612. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 26. - 22:06

Mindenesetre nem vígjáték. Sajnos a mai bunkó közönség ezt nem vette észre.

22611. Johnny88  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 21. - 17:37

Nagyon kíváncsi vagyok a filmre, remélem mihamarabb eljutok rá moziba.
Az élménybeszámolód pedig még jobban felkeltette az érdeklődésemet iránta.

22610. Niwrok
| 2019. január 21. - 15:47

Kurszk

Mindig van annak valami különleges hangulata, amikor olyan esemény kerül feldolgozásra a történelemből filmen, ami már a mi életünkben történt, amiről vannak/lehetnek emlékfoszlányaink a híradásokból... még ha 20 év alatt azok feledésbe merültek is.

A Kurszk orosz tengeralattjáró elsüllyedése, a legénység túlélésének bizonytalansága és a baleset körül akadozó mentőakció története a 2000. évből sokaknak ilyen... hogy már tudjuk a végét, csak az oda vezető utat nem annyira. Thomas Vinterberg filmje egyszerre három oldalt is bemutat ebből a történetből, úgymint a legénység kálváriáját és napokig tartó haldoklását a jéghideg vízben, a lassan fogyó levegővel, közben megmutatva az értük aggódó feleségeiket, szüleiket, akiket a katonai titkokra hivatkozva félinformációkkal és hamis ígéretekkel etettek... és magának a katonai oldalnak a bemutatását, hogy hány tényező szerencsétlen együttállása kellett ahhoz, hogy a mentőakció minden lehetősége ellenére úgy végződjön, ahogy. Nyilván most sem lehet biztosat tudni, nem derült ki minden részlet, így a film egy jól dramatizált lehetőséget mutat be, de mert sok esemény a média kamerái előtt történt, vannak pontok, amiket össze lehetett kötni...

A sztorit az élet írta, a filmesek meg maximálisan hozzátették, amit lehetett, olyan, szinte fojtogató jelenetekkel, mint amilyen az oxigénpatronokért merülés "vágatlan" felvétele az akkor már elárasztott hajórészbe.

8/10

22609. Filmprofi
| 2019. január 21. - 14:00

Az átkelés madarai

Meg is van az idei év első mesterműve. Imádom mikor egy adott nemzet készít a saját történelméről kiemelkedő filmet. (Példaként A mások élete ugrik be). Itt is ez a helyzet, hogy egy megtörtént esetről beszélünk. Pár kolumbiai törzs összefog és marihuána ültetvényüket amerikai dollárra váltja.

Ami nagyon tetszett, hogy a szokásos formulák mellett, nagyon nagy hangsúlyt fektetett a film a hagyományok tiszteletére, a család fontosságára. Ilyen szempontból rokon A keresztapával. Tudom, ez nem kis szó, de higgyétek el, hogy ez a film nagyon magas szinten képviseli a szórakoztatás/művészi érték/mélyebb mondanivaló hármast.

Amíg filmszínházakban van, csípjétek el. Nem fogtok csalódni!

22608. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 18. - 14:30


Ááá az nem lényeg! :)

22607. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 18. - 14:26

Firkászok. :)

22606. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 18. - 9:30


Kik fanyalognak annyira?
Azt látom hogy az imdb-n 7.5-ön áll, bár még csak alig pár ezren szavaztak...

22605. téglagyári megálló
| 2019. január 17. - 21:14

Üveg

Nem értem a fanyalgókat, szerintem Shyamalan egyik legjobbja, ami azonkívül, hogy remek keretbe foglalta a két korábbi filmet, gondolatiságában túlmutat azokon. Számomra egy nagyon jó agyas mozi lett, amiről jókat lehet dumálni később is, mint például néhány korábbi Nolan-filmen is. Nem egy egynyári slágeres matéria, az tuti! :)

22604. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 7. - 13:32

A vizualitás agyonnyomott, akárcsak egy Transformers filmnél. Kicsit belefáradt a szemem a végére. Az biztos, hogy egyedülálló látványvilága van, nem túl bonyolult cselekménnyel, de azért úgy vélem, hogy méltatlanul alulértékelték az emberek. Ha egy Marvel-logó lenne elébiggyesztve, tutira jobban zabálnák. :)
Elvoltam vele, de az elején írtak okán ez is egy olyan film, aminek a közepén jólesik majd itthon egy szusszanásnyi szünet, hogy a másik felének befogadására is maradjon energia.

22603. mester-jani  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 7. - 6:15

És a vélemény? :D

22602. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 5. - 17:50

No, ma sikerült végre megnéznem. :)

22601. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 30. - 1:08

Nekem ez volt az első, így nem volt viszonyítási alapom. Vígjátékot vártam, ez nem az volt.

22600. Niwrok  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 29. - 23:33

Pedig a többi változathoz képest még pozitív is abból a szempontból, hogy a végén nem zavarja vissza a szereplőit egy látszat-boldogságba...

22599. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 29. - 17:18

Ma Űrdongóval randevúztam, de holnaputánra beszorítok egy IMAX-vetítést. :)

22598. mester-jani  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. december 29. - 10:03

Szívesen, ha megnézted várom a véleményedet. :)Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: