• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
49421. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. május 16. - 14:43

Te, ezt az Xpress fórumon olvastad? Én erre nem futottam rá pedig azért nézegetek minden topikot, de ezek szerint valamit nem jól csinálok :D Mindegy, haldoklik itt az élet, már szinte sose ide nézek fel ha valami filmajánlóra vagyok kíváncsi...

49420. Filmprofi  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. május 16. - 14:02

Én is felnézek napi többször, de ha nincs miről beszélni, akkor nem szólok hozzá.

Mondjuk most belefutottam egy érdekes dologba, hogy 250 ezren aláírták már azt a petíciót, hogy a Trónok harca mostani évadát forgassák újra. (Csak az első évadot láttam). Viszont viccesnek találom, hogy a múltkori Last Jedi pénzgyűjtésen is túltesznek bizonyos emberek.

Masszívan a sorozatot követő ismerőseim mondták, hogy valóban nem átgondolt a dolog, sok dologgal sietnek stb. De ez az újraforgatása az évadnak vicces.

49419. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. május 16. - 13:56

Szerintem volt már ilyen... Én is feljövök 50x egy nap, de már nincs miről beszélnem, pang az egész...

49418. tchabee
| 2019. május 16. - 13:49

Hát elérkezett.

Rákattintok a fórumra, 2003-óta minden nap és most először fogadott, hogy 1 napja senki sem szólt hozzá semelyik témához.
Tudom régóta tart már, de az már biztosan a vég.
Lelkem kis darabja itt maradt, azért picit fáj.

20 év, inkább 30 a vhs-t is beleszámolva azért belátjuk, hogy zsákutca volt ez, ökológiailag meg rettentően káros, de ez is a fejlődés része volt.
Részese voltam az öncélú film felhalmozásnak és maradt egy szobafalnyi műanyag kacat. Nézve az itteni akciókat, akkor kijelenthető más még több kacatot fog hátrahagyni a szemétégetőnek.
Baromi sok idő ment el a gyűjtögetéssel, utánajárással. Egy használt kis autó ára vagy a fürdőszoba felújítása elment a 15 év alatt.
De, rettentő sok jó pillanatot is adott.
Kösz.
Most már csak arról a napi egyszeri kétszeri idekattintott félpercről kéne leszoknom.

49417. Locke(d)  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 15. - 10:33

Eljő a Cigányok ideje... újrakiadása? :)

49416. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 14. - 18:10

Persze, nemrég volt a Brazilok. Jól szétszedte a szélsőjobbos többség.

49415. tchabee  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 14. - 17:44

csinál valaki , főleg hollywood filmeket a cigányok elfogadásáról, főleg min 50 éve? úgy bemutatva őket mint a négereket, hogy bírók, rendőrfőnökök, agysebész professzorok? Majd 50 év után talán itt is lesz változás.

49414. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 14. - 15:44


De még ha lenne is, kirekesztettségben élne (se a kacsák, se az emlősök nem fogadnák el). Mehetne felvonulni a melegekkel... :))

49413. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 14. - 15:39

És kacsacsőrű emlőst még sosem láttam, tehát olyan állat nincs! :D

49412. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 14. - 15:39


Nem hát! ;)

49411. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 14. - 15:37

Farkas Flórián is kiemelkedő (pozíciójú) politikus idehaza, plusz a Budapest Bár meg a Bangó Margit munkássága is dicséretes, tehát hazai cigánykérdés mint olyan nem is létezik. :)

49410. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 14. - 14:47


"Női elnyomás? Házasember vagy? Á, bocs, élsz te együtt nővel?
Amúgy a feleségem 3* annyit keres mint én. lányaim vannak, megtanítottam őket úszni, biciklizni, autót vezetni, lőni csúzlival, puskával, íjjal, diplomát adtam nekik. ismeretségi körömben mindenki így tett, soha nem hallottam még női elnyomásról.Csak híradásokból, de azoknak meg nem kell hinni. :)"

Igen, házas ember vagyok ;) A vicc az, hogy ahogy ezekről a dolgokról (megtanítottad biciklizni, autót vezetni stb) beszélsz, az kicsit aláássa amit mondasz. Ez nem kellene hogy ilyen szinten téma legyen, ez nem különösebb teljesítmény, ez teljesen természetes!

Az meg hogy a feleséged többet keres mint te, csak akkor reveláns, ha ugyanolyan szakmában dolgoznátok, ugyanolyan pozícióban. Rengeteg olyan cégről tudok ahol egy nő ugyanazért a pozícióért, munkáért vagy többet kell dolgozzon mint férfi kollégájának, vagy kevesebbet keres.

Obama téma: ha egyetlen egyén egy adott nemzetségből, fajból elér valami különlegeset, akkor már a népe is elérte ugyanazt??
Az meg hogy a homoszexuálisok felvonulhatnak nem jelenti azt hogy ha egy heteroszexuálissal verseng mondjuk egy állásért, akkor ugyanolyan esélye van! Láttam már ilyenre példát, természetesen nem fogják neki azt mondani hogy ezért nem kapta meg a munkát, csak majd ha elment már kibeszélik egymás között ebédszünetben. Ez egyenlőség? Nem, nem az.

ÁLLÍTÓLAG többet keresnek...

49409. tchabee  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 14. - 13:44

kis falum az ország elmaradott végén van, annak az országnak ahol állítólag nincs demokrácia, elnyomás van és a középkorban él. na itt múlt héten a hóesésben láttam, vagy 20 turbános színes bőrűt biciklizni. Szürreális volt, de ezek itt dolgoznak egy magyar tulajdonú cégnél és állítólag többet is keresnek az ugyanazt dolgozó helyi kollégáknál. nekem is volt múltkoriban egy néger vevőm, drágábban adtam neki az árut, mint másnak .) , de simán kifizette. úgy érzem nincsenek elnyomva. Sőt nem tudom hallottál-e már Obamáról. Na ő meg az USA elnöke volt, 2 cikluson át. mit is kéne még elérniük?!
A homoszexuálisok simán vonulgatnak bármelyik fővárosban és nem áll meg az élet. Én még senkitől sem hallottam, hogy bántott volna egy ilyen embert. Sőt Steiner Kristóf könyvét ajándékoztam egy jobbikos ismerősömnek. :)
Női elnyomás? Házasember vagy? Á, bocs, élsz te együtt nővel?
Amúgy a feleségem 3* annyit keres mint én. lányaim vannak, megtanítottam őket úszni, biciklizni, autót vezetni, lőni csúzlival, puskával, íjjal, diplomát adtam nekik. ismeretségi körömben mindenki így tett, soha nem hallottam még női elnyomásról.Csak híradásokból, de azoknak meg nem kell hinni. :)

49408. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 14. - 9:08


"Ahhoz igazából az kell(ene), hogy az emberek felálljanak a tévék elől és egymással kommunikálva, összegyülekezve együtt eszméljenek rá a legújabb legvidámabb barakk hazugságaira és maguk cselekedjenek, ami szintén nem bosszú-kategóriába lenne illő. Befolyásosság, szuggesztió terén a hazai médiaállapothoz képest Hollywood egy vézna kis független stúdió."

Pontosan! De annál hogy felálljunk és akár követik példánkat mások, akár nem, elkezdjünk valamit és megadjuk az esélyt a változásra, egyszerűbb azt várni hogy majd olyanok akiknek "hatalma" van az emberek véleménye, felfogása felett megváltoztatják a dolgokat, mi meg csak hátra dőlünk és élvezzük, mert megtették helyettünk amit nekünk kellett volna!
Kár hogy ez így nem működik... :)

49407. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 14. - 9:02


:D :D

49406. Pizsama
| 2019. január 14. - 0:15

Milyen szép lenne egy olyan világ ahol nincsenek konfliktusok és mindenki boldogan él. Kár hogy nem lehetne filmet csinálni belőle. Ki látott még filmet konfliktus nélkül? Biztos van, csak nagyon ritka. Jöhetnek példák!

49405. téglagyári megálló
| 2019. január 13. - 23:40

Amúgy meg, mint írtam, ezek nem bosszúfilmek. Thanos a szerelmét akarja lenyűgözni a kesztyűvel, tehát az romantikus. A körülötte csetlő-botló hősöcskék, akik magukat bosszúállóknak tartják, simán kimerítik a vicc fogalmát.
Az óriásplakátos film pedig annál sokkal árnyaltabb, emberibb, hogy rá lehessen húzni egy ilyen skatulyát.

Aki igazi bosszúállós sztorit akar, annak a Daredevil tévésorozatot ajánlom. Na, az nem ilyen haverfilmes popkornság, ott van vakbélműtét, kád széle, Tarzan sarka, meg minden más, ami igazán kemény. Felnőtt tartalom, korrupció, bűnözés, erőszak, gyilkosság. Olyannyira tömény, hogy attól gondolhatnák néhányan, hogy képregénybeillő, pedig csak a valóságot képezi le, leszámítva azt a benne szereplő egy-két embert, aki a saját sorsát a többi emberé mögé helyezi. Innen nézve inkább modern sci-fi. De ilyen mozgóképekkel nem fogják megszüntetni azt, ami az ezekben a filmekben IS szereplő társadalmi állapot. Ahhoz igazából az kell(ene), hogy az emberek felálljanak a tévék elől és egymással kommunikálva, összegyülekezve együtt eszméljenek rá a legújabb legvidámabb barakk hazugságaira és maguk cselekedjenek, ami szintén nem bosszú-kategóriába lenne illő. Befolyásosság, szuggesztió terén a hazai médiaállapothoz képest Hollywood egy vézna kis független stúdió. De ebbe ne is menjünk bele jobban, nehogy még valaki erre járó sértve érezze magát, hogy meggyőződésében megkérdőjeleződik.

49404. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 13. - 23:09

Látod, milyen veszélyes dolog itthon maradni? :)

49403. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 13. - 18:03


Te tényleg azt látod a világban, hogy mindenhol elfogadottak a feketék? Hogy a homoszexuálisok egyáltalán nem kirekesztettek? Hogy a nők ugyanolyan sikerrel, ugyanolyan fizetségért, ugyanannyit dolgoznak mint a férfiak?
És ez azért mert Hollywood megváltoztatta az emberek felfogását??
Ideje lenne kicsit szétnézni a világban úgy igazán...

49402. tchabee  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 13. - 15:58

Amit nagyon akar hollywood megváltoztatni azt megtudja. Főleg 50 éves távlatban.
Gond volt négerek elfogadásával. Tessék ma már lassan nincs film négerek nélkül, a nyomozók főnöke, a bíró, orvosok, sőt az orvosok főnöke, de még legtöbbször Isten is néger. Elfogadottak lettek. Gond letudva.
Utálták a homoszexuálisokat. Tessék csak az idei befutókra nézni több mint egyharmada, de a golden globe egyik nyertese is homoszexuálisról szól. Elfogadottak, gond letudva.
Női egyenjogúság. E legtöbb filmben, de inkább a fiataloknak szólókban külön irányvonal az erős, sikeres, szupernő. Gond nincs, elfogadottak.

Sok az erőszak. Semmi gond. Kapják meg a bosszú filmjeiket.

Jézus azt mondta, ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel, ha megütnek jobbról tarts oda a másik orcád!
Valahogyan ez elsiklik. A bosszú ellen harcol hollywood. Annak előtérbe helyezéséből él.

Vagy nem? De itt az egyik (volt) legpörgősebb filmes fórumon csak a bosszú tarol, az ilyen filmeket nézik meg, ebből állítják össze listájukat.

49401. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 13. - 14:23


Komolyan egy tömeggyilkost hozol fel példának amikor arról van szó hogy erőszakos filmeket kedvelnek a mai nézők? Wow...

Egyébként nem kell hogy ez határozza meg az egyszerű ember életét, de mint láthatod nem csak meghatározza, még tetszik is nekik! Azt meg végképp nem értem hogy mit vagy megakadva ezen, te magad mondtad hogy tavaly is ez volt, mint írtam a 70-es években elindult a dolog, a 80-as évek akciófilmjei a bosszúról szoltak és így tovább.
Minden a körforgásról szól különben is, ami egyszer divat volt, biztos hogy újra divatba jön pár évtizeddel később, akár film, akár zene, akár öltözködés.

A mai világban meg, amikor a kis ember azt látja folyamatosan hogy a multik, kormányok, gazdagok azt csinálnak amit akarnak és ezt a kisember kárára teszik sokszor, biztos vagyok benne hogy tudat alatt kialakul egy ízlés ami preferálja a "bosszúállást", az elégtételt.
Plusz folyamatosan a gyűlöletkeltés megy mindenhol, nap mint nap ezzel szembesülünk, nincs min csodálkozni ha az egyszerű mindennapi szórakoztatóiparba is beszivárog.

49400. tchabee  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 13. - 12:16

Kit érdekel a 70-es évek. Ha régen volt egy hülyeség az nyomatni kell tovább?! Hitler is volt régen az meg nem mehet?

Igény van vagy igényt kreálnak ez a kérdés és 2019-re szól.
Miért kell, hogy az egyszerű ember életét a bosszúszomj határozza meg?

49399. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 11. - 21:23

Ettől függetlenül Stan Lee-t szeretjük. :)

49398. Harbinger  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 10. - 21:27

Az Igazság Ligája már ugye foglalat. De sokat olvastam, hogy anno itthon a képregényekben a Bosszú angyalai fordítást kapta az Avengers. Lehetne ilyen erővel Fury angyalai is. :)
Amúgy szerintem is fura, hogy főhősökből álló csapat ilyen nevet kap.

49397. Butch  [ ELŐZMÉNY ]
| 2019. január 10. - 16:41


Olvasgass egy kicsit a 70-es években készült amcsi filmekről ;)
Nem újkeletű dolog ez ám! Manapság az olyanokat mint a Piszkos Harry, Bosszúvágy, Köpök a sírodra vagy a Taxisofőr klasszikusnak tekintünk, anno meg egymás után jöttek ki és lényegében a kis ember erőszakos igazság tételéről szóltak. A bosszúállásról. Plusz ott van még rengeteg kisebb film is, mint a Rolling thunder, a Coffy vagy a Walking tall.Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: