• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
Final Cut - A tankönyv - Pálfi György: Final Cut című filmjének DVD-mellékletével (KÖNYV) Final Cut - A tankönyv - Pálfi György: Final Cut című filmjének DVD-mellékletével (KÖNYV)


 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
53. R2-D2  [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. június 6. - 15:42

"... azt mondom nem érdekel ki a készítője. Nekem leginkább a produktum érdekes"

Ezzel én is pontosan így vagyok. Csak kár volt megnézni, mert most meg kavarognak a filmek a fejemben, miket is kellene újranézni.

52. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. június 6. - 14:44

Abból én is vettem a barátaimnak, akik nem tudtak róla, így ledöbbentek, amikor megkapták tőlem ajándékba. Pálfira eddig semmit nem költöttem, pont ez a vicces benne, hogy úgy van meg tőle minden, hogy nem tettem érte semmit, inkább ellene. Ezért érzem, hogy valami kozmikus erők tolnak felé. A jogi kiskapus "nyúlás" azonban továbbra sem szimpi. Ha ezt mondjuk Te vágod össze a PC-den és elküldöd lemezen, biztos nagyobb lendülettel állnék neki, sőt lépten-nyomon zengeném, hogy ez a tchabee mekkora egy tehetséges jófej gyerek. :)

51. tchabee  [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. június 6. - 12:28

Tudom, hogy tiszteletlenül hangzik, ha azt mondom nem érdekel ki a készítője. Nekem leginkább a produktum érdekes.
Itt azt nagyon élveztem és igazából az általad felsorolt filmjeiből csak a Taxidermiát látta, azon finoman szólva nem voltam beájulva.
A hülye gyűjtői mentalitásomnak lettem már áldozata azzal, hogy egy jó mű után életművet kezdtem gyűjteni, néha fizikai fájdalom megállni, de van mikor megy az, pl. a Mátrix trilógiából a mai napig csak az első részt birtokolom pedig kezemben volt a 10 dvd-s fejes doboz, anno az elhíresült camponás akcióban, 3 ezer forintért.

50. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. június 6. - 11:15

Bár ez meg már a másik véglet, mivel "túl" eredeti. Mindegy, majd egyszer megszokom a palit. :)

49. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. június 6. - 11:07

Érdekes dolog, hogy bár nem bírom Pálfit, eddig minden filmje landolt nálam valamilyen módon. A Hukkle DVD-t feleségem főnöke adta két másik lemezzel együtt, azzal, hogy azokat soha többet nem fogja megnézni. A Nem vagyok a barátodat wishmaster83-tól kaptam ajándékba. A Taxidermiát a volt kollégámtól és ez az izé is bekerült a sorba idén márciusban. Lehet, hogy ebben valami sorsszerűség van.
Mindenesetre ennél jobban érdekel a következő filmje, ami legalább eredeti ötlet:

KÜLSŐ LINK48. tchabee  [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. június 6. - 10:11

Ugyanezt éreztem (40. hozzászólás).
Tm-et nem lehetne elrabolni, lekötözni és kipeckelt szemhéjakkal megnézetni, hátha Ő is erre jut?:)

47. R2-D2
| 2014. június 5. - 1:18

Ez kib*szott jó volt!!!

83 perc tömény vigyor, lehetne belőle rendezni egy versenyt, ki hány filmet ismer föl. Minden elismerésem annak, aki ezt, így összerakta.

46. Niwrok  [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. május 1. - 1:19

Nekem talán az a szakasz tetszett a legjobban, amikor az elején van egy zenés betét, és a szereplők szájmozgását a lehetőségekhez mérten a dalhoz igazították.

Hogy ez Pálffy György filmje lenne, azt ugyan kis kétséggel kezelem, már a "birtokviszony"-ra értve, de a Final Cut mindenképpen érdekes rajongói kísérlet, sajátos mash-up tisztelgés a filmgyártás előtt a kezdetektől (külön öröm volt a "Vonat érkezésé"-t is a snittek között látni) az Avatarig. Jó a játék a hangulatokkal, beállításokkal (az ébredéseket kiemelve), mondatokkal, hogy mindezek történetté állnak össze. De persze sokat "nyer" a Final Cut azzal, hogy önkéntelenül is épít azokra a hangulatokra, amik a snittekhez kapcsolódó filmek, színészek kapcsán a nézőben már ott lehetnek.

Például közben jöttem rá, hogy milyen nyomasztóan régen láttam a Moulin Rouge-t :) .

45. tchabee  [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. március 24. - 11:13

Igen van rajta olyan felirat sáv, ahol az adott részlet címe, stb van kiírva.

Most már végig is néztem és még mindig marhára tetszik. Talán ez lesz az év többszörnézős filmje?:)

Van egy nagyon kedvenc részem a filmben, amikor a "főhős" :) elmegy a háborúba és teljes elszántsággal beleveti magát a csatába, kiugorva a lövészárokból. Nagy komoly arcok, roham, elszántság, csata, előre nyomulás, mindez snitt- snitt és ekkor bevágva egy jelenet a Gyalog galoppból,mikor is Artúr király "lovagol" a kókusz paták dobogására. Na ott konkrétan befostam a röhögéstől. Hatalmas!

44. tchabee  [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. március 18. - 17:46

Jobban rálesek valamelyik nap, tegnap már túl fáradt voltam, a menüt meg sem néztem, csak indítottam a filmet és a felirat gombot nyomogattam, gyorsan végig futva rajta. Talán volt olyan is aminél nem írt azonosítót azon ugrattam rögtön, lehet az volt az.

43. wildguy  [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. március 18. - 16:53

Van a DVD-n olyan felirat, ami kiírja az adott film címét és rendezőjét.

42. Filmprofi
| 2014. március 18. - 11:19

Nekem sem volt egyszerű arról a kis szivacskorongról leszedni a lemezt, de mivel a könyvet utána a polcra tettem így leszedtem a szivacskorongot is, hogy ne legyen hepehupás a könyv eleje majd később. Mivel a lemezt meg úgyis egy dvd tokban tárolom. Egyetlen hiányosságom, hogy egy borítót azért behajtogathattak volna a lemez mellé.

41. tchabee  [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. március 18. - 11:10

Lemaradt.

Nagyon örülök, hogy jelentős a magyar filmek aránya a jelenetekben.

40. tchabee
| 2014. március 18. - 11:01

Nem hagyott nyugodni a kíváncsiság és csak beruháztam erre a kiadványra.
Este 16 óra fárasztó meló után kíváncsiságból betettem a lejátszóba (ennek nehézségeiről később) , gondoltam 3 - 5 percre belekukkantok. 40 perc lett belőle, de csak a fáradság és a késői időpont miatt.
Ez a közel háromnegyed óra alatt végig fülig ért a szám.:)
Iszonyú jók a vágások, hatalmas munka lehetett, önálló történetnek is meg megállja a helyét, de nem ez a lényege.
Nézni is nagy agymunka, mintha időre fejtene keresztrejtvényt az ember. feleségemmel állandóan nyílt a szánk és színészek nevét, filmek címét suttogtuk, kiabáltuk, hogy ez a tudod már az izéből az izé, na mond már.
K@rva jó.
A minimum 30- as korosztály kell hozzá, szerintem a múltkori 16 éves csóka akinek csak marveles képregény látvány filmjei vannak a gyűjteményében az korántsem élvezi ennyire.
Bírtam volna egy olyan feliratsávot amin folyamatosan kiírja az aktuális filmrészlet címét, szereplőit, mert a könyvet nézni közben eléggé nehéz és hát pontatlan is.

Ki hogy boldogult a lemez kivételével? Én percekig nézegettem és nem mertem erőltetni, kitépni nem akartam, de a feleségem pikkpakk megoldotta, szóval be kell nyomnyi a szivacsot. Ilyennel ég nem volt dolgom.

A könyv vásárlói kapnak egy kódot internetes HD minőségű megnézéshez, azt nem tudom hány alkalomra jó a kód.

Sajnálom, hogy tm nem enged az egyszer már kimondott véleményéről, szerintem megéri az árát és ráadásul különleges is.

Ajánlom!

39. tchabee
| 2013. december 11. - 16:01
38. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. december 3. - 12:29

Jó tanács. Ezekhez a fajsúlyos gondolatokhoz méltatlan egy ilyen nudlimű rovat.

37. Joe Cornelius Hallenbeck  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. december 3. - 11:40

??? :D Ez mi? :D Ennyire komolyan venni egy kis fricskát... ja, amúgy az Avatar egy nagy szar (láttam a filmet) és James Cameron lopta a sztoriját a Pocahontasból... nem valami nagy művész... banális az egész a buta történetével együtt. :P

36. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. december 3. - 11:25

Otthon személyeskedjél, ott hátha tolerálják.

35. Joe Cornelius Hallenbeck  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. december 3. - 11:10

Igazából kár beléd a szó, csak erre a többiek még nem jöttek rá :) Bezzeg ha valaki James Cameront és az Avatart fikázná... egyből előbújna belőled a kis tigris :D

34. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. december 2. - 23:28

Amúgy a pénz nem tudom, hogyan keveredik ide, itt pont nem erről van szó. Az meg hogy az ilyen módon készített "mű" nem egyedi, mert mások is gyártanak ilyet, szintén nem tudom, miért érdekes, ettől még a véleményem nem fog változni.

33. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. december 2. - 23:18

Annyira tiszteli a mozit, hogy feldarabolja a leghíresebb színészek jeleneteit, és hű, de jó, hogy az egyik hollywoodi színész után egy másikat látunk,m aztán meg egy harmadikat.
Még egyszer kérdezem: nevenincs filmek tekercseiből összeállítva érdekelne ez valakit? Nem. Tehát a hírességek hírességét használja figyelemfelkeltésnek, hogy lássák, milyen ügyesen építkezik mások művészetéből.
A fekete ettől még nem lesz fehér.
Már tervezi a következőt? Végül is ezzel is ki lehet tölteni egy filmes pályát, két-három évente összevág egy ilyet, addig is elvan.
Lehet, hogy szeretne forgatni 300 millás művészfilmet is, csak arra már az exparókás ember nem ad neki, így a viszketegséget ilyesmivel kell csillapítania.

32. Filmprofi
| 2013. december 2. - 22:13

Fogalmatok sincs róla, mennyire ötletesen és ügyesen van összevágva ez a film. Egyáltalán nem is csak jelenetek, hanem inkább 1-2 másodperces pillanatok vannak összevágva olyan precíz módon, hogy tökéletes a különböző figurák mozgása. Tehát mondjuk egy fickó átinteget egy lánynak a járda túloldalára, mikor integet mondjuk Johnny Depp, mikor fut Tom Cruise, mire átér Brad Pitt. Mindez különböző vagy azonos szögekből összeollózva.

Aki erre csak úgy tekint mint egy lopás vagy egy rendezői magamutogatás, az rossz úton jár, Pálffy is tudta már nagyon régen, hogy ebből nem fog meggazdagodni. Nem is ez volt a célja, inkább meg akarta mutatni, hogy mennyire kreatívan is lehet felhasználni a filmeket, mint nyersanyagot. Hovatovább egy másik témájú, de hasonló filmen gondolkodik. Ha csak a pénz motiválná, akkor forgatna valami köldöknézős művészfilmet 300 millióból. Ebből a filmből az tükröződik inkább, hogy van olyan alkotó akit tiszteli a mozit.

Mellesleg nem ez az egyetlen szkeccsfilm ami így készült, tehát nem kell sárral dobálózni, főleg úgy nem, hogy ti még nem is láttátok a filmet.

31. creeper  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. december 2. - 12:42

Kösz, Mr. Nem Érdekel! :)

30. Joe Cornelius Hallenbeck  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. december 2. - 12:07

Nekem 8, azt csináltok, amit akartok :D További kellemes fikázódást :)

29. kekec
| 2013. december 2. - 12:04

Szerintem az utóbbi idők legjobb magyar filmje. Ötletes, szórakoztató, vicces; és ez nem a lopásról szól, a rendező nem idegen tollakkal ékeskedik, sokkal inkább a mozi, a filmek iránti szeretetéről tanúskodik a film. Aki szereti a filmeket és még nem látta, annak csak ajánlani tudom.

LAPOZÁS: 53-29 | 28-4 | 3-1 |


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: