• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Dylan termékkritikái:
Találatok száma: 1 db. (1 oldal) | Jelenleg mutatva: 1. oldal (1-1. termék)
Termék/oldal: 20 | 40 | 60 | 80 | 100
<<< első oldal
< előző 1 következő >
utolsó oldal >>>
1.
Star Trek (2009) Star Trek (2009)  
2.990 Ft
Listaár: 7390 Ft (-60%)

Kosárba teszem

RAKTÁRON
Blu-Ray Részletek >


Dylan
értékelése:
2009. nov. 10. - 18:02
Kirk és Spock fiatalkora az Akadémián! A Star Trek történetében egyáltalán nem új keletu ez az ötlet. Többször is felmerült már az évtizedek során, mindig olyankor, mikor egy fontos szakasz zárult le a sorozatok, vagy a filmek történetében. Eloször 1977-ben, mikor új sorozat indításán gondolkodtak az NBC-nél, de gyorsan elvetették, és lett belole egy "Star Trek - Phase II" címu sorozat-tervezet, amibol mégis inkább mozifilmet készítettek. Aztán 1982-ben Harve Bennett, aki a mozifilm folytatásokat készítette, megintcsak mindenáron egy ilyen jellegu sorozatot akart beindítiani, és pletyka szintjén mindig ott lógott a levegoben, akármikor véget ért az aktuális Star Trek sorozat a tévében, így most is elojött az ötlet, hogy a véget ért az Enterprise, illetve a Nemesis tulajdonképpen megbukott.

Én személy szerint mindig hülyeségnek tartottam ezt az ötletet, így most komoly ellenérzéseim voltak a készülo Abrams filmmel kapcsolatban, foleg amikor még Ben Stiller-rol szóltak a pletykák mint Spock, és Matt Damon-ról mint Kirk. Attól féltem hogy valami Starsky és Hutch, vagy Charlei angyalai féle limonádét akarnak csinálni belole. A nagy franchise-ok újraindításának korszakát éljük, úgyhogy ezúttal már tényleg nem úszhattuk meg az "akadémia éveket". Jöttek a hírek Zachary Quinto-ról, meg Simon Pegg-rol, és kezdett érdekelni a dolog. Aztán jöttek az elozetesek, amik nálam az év legjobban várt filmjévé tették a Star Trek-et. Elso-két alkalommal sajnos csak szinkronizáltan sikerült megnéznem.

Ha valaki még nem tudná, elore bocsátom, hogy orült nagy rajongója vagyok a Star Trek-nek, és tényleg mindent láttam belole. Nagyon nagy örömmel töltött el, hogy minden honnan, csak pozitív kritikákat kapott, meg hogy kifejezetten jól teljesített a kasszáknál, és hogy ennyi új rajongót tudott megnyerni. Többek között pl. R2-D2 barátomat! :) Sokan az év filmjének tartják, és nem lepodnék meg, ha idén ez a film végezne a szokásos xpress szavazósdi játék élén! De azért én közel sem tartom tökéletesnek!

Ettol függetlenül nem csalódtam! J.J. Abrams-nek sikerült a lehetetlen és egy olyan filmet hozott össze, amit a rajongók, és az egyszeri nézok is élveznek! Látványos, és egy percre sem áll le! A karakterek nagyon is szerethetoek, és a történet is jó! Az alternatív idosík amit a forgatókönyvírok kitaláltak, nagyon nagy húzás volt! Voltaképpen az egyetlen opció volt, hogy fel ne borítsák azt az idorendet, ami eddig kobe volt vésve. Ráadásul ezzel vissza tudták hozni az egyik eredeti színészt. Ha Leonard Nimoy-nak 2-3 éve azt mondták volna hogy mégegyszer utoljára eljátszhatja Spock karakterét, valószínuleg nem hitte volna el, de így most mégis, a filmben egy remek kapocs, ami közelebb hozza az eredeti sorozat idejét, ráadásul még Picard kapitány korát is, hisz az öreg Spock és Nero története 2387-ben kezdodik, tehát akár a Nemesis folytatásának is tarthatjuk az új mozit. A Vulkán pusztulása kello drámaiságot is kölcsönöz a történetnek.

A szereplok kiválasztása is telitalálat! Kivétel nélkül mindenkire mintha csak rászabták volna a karaktert. Nagyon jó érzés Chris Pine, vagy Quinto, vagy Karl Urban játékában felfedezni Shatner, Nimoy, vagy Kelley gesztusait. Imádom azokat kis mozzanatokat, szófordulatokat, apróságokat, hangokat, amik egy új nézonek fel sem tunnek, de egy régi rajongónak igen! Tényleg ritkán látni ilyet, de tényleg sikerült visszaadni a hamisítatlan Star Trek feelinget úgy, hogy mindent a XXI. század elvárásaihoz pörgettek fel. Amikor az útolsó jelenetben tényleg összeáll a csapat, és felcsendül az eredeti Star Trek téma, nálam az a film csúcspontja! Egyszeruen alig bírom kivárni az új folytatásokat! Mert azok biztos hogy lesznek! Tehát tényleg sikerült feltámasztani a franchise-t, a Nemesis, és az Enterprise... mondjuk ki: bukása után!

És akkor most amik zavartak: A fogonosz! Mondjuk ez engem minden filmben zavart, és valószínu csak nekem szúr ennyire szemet. Számomra a Star Trek a felfedezésrol szól, az elgondolkodtató sci-fi témákról, ezért is szerettem mindig jobban a sorozatokat, foleg a Picard kapitányék kalandjait. A mozifilmeknél viszont mindig ott a nyomás a készítokön, hogy legyen egy fogonosz, és a történet egyetlen konfliktusra legyen kihegyezve. A fogonosz pedig csak ritkán olyan "jó", hogy szemet tudjak hunyni felette. A Romulán cselekményszálban elég sok klisé van, hogy mást ne mondjak: A Romulánok nem így néznek ki! Itt dirket gonosz, tetovált feju eroszakos bandaként jelenítik meg oket, a motivációjuk is logikátlan, Spocknak nem sikerült megakadályoznia Romolus pusztulását, ezért most Spock megölése elott Nero el akarja pusztítani a Vulkánt, meg akkor már a Földet, és az egész Föderációt is, meg mindenkit aki az útjában áll... Ez nagyon B-kategóriásnak hat nekem. A romulánok hajója is, ahogy kinéz, az egy vicc... Semmilyen logikát nem látok a felépítésében, ez is csak azért néz ki így, mert hogy félelemetes legyen. Nero karaktere, is olyan sablonos, és egydimenziós, hogy Eric Bana ide, vagy oda, semmi pluszt nem tud kihozni belole.

De ennek ellenére is, még mindig egy izgalmas, és élvezheto kalandfilmnek tartom.

A képminoségrol nem tudnék ilyen kisregényt írni. Mit várhatunk egy 2009-es hollywoodi filmtol mást, mint tökéletességet! A hang-ot néhányan gyengébbenek találták, ezt nem tudom objektíven megítélni, mert HD erosítom még nincs, de amit az SD erosítom kihozott belole, az az elvárásaimank megfelelt. Extrákból viszont rengeteg van! Szerencsére felkerült az extralemezre mind a négy szenzációs elozetes is! Közel négy órányi magyar feliratos extra, minden részletre kiterjedoen!!! Napokig lekötött! :) Így kell kinéznie egy tökéletes Blu-Ray lemeznek!

Kritika elbírálásának dátuma: 2012. jún. 7. - 23:12
A kritikát eddig 3 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 8/10 volt.
<<< első oldal
< előző 1 következő >
utolsó oldal >>>
Blu-ray
Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: