• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
1. Dylan
| 2008. február 3. - 16:26

Alaposan átnéztem a hardver szekció topicjait, de nem nagyon találtam hasonló témát, elnézést ha az általános topicok közt esetleg van már ilyen. Van itt egy csomó házimozis topic, meg konzolos topic is van, talán egy ilyen számítógépes is elmegy... :) Na ennyit a topicnyitásról.


Egy külső winchestert akarok venni a közeljövőben. Egy 500 gigásat. Ezzel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket. Mármint azokét, akik hasznának már ilyet. Ez a Western Digital az egyik legszimpatikusabb darab: http://www.pixmania.com/hu/hu/638806/art/western-digital/my-book-ii-essential-edit.html Ez jó olcsó is, de vajon mitől??? Nem akarok vackot venni. Mármint hosszú távra tervezek egy ilyennel, az összes anyagomat egy helyen tudnám archiválni rajta... Kevésbé praktikus hogy hálózati áramforrással működik, így kicsit kényelmetlenebb a mobilitása, mintha csak egy usb kábel kellene hozzá... Vagy 500 gigásnál már nem is létezik olyan amihez nem kell külön áramforrás? 40 gigásba láttam ilyet. Az össze mp3-amat archiválnám rajta, és ha valamit hallgatnák, nem kéne keresgélni a lemezt, meg cserélgetni a lejátszóba, hanem csak bekötném az usb-t a pioneer lejátszóm usb bemenetébe, és akkor már böngészhetem is nem? 


Vélemények? Ajánlatok?    

2. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. február 3. - 20:16

Nekem egy Samsung külsö winchester-em van,3 éve van meg de semmi gondom nem volt még vele. Én is akarok hamarosan venni egy másikat IS és mindenféleképp maradok a Samsung-nál mert nekem nagyon bevált és szinte mindenhol a Samsung-ot ajánlják,amugy 3 év garancia van rá.

3. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. február 3. - 21:19

Nekem is egy WB MyBook van, igaz nem essential, hanem premium. Jól, csendesen működik, de nem ajánlanám rendszeres cipelésre. Igaz, hogy külső, de érezhetően nem hordozásra találták ki.

Az áramellátás nem a kapacitástól függ. Ezek 3,5 colos merevlemezek, amik olcsók, de nagy méretűek (fizikailag) és több áramot igényelnek, mint amit az USB szabvány minimálisan előír. Csak 2,5 colos méretben találkoztam olyan külső merevlemezzel, ami csak USB-ről működött, de ezek közül is a legtöbb két USB csatlakozóról kapja az áramot, egy USB csatlakozó jelenleg kevés egy HDD meghajtásához. 2,5 colos winchester található a legtöbb notebookban, 40-160 GB-os méretben.

4. Dylan
| 2008. február 4. - 6:03

És szerintetek mennyire biztonságog egy külső vinyón tárolni az adatokat. Mármint ha meglenne, leszoknák a DVD-kre való kiírogatásról, és ezen gyűjteném a dolgokat. Egy ilyennel meg hosszú távra tervez az ember... A legrosszabb eshetőséget elképzelve: Mi van ha három év múlva egyszer csak valami baja lesz, és elszállnak három év adatai... Rossz belegondolni... De mondjuk a DVD sem örök. Szóval mi a biztonságosabb? DVD vagy külső vinyó?


Vagy hát egyértelműen az, ha mindkét helyen megvannak az adataid... :)

5. Tuskó Hopkins  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. február 4. - 9:18

Kimondtad a választ is a kérdésedre.

6. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. február 4. - 10:57

Hát igen, ha két helyen vannak az adataid, az enyhén szólva megsokszorozza a adatok biztonságát. Vannak olyan külső HDD-k, amikben két vinyó van, és lehet őket RAID 1-be konfigolni, azaz tükrözni az adatokat, így ha az egyik elszáll, a másikon ott van minden adat (ilyen a MyBook Pro II és Premium II is).

7. Tuskó Hopkins  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. február 4. - 13:03

Viszont az ilyen nagyker áron is kb netto 60-nál kezdődik, a Freecom meg még drágább. Nem hinném, hogy ilyenre vágyik.

8. tchabee  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. február 4. - 13:10

Internetes fórumok szerint a Pixmania céget felejtsd el!


Nézzél valahol másut!

9. Szemlédi András, ötöslottó nyertes  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. február 4. - 16:18


Ha vmi ócó DVD-re kiírod, és pár év (hónap) múlva eltűnnek róla az adatok, akkor úgy jártál, de ha a winyó tönkremegy, akkor a Kürt még vissza tudja állítani az adatokat pár milláért. Egyébként nem értem ezt a nagy mp3 miatti aggódást, ha vmi gáz van, újra letöltöd. Ha jól értem, nem vmi pótolhatatlan saját szellemi termékről van szó... :)

10. cinefilo  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. február 4. - 18:34


Attól függ, hogy milyen adatok!

11. Dylan
| 2008. február 4. - 21:11

Természetesen nem csak mp3-akról van szó, de ha eltűnne az utóbbi 8-9 évben összeszedett anyag, azért azt sem lehetne pár hét alatt pótolni... :) De a fotók, különböző dokumentumok, programok azok tényleg pótolhatatlanok tudnak lenni... Nézegettem a komolyabb árkategóriáju cuccokat, talán egy 50 bruttóig mennék el... De árérték arányben messze a legjobb ajánlat ez az Essetial. Csak hát kérdés hogy megér e ennyi plusszt a nagyobb biztonság... De hát akkor ez lesz... Továbbra is mentek DVD-re...


A Pixmaniától még nem rendeltem, de tényleg hallottam már róluk rosszat is: Csak előreutalás van, és baromira hosszú a szállítási idő, mert külföldi raktárkészeletről hozzák a cuccot. De külső vinyókban verhetetlen az áruk.

12. cinefilo  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. február 4. - 22:11

Dylan! Zenét gyári CD-n vagy inkább LP-n :-) ! Fényképet negatívon és képen :-) ! Ezeknek a is vannak ellenségei, de az adatvesztés nem jellemző :-D

13. Lord Picard
| 2008. március 9. - 10:02

Lehet, hogy nem pont ez a topic a megfelelő, de akadt egy kis problémám. Vista op. rendszerem van és tegnap óta kicsit meghülyült. Ha a Sajátgépet, Vezérlőpultot vagy akár csak a Lomtárt akarom megnyitni, bejön az ablak, azután minden eltűnik, csak a háttér marad, majd pár pillanat múlva visszajön minden, csak a megnyitott ablak nem. Ez van, ha indítom pl. a IE-rt is, de az vissza is jön. A TotalCommander-ből majd mindent elérek, de a indításkor megjelenő hibaüzenet által megjelölt helyre nem tudok menni. Más is találkozott már ilyen problémával, mit lehet tenni? Előre is köszönök minden segítséget :)

14. Dylan
| 2008. április 20. - 11:50

Azért ide írok, mert itt mindig találok olyan szakikat akik tudnak nekem segítséget nyújtani, ilyen hardveros dolgokban! :) Pár hete vettem egy frankó WD külső vinyót! Ebben is kikértem a tanácsotokat, mint mostanában minden vásárlásban. A HDD nagyon bevált, marha jó érzés, hogy korlátlan tárterület áll rendelkezésemre, az utóbbi 10 évben összegyűjtött anyagaimat archiválhattam egy helyen, meg rendszerezésmánikusként újrarendszerezve kiírtam mindent DVD-kre, hogy tényleg biztonságban legyenek. Kb. 12.000 darabos mp3 gyűjteményemet is szépen rendbeszedtem, és arra gondoltam hogy milyen jó lesz majd a vinyó USB kábelét csak simán rádugni a Pioneer DVD lejátszóm portjába, és máris böngészhetem a cuccokat, nem kell CD-ket cserélgetnem, meg minden azonnal elérhető lesz, és hallgatható a házimozin. Hát ez bizony nem jött be! Számos probléma miatt: Alapból zavaró hogy a Pio lejátszó szoftvere csak 8 karaktert jelenít meg a mappák, és a file-ok címéből. Tehát abszolút nem böngészhető. Ha emlékezetből tudod is hol kell keresned azt a bizonyos könyvtárat, akkor is marha lassú. És ha meg is találtad a keresett dalt, akkor egyszerűen nem játsza le! :) Vagy mert 320 Kbs-es, amit a Pio nem bír kezelni, vagy egész egyszerűen azért, mert vinyóról csak az mp3-aim 5-10%-át tudtam megszólaltatni... Hát ez van.


Most egy másik megoldást keresek erre a problémára. Szeretném ha teljes zenegyűjteményem egy helyen elférne, és gyors böngészés után bármelyiket meg tudnám szólaltani a házimozierősítőmön kersztül... Most egy iPod-on gondolkozom. Mivel még soha nem volt ilyen a kezemben, van egy csomó olyan kérdésem ami lehet annyira alapvető hogy ciki is megkérdezni... Nem is találtam egyértelmű infokat erről a neten. Pedig böngészgetem már pár napja... Szóval minimum egy 60 gigás iPod kellene, amin kényelmesen elférene az összes mp3, csak és kizárólag arra használnám, hogy otthon hallgassak zenét. Van ez az univerzális dokk. Na erről nem találtam sok infot. Ez benne van az alapcsomagan? Erről tudom tölteni is a készülék akksiját? Kell valami spéci szoftver hogy a számítógépemről áttöltsem a file-okat? És ami a legfontosabb: Milyen kábellal tudom ezt rákötni az erősítőmre? Láttam egy videotesztet az iPod Touch-ról, elég látványos... Van már ilyen 60 gigásban is? Sok volt a kérdés? :)

15. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. április 20. - 20:47

Ha csak otthon használnád, akkor teljesen felesleges bármelyik iPod-ot megvenned. Ami neked kell, az egy média szerver. Ezen az oldalon egy csomót találsz, vannak hálózati/wifi-s és hdd-s kütyük is, meg olyan is, amire rádughatod a külső vinyót USB-n:

http://media.lejatszo.hu

16. CV
| 2008. április 21. - 20:29


számítógépes játékokkal kapcsolatban egy szép nosztalgikus video:

http://youtube.com/watch?v=KMP8OSWGcss&feature=related

17. Dylan   [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. április 21. - 20:29

Jól hangzik ez is! Micsoda cuccok vannak... Pedig azt hittem valamennyire járatos vagyok a szórakoztatóelektronika termékek között... Még alapsabban tanulmányozom őket!


Meg találtam infot az iPod dokk hangkimenetéről is, mi szerint egy vonalkimenet van rajta, ez olyan mint a számítógépen található hangkimenet, amihez a fülhallgatót, vagy a speaker-eket lehet rádugni. Találtam olyan iPid AV kábelt, aminek egyik vége ilyen, a másik meg RCA... Erre lenne nekem szűkségem ugye? De mire való video kábel? Az iPod-on tárolt divx illetve, MP4 videók képét is ráküldhetem pl. a tévére?

18. derceto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. április 21. - 22:44

iPod dokkban nem vagyok jártas, de az iPod egy hordozható lejátszó, akkor érdemes ilyet venned, ha utcán/kocsiban/biciklin/metrón akarsz zenét hallgatni és egérmozizni. Ha csak otthon használod, akkor totál felesleges. Az iPod nem játszik le DivX-et, mkv-t, flac-et, ogg-ot, és a PC-dről sem tud hálózaton keresztül zenét vagy videót lejátszani. A Touch nem rossz cucc, még az iGO-t is tudjuk rajta futtatni, meg lehet netezni rajta, de annak is csak úgy van értelme, ha cipeli magával az ember.

19. dick laurent
| 2008. április 21. - 23:00

a pixmaniát nem ajánlom senkinek. ha bármi gond van a termékkel állíti macerás dolog bármit is lépni az ügyben. én onnan rendeltem az opodom, és egy ideig úgy tűnt vissza kell küldeni... no nem is ez a lényeg, sztem elég trehány egy cég.

20. Dylan   [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. április 22. - 11:20

Ezen a téren nagyon is osztom a véleményed! Lehet hogy náluk a legolcsóbb, de rengeteg plusz költség, meg előreutalás, meg a lassúság... Biztos nem vásárlok többet tőlük.

21. Rainbow  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. április 26. - 9:34

Nekem fogyasztóvédelmi ügyem is volt velük, óvakodjatok tőlük!!!!

22. S83
| 2008. május 17. - 9:01

Vaterom egyik kollégája vett egy notebbokot, Toshiba L40 17R típusút, zsír új
vett hozzá xp home-ot és megkért h telepítsem fel rá neki, ám de az a problematika állt elő h vmiért noha elindul a boot a cdről és addig el is jut h windows telepítés / J gombos javítás.. szal a választó képernyőig betölt, majd mikor kiválasztom h telepítés utána azt írja ki h nincs bekapcsolt hdd a gépben vagy hasonló.. bios szerint igenis létezik a SATA-ás hdd a gépben

vki tudna segíteni? :) gyanítom h vmi "előbootolás" kellene még h lássa a satat az xp cd is de nem értem igazán mivel az asztali gépem is sata-ás és ott ment pöccre mindig

bios ezt írja a hddről: FUJITSU MHY2160BH
amúgy 160gb

A "legjobb vicc" h ugye ez is azon notebookok egyike amihez az ég világon semmi telepítő cdt nem adnak csak h mégolcsóbban legyen árulható

23. Ferrari-Fan
| 2008. június 25. - 13:46

Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni? Feltelepítettem a firefox 3-at és van egy aprócska problémám:Amikor törlöm az előzményeket ezeket az oldalakt mindíg bent hagyja a böngésző.
Hol tudnám kitörölni őket?

24. HALI23  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. június 26. - 19:13

Könyvjelzőben ami van, azokat teszi ide be! Magyarul ha nem szeretnéd őket, töröld őket a könyvjelzőből :D, de lehet máshogy is ki lehet kapcsolni.

25. Ferrari-Fan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2008. június 27. - 9:32

Hali HALI!
Köszi, közben már én is rájöttem mit lehet velük tenni.
:-)Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: